Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Kalundborg Kommune i tidsrummet 2021/02/11 til 2021/02/23.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Færdselsuheld – Bjerge Landevej, Store-Fuglede – Kalundborg

Kl. 14.45 var to bilister stødt sammen på landevejen, så redningspersonale og politiet blev sendt til uheldsstedet. Ingen af de to bilister var kommet til skade som følge af sammenstødet, der var sket, efter at en 72-årig mand fra Jerslev Sj. var kørt i sydlig retning i en personbil. Han ville lave en U-vending ud for en busholdeplads, hvor han indledningsvist kørte ind og derefter begyndte vendingen. Herunder blev han påkørt af en personbil ført af en 59-årig kvinde fra Gørlev Sj., der også kørte i sydlig retning på landevejen. Hun kunne ikke undgå sammenstødet og ramte venstre side på den 72-åriges bil. Politiet optog rapport om uheldet på grund af mistanke om overtrædelse af færdselsloven i forbindelse med den 72-åriges vendemanøvre.

Tyveri fra fritidsbolig forpurret – Reersøvej, Reersø, Gørlev Sj. – Kalundborg

Kl. 05.09 anmeldte en lokal mand, at han havde overrasket to personer i at bære havemøbler fra et fritidshus ind i en trailer. Da de to personer følte sig opdaget, kørte de hastigt fra stedet i en bil med den tilkoblede trailer. Anmelderen forsøgte at følge bagefter i sin egen bil og så herunder, at flugten skete så hastigt, at de stjålne havemøbler faldt af traileren under flugten fra gerningsstedet. Tyvenes bil blev af anmelderen sidst set kørende ad Kalundborgvej i nordlig retning, så politiet ledte efter bilen i relevante områder, men dog uden at finde køretøjet eller de mistænkte. En hjælpsom mand i en varebil hjalp politiet med at få de tabte havemøbler retur til gerningsstedet. Politiet kender ikke ejeren af fritidsboligen, så en seddel blev efterladt i postkassen om at henvende sig til politiet i anledning af det forpurrede tyveri.

Knallertfører død – Gyden, Høng -Kalundborg

Kl. 16.27 fik en 68-årig mand fra Høng et ildebefinde, mens han kørte på en tre-hjulet knallert ad Gyden i Høng. Manden kørte ind i en hæk, hvor han blev væltet af sin knallert. Politi og ambulance kørte til stedet, hvor der blev yder førstehjælp til manden, men hans liv stod ikke til at redde. Han blev erklæret død ved ankomsten til sygehuset. Politiet optog rapport i sagen, og der blev rutinemæssigt udtaget en blodprøve, der skal klarlægge, om han var påvirket under kørslen. Den 68-åriges død undersøges nu nærmere, for at afklare dødsårsagen. Politiet fandt intet mistænkeligt ved uheldet.

Mand på elscooter kørt fast – Slagelse Landevej, Kalundborg

Kl. 14.19 henvendte en 69-årig mand fra Kalundborg sig til politiet, fordi han var kørt fast med sin elscooter i en mudderpøl. Han vidste ikke helt, hvor han var, men kunne dog se Rørby skole. En patrulje tog kontakt til manden via hans mobil og fik via spørgsmål om, hvad han kunne se mv., pejlet sig frem til den 69-årige i et område ved Slagelse Landevej. Den 69-årige var i god behold, og da politiet havde assisteret at få scooteren fri fra mudderet, kunne han fortsætte sin køretur i Kalundborg.

Narkobilist havde eftersøgt passager med – Gl. Skovvej, Svebølle – Kalundborg

Kl. 16.45 anholdt og sigtede politiet en 27-årig mand fra Jyderup for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil, som han i øvrigt ikke være fører af, fordi han ikke havde noget kørekort. I bilen var også to mandlige passagerer, hvoraf den ene – en 26-årig mand uden fast bopæl – var efterlyst af politiet. Han skulle først i februar måned have startet afsoning af seks måneders fængsel, men var udeblevet og dermed blevet efterlyst af politiet, som også frihedsberøvede ham med henblik på senere transport til et fængsel. Ved visitationen af den 26-årige fandt politiet ham i besiddelse ca. fem gram skunk, som blev beslaglagt i forbindelse med en sigtelse for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer. Politiet løslod den 27-årige fører efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer, men kontaktede efterfølgende bilens ejer, der blev sigtet for at have overladt føringen af personbilen til en person uden kørekort. Den anden mandlige passager blev ikke sigtet for noget efter politiets kontrol af personerne i bilen.

Bilist lavede unødig støj mv. – Klosterparkvej, Kalundborg

Kl. 19.53 henvendte en borger sig til politiet og oplyste, at en bilist havde kørt meget hensynsløst i en sølvfarvet personbil og bl.a. lavet en overhaling af borgeren med meget høj hastighed. Politiet ledte efterfølgende efter bilen i de centrale dele af Kalundborg ud fra borgerens beskrivelse af bilen, herunder nummerpladeoplysninger. Bilen blev ikke fundet i første omgang, hvorefter politiet gik en fodpatrulje på Klosterparkvej. Pludselig standsede en sølvfarvet personbil med de samme nummerpladeoplysninger ud for fodpatruljen, men kun meget kortvarigt, inden føreren accelererede voldsomt med hjulspin på vej væk fra politiet. Kort efter vendte samme bil med samme fører retur, standsede kortvarigt ved fodpatruljen, inden føreren igen kørte derfra med hjulspin. Efter afsluttet fodpatrulje ledte politiet igen efter bilen, som blev fundet på en nærliggende tankstation. Her var flere mænd fra lokalområdet og nogle køretøjer forsamlet, men politiet identificerede føreren i den sølvfarvede bil som en 22-årig mand fra Kalundborg. Han blev sigtet for overtrædelse af færdselslovens bestemmelser om unødig støj efter sin tidligere kørsel på Klosterparkvej. Politiet vil senere kontakte ham, når sagen er blevet afgjort.

