Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Kalundborg Kommune i tidsrummet 2020/10/02 til 2020/10/13.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Affaldsbekendtgørelsen – Ulstrupvej, Gørlev Sj. – Kalundborg

Kl. 10.21 kørte politi og brandvæsen til en anmeldelse om brand i en garage. Politiet kunne se en røgfane fra stedet på vej dertil. Brandvæsnet kom med en sprøjte, men det viste sig at der ikke var tale om brand, men om afbrænding af affald. Der var ingen fare for, at ilden skulle sprede sig fra det som viste sig at være et bål bestående af diverse inventar i form af møbler og elektronik. Da det ikke er lovligt at brænde affald af, blev beboeren på stedet, en 54-årig mand, sigtet for at overtræde affaldsbekendtgørelsen. Bålet blev slukket og ingen personer kom til skade. Den 54-årige kan forvente at høre mere fra politiet i sagen.

Ældre snydt af falske bankmænd – Høng, Kalundborg / Kirke-Såby-Lejre

Kl. 17.28 og kl. 17.30 modtog politiet to anmeldelser fra ældre medborgere, som var blevet snydt af personer, der havde udgivet for at være bankpersonale.
Pårørende til en 87-årig kvinde fra Høng anmeldte, at den 87-årige kl. ca. 13.30 var blevet ringet af en fremmed mand, der oplyste, at der var sket noget mærkeligt på hendes bankkonto. Manden tilbød at sende en medarbejder, som skulle have dankort med tilhørende kode, så forholdet på bankkontoen kunne undersøges nærmere. Kort efter telefonopkaldet dukkede en fremmed mand på den 87-åriges bopæl, hvor den falske bankmand fik udleveret dankort med tilhørende kode. Kl. 14.10 blev der så foretaget en uberettiget hævning af 15.000 kr. i en pengeautomat i Slagelse. Manden, der afhentede dankortet, blev beskrevet som: mand, ca. 25 år, iført mundbind, muligt kørende i en lille sort bil, hvor der befandt sig en anden person.
Næsten samtidig fik politiet også en anmeldelse fra et ældre ægtepar på 87 og 94 år fra Kirke-Såby, som også anmeldte, at de på et tidspunkt mellem kl. 10.00-11.00 var blevet ringet op af en fremmed mand, der udgav sig for at være en medarbejder fra deres pengeinstitut. Årsagen til opkaldet var nemlig, at der måske var sket noget mistænkeligt på parrets bankkonti, så den falske bankmand ville sende en tekniker, som skulle have udleveret parrets dankort, så bankkontoen kunne undersøges. Kort efter dukkede en fremmed mand op, som fik udleveret et dankort med tilhørende kode. Herunder blev parrets lovet, at dankortet ville blive leveret retur senest kl. ca. 16.00, når der var blevet isat en chip i dankortet. Tilbageleveringen skete imidlertid ikke, hvorfor parret kontaktede deres pengeinstitut, som kunne oplyse, at der i alt var foretaget uberettigede hævninger på parrets konti for 34.000 kr. Manden, der mødte op som bankens tekniker, blev beskrevet som: mand, dansk af udseende og dansktalende, 25-30 år, 175-185 cm høj, spinkel af bygning, brunligt hår, iført mundbind, sort skjorte og mørke cowboybukser.
Politiet har nu optaget anmeldelser om bedrageri i begge sager for at efterforske sagerne om grov udnyttelse af ældre borgeres tillid til personalet i deres pengeinstitutter. Politiet opfordrer dog til at være særdeles skeptisk ved disse telefonopkald og især, hvis telefonopkaldene sker uden forudgående aftale eller konkret anledning. Endvidere er det heller ikke normalt, at bankpersonale afhenter et dankort ved problemer på en bankkonto, idet kortindehaveren altid vil skulle aflevere sit dankort eller andre betalingskort direkte til kortudstederen og ikke til tilfældige personer, der udgiver sig for at repræsentere kortudstederen. Pårørende til ældre medborgere opfordres også til at tale med pårørende om denne form for bedrageri, herunder oplyse de pårørende om, at kortnumre, koder til dankort og f.eks. NemID sammen bankkontonumre er fortrolige oplysninger, som ikke bør udleveres til tilfældige personer.

Arbejdsulykke – Hallas Alle, Kalundborg

Kl. 10.02 kom et alarmopkald om en arbejdsulykke i forbindelse med arbejde med en vinkelsliber ved en medicinalvirksomhed, hvor en mand havde pådraget sig en flænge i benet. Politi blev sendt til stedet, hvor den tilskadekomne, en 52-årig mand fra Ruds-Vedby, havde været i gang med at skære i et stykke metal, som lå på gulvet. Vinkelsliberen var i den forbindelse hoppet og havde ramt den 52-åriges ben, så han pådrog sig en flænge på ca. 5 cm. Den 52-årig blev skadestuebehandlet, og politiet optog rapport i sagen. Arbejdstilsynet blev orienteret om ulykken, og de ville komme til stedet og undersøge sagen. Når undersøgelsesrapporten er færdig vil politiet i samarbejde med Arbejdstilsynet tage stilling til, om der er sket brud på arbejdsmiljøloven.

