Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Kalundborg Kommune i tidsrummet 2021/04/15 til 2021/04/27.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Brandundersøgelse – Birkeholmvænget, Bjerge Strand, Store-Fuglede – Kalundborg

Kl. 22.54 slog en 58-årig kvinde fra Store-Fuglede alarm til brandvæsnet og politiet, da hun under forbikørsel opdagede, at der var brand i et sommerhus. Hun undersøgte stedet nærmere for at redde eventuelle personer ud, men sommerhuset var formentlig ubeboet. Brandvæsnet fandt heller ikke noget personer i sommerhuset, hvor en brand indenfor havde forrettet mindre brandskader i dele af sommerhuset, hvor en rude var knust formentlig på grund af varmen fra branden. Endvidere var stort set hele sommerhuset sodskadet som følge af branden, hvis årsag politiet skal nu undersøge nærmere.

Bil påkørte hæk og endte på taget – Eskebjergvej, Kalundborg

kl. 15.29 skete et solouheld på Eskebjergvej i Kalundborg, da en 43-årig mand fra Målev mistede herredømmet over sin bil, så den endte i en hæk ud for ejendommen på Eskebjergvej nr. 124. I bilen befandt sig tre voksne og et barn, som fik sig en ordentlig forskrækkelse, da bilen i forbindelse med uheldet trillede rundt og endte på taget. Ingen personer kom noget til, men bilen spærrede for den ene vognbane på Eskebjergvej. Der blev bestilt en hurtig autohjælp til at fjerne bilen, hvorefter trafikken igen kunne glide på Eskebjergvej. Politiet registrerede uheldet, som formodedes at være sket på grund af uopmærksomhed.

Narkokørsel uden førerret mv. – Møllevangen, Gørlev – Kalundborg

Kl. 10.34 lykkedes det politiet at få standset en personbil på Møllevangen, efter at føreren af bilen kortvarigt havde forsøgt at køre fra politiet ad forskellige veje i Gørlev by. I bilen var to mænd, som begge blev anholdt. Den ene anholdte var en 26-årig mand fra Gørlev, som var fører af bilen. Han havde ikke noget kørekort og blev skønnet påvirket af narkotika under kørslen. Den anden anholdte var en spirituspåvirket, 19-årig mand fra Kalundborg, der havde været passager i bilen. Ved en nærmere undersøgelse fandt politiet ham i besiddelse af en springkniv med en bladlængde på 11 cm. Han blev derfor sigtet for overtrædelse af knivloven og fik kniven beslaglagt som bevis i sagen inden løsladelse efter afhøring til sagen. Føreren forblev anholdt lidt længere og fandtes ved ransagning af bilen i besiddelse af et bat, som blev beslaglagt som bevis i en sag om overtrædelse af våbenloven. Derefter fik den 26-årige på et sygehus udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer, inden politiet løslod også ham. Begge sigtede mænd kan nu forvente at høre nærmere fra politiet i anledning af sigtelserne mod dem.

Fængsling i sag om vanvidskørsel – Gørlev Sj. – Kalundborg

En 25-årig mand fra Kalundborg blev tirsdag varetægtsfængslet ved et grundlovsforhør i Retten i Holbæk i en sag om vanvidskørsel. Den 25-årige var mandag eftermiddag involveret i et frontaluheld på Gørlev Landevej, hvor han i forbindelse med en overhaling kørte ind i en modkørende bilist. Bilisten slap heldigt fra det alvorlige sammenstød, hvor den 25-årige er mistænkt for at køre for hurtigt i påvirket tilstand i en stjålet bil. Han have desuden aldrig taget et kørekort og var frakendt førerretten i forbindelse med tidligere sager om narkokørsel. Retten fængslede den 25-årige til den 18. maj 2021.

