Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Kalundborg Kommune i tidsrummet 2021/01/22 til 2021/02/02.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Brand i lade – Fægangsvejen, Dalby, Gørlev Sj.- Kalundborg

Kl. 11.55 kom et alarmopkald om brand i en lade med korn og halm ved en landejendom i Dalby, Gørlev Sj. Der var ingen risiko for spredning til øvrige bygninger og heller ingen risiko for mennesker eller dyr. Brandvæsnet fik hurtigt ilden under kontrol i den ca. 300 m2 store ladebygning. Det var ikke muligt for politi og brandvæsen at fastslå brandårsagen, der nu skal undersøges nærmere. Der blev dog ikke fundet noget mistænkeligt, og der kan være tale om en glød fra halmfyret, som er blæst ind i laden.

Mistænkeligt forhold udviklede sig – Gørlev Sj. – Kalundborg

Kl. 00.33 alarmerede en opmærksom borger politiet, fordi nogle personer udviste mistænkelig adfærd ved et køretøj, der holdt parkeret på Østerled, Gørlev Sj. Der kunne måske være tale om indbrud i bilen, men under anmeldelsen kørte personer fra stedet i en anden bil. Med disse oplysninger in mente ledte politiet efter flugtbilen og fik kontakt til den på Langeås, Gørlev Sj., med en 24-årig mand fra Gørlev som mistænkt for at have været fører, selv om han havde smidt nøglerne til bilen væk. Han havde ikke noget kørekort og blev i øvrigt skønnet påvirket af alkohol og narkotika under kørslen. Den 24-årige blev derfor sigtet for spiritus-/narkokørsel og anholdt, så politiet anbragte ham i patruljebilen med henblik på transport til et sygehus til udtagelse af blodprøver til nærmere undersøgelse for alkohol og euforiserende stoffer.

Den disposition var en 23-årig mand uden fast bopæl så utilfreds med, at han forsøgte at få kontakt til den 24-årige anholdte i politibilen og herunder skubbede så hårdt til en politibetjent, at politibetjenten slog sit hoved mod patruljebilen. Det endte med, at den 23-årige også blev anholdt og sigtet for vold mod politiet på grund af sin adfærd. Ved visitation af den 23-årige fandt politiet ham i besiddelse af et knojern, så han også blev sigtet for overtrædelse af våbenloven. Den 24-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve på sygehuset i Slagelse, medens den 23-årige forblev i politiets varetægt til næste formiddag, hvor også han blev løsladt efter afhøring i anledning af sigtelserne mod ham. Begge kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, når de hver især skal have deres sager afgjort. I øvrigt var der ingen tegn på indbrud eller anden skade på køretøjet på Østerled i Gørlev.

Færdselsuheld – Gørlevvej, Gørlev Sj. – Kalundborg

Kl. 12.20 skete et sammenstød på Gørlevvej ud for Hallenslev, da en bilist, en 55-årig kvinde fra Kirke-Hyllinge, skulle svinge til venstre ind ad en indkørsel. Bagfra kom en 63-årige mand fra Slagelse kørende i samme retning. Han havde påbegyndt en overhaling af den 55-årige, så de to biler stødte sammen, da den 55-årige svingede til venstre. Begge bilister slap fra uheldet med forskrækkelsen, men bilerne fik skader og måtte hentes af autohjælp. Politiet optog rapport om uheldet for at belyse omstændighederne og dermed få klarlagt, hvem der kan stilles til ansvar for at sammenstødet skete.

Brandundersøgelse – Henriksvej, Reersø, Gørlev Sj. – Kalundborg

Kl. 18.36 var der udbrudt brand i et sommerhus, hvorefter beboerne havde tilkaldt brandvæsnet. Brandvæsnet fik hurtigt kontrol over branden i sommerhusets stue i nærheden af en petroleumskamin. Branden nåede dog at forrette skader på både væggen og loftet ved kaminen, som politiet nu skal undersøge nærmere for at få klarlagt årsagen til brandens opståen. De to personer, der havde opholdt sig i sommerhuset, var sluppet uskadte fra branden, men blev dog vejledt om at lade sig undersøge på skadestuen.

