Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Kalundborg Kommune i tidsrummet 2021/02/01 til 2021/02/09.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Færdselsuheld – Gørlev Landevej, Høng – Kalundborg

Kl. 14.30 rykkede redningspersonale, lægehelikopteren og politiet ud til et færdselsuheld, hvor to biler nærmest var stødt frontalt sammen og røget i grøften efterfølgende. På uheldsstedet traf politiet en tilskadekommen, 55-årig kvinde fra Gørlev Sj., der som passager i som sammen med de to tre andre personer blev bragt til skadestuerne i hhv. Slagelse og Holbæk. Vejen var blevet spærret i begge retninger, så lægehelikopteren kunne lande på stedet. Politiet fik klarlagt, at en 33-årig kvinde fra Herlev kørte i en personbil mod syd og med den 55-årige som passager. Under kørslen kørte hun gennem noget fygesne, hvorved hun mistede kontrollen over bilen, som derved kom over i den modsatte kørebanehalvdel. Her stødte hun sammen med en modkørende varebil ført af en 44-årig mand fra Nyborg, så begge køretøjer røg i grøften efterfølgende. De to førere og endnu en passager – en 53-årig kvinde fra Høng – i den 33-åriges bil slap fra uheldet med diverse knubs. Den 55-årige passager fik konstateret brud på benene efter uheldet, som politiet optog rapport om.

Isræs -Roevej, Gørlev Sj. -Kalundborg

Kl. 18.46 fik politiet anmeldelse om unge mennesker i fire forskellige biler, som kørte ræs på Roevej i området ved den gamle sukkerfabrik, hvor der lå is på vejen. De gassede højt op, bremsede og lavede udskridninger, så det larmede og generede de omkringboende. Anmelderen havde forsøgt at påtale larmen uden det hjalp. En patrulje kørte til Gørlev, men da havde bilerne forladt stedet.

Brand i lade – Fægangsvejen, Dalby, Gørlev Sj.- Kalundborg

Kl. 11.55 kom et alarmopkald om brand i en lade med korn og halm ved en landejendom i Dalby, Gørlev Sj. Der var ingen risiko for spredning til øvrige bygninger og heller ingen risiko for mennesker eller dyr. Brandvæsnet fik hurtigt ilden under kontrol i den ca. 300 m2 store ladebygning. Det var ikke muligt for politi og brandvæsen at fastslå brandårsagen, der nu skal undersøges nærmere. Der blev dog ikke fundet noget mistænkeligt, og der kan være tale om en glød fra halmfyret, som er blæst ind i laden.

Mistænkeligt forhold udviklede sig – Gørlev Sj. – Kalundborg

Kl. 00.33 alarmerede en opmærksom borger politiet, fordi nogle personer udviste mistænkelig adfærd ved et køretøj, der holdt parkeret på Østerled, Gørlev Sj. Der kunne måske være tale om indbrud i bilen, men under anmeldelsen kørte personer fra stedet i en anden bil. Med disse oplysninger in mente ledte politiet efter flugtbilen og fik kontakt til den på Langeås, Gørlev Sj., med en 24-årig mand fra Gørlev som mistænkt for at have været fører, selv om han havde smidt nøglerne til bilen væk. Han havde ikke noget kørekort og blev i øvrigt skønnet påvirket af alkohol og narkotika under kørslen. Den 24-årige blev derfor sigtet for spiritus-/narkokørsel og anholdt, så politiet anbragte ham i patruljebilen med henblik på transport til et sygehus til udtagelse af blodprøver til nærmere undersøgelse for alkohol og euforiserende stoffer.

Den disposition var en 23-årig mand uden fast bopæl så utilfreds med, at han forsøgte at få kontakt til den 24-årige anholdte i politibilen og herunder skubbede så hårdt til en politibetjent, at politibetjenten slog sit hoved mod patruljebilen. Det endte med, at den 23-årige også blev anholdt og sigtet for vold mod politiet på grund af sin adfærd. Ved visitation af den 23-årige fandt politiet ham i besiddelse af et knojern, så han også blev sigtet for overtrædelse af våbenloven. Den 24-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve på sygehuset i Slagelse, medens den 23-årige forblev i politiets varetægt til næste formiddag, hvor også han blev løsladt efter afhøring i anledning af sigtelserne mod ham. Begge kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, når de hver især skal have deres sager afgjort. I øvrigt var der ingen tegn på indbrud eller anden skade på køretøjet på Østerled i Gørlev.