Påvirket bilist i frontaluheld – Gørlev Landevej, Gørlev Sj. – Kalundborg

kl. 15.46 skete et frontaluheld på Gørlev Landevej i Gørlev Sj.- Kalundborg, da en 25-årige mand fra Kalundborg i forbindelse med en overhaling stødte ind i en modkørende bilist, en 46-årig mand fra Tølløse. Den 46-årige forsøgte at undvige, men de to biler stødte sammen, så den 46-årige blev fastklemt i sin bil. Politi, ambulance og redning kørte til stedet, hvor den 46-årige blev reddet ud af sin bil. Den 25-årige var sluppet fra uheldet med knubs, men blev tilset i ambulance på stedet. Den 46-årige blev kørt til sygehuset til undersøgelse, men hans tilstand var stabil. Han skulle dog undersøges nærmere, for at afklare, om han havde fået nogle skader i forbindelse med sammenstødet.

Den 25-årige blev af patruljen skønnet påvirket af alkohol og euforiserende stoffer. En alkometertest bekræftede, at hans promille var over det tilladte. Han havde desuden aldrig taget et kørekort, men det til trods var han frakendt førerretten, da han flere gange havde kørt bil og overtrådt færdselsloven. Den 25-årige blev anholdt og sigtet for vanvidskørsel, da han var mistænkt for i påvirket tilstand at have kørt for hurtigt, og havde bragt andre i fare ved at overhale hasarderet og i den forbindelse forårsage uheld. Bilen havde den 25-årige taget fra et familiemedlem uden at have fået lov, så han blev også sigtet for brugstyveri. Han fik udtaget en blodprøve, hvorefter han fortsat blev i politiet varetægt mens sagen færdigbehandles. Anklagemyndigheden vurderede efterfølgende sagen og fandt grundlag for at fremstille den 25-årige i grundlovsforhør med begæring om varetægtsfængsling. Retsmødet afholdes ved Retten i Holbæk kl. 13.00.

Spiritusuheld med knallert – Rye Byvej, Rye, Gørlev Sj. – Kalundborg

kl. 20.10 skete et færdselsuheld, da en 18-årig lokal mand på en lille knallert kørte op bag i en personbil, som holdt parkeret langs kantstenen på Rye Byvej i Rye, Gørlev Sj., Kalundborg. Politi og ambulance kørte til stedet, hvor den 18-årige knallertfører blev taget med til tjek på sygehuset, men var sluppet fra uheldet med knubs. Der skete mindre skader på køretøjerne. Politiet mistænkte den 18-årige for at være påvirket af spiritus, så han fik udtaget en blodprøve på sygehuset, som skal afklare, om han havde en promille over det tilladte. Blodprøven blev sendt til analyse, og den 18-årige kan forvente at høre mere i sagen, når politiet modtager resultatet.

Flere narko- og spirituskørsler – Holbæk, Greve. Kalundborg og Køge

Patruljerne i politikredsen havde en usædvanlig travl aften, da de i forbindelse med rutinekontroller eller på anmeldelse fra bekymrede medbilister standsede hele seks påvirkede bilister, som enten havde indtaget for meget spiritus eller narko, inden de satte sig bag rattet. Det kostede bilisterne en tur op bagsædet af en politibil, da de skulle have udtaget en blodprøve. En bilist fik taget bilen, da han havde kørt gentagne gange påvirket selvom oven i købet var frakendt førerretten.
Kl.17.15 på Teglværksvej i Jyderup, Holbæk. En 53-årig mand fra lokalområdet blev anholdt og sigtet for spirituskørsel i en personbil, da han havde en alkoholpromille over det tilladte. Han blev løsladt efter blodprøveudtagelsen.

Omkring Kl. 17.30 gav en patrulje tegn til en bilist at standse, da betjentene ville lave en rutinekontrol. Bilisten kørte på P-pladsen ved Gersagerparken i Greve. Han standsede ikke for politiet, men forsøgte at slippe væk fra patruljen. Bilisten satte bilen ved et grønt område, hvor han forsøgte at løbe fra betjentene. Han blev dog løbet op og anholdt. Det viste sig at føreren var en 19-årig mand fra Greve, som var frakendt førerretten i en tidligere sag, hvor han havde kørt hasarderet. Han var desuden påvirket af euforiserende stoffer, så han blev sigtet for narkokørsel, kørsel i frakendelsestiden og fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt.

