Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Kalundborg Kommune i tidsrummet 2021/04/22 til 2021/05/04.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Brandundersøgelse – Birkeholmvænget, Bjerge Strand, Store-Fuglede – Kalundborg

Kl. 22.54 slog en 58-årig kvinde fra Store-Fuglede alarm til brandvæsnet og politiet, da hun under forbikørsel opdagede, at der var brand i et sommerhus. Hun undersøgte stedet nærmere for at redde eventuelle personer ud, men sommerhuset var formentlig ubeboet. Brandvæsnet fandt heller ikke noget personer i sommerhuset, hvor en brand indenfor havde forrettet mindre brandskader i dele af sommerhuset, hvor en rude var knust formentlig på grund af varmen fra branden. Endvidere var stort set hele sommerhuset sodskadet som følge af branden, hvis årsag politiet skal nu undersøge nærmere.

Bil påkørte hæk og endte på taget – Eskebjergvej, Kalundborg

kl. 15.29 skete et solouheld på Eskebjergvej i Kalundborg, da en 43-årig mand fra Målev mistede herredømmet over sin bil, så den endte i en hæk ud for ejendommen på Eskebjergvej nr. 124. I bilen befandt sig tre voksne og et barn, som fik sig en ordentlig forskrækkelse, da bilen i forbindelse med uheldet trillede rundt og endte på taget. Ingen personer kom noget til, men bilen spærrede for den ene vognbane på Eskebjergvej. Der blev bestilt en hurtig autohjælp til at fjerne bilen, hvorefter trafikken igen kunne glide på Eskebjergvej. Politiet registrerede uheldet, som formodedes at være sket på grund af uopmærksomhed.

Hashpåvirket bag rattet – Nykøbingvej, Føllenslev – Kalundborg

Kl. 17.00 blev en 45-årig mand fra Fårevejle standset i en rutinekontrol på Nykøbingvej i Føllenslev, Kalundborg. Betjentene mistænkte, at føreren var påvirket af euforiserende stoffer, så han blev testet med narkometeret, der viste positiv for hash. Den 45-årige blev anholdt og sigtet for narkokørsel, fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Han vil senere høre mere fra politiet, når blodprøven er blevet analyseret.

Narkokørsel uden førerret mv. – Møllevangen, Gørlev – Kalundborg

Kl. 10.34 lykkedes det politiet at få standset en personbil på Møllevangen, efter at føreren af bilen kortvarigt havde forsøgt at køre fra politiet ad forskellige veje i Gørlev by. I bilen var to mænd, som begge blev anholdt. Den ene anholdte var en 26-årig mand fra Gørlev, som var fører af bilen. Han havde ikke noget kørekort og blev skønnet påvirket af narkotika under kørslen. Den anden anholdte var en spirituspåvirket, 19-årig mand fra Kalundborg, der havde været passager i bilen. Ved en nærmere undersøgelse fandt politiet ham i besiddelse af en springkniv med en bladlængde på 11 cm. Han blev derfor sigtet for overtrædelse af knivloven og fik kniven beslaglagt som bevis i sagen inden løsladelse efter afhøring til sagen. Føreren forblev anholdt lidt længere og fandtes ved ransagning af bilen i besiddelse af et bat, som blev beslaglagt som bevis i en sag om overtrædelse af våbenloven. Derefter fik den 26-årige på et sygehus udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer, inden politiet løslod også ham. Begge sigtede mænd kan nu forvente at høre nærmere fra politiet i anledning af sigtelserne mod dem.

Narkokørsel – Slagelsevej, Høng, Kalundborg

Kl. 00.10 standsede en patrulje en 25-årig kvinde fra Grevinge, som kørte ad Slagelsevej i Høng, Kalundborg i et rutinetjek. En alkomtertest viste, at hun ikke havde indtaget alkohol, men narkometertesten derimod viste positiv for THC (hash). Bilisten blev derfor anholdt, sigtet for narkokørsel og taget med til en blodprøveudtagelse, hvorefter hun blev løsladt. Patruljen vejledte kvinden om, at der var risiko for at bilen blev konfiskeret, hvis hun gentagne gange kørte i påvirket tilstand. Nu venter politiet på resultatet af blodprøven, hvorefter den 25-årige vil høre mere fra politiet i sagen.

OPFØLGNING

Færdselsuheld – Skovvejen, Bjergsted, Svebølle – Kalundborg

Kl. 22.30 rykkede politiet ud til et færdselsuheld på Skovvejen ved rundkørslen ved Bjergsted, hvor tre personbiler var blevet impliceret. Ingen var kommet til skade ved uheldet, efter at en 81-årig mand fra Kalundborg var kørt i vestlig retning. Han havde via et ca. 10 meter langt tov mellem sin egen bil og en defekt bil styret af en 21-årig mand fra Kalundborg. Under kørslen var ratlåsen i den 21-åriges bil blev aktiveret, så hans bil var kørt i grøften på den modsatte side af vejen og stadig med tovet udspændt mellem bilerne. Det så en 23-årig mand fra Holbæk ikke, så han kørte ind i tovet under sin kørsel i østlig retning. Det bevirkede, at der opstod skade på både den 23-åriges og den 21-åriges biler, så den 21-åriges bil måtte afhentes af et bugseringskøretøj. Politiet har nu optaget rapport om uheldet på grund af mistanke om ulovlig slæbning af et køretøj.

