Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Kalundborg Kommune i tidsrummet 2021/05/20 til 2021/06/02.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Påvirket knallertfører med passager – Rørmosevej, Gørlev Sj. – Kalundborg

Kl. 17.45 var en politipatrulje i Gørlev, da betjentene bemærkede en alt for hurtig knallert på Rørmosevej mod vest. På knallerten sad to yngre mænd uden styrthjelm. Politiet standsede knallerten, hvor det viste sig at knallertføreren, en 23-årig lokal mand, var påvirket af spiritus og narko. Han blev testet med alkometeret, som viste at han havde en promille over det tilladte, og en narkometertest viste positiv for kokain. Han blev derfor sigtet og anholdt, da han skulle med politiet for at få udtaget en blodprøve.

Knallerten kunne køre op mod 60 km/t oplyste føreren, så den blev taget med ind til nærmere undersøgelse. Den vil her blive testet på et rullefelt, som kan måle knallerten tophastighed. Den 23-årige kan forvente en sigtelse for at køre på en konstruktivt ændret knallert. De blev begge desuden sigtet for at køre to på en knallert uden styrthjelm.

Begge mænd blev visiteret, hvor politiet fandt lige knap 1 gram kokain på passageren, en 22-årig mand fra Gørlev. Han blev sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer og kokainen beslaglagt. Han vil senere høre mere fra politiet i sine sager.

Efter blodprøveudtagelsen blev den 23-årige løsladt. Når politiet har fået blodprøverne analyseret, kan den 23-årige forvente at høre mere i sine sager.

Narkokørsel / kørsel uden førerret mv. – Centervej, Høng – Kalundborg

Kl. 16.30 anholdt og sigtede politiet en 21-årig mand fra Høng for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil, som viste sig at være monteret med to nummerplader, der var meldt stjålne fra Kettinge i juni 2020. Bilen var således hverken indregistreret eller ansvarsforsikret, og den 21-årige havde ikke nogen førerret, så sigtelserne mod ham blev udvidet i overensstemmelser med de konstaterede overtrædelser. Han fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer og blev efterfølgende løsladt efter afhøring til sagerne. Når blodprøven er analyseret, vil den 21-årige høre nærmere fra politiet med hensyn til sagens afgørelse.

Narkokørsel med barn i bilen – Holbækvej, Værslev, Kalundborg

Kl. 11.00 anholdt og sigtede politiet en 36-årig kvinde fra Svebølle for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. En narkometertest indikerede, at hun var påvirket af cannabis under kørslen, så hun fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer, inden hun blev løsladt. Politiet noterede sig i forbindelse med sagen, at kvinden medbragte et 8-årigt barn i bilen under kørslen i den formodede narkopåvirkede tilstand.

Færdselsuheld – part flygtet – Volden / Klosterparkvej, Kalundborg

Kl. 23.14 anmeldte en 77-årig kvindelig bilist fra Kalundborg, at hun netop var blevet impliceret i en færdselsuheld, og at modparten var kørt med høj fart fra uheldsstedet uden at give sig til kende. Den flygtede bilist var kørende i en hvid personbil, der havde fået skader på venstre forskærm efter sammenstødet med anmelderens bil. Anmelderen var kørt i sin personbil ad Volden mod vest og foretog i krydset ved Klosterparkvej svingning til højre. Under svingningen blev hun påkørt af modparten, der var kørt ad Klosterparkvej mod syd, således at bilernes respektive venstre forskærme ramte ind i hinanden. Efterfølgende flygtede bilisten fra uheldsstedet ad Volden i østlig retning, således at anmelderen ikke kender modpartens identitet eller forsikringsforhold. Politiet har nu optaget rapport i anledning af uheldet i et forsøg på at få identificeret modparten i den hvide personbil med skader på venstre forskærm. Ingen kom til skade ved sammenstødet, og oplysninger i sagen bedes givet til politiet på tlf. 114.

Brand i idrætshal – Bakkegårdsvej, Rørby, Kalundborg

Kl. 13.25 kom et alarmopkald om brand i gavlen på Rørby Hallen på Bakkegårdsvej i Rørby, Kalundborg. Politi og brandvæsen kørte til stedet, hvor der kom røg ud fra facadepladerne på bygningen. Der var ingen synlige flammer, men brandvæsnet afmonterede pladerne og fik slukket de ulmende gløder i isoleringen. Der skete ingen større skade på bygningen. Politiet undersøgte branden, men fandt intet mistænkeligt. Der var tidligere på dagen anvendt ukrudtsbrænder omkring bygningen, men da alle retningslinjer var blevet overholdt fandt politiet ingen brud på beredskabslovgivningen i den forbindelse.

Færdselsindsats mod ulovlige knallerter – Kalundborg

Politiets færdselsafdeling foretog fredag aften en indsats mod ulovlige knallerter i Kalundborg. To forsøgte at køre fra politiet, men blev kort efter standset. Flere knallerter kørte alt for stærkt og blev taget med ind til undersøgelse. En knallert blev beslaglagt med henblik på konfiskation, da føreren flere gang før havde kørt på en ulovlig knallert. Første gang en knallertfører kører på en konstruktivt ændret knallert lægges sagen op til frakendelse af knallertkørekortet. Anden gang kan knallerten konfiskeres.

