Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Kalundborg Kommune i tidsrummet 2021/05/12 til 2021/05/25.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Narkokørsel / kørsel uden førerret mv. – Centervej, Høng – Kalundborg

Kl. 16.30 anholdt og sigtede politiet en 21-årig mand fra Høng for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil, som viste sig at være monteret med to nummerplader, der var meldt stjålne fra Kettinge i juni 2020. Bilen var således hverken indregistreret eller ansvarsforsikret, og den 21-årige havde ikke nogen førerret, så sigtelserne mod ham blev udvidet i overensstemmelser med de konstaterede overtrædelser. Han fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer og blev efterfølgende løsladt efter afhøring til sagerne. Når blodprøven er analyseret, vil den 21-årige høre nærmere fra politiet med hensyn til sagens afgørelse.

Flere spirituskørsler i Kalundborg – en bilist fik taget bil og kørekort.

kl. 16.03 blev en 56-årig mand fra Høng standset på Slagelsevej i Høng, Kalundborg i en varebil. En alkometertest viste, at han havde en promille over det tilladte, så han blev anholdt, sigtet og taget med til en blodprøveudtagelse.

Kl. 16.27 var politiet i Gørlev, hvor en 50-årig mand fra lokalområdet blæste alkometeret over den tilladte promille. Han havde kørt spirituspåvirket i en varebil ad Ulstrupvej ved Ulstrup i Gørlev Sj. i Kalundborg. Han blev sigtet, anholdt og fik udtaget en blodprøve.

Kl. 17.25 var en motorcykelbetjent på en tankstation på Gørlev Landevej i Gørlev Sj. Mens betjenten tankede motorcyklen, kørte en personbil ind på parkeringspladsen. Betjenten foretog en rutinekontrol af føreren, en 56-årig mand fra Gørlev, som havde drukket spiritus. En test med alkometeret viste at hans promille var over det tilladte. Han blev derfor sigtet, anholdt og fik udtaget en blodprøve på stedet, hvorefter han blev løsladt.

Kl. 19.36 blev en lille knallert standset på Gl. Skovvej i Svebølle, Kalundborg, da politiet bemærkede at den kunne køre hurtigere end tilladt. Føreren af knallerten, en 45-årig mand fra Svebølle, var påvirket af spiritus og blæste alkometeret over 0,5 promille. Han havde desuden ikke gyldigt kørekort, knallerten var ikke indregistreret eller forsikret og ved en kontrol af knallertens hastighed på et rullefelt blev den målt til at køre 54 km/t. Knallerten blev beslaglagt med henblik på konfiskation, da det var 2. gang han blev stoppet på en konstruktivt ændret lille knallert. Den 45-årige blev taget med til en blodprøveudtagelse, hvorefter han blev løsladt. Han vil senere høre mere fra politiet i sine mange sager.

Kl. 21.15 skete et mindre uheld på Sydhavnsvej, Kalundborg, da en modkørende bilist var slingret over i den forkerte vognbane, hvor en 50-årig mand fra Jyderup kom kørende. Hans bil blev strejfet af den modkørende bil, og de standsede begge efter sammenstødet. Ingen personer var kommet noget til, men den 50-årige mistænkte at modparten, en 44-årige kvindelig bilist fra Holbæk, var påvirket af spiritus, så han kontaktede politiet og tilbageholdt kvinden på stedet. Den 50-åriges bil fik skader på siden, da den 44-åriges bils sidespejl havde ramt den i forbindelse med sammenstødet.

Politiet traf den 44-årige kvinde, som var faldet i søvn. Hun var oprevet og fremstod kraftig spirituspåvirket. En alkometertest viste et resultat på mere end 2,0 promille, så hun blev anholdt, sigtet og taget med til en blodprøveudtagelse. Politiet beslaglagde kvindens bil og inddrog hendes førerret, som det er muligt ifølge færdselslovens regler, når promillen er over 2,0. Den 44-årige accepterede beslaglæggelsen og afleverede sit kørekort. Retten vil senere tage stilling til, om bilen kan endeligt konfiskeres, når sagen skal afgøres. Politiet afventer nu resultatet af blodprøven, hvorefter den 44-årige vil høre mere i sagen.

Pige ramt af bil – Rundkørsel Holbækvej/Slagelsevej, Kalundborg

Kl. 15.04 kom et alarmopkald om at en 12-årig pige var blevet ramt af en bil i et fodgængerfelt ved rundkørslen Holbækvej/Slagelsevej i Kalundborg, så politi og ambulance blev sendt til stedet.

