Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Kalundborg Kommune i tidsrummet 2021/03/30 til 2021/04/13.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Færdselsuheld – Bjerge Landevej / Filipdalsvej, Gørlev Sj. – Kalundborg

Kl. 14.14 var flere biler stødt sammen på Bjerge Landevej ved sidevejen Filipdalsvej, så ambulancepersonale og politiet rykkede ud til uheldsstedet. En 52-årig kvinde fra Ringsted var efter kørsel i nordlig retning ad Bjerge Landevej standset for at afvente modkørende færdsel, før hun kunne svinge til venstre ad Filipdalsvej. En 80-årig mand fra Herning standsede bag hende, men det opdagede en 52-årig kvinde fra Kalundborg for sent. Sidstnævnte påkørte den 80-åriges bil, der blev skubbet frem i den venstresvingende kvindes bil. Ingen af parterne kom til skade ved uheldet, som politiet registrerede omstændighederne ved.

Narkobilist kørte galt – Gørlev Landevej, Gørlev Sj. – Kalundborg

Kl. 06.04 mandag morgen kørte en 23-årig mand fra Kalundborg på Gørlev Landevej mod nordvest, hvor han foretog en overhaling af en forankørende bilist. Under overhalingen ramte den 23-åriges bil hjørnet på den forankørende bil, som blev ført af en 34-årig mand fra Slagelse. Den 23-årige fortsatte efter påkørslen videre frem og kørte herefter ind i en have, hvor bilen ramte en hæk og pløjede græsplænen op. Den 34-årige kørte ikke galt efter den lette påkørsel, men fortsatte frem til det sted, hvor den 23-årige var forulykket. Ingen personer var kommet noget til ved uheldet, men politiet blev tilkaldt til uheldet. En patrulje kørte til stedet, hvor de traf den 23-årige som var påvirket af hash. Han blev derfor sigtet for narkokørsel og kørsel uden førerret og anholdt for at få udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Politiet optog rapport i sagen og orienterede ejeren af den ødelagte have om uheldet. Den 23-årige kan forvente at høre mere fra politiet, når resultatet af blodprøven kommer.

Spirituskørsel – Gl. Rørbyvej, Rørby, Kalundborg

Kl. 11.55 sigtede og anholdt politiet en 63-årig mand fra Kalundborg for spirituskørsel i en varebil ad Gl. Rørbyvej i Rørby – Kalundborg. Føreren af bilen havde en promille over det tilladte, så han fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Den 63-årige vil senere høre mere i sagen, når resultatet af blodprøven kommer.

Dyr årsag til solouheld – Nyrupvej, Kalundborg

Kl. 00.08 kørte en 18-årig kvindelig bilist fra Kalundborg galt på Nyrupvej i Kalundborg, da et dyr løb ud foran hende på kørebanen. Bilisten undveg dyret, men mistede herredømmet over bilen, som endte i grøften og rullede rundt, hvorefter den endte i en hæk ud for Nyrupvej nr. 154. Den 18-årige blev tilset i ambulance på stedet, men hun var sluppet heldigt fra uheldet uden skader. Bilen fik store skader og måtte fjernes med vejhjælp. Politiet registrerede uheldet og kontaktede ejeren af ejendommen med den beskadigede hæk, der blev orienteret om sagen.

Brand i redskabsskur – Anemonevej, Svebølle, Kalundborg

Kl. 10.42 kørte politi og brandvæsen til brand i et redskabsskur på Anemonevej i Svebølle. Ejeren af ejendommen var kommet hjem og havde selv opdaget branden i udhuset. Der var kraftig røgudvikling på stedet, og ilden havde spredt sig til nabohusets garagetag og udhæng. Politiet advarede beboerne i nabohuset, som kortvarigt blev evakueret.

Brandvæsnet fik kontrol over ilden før den spredte sig yderligere, og der var ingen fare for personer. Ilden blev slukket, men skuret udbrændte, og der skete varmeskader på naboens garage. Ingen personer kom noget til. Årsagen til branden viste sig at stamme fra nogle gløder fra husets brændeovn, som var blevet opbevaret i skuret. Politiet undersøger nu sagen nærmere, for at afklare, om der er sket brud på beredskabslovens regler om uforsigtighed med ild.

Bilist frakendt kørekort fik taget bilen – Esbern Snaresvej, Kalundborg

Kl. 00.14 kørte en politipatrulje på Esbern Snaresvej i Kalundborg, hvor de ved en tankstation standsede en personbil i en rutinekontrol. Bag rattet sad en 40-årig mand, som politiet kendte særdeles godt i forvejen idet han havde hele 10 sager om kørsel i frakendelsestiden på samvittigheden. Det var nu 11. gang han blev sigtet for at køre bil, selvom han var frakendt retten til at køre bil i 10 år i en tidligere sag om bl.a. spirituskørsel i gentagelsestilfælde. Ved dagens kontrol var han også påvirket af både spiritus og hash, så han blev sigtet og anholdt for at få udtaget en blodprøve. Han blev herefter løsladt, men bilen fik han ikke lov at beholde. Den beslaglagde politiet med henblik på konfiskation, som det er muligt ifølge færdselsloven ved gentagne kørsler i frakendelsestiden. Den 40-årige accepterede beslaglæggelsen. Når politiet får resultatet af blodprøven, kan den 40-årige forvente at høre mere om sagens videre gang. Retten vil senere tage stilling til, om bilen kan endeligt konfiskeres i forbindelse med afgørelse af straffesagen.

Narkobilist med hash på sig – Lerchenfeldvej, Kalundborg

Kl. 19.28 anholdt og sigtede politiet en 27-årig mand fra Kalundborg for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. I forbindelse med visitationen efter anholdelsen fandt politiet den 27-årige i besiddelse af ca. tre gram hash, som politiet også mistænkte ham for at være påvirket af efter udslag på narkometeret. Den 27-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Indbrud i perioden

Klosterparkvej, Kalundborg
Vollerup Vang, Kalundborg

Foto: Anne Witte