Graffitimaler pågrebet – Tømmerupvej, Kalundborg

Kl. 02.51 kontaktede en kvindelig anmelder politiet, fordi hun jagtede en mand, som havde malet en slags graffiti på en skoles bygninger. En patrulje kom hurtigt den kvindelige anmelder til undsætning og fik kontakt til både hende og en 29-årig mand fra Kalundborg. Anmelderen havde kunnet tilbageholde ham, da han klatrede over et hegn, men slog sit ben i den anledning. Det viste sig, at han havde malet graffiti på et 6 x 2 meter stort areal, men den anvendte farve/maling var meget let at fjerne. Politiet gjorde den 29-årige bekendt med, at politiet ville undersøge nærmere med skolen, om der var sket skade på det sted, hvor han havde malet. Den 29-årige vil derfor senere høre nærmere fra politiet, når det er afklaret, hvorvidt der er grundlag for en straffesag eller ej.

Forsøg på snyd med feriepenge – Sejerby, Sejerø – Kalundborg

Kl. 19.19 underrettede en 75-årig kvinde fra Sejerø politiet om, at hun kl. ca. 15.10 var blevet ringet op af en fremmed mand, der havde præsenteret sig som en medarbejder fra Skattestyrelsen. Årsagen til opringningen var ifølge den fremmede mand, at den 75-årige havde nogle feriepenge til gode, hvilket han ville hjælpe hende med at få udbetalt. Den 75-årig fattede dog mistanke til manden og oplyste, at hun selv lige ville kontrollere dette, hvorefter hun afbrød telefonopkaldet. Den fremmede mand nåede således ikke at få nogen personlige oplysninger fra den 75-årige.
Politiet vil gerne rose kvinden for at have været skeptisk over for disse uopfordrede telefonopkald fra fremmede, der under forskellige påskud forsøger at få lokket personlige oplysninger ud af de personer, der bliver ringet op. Uanset hvilken myndighed der måtte kontakte en borger, vil medarbejderen ikke have behov for at få personlige oplysninger eller f.eks. koder til NemID, betalingskort eller lignende. Politiets råd er at afbryde telefonopkaldet og selv ringe retur for at kontrollere telefonopkaldets rigtighed.

Bortvisning af kunder uden mundbind – Esbern Snaresvej, Kalundborg

Kl. 02.10 rykkede politiet ud til en tankstation, idet flere kunder ikke ønskede at bruge mundbind i forbindelse med deres ærinde på stedet. Politiet fik kontakt til tre mænd på 18, 18 og 19 år fra Kalundborg, som alle blev bortvist fra tankstationens område og i øvrigt vejledt om regler ved ærinde inde i selve butikken. Ingen af dem blev sigtet for noget i den anledning.

Narko og spirituskørsel – Kalundborg

kl. 14.36 på Kirkevangen i Gørlev Sj – Kalundborg blev en 52-årig mand standset og sigtet for spirituskørsel, da hans promille var over det tilladte. Han blev anholdt for at få udtaget et blodprøve, hvorefter han blev løsladt.
Kl. 00.58 på Asser Rigsvej i Kalundborg standsede en patrulje en bilist, som var påvirket af hash. Føreren af bilen, en 21-årig mand fra Kalundborg, blev anholdt, sigtet og fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt.

Bil endte på taget – Slagelsevej, Kalundborg

Kl. 05.29 onsdag morgen skete et solouheld på Slagelsevej ud for nr. 252, da en bil med fire unge mennesker i endte på taget. Føreren, en 19-årig mand fra Gørlev, mistede herredømmet over bilen, da de kørte igennem en stor vandpyt, så bilen aquaplanede. Bilen endte i grøften, hvor den trillede om på taget. De fire unge i alderen 16-19 år var alle rystede, men ved bevidsthed, da to ambulancer kom frem. En blev kørt på skadestuen til tjek, men alle var sluppet fra uheldet med forskrækkelsen og mindre knubs. Politiet registrerede uheldet.

Brandundersøgelse – Bonderupvej, Ugerløse – Holbæk

Kl. 12.20 var der opstået brand i en bygning, hvor der kom røg ud ad vinduerne. Brandvæsnet og politiet var hurtigt fremme, men der var tilsyneladende ikke nogen hjemme. Brandvæsnet sendte røgdykkere ind i bygningen med beboelse, men fandt efter grundig søgning ikke nogen personer i nød. Under myndighedernes arbejde på stedet afspærrede politiet Bonderupvej i begge retninger i tidsrummet kl. ca. 12.30 til kl. ca. 13.00, hvor der blev åbnet i et spor frem til kl. ca. 14.00, hvor afspærringen blev ophævet. Beboerne blev underrettet om branden, som nu skal undersøges nærmere af politiet for at finde årsagen til dens opståen.

Indbrud i perioden

Egens Kvarter, Høng
Glentevej, Glentehaven, Høng
Ærtebjergvej, Kalundborg
Slagelsevej, Kalundborg
Jorløse Byvej, Svebølle

Foto: Anne Witte