Færdselsuheld – Gørlevvej, Gørlev Sj. – Kalundborg

Kl. 12.20 skete et sammenstød på Gørlevvej ud for Hallenslev, da en bilist, en 55-årig kvinde fra Kirke-Hyllinge, skulle svinge til venstre ind ad en indkørsel. Bagfra kom en 63-årige mand fra Slagelse kørende i samme retning. Han havde påbegyndt en overhaling af den 55-årige, så de to biler stødte sammen, da den 55-årige svingede til venstre. Begge bilister slap fra uheldet med forskrækkelsen, men bilerne fik skader og måtte hentes af autohjælp. Politiet optog rapport om uheldet for at belyse omstændighederne og dermed få klarlagt, hvem der kan stilles til ansvar for at sammenstødet skete.

Ung mand sigtet for trusler – Kulbyvej, Høng, Kalundborg

Kl. 01.10 anmeldte nattevagten på en erhvervsskole i Høng, at en ung mand kort forinden var mødt op på skolen sammen med en gruppe venner, hvor han havde truet med en pistollignende genstand. En patrulje kørte til stedet, hvor de fandt frem til den mistænkte, en 16-årig ung mand fra Jyderup, som forsøgte at løbe fra stedet. Betjentene løb ham op og han blev kl. 01.25 anholdt uden dramatik.

Den 16-årige blev fundet i besiddelse af en splatterpistol, som politiet beslaglagde til sagen. Den 16-årige, som var beruset, var mødt op på stedet på grund af en strid med en 17-årig elev på skolen. Den 17-årige unge mand fra Høng blev truet af den 16-årige, som viste den pistollignende genstand, som sad i hans bukselinning. Den 16-årige truede også en medarbejder på skolen, så politiet sigtede den 16-årige, som grundet sin påvirkningsgrad ikke var egnet til afhøring. Patruljen kørte den 16-årige hjem til sine forældre, som samtidig blev underrettet om sagen. Politiet orienterede desuden de sociale myndigheder om sagen. Den 16-årige skal afhøres til sagen, og han kan herefter forvente at høre mere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Søndag – mandag

Narkokørsel uden kørekort – Hovedgaden, Høng – Kalundborg

Kl. 10.20 standsede en politipatrulje en 25-årig mand fra Haslev i en personbil på Hovedgaden i Høng. Den 25-årige havde aldrig erhvervet et kørekort og var desuden påvirket af euforiserende stoffer. Han blev derfor sigtet for narkokørsel og kørsel uden førerret, og anholdt for at få udtaget en blodprøve. Herefter blev den 25-årige løsladt, men vil høre mere i sagen, når politiet får resultatet af blodprøveanalysen.

Påvirket bilist påkørte parkeret bil – Mullerupvej, Mullerup – Kalundborg

Kl.18.10 kørte en 25-årig mand fra Gørlev ind i en bil, som holdt parkeret foran en adresse på Mullerupvej i Mullerup – Kalundborg. Bilen som blev påkørt fik skader og bilens ejer ringede derfor til politiet, som sendte en patrulje til stedet. Den 25-årige bilist viste sig at være påvirket a både narko og spiritus, så han blev sigtet, anholdt og taget med til en blodprøveudtagelse, hvorefter han blev løsladt. Han vil senere høre mere i sagen fra politiet.

Røg i kælderen – Reerslevvej, Reerslev, Ruds-Vedby -Kalundborg

Kl. 09.57 kørte politi og brandvæsen til melding om en mulig brand og kraftig røgudvikling fra kælderen i en villa i Reerslev. En ambulance blev tilkaldt, da en beboer havde indåndet røg. Brandvæsnet undersøgte villaen, men der var ikke ild – kun røg. Røgen kom fra krybekælderen, hvor forsøget på at optø et vandrør havde forårsaget røg fra noget isoleringsmateriale. Der havde ikke været fare for ild på stedet. Brandvæsnet fik luftet ud, og politiet kunne fortsætte til andre opgaver.

Glatføreuheld – Kalundborg og Ringsted

Kl. 10.24 søndag formiddag skete et solouheld, hvor en bilist endte i grøften på Gl. Svebøllevej, Svebølle – Kalundborg. Bilisten, en 68-årige mand fra Kalundborg, mistede herredømmet over bilen, da der pludselig lå et tykt lag is på vejen. En å var gået over side breder og det havde forårsaget vand på vejen, som var frosset til is. Bilen skred ud og endte grøften. Den 68-årige blev kørt med ambulance til tjek på sygehuset, men var sluppet uden skader. Politiet orienterede kommunen om den glatte vej, og de ville sørge for at sikre vejen.

