Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Kalundborg Kommune i tidsrummet 2021/03/04 til 2021/03/16.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Færdselsuheld – Gørlev Landevej, Gørlev Sj. – Kalundborg

Kl. 15.23 skete et sammenstød mellem to biler på Gørlev Landevej, da en 56-årig kvinde fra Gørlev Sj. kørte op bag i en forankørende bilist, en 55-årig mand fra Kalundborg. Begge biler kørte ad Gørlev Landevej mod nord, da den 55-årige bremsede ned ved mødet med en modkørende ambulance. Den 56-årig kvindelige bilist nåede ikke at bremse, men påkørte bilen foran. De to bilister blev begge tilset i ambulance, men var ikke kommet noget til. Der lå rester var de beskadigede biler efter uheldet, og der blev bestilt oprydning af vejen. Politiet registrerede uheldet.

Narkobilist – Sæbyvej, Høng – Kalundborg

Kl. 17.25 standsede politiet en 18-årig kvinde fra Slagelse i en rutinekontrol, da hun kom kørende i bil på Sæbyvej i Høng, Kalundborg. Kvinden havde aldrig erhvervet et kørekort og hun var påvirket af euforiserende stoffer, så hun blev sigtet, anholdt og taget med til en blodprøveudtagelse. Herefter blev hun løsladt og vil høre mere i sagen fra politiet, når resultatet af blodprøven kommer.

Spiritus-/narkokørsel uden førerret mv. – Hovedgaden, Ubby, Jerslev Sj. – Kalundborg

Kl. 00.50 anholdt og sigtede politiet en 24-årig mand fra Slangerup for kørsel i både spiritus- og narkotikapåvirket tilstand i en personbil, som han i forvejen ikke måtte være fører af. Førerretten havde han nemlig ikke generhvervet sig efter udløbet af en tidligere frakendelse af kørekortet indtil maj 2019. Narkometeret indikerede, at den 24-årige var påvirket af kokain under kørslen, og ved visitationen fandt politiet ham i besiddelse af receptpligtigt medicin, som han ikke måtte være i besiddelse af. Det medførte så også en sigtelse for overtrædelse af lægemiddellovgivningen, inden han blev løsladt efter udtagelse af blodprøver til nærmere undersøgelse for både alkohol og euforiserende stoffer.

Brand i ovn – Elmegade, Kalundborg

Kl. 13.35 kørte politi og brandvæsen til en mindre brand ved et supermarked på Elmegade i Kalundborg. Det viste sig at en ovn var blevet sat til at lave selvrens med pyrolyse, som havde antændt nogle madrester eller fedt i ovnen, der var brudt i brand. Ilden blev slukket før der skete skade på ejendommen og ingen personer kom noget til ved branden. Efter en udluftning var røgen væk og butikken kunne fortsat holde åben.

Narkobilister – Kalundborg og Odsherred

Kl. 13.53 blev en 41-årig mand fra Jyderup anholdt og sigtet for narkokørsel i en personbil ad Jyderupvej ud for Reerslev i Ruds Vedby – Kalundborg. Han fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt.
Kl.16.11 kom en melding på politiradioen om, at en personbil kørte hasarderet i Nykøbing Sj. En patrulje i området fik øje på den bil, som blev beskrevet i anmeldelsen. Bilen kørte ad Odsherredvej i krydset ved Højbyvej, og patruljen satte efter og fik standset bilisten, som viste sig at være en 31-årig mand fra Rumænien med adresse i Højby Sj. Han var påvirket af euforiserende stoffer, så han blev sigtet, anholdt og taget med til en blodprøveudtagelse. Den 31-årige havde desuden aldrig erhvervet kørekort, så han blev sigtet for kørsel uden førerret.

De anholdte blev begge løsladt efter blodprøveudtagelsen, og vil høre mere i deres sager når blodprøverne er blevet analyseret.

Cyklist ramt af flugtbilist- Bregningevej, Jyderup – Kalundborg

Kl. 18.04 anmeldte moderen til en 14-årig dreng, at han netop var blevet påkørt, da han cyklede ad Bregningevej i Jyderup, da en modkørende bil ramte ham, så han styrtede og endte i grøften. Bilisten standsede ikke op efter uheldet, men fortsatte videre mod sydøst i retning mod Bjergsted. Bilen beskrives som en mørk personbil.

Den 14-årige slog sig i faldet, og hans mor kørte ham på skadstuen til tjek, men han havde ikke pådraget sig alvorlige skader. Cyklen blev slået skæv i faldet. Politiet optog rapport i sagen og forsøger nu at finde frem til bilen, som var indblandet i uheldet. Vidner som så uheldet eller som har bemærket en mørk personbil i Bregninge omkring kl. 18.00, hvor den kørte i sydøstlig retning mod Bjergsted bedes kontakte politiet. Oplysninger i sagen kan gives til poltiet på tlf. 114.