Vidner havde set en bilist ramme pigen med venstre side af bilen, da hun gik over Slagelsevej i fodgængerfeltet. Pigen faldt og slog sig, men bilisten standsede ikke efter påkørslen. Bilen kørte videre ad Slagelsevej mod syd, og et vidne kørte efter bilisten og fik kontakt til den 62-årige mandlige fører på Sydhavnsvej. Den 62-årige mand fra Store-Fuglede havde ikke opdaget, at han havde ramt pigen, da han kørte ud af rundkørslen. Han afventede på stedet indtil politiet kom frem og afhørte ham til sagen.

Den 12-årige pige var rystet, men hun var ikke kommet noget alvorligt til. Hun blev tilset i ambulancen, men der var ikke behov for, at hun blev taget med på skadestuen. Politiet afhørte vidnerne på stedet, som havde hjulpet pigen og tilkaldt hjælp. Patruljen optog rapport om færdselsuheldet, som skal belyse omstændighederne. Den 62-årige bilist kan forvente at høre mere fra politiet i sagen.

Påvirkede knallertførere – Greve og Kalundborg

Kl. 20.42 kørte en patrulje på Storeholm i Greve, da der var kommet anmeldelser om generende knallertkørsel i området omkring Mosedeskolen. Her blev en 16-årig ung mand fra Karlslunde, som kom kørende på en lille knallert, standset rutinemæssigt. Den unge mand erkendte, at han havde røget hash for nylig. Så han blev anholdt og sigtet for narkokørsel på knallert og taget med til en blodprøveudtagelse. Politiet underrettede den 16-åriges værge om anholdelsen og sagen, og vil desuden orientere de sociale myndigheder om sagen. Den 16-årige blev løsladt efter at have afgivet en blodprøve.

Kl. 22.55 standsede politiet en lille knallert på Eskebjergvej i Eskebjerg, Kalundborg i en rutinekontrol. Føreren af knallerten, en 52-årig lokal mand, kørte i vestlig retning og blev standset lige efter Engtoften. Patruljen skønnede ham påvirket, så han blev testet med alkometeret, der bekræftede, at hans promille var over det tilladte. Han blev sigtet og anholdt for at køre i påvirket tilstand og fik udtaget en blodprøve. Politiet havde desuden en mistanke om, at den 52-årige muligt kunne være påvirket at euforiserende stoffer, hvilket en undersøgelse af blodprøven vil afklare. Efter blodprøveudtagelsen blev knallertføreren løsladt.

Begge de sigtede kan forvente at høre mere fra politiet, når resultatet af blodprøveanalyserne kommer.

Trusler mod personalet på skadeklinik – Nørre Allé, Kalundborg

Kl. 15.30 kom en anmeldelse fra personalet fra Kalundborg Skadeklinik på Nørre Allé, om at en patient havde truet en medarbejder på stedet. En mand var mødt op på klinikken for at få hjælp, men var påvirket af alkohol og opfarende. Manden henvendte sig til en sygeplejeske på et kontor, hvor patienter ikke har noget at gøre. Den kvindelige sygeplejeske bortviste ham fra kontoret, hvilket gjorde manden endnu mere vred. Han truede herunder sygeplejersken på livet. Manden blev herefter fuldt ud af klinikken af to mandlige medarbejdere, som låste døren og efterfølgende ringede til politiet. Den truende mand forlod stedet, som passager i en bil.

Politiet kunne ud fra beskrivelsen af manden identificere den mistænkte til at være en 47-årig mand fra Kalundborg. En patrulje kørte til hans bopæl, hvor han blev truffet hjemme og anholdt. Han havde en hardballpistol i hånden, da patruljen mødte ham. Han truede dog ikke politiet, og blev anholdt uden dramatik. Politiet beslaglagde hardballpistolen til sagen.

Den 47-årige blev sigtet for trusler mod en person i offentlig tjeneste og taget med til politistationen, hvor han blev sat i detentionen til afrusning. Tirsdag morgen blev han afhørt til sagen og anklagemyndigheden vurderer nu, om der er grundlag for at fremstille ham i grundlovsforhør med begæring om varetægtsfængsling.

Indbrud i Perioden

Havnsøgårdsvej, Havnsø, Føllenslev
Dalbyvej, Dalby, Gørlev Sj.

Milehøjen, Kalundborg
Radiovej, Kalundborg