Kl. 04.35 tidligt mandag morgen kørte en 19-årig kvinde fra Ringsted galt på Gørlev Landevej i Høng – Kalundborg på grund af glat vej. Bilen mistede vejgrebet og endte i grøften ved en mark. Den 19-årige bilist var uskadt, men bilen kunne ikke køre videre. En patrulje kørte frem og fik påsat minestrimmel på bilen. Kvinden var chokeret oven på episoden, men patruljen tog sig af hende og gav hende et lift på arbejde.

Kl. 05.51 mandag morgen anmeldte en 27-årig mand fra Greve, at han var kørt galt i sin bil på Vestmotorvejen ved Ringsted, hvor han var skredet ind i autoværnet i midterrabatten grundet glat føre. En forbipasserende bilist tog den 27-årige med på skadestuen til tjek, men han var ikke kommet til skade ved uheldet. Der kom buler i autoværn og i bilen, og en skiltevogn blev sendt til stedet for at lede trafikken uden om den havarerede bil indtil den blev fjernet af autohjælp.

Narkofund – Nørre Allé, Kalundborg

Kl. 08.50 var politiet i en opgang i et lejlighedskompleks i Kalundborg Centrum, da der var mistanke om, at der blev røget og opbevaret hash på adressen. Patruljen havde en narkohund med, som gennemgik lejligheden, hvor der blev fundet en stor klump hash, der senere blev kontrolvejet til 33 gram. En 38-årig mand, der blev truffet på stedet, blev sigtet for lov om euforiserende stoffer. Hashen blev beslaglagt med henblik på konfiskation. Den 38-årige vil senere høre mere fra politiet i sagen.

Narko – og spirituskørsel – Kalundborg, Odsherred og Holbæk

kl. 10.05 på Kalundborgvej mod øst i Gørlev Sj. – Kalundborg blev en 54-årig mand fra lokalområdet sigtet og anholdt for narkokørsel i en personbil. Han fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt.

kl. 13.07 kørte en 61-årig mand fra Holbæk ad Søvej i Fårevejle St. – Odsherred. En patrulje standsede bilen for at lave et rutinetjek, hvor den 61-årige blæste i alkometeret som viste, at han havde en promille over det tilladte. Han blev derfor sigtet og anholdt for at få udtaget en blodprøve og herefter løsladt.

Kl. 13.45 standsede en politipatrulje en personbil på Markskellet i Holbæk. Føreren, en 47-årig mand fra Holbæk var påvirket af spiritus over det tilladte, så han blev anholdt og sigtet. Efter en blodprøveudtagelse blev han løsladt.

Kl. 20.30 blev en 30-årig mand fra Kalundborg standset af færdselspolitiet i en kontrol ved en tankstation på Sct. Jørgensbjerg i Kalundborg. En test med narkometeret viste at han var påvirket af hash, og han var desuden påvirket af spiritus. Den 30-årige blev derfor anholdt og sigtet for narko og spirituskørsel og fik udtaget en blodprøve.

De fire sigtede vil høre mere fra politiet, når resultatet af blodprøveanalyserne kommer.

Narkobilist fik taget bil – Nykøbingvej, Snertinge – Kalundborg

Kl. 18.50 sigtede og anholdt politiet en 25-årig mand fra Holbæk kommune, der kørte bil i narkopåvirket tilstand. Det var 3. gang inden for bare tre dage, at politiet sigtede den 25-årige for narkokørsel. Den 31. januar blev han standset hele to gange blev anholdt og sigtet for narkokørsel, hvor han blev testet med narkometeret, som viste positiv for metamfetamin og hash.

Den 25-årige fik udtaget blodprøve, hvorefter han blev løsladt. På baggrund af de mange sager beslaglagde politiet mandens bil med henblik på konfiskation. Han fik desuden inddraget sin førerret midlertidigt, mens sagerne behandles. Retten vil senere tage stilling til frakendelse af kørekortet og endelig konfiskation af bilen.

Utilfreds narkobilist kaldte betjente ukvemsord – Esbern Snaresvej, Kalundborg

Kl. 23.27 holdt en patrulje i krydset ved Klosterparkvej/Esbern Snaresvej i Kalundborg, da de bemærkede en bilist, som kom kørende bag fra og placerede sig i venstresvingsbanen ved siden af patruljebilen. Bilisten kørte frisk til, overskred spærrelinjerne da han kørte ind i svingbanen og kørte en meter frem foran stoplinjen i krydset, før han holdt for rødt lys. Da lyssignalet i krydset blev grønt, svingede bilisten ned ad Esbern Snaresvej, og patruljen kørte efter for at standse bilisten, der blev stoppet ved en tankstation.