Kl. 19.05 på Kirkemosevej i Føllenslev, Kalundborg blev en 28-årig mand fra Kalundborg standse ti en varebil i en rutinekontrol. Føreren af bilen blev testet med narkometeret, da betjentene mistænkte, at han var påvirket. Narkometeret bekræftede dette, da resultatet viste positiv for kokain. Den 28-årige blev anholdt, sigtet for narkokørsel og fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt.

Kl. 20.12 kørte en patrulje på Rørvangsvej i Holbæk, da betjentene standsede en personbil, som kørte i nordlig retning i krydset ved Rørvangsparken. Fører og køretøj blev rutinemæssigt kontrolleret, hvor det viste sig at den 30-årige mand fra Holbæk, som sad bag rattet havde indtaget spiritus. En alkometertest viste, at hans promille var over det tilladte, så han blev sigtet og anholdt for at få udtaget en blodprøve. Han blev herefter løsladt.

Kl. 20.14 i den anden ende af politikredsen på Vestmotorvejen mod nord anmeldte en bilist, at en forankørende bil kørte usikkert. En patruljen fik standset personbilen ved Bjæverskov i Køge. Bilen blev ført af en 38-årig mand fra Ringsted, som var påvirket af spiritus over det tilladte, så han blev anholdt, sigtet og kørt til sygehuset, hvor han fik udtaget en blodprøve og senere løsladt.

Allerede kl. 20.22 fik politiet igen anmeldelse om en bilist, der kørte usikkert ad Vestmotorvejen mod nord ved Ringsted. Patruljen nåede frem til bilen ved Karlslunde, men føreren standsede ikke, selvom politiet tændte udrykningssignalerne for at vise, at han skulle standse. Da patruljen kørte op på siden for at vinke bilen ind til siden kørte den slingrende bilist imellem anden og fjerde vognbane, men ville stadig ikke stoppe.

Endnu en patrulje kom frem til Vestmotorvejen og de to patruljer fik sammen standset bilen ved afkørsel 27 – Greve i god ro og orden. Ingen biler eller personer kom noget til, selvom bilisten havde kørt så usikkert. Føreren, en 39-årig mand fra Eritrea med adresse i Egedal kommune, var kraftigt påvirket af alkohol og narko, så han blev sigtet for spiritus- og narkokørsel og kørt til en blodprøveudtagelse. Herefter blev han taget med til politistationen til afrusning. Den 39-årige var desuden frakendt førerretten i en tidligere sag om spirituskørsel, og han havde kørt gentagne gange påvirket i frakendelsestiden.

Politiet kunne derfor beslaglægge bilen med henblik på konfiskation, hvilket den 39-årige accepterede. Bilen var ejet af en anden mand, som blev orienteret om beslaglæggelsen af køretøjet. Retten vil senere taget stilling til om bilen kan endelig konfiskeres i forbindelse med sagens afgørelse.

Motorcyklister i harmonikasammenstød – Asnæsvej, Kalundborg

Kl. 11.29 skete et sammenstød mellem flere motorcykler, som kom kørende i samlet flok ad Asnæsvej i vestlig retning. Ud for Asnæsværket skred baghjulet på den ene motorcykel ud i noget grus, hvorfor motorcyklisten, en 29-årig mand fra Korsør, bremsede op. Han blev i den forbindelse påkørt bagfra af næste motorcykel i rækken, der blev ført af en 50-årig mand fra Gørlev Sj. Det forårsagede, at yderligere to motorcyklister blev indblandet i uheldet. Den ene var en 51-årig mand fra Ugerløse, som beskadigede sit ene ben i forbindelse med sammenstødet. Han blev kørt i ambulance til sygehuset, hvor han fik konstateret et brud på benet. De øvrige implicerede slap fra uheldet uden personskade, men motorcyklerne blev beskadiget.