Narkokørsel med stor mængde hash i bilen – Algade, Gørlev, Kalundborg

Kl. 22.15 blev to 30-årige mænd fra Holbæk standset kørende i en personbil ad Algade i Gørlev. Føreren var påvirket af euforiserende stoffer, så han blev sigtet og anholdt. Patruljen ransagede bilen, hvor der blev fundet 2,7 kg hash, 758 gram skunk, 6 ampuller med cannabisolie og en større mængde tomme pølsemandsposer, rygepapir, to vægte og et større femcifret kontantbeløb, som politiet mistænkte var indtægt fra narkosalg. Passageren blev nu også anholdt og begge mænd blev sigtet for narkobesiddelse med henblik på videresalg. Narko, penge og salgsremedier blev beslaglagt med henblik på konfiskation.

Føreren fik først udtaget en blodprøve på sygehuset, og begge mænd taget med til politistationen til afhøring og sagsbehandling. Politiet ransagede de to mænd bopæle, hvor der hos passageren blev fundet yderligere 67 gram hash. Hos føreren blev ikke fundet noget ulovligt. Sagen blev efterfølgende vurderet juridisk, men der blev ikke fundet grundlag for at fremstille de to mænd i grundlovsforhør med begæring om varetægtsfængsling. De blev derfor løsladt næste dag, men er fortsat sigtet i sagerne.

Mistænkelig indsamling – Centervej, Høng / Stationsvej, Svebølle – Kalundborg

Kl. 13.01 fik politiet nogle henvendelser om et udenlandsk par, der forsøgte at lokke nogle penge fra borgerne til fordel for handicappede børn i udlandet. Der var tale om en mand og en kvinde, der nu var kørt fra stedet i ukendt retning i en rumænsk registreret, sølvgrå personbil. En patrulje kørte til området for at lede efter bilen og de to personer, men fandt hverken bil eller personer, så politiet kunne få klarlagt, om der i givet fald havde været tale om en lovlig indsamling.
Kl. 15.09 fik politiet en ny henvendelse om et par – en mand og en kvinde – der kl. ca. 14.30 havde tigget penge fra folk ved et supermarked i Svebølle. Personalet i supermarkedet havde jaget dem væk, så de efterfølgende var kørt fra stedet i en personbil svarende til bilen, som parret forlod Høng-området i tidligere på dagen.
Politiet vil opfordre borgerne til at være særdeles skeptiske over for indsamlere, der spontant stiller sig op og beder om penge til formål, der kan virke som mistænkelige påskud til at samle ind. Undlad at donere penge og underret politiet om den måske ulovlige indsamling, så politiet kan foretage en kontrol, herunder hvorvidt man er i besiddelse af den fornødne tilladelse til indsamling.

Uorden på tankstation – Esbern Snaresvej, Kalundborg

Kl. 04.40 måtte personalet på en tankstation se sig nødsaget til at trykke på alarmknappen, idet fem personer, der i øvrigt ikke bar mundbind under ophold i tankstationens butik, skabte meget utryghed for personalet og i øvrigt ikke ville iføre sig mundbind eller forlade stedet. Politiet kørte til tankstationen, hvor politiet fik kontakt til to mænd på 18 og 19 år fra Kalundborg samt en 20-årig mand fra Valby. De var stadig opfarende, højtråbende og nægtede i øvrigt trods politiets kraftige opfordringer herom at forlade stedet.

Derfor endte det med, at de alle tre blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen samt for overtrædelse af corona-reglerne om at bære mundbind under ophold i en butik. De to sidste mænd havde forladt stedet, men opholdt sig i nærheden, hvorfra de råbte hånende ord mod politiet under opholdet på tankstationens område. Politiet forsøger nu ud fra tankstationens videoovervågning af få identificeret de to sidste mænd med henblik på at kunne sigte dem for eventuelle lovovertrædelser i anledning af deres adfærd både på tankstationen og efterfølgende under politiets arbejde på stedet.