Kl. 18.30 forsøgte en 15-årig dreng på lille knallert at køre fra en motorcykelbetjent på Helsingevej i Gørlev Sj. Betjenten havde bemærket, at knallerten kørte alt for stærkt, og kørte op på siden af ham. Da knallertføreren så betjenten, tøvede han først og gassede så op i stedet for at standse. Knallerten fortsatte videre ad Helsingevej, og da han kom ud af byen, kørte han ind på en kornmark. Her blev han indhentet af betjenten og stoppet. Den 15-årige dreng, som kom fra lokalområdet, måtte slukøret trække sin knallert i sprøjtesporet ud på vejen igen, hvor knallerten blev hentet af vejhjælp og indbragt til nærmere undersøgelse. Det viste sig desuden, at den 15-årige ikke havde taget knallertkørekort, så han blev sigtet, og hans far orienteret om sagen. Knallertens tophastighed vil blive udmålt på et rullefelt, hvorefter den 15-årige og hans værger vil få besked om sagens videre gang.

Kl. 20.10 standsede en motorcykelbetjent en lille knallert, som kørte ad Tranevej i Høng, da knallerten kunne køre væsentlige over de tilladte 30 km/t. Føreren af knallerten, en 16-årig ung mand fra Gørlev Sj. blev gjort bekendt med, at hans knallert ville blive taget med af politiet til nærmere undersøgelse på et rullefelt, hvorefter han vil høre mere. Den unge mands værge vil få besked om sagen.

kl. 21.30 bemærkede en motorcykel betjent en knallert med to personer på, som begge kørte uden styrthjelm på Algade i Gørlev Sj. Knallerten kunne køre alt for stærkt og politiet gav tegn til knallerten om at standse. Knallertføreren standsede dog ikke, men svingede til venstre ad Dybebær og videre til venstre ind på Søkrogen, hvor han kørte ind på en grusparkeringsplads, videre igennem et levende hegn, hvor den mandlige passager hoppede af og løb fra stedet. Motorcykelbetjenten kørte herefter op på siden af knallerten, og nu besindede knallertføreren sig og standsede. Den lille knallert blev ført af en 18-årig mand fra lokalområdet, som havde ikke et gyldigt kørekort, da han aldrig havde taget et. Han havde desuden flere tidligere sager om kørsel på en konstruktivt ændret knallert, så knallerten blev beslaglagt med henblik på konfiskation, hvilket den 18-årige accepterede. Den 18-årige blev sigtet for de mange lovovertrædelser, og han kan forvente at høre mere i sin sag, når knallertens hastighed er blevet målt på et rullefelt.

Færdselsuheld / spirituskørsel mv. – Volden, Kalundborg

Kl. 19.56 var to personbiler stødt sammen på Volden, men kun med materiel skade til følge. En 19-årig mand fra Kalundborg havde under kørsel i en personbil i nordvestlig retning ramt bagenden af en forankørende personbil ført af en 50-årig mand fra Kalundborg. Politiet kunne konstatere, at den 19-årige var påvirket af spiritus og måske også af narkotika under kørslen, så han blev kortvarigt anholdt og sigtet for spiritus-/narkokørsel i anledning af færdselsuheldet. Ingen af de to parter kom til skade ved uheldet, og bugseringskøretøjer sørgede for at få fjernet de implicerede personbiler. Den 19-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for både alkohol og euforiserende stoffer.

11-årig cyklist stødte sammen med bil – Lykkebakken, Kalundborg

Kl. 13.57 skete et uheld på Lykkebakken i Kalundborg, da en 11-årig dreng fra Kalundborg foretog et venstresving ud foran en bil, som kørte i samme retning. Politi og ambulance blev sendt til stedet.

Både bilist og cyklist kørte i østlig retning i, da bilisten, en 52-årig mand fra Kalundborg, begyndte at overhale cyklisten. I det samme svingede cyklisten til venstre ud foran bilisten, som ikke kunne nå at standse, men ramte drengen. Det regnede på uheldstidspunktet, men der var god sigtbarhed. Den 11-årige, der havde cykelhjelm på, slap heldigt fra uheldet. Han blev tjekket på skadestuen, men var sluppet fra sammenstødet med knubs og forskrækkelsen. Bilisten påkørte et el-skab efter sammenstødet, så politiet tilkaldte el-selskabet til at udbedre skaderne. Heller ikke den 52-årig kom til skade ved uheldet. Politiet registrerede uheldet, som ikke gav anledning til større trafikale udfordringer på stedet.

Våbenlovgivningen mv. – Kalundborg

Kl. 08.17 dukkede politiet op i en kolonihave i den østlige del af Kalundborg, idet en 42-årig mand fra byen var mistænkt for at ligge inde med ulovlige våbendele. Ved ransagningen i kolonihaven fandt politiet mere end 150 haglpatroner, få stykker anden ammunition samt en enhåndsbetjent kniv, hvilket gav anledning til at sigte den 42-årige for overtrædelse af våbenlovgivningen og knivloven. De fundne, ulovlige effekter blev beslaglagt som bevis i sagerne, som den 42-årige vil høre nærmere om, når den skal afgøres.