Varetægtsfængsling – Besiddelse af narkotika til videresalg – Kalundborg

Kl. 20.19 slog politiet til mod en restauration i den centrale del af Kalundborg, efter at politiet havde modtaget flere tip og oplysninger om, at personer på stedet kunne være i besiddelse af narkotika og måske handle hermed. Ved aktionen fik politiet kontakt til en 55-årig kvinde fra Kalundborg, som ganske rigtigt var i besiddelse af kokain i pølsemandsposer. Hun blev derfor anholdt og sigtet for besiddelse af kokainen. Ved den fortsatte efterforskning i sagen bragte anholdelsen af den 55-årige politiet på sporet af en privat adresse i Kalundborg, hvor en 47-årig kvinde fra Kalundborg opholdt sig. Ved ransagning af adressen fandt politiet flere pølsemandsposer med kokain, så politiet i alt havde fundet ca. 60 pølsemandsposer med en mindre mængde narkotika i hver. Endvidere fandt politiet også penge, digitalvægte, tomme pølsemandsposer samt en opgørelse, der ifølge politiets mistankegrundlag lignede et narkoregnskab. Den 47-årige kvinde blev derfor også anholdt og sigtet for ulovlig besiddelse af narkotika. Begge kvinder overnattede i et arresthus og blev lørdag fremstillet i grundlovsforhør som sigtede for overtrædelse af straffelovens bestemmelser om besiddelse af narkotika med henblik på videresalg til andre. Begge kvinder blev varetægtsfængslet foreløbigt til den 27. oktober 2020 i et retsmøde, der blev afholdt for lukkede døre.

Eksplosioner ved privat adresse / våbenlovgivningen – Mullerupvej, Mullerup, Slagelse – Kalundborg

Kl. 05.56 blev politiet alarmeret om, at der ved en privat adresse var sket et par eksplosioner, og at en person var kommet til skade som følge heraf. En ambulance kørte til stedet sammen med politiet, der traf en lettere kvæstet, 46-årig mand fra Slagelse, der blev kørt på skadestuen til fornøden behandling for kvæstelser i benene formentlig på grund af fragmenter fra eksplosionerne. På stedet var også en 33-årig kvinde fra Kalundborg kommune, men hun var uskadt. Der var omfattende ødelæggelser efter de to eksplosioner, som politiets efterforskere fik hjælp til at undersøge nærmere fra både kriminalteknikere, forsvarets sprængstofeksperter og sprængstofhundepatruljer. Mullerupvej blev afspærret i forbindelse med politiets undersøgelser, hvorunder politiet fandt to ulovlige skydevåben med tilhørende ammunition på de forurettedes bopæl. Derfor blev både den tilskadekomne mand og kvinden anholdt og sigtet for ulovlig våbenbesiddelse. Kvinden blev lørdag eftermiddag fremstillet sammen med manden in absentia i grundlovsforhør ved Retten i Roskilde som sigtet for overtrædelse af straffelovens bestemmelser om ulovlig våbenbesiddelse.

Manden var fortsat under hospitalsbehandling og kunne derfor ikke møde op i retten, der bestemte, at kvinden skulle løslades, mens manden blev fængslet. Efter afsluttet hospitalsbehandling lørdag blev den 46-årige mand anbragt i et arresthus, indtil han søndag var i stand til at møde op til et nyt grundlovsforhør i Retten i Roskilde. Retsmødet, der blev behandlet for lukkede døre, endte med, at han blev varetægtsfængslet foreløbigt til den 27. oktober 2020 som sigtet for besiddelse af de to ulovlige skydevåben på sin bopæl.

Efterforskningen i sagen, som politiet behandler som et forsøg på manddrab, gav indledningsvist politiet oplysninger om, at to mørkklædte mænd i en formentlig sølvgrå personbil af mærket Peugeot 406 var flygtet fra Mullerup kort efter, at to håndgranater var blevet bragt til sprængning ved den 46-åriges bopæl.

Midt- og Vestsjællands Politi vil gerne i kontakt med personer, der enten har gjort observationer i Mullerup-området meget tidligt lørdag morgen, eller som måske i dagene før angrebet på den 46-åriges bopæl har set fremmede køretøjer, herunder den efterlyste, formentlig sølvgrå Peugeot 406, i området. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Indbrud i perioden

Kåstrupvej, Kalundborg
Løvvang, Snertinge
Brændholtvej, Ugerløse

Foto: ABW