Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Kalundborg Kommune i tidsrummet 2021/04/08 til 2021/04/20.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Færdselsuheld – Bjerge Landevej / Filipdalsvej, Gørlev Sj. – Kalundborg

Kl. 14.14 var flere biler stødt sammen på Bjerge Landevej ved sidevejen Filipdalsvej, så ambulancepersonale og politiet rykkede ud til uheldsstedet. En 52-årig kvinde fra Ringsted var efter kørsel i nordlig retning ad Bjerge Landevej standset for at afvente modkørende færdsel, før hun kunne svinge til venstre ad Filipdalsvej. En 80-årig mand fra Herning standsede bag hende, men det opdagede en 52-årig kvinde fra Kalundborg for sent. Sidstnævnte påkørte den 80-åriges bil, der blev skubbet frem i den venstresvingende kvindes bil. Ingen af parterne kom til skade ved uheldet, som politiet registrerede omstændighederne ved.

Spiritusuheld med knallert – Rye Byvej, Rye, Gørlev Sj. – Kalundborg

kl. 20.10 skete et færdselsuheld, da en 18-årig lokal mand på en lille knallert kørte op bag i en personbil, som holdt parkeret langs kantstenen på Rye Byvej i Rye, Gørlev Sj., Kalundborg. Politi og ambulance kørte til stedet, hvor den 18-årige knallertfører blev taget med til tjek på sygehuset, men var sluppet fra uheldet med knubs. Der skete mindre skader på køretøjerne. Politiet mistænkte den 18-årige for at være påvirket af spiritus, så han fik udtaget en blodprøve på sygehuset, som skal afklare, om han havde en promille over det tilladte. Blodprøven blev sendt til analyse, og den 18-årige kan forvente at høre mere i sagen, når politiet modtager resultatet.

Kørsel uden førerret – bil beslaglagt – Holbækvej, Kalundborg

Kl. 20.40 sigtede politiet en 21-årig mand fra Kalundborg for kørsel uden førerret i en personbil, som han forinden havde ført ad Sct. Jørgensbjerg og ind i rundkørslen ved Holbækvej / Slagelsevej. Da bilisten kørte ud af rundkørslen, undlod føreren at give tegn hertil, hvorfor politiet standsede personbilen med den 21-årige bag rattet. Politiet kunne efterfølgende konstatere, at det nu var tredje gang inden for blot to måneder, at den 21-årige blev afsløret i at være fører af et køretøj, selv om han ikke havde et kørekort. I 2020 havde han tillige en afgørelse for samme forseelse, så personbilen blev straks beslaglagt med henblik på senere konfiskation. Den beslutning om beslaglæggelse var den 21-årige ikke indforstået med, så politiet skal nu have en dommer til at kigge nærmere på grundlaget for beslaglæggelsen af bilen. Den 21-årige vil således høre nærmere fra politiet i den anledning, og når straffesagen skal afgøres.

Færdselsuheld – Slagelsevej, Kalundborg

Kl. 05.32 var der sket et færdselsuheld på Slagelsevej, idet en bilist var forulykket og endt på taget. Det viste sig, at en ædru, 21-årig mand fra Jyderup var kørt i en personbil ad Slagelsevej i nordlig retning. I et øjebliks uopmærksomhed var han af ukendte årsager kørt over i den vestlige grøft, hvorefter bilen rullede rundt og standsede liggende på taget. Han var sluppet uskadt fra uheldet, hvor ingen andre trafikanter blev involveret. Politiet registrerede blot omstændighederne ved uheldet.

Kontrol af varebil udviklede sig til vold mod politiet – Kalundborg

Kl. 22.00 var en patrulje i den østlige del af Kalundborg, hvor de fik øje på en varebil, som virkede mistænkelig, da dens nummerplader ikke passede til varebilen. Patruljen kørte efter varebilen, som standsede ved et hus og føreren gik indenfor. Da politiet rettede henvendelse på adressen blev de mødt af en mandlig og en kvindelig beboer i 50′;erne, som blandede sig i politiets ærinde mod føreren af varebilen, en 27-årig mand fra Kalundborg. Den 53-årig mand udviste aggressiv adfærd og forhindrede politiet i at udføre deres arbejde. Da patruljen ville anholde manden satte han sig til modværge, hvorunder han slog fra sig, så den ene betjent blev ramt i ansigtet og den anden betjent kom til skade med sine fingre. Den 54-årige kvinde blandede sig i tumulten, så hun blev anholdt og sigtet for forsøg på vold mod politiet, da hun havde slået ud efter betjentene.

I mellemtiden stak den 27-årige mand af i varebilen, ved at køre igennem haven og væk fra politiet. De to anholdte blev sigtet for vold mod politiet og kørt til politistationen til afhøring. Kvinden blev løsladt senere på natten, men er fortsat sigtet i sagen. Den 53-årige mand blev løsladt onsdag formiddag efter endt afhøring og sagsbehandling. Anklagemyndigheden fandt ikke grundlag for at fremstille de to sigtede i grundlovsforhør med begæring om varetægtsfængsling.

De to betjente blev tilset på skadestuen, men de var ikke kommet noget alvorligt til. Begge de sigtede kan forvente at høre mere fra politiet i sagen. Den 27-årige kan også forvente at høre mere i sagen varebilen.

OPFØLGNING

 

Spirituskørsel – Gl. Rørbyvej, Rørby, Kalundborg

Kl. 11.55 sigtede og anholdt politiet en 63-årig mand fra Kalundborg for spirituskørsel i en varebil ad Gl. Rørbyvej i Rørby – Kalundborg. Føreren af bilen havde en promille over det tilladte, så han fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Den 63-årige vil senere høre mere i sagen, når resultatet af blodprøven kommer.

Dyr årsag til solouheld – Nyrupvej, Kalundborg

Kl. 00.08 kørte en 18-årig kvindelig bilist fra Kalundborg galt på Nyrupvej i Kalundborg, da et dyr løb ud foran hende på kørebanen. Bilisten undveg dyret, men mistede herredømmet over bilen, som endte i grøften og rullede rundt, hvorefter den endte i en hæk ud for Nyrupvej nr. 154. Den 18-årige blev tilset i ambulance på stedet, men hun var sluppet heldigt fra uheldet uden skader. Bilen fik store skader og måtte fjernes med vejhjælp. Politiet registrerede uheldet og kontaktede ejeren af ejendommen med den beskadigede hæk, der blev orienteret om sagen.

Brand i redskabsskur – Anemonevej, Svebølle, Kalundborg

Kl. 10.42 kørte politi og brandvæsen til brand i et redskabsskur på Anemonevej i Svebølle. Ejeren af ejendommen var kommet hjem og havde selv opdaget branden i udhuset. Der var kraftig røgudvikling på stedet, og ilden havde spredt sig til nabohusets garagetag og udhæng. Politiet advarede beboerne i nabohuset, som kortvarigt blev evakueret.

Brandvæsnet fik kontrol over ilden før den spredte sig yderligere, og der var ingen fare for personer. Ilden blev slukket, men skuret udbrændte, og der skete varmeskader på naboens garage. Ingen personer kom noget til. Årsagen til branden viste sig at stamme fra nogle gløder fra husets brændeovn, som var blevet opbevaret i skuret. Politiet undersøger nu sagen nærmere, for at afklare, om der er sket brud på beredskabslovens regler om uforsigtighed med ild.