Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Kalundborg Kommune i tidsrummet 2021/04/29 til 2021/05/11.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Narkokørsel – Slagelsevej, Høng, Kalundborg

Kl. 00.10 standsede en patrulje en 25-årig kvinde fra Grevinge, som kørte ad Slagelsevej i Høng, Kalundborg i et rutinetjek. En alkometertest viste, at hun ikke havde indtaget alkohol, men narkometertesten derimod viste positiv for THC (hash). Bilisten blev derfor anholdt, sigtet for narkokørsel og taget med til en blodprøveudtagelse, hvorefter hun blev løsladt. Patruljen vejledte kvinden om, at der var risiko for at bilen blev konfiskeret, hvis hun gentagne gange kørte i påvirket tilstand. Nu venter politiet på resultatet af blodprøven, hvorefter den 25-årige vil høre mere fra politiet i sagen.

OPFØLGNING

Færdselsuheld / påvirket bilist – Kærbyvej, Kalundborg

Kl. 21.37 blev der slået storalarm efter et færdselsuheld, hvor en bil med flere personer i var kørt ind i en husmur på Kærbyvej. Både en akutbil, en ambulance og lægehelikopteren blev sendt til uheldsstedet, hvortil politiet også kørte. Det viste sig, at føreren selv var kommet ud af bilen, mens en kvæstet forsædepassager måtte hjælpes ud. Bilen var blevet ført af en 23-årig mand fra Gørlev Sj., som blev skønnet påvirket af både alkohol og narkotika, så han blev anholdt og sigtet for overtrædelse af færdselsloven. Forsædepassageren var en 32-årig mand fra Kalundborg, som sammen med den 23-årige fører blev transporteret til skadestuen i Holbæk. Her fik passageren konstateret kvæstelser i sine ben og blev indlagt til behandling herfor. Den 23-årige fik udtaget blodprøver til nærmere undersøgelse for både alkohol og euforiserende stoffer. Uheldet skete efter kørsel i nordvestlig retning ad Kærbyvej, hvorunder den 23-årige af ukendte årsager mistede kontrollen over personbilen i en svag kurve før en privat adresse med tilhørende have. Efter at have kørt gennem en hæk standsede bilen først ved påkørsel af husmuren, som dog ikke fik nogen skade. Den beskadigede bil blev bugseret væk, og politiet afventer nu analyseresultaterne fra blodprøver, før sagen kan afgøres.

Bil trillede rundt i solouheld – Kalundborgvej, Svebølle, Kalundborg

Kl. 15.54 kørte en 19-årig mand fra Kalundborg galt i et solouheld på Kalundborgvej i Svebølle, da han i en kurve mistede herredømmet over bilen i det våde føre. Bilen skred ud og kørte af vejen, hvor den rullede rundt. Den 19-årige slap heldigt fra uheldet uden alvorlige skader. Bilen påkørte flere genstande på sin vej, men det var kun bilen, som fik større skader. Politiet registrerede uheldet.

Mand anholdt for trusler mod ambulancepersonale – Saltbækvej, Kalundborg

Kl. 18.10 fik politiet anmeldelse fra personalet i en ambulance om, at en mand havde truet dem med en pistollignende genstand, da de ankom til et hus på Saltbækvej i Kalundborg. Ambulancen var blevet tilkaldt via 112, da en mand skulle have fået kogende vand over en arm. Da de to redderne henvendte sig på adressen blev de mødt af en truende mand, som pegede på dem med noget som lignede en pistol. De to chokerede reddere fik trukket sig tilbage og kom ud af huset, hvor de tilkaldte politiet.

Ud fra kendskab til den 47-årige mandlige beboer i huset tog politiet alle forholdsregler og kørte talstærkt til stedet. Der var tale om alvorlig trussel med ambulancepersonalet, og der var mistanke om, at der blev opbevaret våben på adressen. Politiet var længe på stedet før betjentene fik den 47-årige i tale. Omkring kl. 23.00 fik politiet kontakt til den 47-årige mand, som blev anholdt uden dramatik og sigtet for trusler mod personer i offentlig tjeneste. Hans bopæl blev ransaget, hvor der blev fundet det våben, som han havde truet med. Der var tale om en luft- eller hardballpistol.

Den 47-årige blev taget med til politistationen, hvor han blev hensat til afrusning i detentionen. Han blev afhørt til sagen, som efterfølgende blev juridisk vurderet. Der blev ikke fundet grundlag for at fremstille den 47-årige i grundlovsforhør med begæring om varetægtsfængsling. Han er dog fortsat sigtet i sagen og vil senere høre mere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Færdselsuheld – Kalundborgvej, Svebølle – Kalundbog

Kl. 14.03 var en 23-årig mand fra Kalundborg årsag til et færdselsuheld, hvor to andre trafikanter blev impliceret. Den 23-årige kørte i en personbil ad Kalundborgvej mod øst og bemærkede ikke i tide, at de forankørende havde nedsat hastigheden væsentligt. Han påkørte derfor en forankørende varebil ført af en 19-årig mand fra København Ø. Hans varebil blev som følge af påkørslen bagfra skubbet frem i en varebil ført af en 37-årig mand fra Søborg. Ingen af de tre parter kom til skade ved uheldet, og varebilerne fik kun mindre skader som følge af uheldet. Personbilen måtte skubbes ind til siden med henblik på borttransport på et senere tidspunkt. Politiet noterede sig blot parterne og omstændighederne ved uheldet.

Påvirket bilist – Svallerup Landevej, Svallerup, Kalundborg

Kl. 01.01 anholdt og sigtede politiet en 39-årig mand fra Gørlev Sj. for kørsel i påvirket tilstand i en personbil. Han nægtede at have indtaget narkotika før kørslen, men oplyste at have taget et andet medikament, som ikke var lægeligt ordineret til ham. Den 39-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for eventuelle stoffer, der er ulovlige at have i blodet under kørslen. Han vil derfor høre nærmere fra politiet, når blodprøven er blevet analyseret.

Færdselsuheld – Skovvejen, Bjergsted, Svebølle – Kalundborg

Kl. 22.30 rykkede politiet ud til et færdselsuheld på Skovvejen ved rundkørslen ved Bjergsted, hvor tre personbiler var blevet impliceret. Ingen var kommet til skade ved uheldet, efter at en 81-årig mand fra Kalundborg var kørt i vestlig retning. Han havde via et ca. 10 meter langt tov mellem sin egen bil og en defekt bil styret af en 21-årig mand fra Kalundborg. Under kørslen var ratlåsen i den 21-åriges bil blev aktiveret, så hans bil var kørt i grøften på den modsatte side af vejen og stadig med tovet udspændt mellem bilerne. Det så en 23-årig mand fra Holbæk ikke, så han kørte ind i tovet under sin kørsel i østlig retning. Det bevirkede, at der opstod skade på både den 23-åriges og den 21-åriges biler, så den 21-åriges bil måtte afhentes af et bugseringskøretøj. Politiet har nu optaget rapport om uheldet på grund af mistanke om ulovlig slæbning af et køretøj.

Indbrud i Perioden

Svends Alle, Kalundborg