Alvorligt færdselsuheld – Jyderupvej, Jyderup – Kalundborg

Kl. 13.30 skete et frontalt sammenstød på Jyderupvej nær nr. 90, Jyderup – Kalundborg tæt ved Bromølle. Politi, brandvæsen og flere ambulancer blev sendt til stedet. Den ene bilist, en 26-årig kvinde fra Slagelse, kørte i sydlig retning og endte på en mark, som følge af uheldet, men slap uskadt fra sammenstødet. I den modkørende bil sad et ægtepar på 89 og 85 år. Den kvindelige fører slap uskadt, men den mandlige passager var livløs efter sammenstødet. Taget blev klippet af ægteparrets bil og manden reddet ud. Hans tilstand var kritisk og han blev hentet af lægehelikopteren, som landede på en mark ved siden af uheldsstedet. Den 85-årige mand blev fløjet til Rigshospitalet.

Politiet spærrede hele vejen af og lukkede krydset ved Kattrupvej/Jyderupvej mens der blev arbejdet på stedet. Bilinspektøren undersøgte uheldsstedet, og de to biler blev indbragt til nærmere undersøgelse. Politiet afhørte de tilstedeværende personer og optog rapport om uheldet. Omkring kl. 16.40 kunne vejen genåbnes for trafikken.

Den 85-årige mand blev kl. 16.59 erklæret død på Rigshospitalet. Politiet undersøger nu sagen nærmere, for at afklare om han døde som følge af skader var uheldet, eller om et tidligere sygdomsbilledet kan være dødsårsagen. De pårørende er underrettet om dødsfaldet. Når undersøgelserne af uheldet og Bilinspektørens rapport er færdig, vil der blive taget stilling til, hvem der kan stilles til ansvar for at uheldet skete.

Mistænkelige indsamlere – Lejre, Odsherred og Kalundborg

Kl. 11.19 anmeldte flere borgere, at en udenlandsk mand og kvinde, henvendte sig til nogle ældre kvinder for at få dem til at donere penge til et ukendt formål foran Super Brugsen i Hvalsø – Lejre. En borger havde henvendt sig til det udenlandske par, hvilket fik dem til at sætte sig ind i en sølvfarvet personbil, hvorefter de kørte fra stedet via Hovedgaden mod syd. En patrulje kørte til stedet og ledte efter bilen med de udenlandske personer, men fandt ikke frem til dem.

Kl.13.24 anmeldte en 84-årig kvinde fra Hvalsø, at hun omkring kl. 12.00 foran Super Brugsen i Hvalsø var blevet antastet af en udenlandsk mand, som samlede penge ind til børn. Han viste hende et stykke papir, hvor fire personer havde skrevet deres navn og deres donation. Den 84-årige kvinde gav manden 100 kr, men det var han ikke tilfreds med. Manden pegede på papiret, hvor der stod at andre havde doneret 200 kr. Kvinden følte sig derfor nødsaget til at give ham yderligere 100 kr. Manden kørte herefter fra stedet i en mindre mørk personbil. Kvinden havde efterfølgende undret sig over manden uhøflige optræden og kontaktede politiet, da hun mistænkte at manden ville gøre det samme ved andre.

Politiets servicecenter tog imod anmeldelsen og vejledte kvinden til at kontrollere, om hun var blevet frataget nogen ejendele i forbindelse med mandens henvendelse. Den 84-årige havde stadig sin pung og betalingskort, og var ikke blevet udsat for tricktyveri.

Manden beskrives som: Udenlandsk af udseende, 30-35 år, almindelige af bygning. Iført sort vindjakke. Talte dansk. Medbragte et hvidt ark papir.

Kl. 18.07 anmeldte en borger, at der kl. 14.17 ved supermarkedet Meny på Nørre Allé i Kalundborg havde været en mistænkelig indsamling. En rumænsk mand og kvinde havde forsøgt at få folk til at skrive under på nogle papirer og donere penge. De to udlændige var kørende i en sølvfarvet personbil. Borgeren anmeldte episoden, da han mente, at de samme personer flere gange var set i Kalundborgområdet, hvor de to udlændiges optræden skabte utryghed.