Flere narko- og spirituskørsler – Holbæk, Greve. Kalundborg og Køge

Patruljerne i politikredsen havde en usædvanlig travl aften, da de i forbindelse med rutinekontroller eller på anmeldelse fra bekymrede medbilister standsede hele seks påvirkede bilister, som enten havde indtaget for meget spiritus eller narko, inden de satte sig bag rattet. Det kostede bilisterne en tur op bagsædet af en politibil, da de skulle have udtaget en blodprøve. En bilist fik taget bilen, da han havde kørt gentagne gange påvirket selvom oven i købet var frakendt førerretten.
Kl.17.15 på Teglværksvej i Jyderup, Holbæk. En 53-årig mand fra lokalområdet blev anholdt og sigtet for spirituskørsel i en personbil, da han havde en alkoholpromille over det tilladte. Han blev løsladt efter blodprøveudtagelsen.

Omkring Kl. 17.30 gav en patrulje tegn til en bilist at standse, da betjentene ville lave en rutinekontrol. Bilisten kørte på P-pladsen ved Gersagerparken i Greve. Han standsede ikke for politiet, men forsøgte at slippe væk fra patruljen. Bilisten satte bilen ved et grønt område, hvor han forsøgte at løbe fra betjentene. Han blev dog løbet op og anholdt. Det viste sig at føreren var en 19-årig mand fra Greve, som var frakendt førerretten i en tidligere sag, hvor han havde kørt hasarderet. Han var desuden påvirket af euforiserende stoffer, så han blev sigtet for narkokørsel, kørsel i frakendelsestiden og fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt.

Kl. 19.05 på Kirkemosevej i Føllenslev, Kalundborg blev en 28-årig mand fra Kalundborg standse ti en varebil i en rutinekontrol. Føreren af bilen blev testet med narkometeret, da betjentene mistænkte, at han var påvirket. Narkometeret bekræftede dette, da resultatet viste positiv for kokain. Den 28-årige blev anholdt, sigtet for narkokørsel og fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt.

Kl. 20.12 kørte en patrulje på Rørvangsvej i Holbæk, da betjentene standsede en personbil, som kørte i nordlig retning i krydset ved Rørvangsparken. Fører og køretøj blev rutinemæssigt kontrolleret, hvor det viste sig at den 30-årige mand fra Holbæk, som sad bag rattet havde indtaget spiritus. En alkometertest viste, at hans promille var over det tilladte, så han blev sigtet og anholdt for at få udtaget en blodprøve. Han blev herefter løsladt.

Kl. 20.14 i den anden ende af politikredsen på Vestmotorvejen mod nord anmeldte en bilist, at en forankørende bil kørte usikkert. En patruljen fik standset personbilen ved Bjæverskov i Køge. Bilen blev ført af en 38-årig mand fra Ringsted, som var påvirket af spiritus over det tilladte, så han blev anholdt, sigtet og kørt til sygehuset, hvor han fik udtaget en blodprøve og senere løsladt.

Allerede kl. 20.22 fik politiet igen anmeldelse om en bilist, der kørte usikkert ad Vestmotorvejen mod nord ved Ringsted. Patruljen nåede frem til bilen ved Karlslunde, men føreren standsede ikke, selvom politiet tændte udrykningssignalerne for at vise, at han skulle standse. Da patruljen kørte op på siden for at vinke bilen ind til siden kørte den slingrende bilist imellem anden og fjerde vognbane, men ville stadig ikke stoppe.

Endnu en patrulje kom frem til Vestmotorvejen og de to patruljer fik sammen standset bilen ved afkørsel 27 – Greve i god ro og orden. Ingen biler eller personer kom noget til, selvom bilisten havde kørt så usikkert. Føreren, en 39-årig mand fra Eritrea med adresse i Egedal kommune, var kraftigt påvirket af alkohol og narko, så han blev sigtet for spiritus- og narkokørsel og kørt til en blodprøveudtagelse. Herefter blev han taget med til politistationen til afrusning. Den 39-årige var desuden frakendt førerretten i en tidligere sag om spirituskørsel, og han havde kørt gentagne gange påvirket i frakendelsestiden.

Politiet kunne derfor beslaglægge bilen med henblik på konfiskation, hvilket den 39-årige accepterede. Bilen var ejet af en anden mand, som blev orienteret om beslaglæggelsen af køretøjet. Retten vil senere taget stilling til om bilen kan endelig konfiskeres i forbindelse med sagens afgørelse.

Motorcyklister i harmonikasammenstød – Asnæsvej, Kalundborg

Kl. 11.29 skete et sammenstød mellem flere motorcykler, som kom kørende i samlet flok ad Asnæsvej i vestlig retning. Ud for Asnæsværket skred baghjulet på den ene motorcykel ud i noget grus, hvorfor motorcyklisten, en 29-årig mand fra Korsør, bremsede op. Han blev i den forbindelse påkørt bagfra af næste motorcykel i rækken, der blev ført af en 50-årig mand fra Gørlev Sj. Det forårsagede, at yderligere to motorcyklister blev indblandet i uheldet. Den ene var en 51-årig mand fra Ugerløse, som beskadigede sit ene ben i forbindelse med sammenstødet. Han blev kørt i ambulance til sygehuset, hvor han fik konstateret et brud på benet. De øvrige implicerede slap fra uheldet uden personskade, men motorcyklerne blev beskadiget.