Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Kalundborg Kommune i tidsrummet 2020/11/13 til 2020/11/24.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Tre personer skudt og bil brændt – Nørre Alle / Eskebjergvej, Kalundborg

Se udsendt pressemeddelelse tirsdag aften.
Se endvidere pressemeddelelse udsendt onsdag formiddag.

Bålafbrænding – Fægangsvejen, Dalby, Gørlev Sj. – Kalundborg

Kl. 12.42 rykkede brandvæsnet og politiet ud til et større bål, som ifølge anmeldelsen måske var ulovlig, fordi der var mistanke om afbrænding af bildæk. Myndighederne kunne ganske korrekt konstatere bålafbrænding, men det var en halmballe, som en 63-årig mand afbrændte. Derfor foretog myndighederne sig ikke yderligere i anledning af anmeldelsen.

Vold på pizzeria – Kalundborgvej, Gørlev – Kalundborg

Kl. 16.56 fik politiet en anmeldelse om, at to kunder på et pizzeria havde været i slagsmål, og at voldsmanden nu blev tilbageholdt. Politiet kørte hastigt til pizzeriaet og fik kontakt til en 58-årig mand fra Gørlev som offer, der tilbageholdt en 75-årig mand fra Store-Fuglede. Sidstnævnte blev kort efter anholdt som mistænkt for vold mod den 58-årige, idet den 58-årige befandt sig på pizzeriaet, da den 75-årige kom ind uden mundbind jf. COVID-19-reglerne. Han forlod stedet og kom kort efter retur iført mundbind, hvorefter han opsøgte den 58-årige, som blev tildelt et knytnæveslag. Den 58-årige overmandede herefter den 75-årige, som blev tilbageholdt indtil politiets ankomst. Den 75-årig, der var lettere påvirket af alkohol, blev på den baggrund sigtet for vold og løsladt efter afhøring til sagen. Senere vil han blive indkaldt til et retsmøde, når sagen mod ham skal afgøres.

Mulig uro og uorden ved bålsted – Odinsvej, Høng – Kalundborg

Kl. 22.42 fik politiet en henvendelse om, at der var mange unge forsamlet ved et bålsted. De larmede og råbte, så de kunne måske være til ulempe for de omkringboende. En patrulje kørte til stedet og traf i alt ni unge mænd og kvinder i alderen 16-19 år, som var så afdæmpede, at politiet ikke fandt grundlag for andet end at registrere deres tilstedeværende ved bålstedet.

Flygtede, men lavede uheld – Nørre Alle, Kalundborg

Kl. 20.13 bemærkede en hundepatrulje, der kørte ad Nørre Alle mod vest, at en personbil kom fra Nyvangsvej og kørte ud på Nørre Alle mod øst. Føreren af personbilen satte ved synet af politibilen hastigheden gevaldigt op og drejede hastigt ind på en nærliggende parkeringsplads. Her fandt politiet bilen, der i forbindelse med parkeringen havde påkørt en parkeret bil på parkeringspladsen. Ved siden af bilen befandt sig et par mænd, som ikke var i besiddelse af bilnøglen til personbilen. En hund fra hundepatruljen fandt dog bilnøglen henkastet et stykke væk, og da politiassistenterne fra hundepatruljen kunne genkende en 21-årig mand fra Kalundborg som værende føreren, blev han sigtet for kørsel uden førerret i bilen i forbindelse med kørslen ad Nørre Alle, idet han ikke havde førerret. Den 21-årige blev i samme anledning afhørt som part i et færdselsuheld i forbindelse med påkørslen af den parkerede bil, så han kan forvente at høre nærmere fra politiet, når sagerne mod ham skal afgøres.

Spiritus/narkokørsler – Odsherred og Kalundborg

kl. 18.25 blev en 39-årig mand fra lokalområdet sigtet for narko og spirituskørsel, da han blev standset kørende i bil ad Telmanyisvej i Yderby Lyng, Sj. Odde – Odsherred.
Kl. 19.54 standsede politiet en 18-årig mand fra Kalundborg, som kørte på Bøgetoften i Kalundborg i narkopåvirket tilstand og med en alkoholpromille over det tilladte. Han havde desuden ikke gyldig førerret. Den 18-årige blev sigtet og anholdt for at få taget en blodprøve.

De to mænd fik udtaget en blodprøve, hvorefter de blev løsladt. Når politiet har fået resultatet af blodprøven, vil de sigtede høre mere i sagerne.

Spirituspåvirket på ulovlig knallert – Kalundborgvej, Svebølle – Kalundborg

Kl. 20.50 var færdselspolitiet på kontrol i Kalundborg, hvor en lille knallert blev standset på Kalundborgvej i Svebølle. Knallerten kunne køre for hurtigt og knallertens fører, en 44-årig mand fra Kalundborg var påvirket af spiritus over det tilladte. Han blev derfor sigtet og anholdt for at få udtaget en blodprøve. Knallerten blev testet på et rullefelt til at kunne køre 55 km/t, selvom den højst må køre 30 km/t. Knallerten var desuden ikke registreret eller forsikret, så det blev den 44-årige også sigtet for. Efter blodprøveudtagelsen blev den 44-årige løsladt, og nu afventer svaret på blodprøven, hvorefter den 44-årige kan forvente at høre mere fra politiet i sagerne.

Skudsagen fra Nørre Allé – Kalundborg

Se pressemeddelelse udsendt torsdag formiddag

 

Færdselsuheld / spirituskørsel – Centret / Tjørnebjergvej / Stationsvej, Svebølle – Kalundborg

Kl. 20.18 var to biler stødt sammen i det firbenede vejkryds, så politiet rykkede ud for at undersøge omstændighederne nærmere. Ingen af de to parter var kommet til skade ved sammenstødet, der skete, efter at en 55-årig mand fra Svebølle i en personbil var kørt ad Tjørnebjergvej mod syd. I krydset ved Stationsvej, hvor han havde ubetinget vigepligt, kørte han ud på Stationsvej, hvor han på sin bils venstre forskærm blev påkørt af en anden personbil ført af en 66-årig kvinde fra Svebølle. Hun kørte ad Stationsvej i nordvestlig retning og havde til hensigt at fortsætte ligeud i krydset. Det viste sig, at den 55-årige mand var påvirket af spiritus, så han blev sigtet for spirituskørsel og kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol. Politiet afventer nu analyseerklæringen, før sagen kan afgøres i forhold til den 55-årige, der også mistænkes for overtrædelse af færdselslovens vigepligtsbestemmelser.