Kl. 22.12 anmeldte endnu en 55-årig kvinde fra Vordingborg, at der omkring kl. 14.50 ved supermarkedet Rema 1000 på Høvevej i Kirkebyen, Fårevejle St. – Odsherred havde været en mistænkelig indsamling. To udlændinge havde fremvist en hjemmelavet seddel, hvor der stod, at de samlede ind til handicappede børn og unge uden sprog. Manden som henvendte sig havde intet sprog, men kom kun med lyde. Indsamlingen tog kun imod kontanter og donorerne skulle oplyse deres navn og adresse på en liste. De to som henvendtes sig nærmest løb hen imod bilerne på P-pladsen for at få kontakt. Den 55-årige kvinde havde oplyst sit navn, men havde ingen kontanter, så ville hæve i supermarkedet. Da hun kom ud var de to personer væk, og hun fik senere en dårlig følelse ved oplevelsen og kontaktede politiet.

Midt- og Vestsjællands Politi har den seneste tid fået flere henvendelser om mistænkelige indsamlinger rundt omkring i politikredsen. Politiet har fokus på de mistænkelige forhold, og vi er meget glade for de henvendelser vi får fra borgerne, da der er mistanke om, at der ikke er tale om legale indsamlinger.

Ring til politiet på tlf. 114, hvis du ser lignende indsamlinger eller mistænkelige forhold. Hvis politiet får anmeldelsen med det samme, er der større chance for, at en patrulje kan finde frem til de mistænkte og få afklaret om deres forehavende er lovligt. Noter gerne signalement på personer og evt. køretøjer, da det har stor betydning for politiets videre efterforskning.

 

Mange sager narko- og spirituskørsler – Kalundborg, Odsherred, Holbæk, Køge Solrød og Lejre

kl. 10.15 blev en 55-årig mand uden fast bopæl på Lolland standset af færdselspolitiet i en rutinekontrol på Køge Bugt Motorvejen sydgående ved Solrød. Manden viste sig ikke at have et gyldigt kørekort, da han ikke havde generhvervet det efter en tidligere frakendelse. Han var desuden påvirket af narko og medicin, så han blev sigtet og anholdt for at få udtaget en blodprøve. Politiet ransagede bilen, hvor der blev fundet en ulovlig CS tåregasspray, så den 55-årige blev sigtet for at overtræde våbenloven. Da det var 3. gang inden for 3 år den 55-årige blev sigtet for kørsel uden førerret i samme bil, blev bilen beslaglagt med henblik på konfiskation. Den 55-årige fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt.

Bilens registrerede ejer, en 76-årig kvinde fra Nakskov, blev sigtet for nu for 3. gang at overlade føringen af sin bil til den 55-årige, selvom han ikke havde kørekort. Hun blev gjort bekendt med, at politiet beslaglagde bilen, hvilket hun accepterede. Retten vil senere tage stilling til, om bilen endeligt kan konfiskeres. De to sigtede vil senere høre mere fra politiet i deres sager.

Kl. 17.17 blev en 24-årig mand fra Gørlev Sj. sigtet og anholdt for at narkokørsel, da han blev stoppet på Møllevangen i Gørlev Sj. – Kalundborg. Den 24-årige havde desuden ingen kørekort og blev sigtet for kørsel uden førerret. Han blev løsladt efter at have fået udtaget en blodprøve.

Kl. 17.32 standsede en patrulje en 21-årig mand fra Brøndby, som kørte ad Vestmotorvejen i Bjæverskov – Køge mod vest. Bilen lugtede kraftig af hash, så politiet ransagede bilen og visiterede den 21-årige og en mandlig passager. Patruljen fandt ingen narko, men føreren var påvirket af hash, så han blev anholdt og sigtet for narkokørsel. Han havde desuden fået inddraget sin førerret, og måtte derfor ikke køre bil, hvilket han også blev sigtet for. Efter en blodprøveudtagelse blev den 21-årige løsladt.

