Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Kalundborg Kommune i tidsrummet 2020/12/21 til 2021/01/05.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Spirituskørsel – Algade, Gørlev, Kalundborg

Kl. 23.50 kørte en 28-årig mand fra Skælskør ad Algade i Gørlev i bil, hvor han blev stoppet af politiet. Den 28-årige var påvirket af alkohol over det tilladte, så han blev sigtet og anholdt, for at få udtaget en blodprøve. Manden var søgt af fogedretten, så han blev efter blodprøveudtagelsen kørt i arresten, så han kunne fremstilles i fogedretten mandag morgen.

Færdselsuheld – Gørlevvej, Hallenslev, Gørlev – Kalundborg

Kl. 07.50 var en 49-årig mand fra Gørlev årsag til et færdselsuheld, idet han under kørsel ad Gørlevvej i nordøstlig retning i en personbil påkørte en anden, lovligt parkeret personbil i vejsiden. Som følge af påkørslen mistede han kontrollen over sin egen bil, som kørte af vejen og standsede, da den ramte en træ. Den 49-årige slap uskadt fra uheldet, hvor der kun skete materiel skade på de implicerede køretøjer. Politiet fik flyttet den ene af bilerne, så den ikke var til ulempe for den øvrige færdsel, og noterede sig efterfølgende de involverede parter og omstændighederne ved uheldet.

Grundlovsforhør – Grov vold – Gørlev – Kalundborg

Kl. 17.40 foretog politiet i Kalundborg anholdelse i Gørlev-området af en 25-årig mand fra Tappernøje, idet han mistænkes for at have en rolle i et overfald på en 35-årig mand fra Gørlev den 26. og 27. december. To andre mænd på 31 og 32 år fra Gørlev er allerede varetægtsfængslet frem til den 12. januar 2021 i sagen, der omhandler vold ved slag og spark samt trusler mod det 35-årige offer. Den 25-årige mand vil blive fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Holbæk onsdag med påstand om varetægtsfængsling fra anklagemyndighedens side. Grundlovsforhøret i forbindelse med varetægtsfængslingen af de to øvrige mænd foregik bag lukkede døre, hvorfor anklagemyndigheden også ved dette grundlovsforhør vil begære dørlukning under retsmødet.

Varetægtsfængsling – Grov vold – Gørlev – Kalundborg

To mænd på 31 og 32 år fra Gørlev blev begge mandag i et grundlovsforhør i Retten i Holbæk varetægtsfængslet foreløbigt frem til den 12. januar 2021 som sigtede for grov vold mod en 35-årig mandlig bekendt, der blev overfaldet i sit hjem i Gørlev d. 26. og 27. december. Retsmødet blev afholdt for lukkede døre, hvorfor politiet ikke kan oplyse yderligere om sagen af hensyn til den fortsatte efterforskning.

To mænd fremstilles i grundlovsforhør for grov vold – Gørlev- Kalundborg

En 31-årige mand og en 32-årig mand fra Gørlev bliver i dag kl. 13.30 fremstilles i grundlovsforhør i en sag om grov vold mod en bekendt, en 35-årig mand fra Gørlev. De to er mistænkt for i to tilfælde at have overfaldet den 35-årige i hans hjem. Overfaldene fandt sted d. 26. og 27 december 2020, hvor manden blev slået og sparket gentagne gange. Han blev herunder slået med en kæde, fik et skab over sig og røg ned af en trappe under overfaldet, hvor han fik alvorlige skader, som dog ikke var livstruende. Han blev under overfaldet truet med et skydevåben. De to begæres varetægtsfængslet i sagen, hvor anklageren beder retten om dørlukning af hensyn til den videre efterforskning. Politiet kan derfor ikke oplyse mere i sagen på nuværende tidspunkt.

Sprængfarlig effekt fundet – Hovedgaden, Høng – Kalundborg

Kl. 09.32 fandt en lokal borger på Hovedgaden et kanonslag, der var tapet sammen med en dåse rustløsner. Kanonslaget var forsøgt antændt, men var altså ikke sprunget. En patrulje kørte til findestedet og afspærrede området, idet Forsvarets sprængningstjeneste vurderede, at kanonslaget kunne være ustabilt på grund af fugt. Forsvaret ankom til findestedet og fjernede under den fornødne sikkerhed den fundne, muligt sprængfarlige genstand, som blev bragt til et afsides sted til bortsprængning. Kl. ca. 12.45 kunne sikkert høres et højt brag i området, hvorefter både politiet og Forsvaret afsluttede opgaven. Politiet har ingen oplysninger om, hvem der kan have forsøgt at bringe kanonslaget mv. til sprængning på et ukendt tidspunkt i løbet af nytåret.