Føreren af bilen, en 26-årig mand fra Kalundborg, blev skønnet påvirket, så patruljen testede ham for både alkohol og narko. Narkometertesten gav udslag for hash, så den 26-årige blev foruden sigtelserne for ikke at følge vejafmærkningen ved krydset, også sigtet for narkokørsel, anholdt og taget med til en blodprøveudtagelse. Den 26-årige hidsede sig op på patruljen og kaldte betjentene alverdens ukvemsord. Den anholdte blev derfor sigtet for at overtræde ordensbekendtgørelsen, da hans fornærmelser blev sagt højlydt i andres påhør, hvilket var egnet til at forstyrre den offentlige orden. Den anholdte blev taget med på politistationen, hvor han faldt til ro og blev afhørt til sagen. Han fik herefter udtaget en blodprøve på sygehuset, hvorefter han blev løsladt. Den 26-årige kan forvente at høre mere fra politiet i sine sager.

Uorden på tankstation – Esbern Snaresvej, Kalundborg

Kl. 04.40 måtte personalet på en tankstation se sig nødsaget til at trykke på alarmknappen, idet fem personer, der i øvrigt ikke bar mundbind under ophold i tankstationens butik, skabte meget utryghed for personalet og i øvrigt ikke ville iføre sig mundbind eller forlade stedet. Politiet kørte til tankstationen, hvor politiet fik kontakt til to mænd på 18 og 19 år fra Kalundborg samt en 20-årig mand fra Valby. De var stadig opfarende, højtråbende og nægtede i øvrigt trods politiets kraftige opfordringer herom at forlade stedet.

Derfor endte det med, at de alle tre blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen samt for overtrædelse af corona-reglerne om at bære mundbind under ophold i en butik. De to sidste mænd havde forladt stedet, men opholdt sig i nærheden, hvorfra de råbte hånende ord mod politiet under opholdet på tankstationens område. Politiet forsøger nu ud fra tankstationens videoovervågning af få identificeret de to sidste mænd med henblik på at kunne sigte dem for eventuelle lovovertrædelser i anledning af deres adfærd både på tankstationen og efterfølgende under politiets arbejde på stedet.

Alvorligt færdselsuheld – Jyderupvej, Jyderup – Kalundborg

Kl. 13.30 skete et frontalt sammenstød på Jyderupvej nær nr. 90, Jyderup – Kalundborg tæt ved Bromølle. Politi, brandvæsen og flere ambulancer blev sendt til stedet. Den ene bilist, en 26-årig kvinde fra Slagelse, kørte i sydlig retning og endte på en mark, som følge af uheldet, men slap uskadt fra sammenstødet. I den modkørende bil sad et ægtepar på 89 og 85 år. Den kvindelige fører slap uskadt, men den mandlige passager var livløs efter sammenstødet. Taget blev klippet af ægteparrets bil og manden reddet ud. Hans tilstand var kritisk og han blev hentet af lægehelikopteren, som landede på en mark ved siden af uheldsstedet. Den 85-årige mand blev fløjet til Rigshospitalet.

Politiet spærrede hele vejen af og lukkede krydset ved Kattrupvej/Jyderupvej mens der blev arbejdet på stedet. Bilinspektøren undersøgte uheldsstedet, og de to biler blev indbragt til nærmere undersøgelse. Politiet afhørte de tilstedeværende personer og optog rapport om uheldet. Omkring kl. 16.40 kunne vejen genåbnes for trafikken.

Den 85-årige mand blev kl. 16.59 erklæret død på Rigshospitalet. Politiet undersøger nu sagen nærmere, for at afklare om han døde som følge af skader var uheldet, eller om et tidligere sygdomsbilledet kan være dødsårsagen. De pårørende er underrettet om dødsfaldet. Når undersøgelserne af uheldet og Bilinspektørens rapport er færdig, vil der blive taget stilling til, hvem der kan stilles til ansvar for at uheldet skete.

Indbrud i perioden

Møllevangen, Gørlev
Tværstenen, Gørlev
Sofievej, Høng (2 steder)
Stejlhøj, Kalundborg
Cæcilieparken, Kalundborg
Dagliljevej, Svebølle

Foto: Anne Witte