Corona-relaterede opgaver – Kalundborg / Køge / Odsherred

Kl. 11.26 kørte politiet til en tankstation i Kalundborg, hvor personalet havde haft en mindre uoverensstemmelse med en mandlig kunde omkring manglende brug af mundbind under ophold i butikken. Det viste sig at være en 24-årig mand fra Kalundborg, som jf. egne oplysninger var fritaget for brug af mundbind, men havde glemt at tage sit badge på med oplysninger herom. Politiet fik mæglet mellem parterne, og ingen blev sigtet for noget.

Kl. 12.13 fik politiet en henvendelse om, at der måske befandt sig for mange kunder i et byggemarked i Kalundborg i forhold til butiksarealet. En opfølgende kontrol viste ingen tegn på, at der var flere kunder end tilladt i byggemarkedet. Ingen blev sigtet for noget i anledning af anmeldelsen.

Kl. 12.33 fik politiet en henvendelse om, at noget afspærring, som normalt var opsat ved diverse havemøbler ved en kaffebar på Sjællands Odde, var fjernet, så kunder blev fristet og satte sig på stedet for at indtage købte varer. Politiet indskærpede regler over for personalet i kaffebaren, så der ikke kunne være kunder, som blev fristet til at sætte sig på stedet. Ingen blev sigtet for noget i anledning af anmeldelsen.

Kl. 13.37 fik politiet en henvendelse om, at en kaffebar i den centrale del af Køge havde opstillet bord og stole foran baren, så besøgende satte sig på stedet for at indtage indkøbte varer. En patrulje kørte til stedet og indskærpede over for personalet, at de udendørs møbler ikke måtte bruges, hvorefter personalet straks ville rette op på forholdet. Ingen blev sigtet for noget i anledning af anmeldelsen.

Kl. 17.06 kørte politiet til området ved Asnæs-Centret i Asnæs, hvor der ifølge en anmeldelse skulle være flere end fem personer forsamlet, og at de forsamlede indtog alkohol og spillede musik til ulempe for de omkringboende. Politiet traf lige netop fem unge i alderen 12-18 år. En af dem stak af ved politiets ankomst, men blev indhentet og tilbageholdt. Det viste sig at være en 16-årig ung mand, som faktisk var efterlyst som savnet fra et opholdssted i Jylland. Opholdsstedet blev underrettet om, at den 16-årige var truffet af politiet, som lavede aftale omkring afhentning af ham. Inden politiet forlod stedet, forlod de øvrige trufne også stedet, så roen var genoprettet. Politiet fandt ikke grundlag for at sigte nogen i anledning af anmeldelsen.

Kl. 22.06 kørte politiet til Søndre Molevej, Køge, hvor der ifølge en anmeldelse skulle være forsamlet 15-20 unge mennesker, som er ulovligt forsamlet, og som i øvrigt fester på stedet. Politiet fik kontakt til i alt fem personer, herunder en person med en soundboks. Der var således ikke grundlag for at sigte nogen for overtrædelse af forsamlingsforbuddet, og ejeren af soundboksen blev indskærpet brugen, således at de omkringboende ikke blev forstyrret.

Kl. 22.15 konstaterede politiet, at mange personer var forsamlet i nogle lokaler på Vig Hovedgade, hvor ingen personer boede til daglig. Politiet vurderede derfor, at de tilstedeværende var forsamlet og dermed overtrådte forsamlingsforbuddet på fem personer. På stedet traf politiet 17 personer af begge køn både fra lokalområdet, men også fra Storkøbenhavn, Sydsjælland og Nordsjælland. De blev alle sigtet for overtrædelse af forsamlingsforbuddet og bortset fra fem personer bortvist fra stedet. Alle sigtede kan nu forvente at høre nærmere fra politiet i form af et bødeforelæg.

Kl. 00.01 natten til søndag fik politiet en anmeldelse om høj musik til ulempe fra en del unge, der opholdt sig forsamlet i området ved Herfølge stadion. Et par patruljer kørte til området og fik kontakt til tre unge på 16 og 17 år fra Herfølge samt en 16-årig fra Karise. Sidstnævnte endte med at blive sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, idet han ikke fulgte politiets anvisninger om at forlade området, så roen kunne blive genoprettet. Ingen af de øvrige blev sigtet for noget i forbindelse med politiets tilsyn på stedet.

Politiets opgaver i anledning af disse anmeldelser er som følge af den gældende corona-lovgivning om brug af mundbind, det maksimale antal personer i butikker, forsamlingsforbuddet om maks. fem personer samt regler om, at kun take-away er tilladt fra forretninger med servering.

Indbrud i perioden

Bastrupvej, Kalundborg

Foto: Anne Witte