Narkokørsel – Kalundborgvej, Snertinge – Kalundborg

Kl. 12.54 anholdt og sigtede politiet en 25-årig mand fra Gørlev Sj. for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. En narkometertest indikerede, at den 25-årige fører kunne være påvirket af cannabis under kørslen, så han fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer inden løsladelsen. Han vil høre nærmere fra politiet, når blodprøven er blevet analyseret.

Færdselsuheld – Slagelse Landevej / Gl. Sorøvej, Kalundborg

Kl. 06.00 rykkede ambulancepersonale og politiet ud til et færdselsuheld i rundkørslen Slagelse Landevej / Gl. Sorøvej, hvor en bilist og en cyklist var stødt sammen. Det viste sig, at en 48-årig kvinde fra Jerslev Sj. var kørt i en personbil ad Slagelse Landevej og videre ind i rundkørslen ved Gl. Sorøvej og Møllevangen. Efter fremkørsel over vigelinjen stødte hun sammen med en 40-årig mand fra Kalundborg, der kørte på el-cykel i rundkørslen. Sammenstødet bevirkede, at cyklisten væltede og slog hoften, så cyklisten blev i ambulancen bragt til skadestuen til nærmere undersøgelse. Politiet har optaget rapport om uheldet på grund af mistanke om overtrædelse af vigepligtsbestemmelserne og cyklistens personskade som følge af uheldet.

Flere spirituskørsler i Kalundborg – en bilist fik taget bil og kørekort.

kl. 16.03 blev en 56-årig mand fra Høng standset på Slagelsevej i Høng, Kalundborg i en varebil. En alkometertest viste, at han havde en promille over det tilladte, så han blev anholdt, sigtet og taget med til en blodprøveudtagelse.

Kl. 16.27 var politiet i Gørlev, hvor en 50-årig mand fra lokalområdet blæste alkometeret over den tilladte promille. Han havde kørt spirituspåvirket i en varebil ad Ulstrupvej ved Ulstrup i Gørlev Sj. i Kalundborg. Han blev sigtet, anholdt og fik udtaget en blodprøve.

Kl. 17.25 var en motorcykelbetjent på en tankstation på Gørlev Landevej i Gørlev Sj. Mens betjenten tankede motorcyklen, kørte en personbil ind på parkeringspladsen. Betjenten foretog en rutinekontrol af føreren, en 56-årig mand fra Gørlev, som havde drukket spiritus. En test med alkometeret viste at hans promille var over det tilladte. Han blev derfor sigtet, anholdt og fik udtaget en blodprøve på stedet, hvorefter han blev løsladt.

Kl. 19.36 blev en lille knallert standset på Gl. Skovvej i Svebølle, Kalundborg, da politiet bemærkede at den kunne køre hurtigere end tilladt. Føreren af knallerten, en 45-årig mand fra Svebølle, var påvirket af spiritus og blæste alkometeret over 0,5 promille. Han havde desuden ikke gyldigt kørekort, knallerten var ikke indregistreret eller forsikret og ved en kontrol af knallertens hastighed på et rullefelt blev den målt til at køre 54 km/t. Knallerten blev beslaglagt med henblik på konfiskation, da det var 2. gang han blev stoppet på en konstruktivt ændret lille knallert. Den 45-årige blev taget med til en blodprøveudtagelse, hvorefter han blev løsladt. Han vil senere høre mere fra politiet i sine mange sager.

Kl. 21.15 skete et mindre uheld på Sydhavnsvej, Kalundborg, da en modkørende bilist var slingret over i den forkerte vognbane, hvor en 50-årig mand fra Jyderup kom kørende. Hans bil blev strejfet af den modkørende bil, og de standsede begge efter sammenstødet. Ingen personer var kommet noget til, men den 50-årige mistænkte at modparten, en 44-årige kvindelig bilist fra Holbæk, var påvirket af spiritus, så han kontaktede politiet og tilbageholdt kvinden på stedet. Den 50-åriges bil fik skader på siden, da den 44-åriges bils sidespejl havde ramt den i forbindelse med sammenstødet.

Politiet traf den 44-årige kvinde, som var faldet i søvn. Hun var oprevet og fremstod kraftig spirituspåvirket. En alkometertest viste et resultat på mere end 2,0 promille, så hun blev anholdt, sigtet og taget med til en blodprøveudtagelse. Politiet beslaglagde kvindens bil og inddrog hendes førerret, som det er muligt ifølge færdselslovens regler, når promillen er over 2,0. Den 44-årige accepterede beslaglæggelsen og afleverede sit kørekort. Retten vil senere tage stilling til, om bilen kan endeligt konfiskeres, når sagen skal afgøres. Politiet afventer nu resultatet af blodprøven, hvorefter den 44-årige vil høre mere i sagen.