Kl. 19.40 på Høvevej, Kirkebyen i Fårevejle, Odsherred blev en 24-årig mand fra Holbæk anholdt og sigtet for spirituskørsel i en personbil. Han fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt.

Kl. 20.04 fik politiet anmeldelse fra en bekymret borger, som havde bemærket en mindre varebil, der forsøgte at komme op ad en grøft på Kalundborgvej i Kalundborg. Han havde henvendt sig til føreren, som han skønnede kraftigt påvirket af spiritus, så han ringede til politiet for at forhindre varebilens fører i at køre videre. En patrulje kørte til stedet, hvor de traf varebilens fører, en 62-årig mand fra Svebølle, som blev testet med alkometret, der viste en promille over det tilladte. Han blev derfor sigtet, anholdt og taget med til en blodprøveudtagelse, hvorefter han blev løsladt.

Kl. 20.59 fik politiets vagtcentral en anmeldelse om, at en bilist kørte usikkert og var kørt i grøften, men det var lykkedes bilisten at komme op derfra og fortsætte sin slingrende kørsel ad Vintappervej i Kirke-Hyllinge. Vidner var fulgt efter bilisten til en adresse i Kirke-Hyllinge, hvor den mandlige fører var gået ind. Politiet kørte til stedet, hvor de traf den mandlige bilist, en 34-årig lokal mand, som var påvirket af spiritus over det tilladte. Han blev derfor anholdt og sigtet for spirituskørsel. Han blev taget med til politistationen, hvor han fik udtaget en blodprøven. Efter endt afhøring og sagsbehandling blev han løsladt.

Kl. 22.16 blev en kraftigt påvirket spiritusbilist anholdt og sigtet på Torvesvinget i Vig – Odsherred. Den 44-årige mand havde en promille på over 2,0, så han blev taget med til en blodprøveudtagelse, hvorefter han blev løsladt. Når resultatet af blodprøven kommer vil den 44-årige høre mere fra politiet i sagen. Ender resultatet af blodprøveanalysen med et resultat på over 2,0 promille, vil der nedlægges påstand om fængselsstraf i sagen.

Kl.00.55 på Rødhøj i Grevinge – Odsherred standsede politiet en 38-årig mand fra Nykøbing Sj., som kørte i spirituspåvirket tilstand. Han blev sigtet, anholdt og fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt.

Kl. 02.00 blev en 18-årig mand fra Tølløse anholdt og sigtet for spirituskørsel ad Stenhusvej mod sydvest i Holbæk. Den 18-årige fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Når resultatet af blodprøven kommer vil den 18-årige få besked om, om sagen vil koste ham hans spritnye kørekort.

Når politiet har fået resultatet af de sigtede blodprøver, vil de få besked fra politiet om sagens videre gang. Er promillen over 0,5 afgøres sagen med en bøde og en betinget frakendelse af førerretten i førstegangstilfælde. Er den højere end 1,5 promille lægges sagen op til en bøde at en ubetinget frakendelse af førerretten. Er promillen over 2,0, vil sagen lægges op til fængselsstraf og ubetinget frakendelse.

Røglugt fra stikkontakt – Tornbjergvej, Kløvested, Borup – Køge

Kl. 08.24 slog beboerne på en privat adresse alarm, idet der kom røg ud fra en stikkontakt, hvor en vaskemaskine var tilkoblet. Brandvæsnet og politiet blev alarmeret, da der var frygt for, at branden kunne udvikle sig. Det skete dog ikke, så indsatsen fra især brandvæsnets side blev minimal. Der opstod kun lidt sodskade i et skab med stikkontakten, så politiet fandt ikke grundlag for at foretage yderligere i anledning af anmeldelsen.

Indbrud i perioden

Møllevangen, Gørlev
Tværstenen, Gørlev
Engstien, Gørlev
Sofievej, Høng (2 steder)
Dagliljevej, Svebølle

Foto: Anne Witte