Hjemmelavet fyrværkeri hentet af EOD – Nordkrogvej, Jerslev Sj. – Kalundborg

Kl. 12.53 anmeldte en borger, at der lå en hjemmelavet fyrværkeri “bombe” på vejen. Han skubbede fyrværkeriet ud i rabatten og kontaktede politiet, som fik tilsendt et foto af det hjemmelavede fyrværkeri. Politiet kontaktede EOD – forsvarets ammunitionsrydningseksperter, som kørte til Jerslev og afhentede fyrværkeriet. Fjernelsen af fyrværkeri “bomben” foregik udramatisk og ingen person kom noget til.

Håndgranatlignende genstand fundet – Mullerupvej, Mullerup, Slagelse – Kalundborg

Kl. 12.45 fik politiet en henvendelse fra en yngre kvinde fra Gørlev, som på en landejendom havde fundet noget, der mindede meget om en håndgranat. Politiet kørte til stedet sammen med Forsvarets sprængningstjeneste efter den afsluttede opgave i Høng tidligere på dagen. Forsvaret medtog den fundne genstand til senere destruktion.

Fyrværkeri sprang i hånden på dreng – Stadion Alle, Kalundborg

Kl. 13.40 fik politiet via alarmcentralen melding om, at en dreng formentlig var kommet til skade i forbindelse med brug af fyrværkeri. Det viste sig, at en 12-årig dreng fra Kalundborg sammen med nogle andre drenge havde fundet formentlig et kanonslag, som ikke var affyret. Drengene havde medtaget kanonslaget og antændt det, så det uden varsel var sprunget i hånden på den 12-årige dreng. Han var i forbindelse hermed blevet forskrækket og havde skreget op, så et par personer kom ilende til stedet og efterfølgende slog alarm. Drengen havde kun fået sig nogle meget overfladiske skader og sodsværtning på hånden. Politiets patrulje afsøgte efterfølgende området, hvor kanonslaget var fundet, men fandt ikke flere efterladte og uaffyrede kanonslag.

Uro og uorden – Nyrupvej, Kalundborg

Kl. 23.37 fik politiet en henvendelse om, at nogle unge skød med fyrværkeri på skolens område. En patrulje kørte til området og fik kontakt til seks lokale drenge på 16 og 17 år fra Kalundborg. De oplyste at have affyret fyrværkeri, men på lovlig vis. Politiet fik sig en god snak med de unge, der til sidst ryddede op efter sig. Ingen blev således sigtet for noget, inden de unge forlod området.

Mand bortvist – Vænget, Kalundborg

Kl. 08.22 anmeldte personalet i et pengeinstitut, at en fremmed mand lå og sov på en madras i det lokale, hvor en pengeautomat var opsat. En patrulje kørte til stedet og fik vækket en 43-årig mand uden fast bopæl fra Glostrup, som blev bortvist og opfordret til at finde et andet sted at sove, således at han ikke skabte utryghed for kunder til banken. Den 43-årige blev ikke sigtet for noget i anledning af det uberettigede ophold i bankens hævelokale.

Brand i ild undersøges nærmere – Sæbyvej, Ruds-Vedby – Kalundborg

Kl. 19.35 rykkede brandvæsnet og politiet ud til en brændende personbil, hvor der ifølge anmeldelsen var brand i kabinen. Bilen holdt på en rasteplads i et skovområde. Da bilbranden var blevet slukket, kunne politiet konstatere, at der var tale om en stjålet personbil, som formentlig var sat i brand. Bilen var meldt stjålet fra Slagelse mandag eftermiddag. Bilejeren blev underrettet om fundet af bilen og dens nuværende tilstand med besked om at få bilen fjernet snarest. Politiet undersøger nu brandårsagen nærmere og afventer resultatet af eventuelle tekniske spor.

Politiet i Kalundborg hører gerne fra personer, der har bemærket noget mistænkeligt i området forud for anmeldelsen. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Uro og uorden – Kløverstien, Holbæk

Kl. 01.25 fik politiet en anmeldelse fra en lokal borger om, at en fremmed mand befandt sig inde i en elevator, hvor han råbte og skreg til ulempe for beboerne i området. Politiet kørte til stedet og fik kontakt til en spirituspåvirket, 36-årig mand fra Holbæk, som blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen på grund af sin adfærd på stedet. Da politiet vurderede, at han ikke var egnet til at tage vare på sig selv på grund af spirituspåvirkningen, blev han frihedsberøvet, så han efter et lægetilsyn kunne anbringes i detentionen til afrusning. Onsdag morgen blev han løsladt og kan nu se frem til at modtage en bøde som afgørelse på sagen.

Indbrud i perioden

Tornager, Gørlevv
Ingerslevvej, Bjerge Sydstrand, Gørlev
Gl. Rørbyvej, Rørby, Kalundborg
Bredgade, Kalundborg
Lyngvangen, Kalundborg
Kystvejen, Kalundborg
Røsnæsvej, Kalundborg
Saltbækvej, Kalundborg

Foto: Anne Witte