Brand i garage – Andaksvej, Kalundborg

Kl. 05.22 torsdag morgen udbrød der brand i pedellens garage på Tømmerup Efterskole. Politi og brandvæsen kørte til efterskolen, hvor der var høje flammer i bygningen og en kraftig røgudvikling. Garagebygningen lå frit, men efterskolens elever og personale i nærliggende bygninger blev af sikkerhedsmæssige årsager evakueret. Branden bredte sig til værkstedet, som lå i tæt tilknytning til garagen, og brændte så kraftigt, at den ikke stod til at redde.

Omkring kl. 06.00 blev branden slukket, men brandvæsnet fortsatte efterslukningsarbejdet. Garagerne brændte ned til grunden, men ilden blev begrænset, så den ikke spredte sig til andre bygninger. Ingen personer kom noget til.

Politiet fandt intet mistænkeligt på stedet, men skal undersøge brandårsagen nærmere, for at klarlægge om en fejl i en elinstallation kan have startet branden.

OPFØLGNING

Mand fængslet for våbenbesiddelse – Kalundborg

Tirsdag formiddag blev en 35-årig mand fra Kalundborg fremstillet i grundlovsforhør efter politiet ved en ransagning havde fundet flere ulovlige våben, herunder en pumpgun og et oversavet jagtgevær på en adresse, som den 35-årige rådede over. Retsmødet foregik ved Retten i Holbæk, som besluttede at varetægtsfængsle den 35-årige til d. 18. maj 2021, da der ikke var grundlag for at afgøre sagen med en straksdom.

Grundlovsforhør – Våbenlovgivningen – Kalundborg

Kl. 12.30 foretog politiet anholdelse af en 35-årig mand fra Kalundborg, der var mistænkt for at være i besiddelse af ulovlige våben. Ved en ransagning af lokaliteter, som manden havde rådighed over, fandt politiet en pumpgun og et oversavet jagtgevær, ammunition til våbnene samt tre ulovlige knive. Den 35-årige blev derfor sigtet for overtrædelse af straffelovens bestemmelser om ulovlig våbenbesiddelse samt overtrædelse af knivloven, idet den 35-årige ikke havde politiets tilladelse til at besidde nogen af de ulovlige våben. Den 35-årige sigtede forblev efter afhøring til sagen i politiets varetægt, idet han onsdag kl. 10.00 vil blive fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Holbæk med henblik på enten varetægtsfængsling eller en straksdom, såfremt grundlaget herfor måtte være til stede.

Kørsel uden førerret – bil beslaglagt – Holbækvej, Kalundborg

Kl. 20.40 sigtede politiet en 21-årig mand fra Kalundborg for kørsel uden førerret i en personbil, som han forinden havde ført ad Sct. Jørgensbjerg og ind i rundkørslen ved Holbækvej / Slagelsevej. Da bilisten kørte ud af rundkørslen, undlod føreren at give tegn hertil, hvorfor politiet standsede personbilen med den 21-årige bag rattet. Politiet kunne efterfølgende konstatere, at det nu var tredje gang inden for blot to måneder, at den 21-årige blev afsløret i at være fører af et køretøj, selv om han ikke havde et kørekort. I 2020 havde han tillige en afgørelse for samme forseelse, så personbilen blev straks beslaglagt med henblik på senere konfiskation. Den beslutning om beslaglæggelse var den 21-årige ikke indforstået med, så politiet skal nu have en dommer til at kigge nærmere på grundlaget for beslaglæggelsen af bilen. Den 21-årige vil således høre nærmere fra politiet i den anledning, og når straffesagen skal afgøres.

Færdselsuheld – Slagelsevej, Kalundborg

Kl. 05.32 var der sket et færdselsuheld på Slagelsevej, idet en bilist var forulykket og endt på taget. Det viste sig, at en ædru, 21-årig mand fra Jyderup var kørt i en personbil ad Slagelsevej i nordlig retning. I et øjebliks uopmærksomhed var han af ukendte årsager kørt over i den vestlige grøft, hvorefter bilen rullede rundt og standsede liggende på taget. Han var sluppet uskadt fra uheldet, hvor ingen andre trafikanter blev involveret. Politiet registrerede blot omstændighederne ved uheldet.

Indbrud i Perioden