Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Kalundborg Kommune i tidsrummet 2020/09/18 til 2020/09/29.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Redningsaktion til søs – Bjerge sydstrand, Store-Fuglede – Kalundborg

Kl. 17.44 slog pårørende til en sejler alarm, fordi den jolle, som en mand sejlede i, var kæntret, så manden var i nød og forsøgte at holde fast i jollen. Det lokale redningsberedskab iværksatte sammen med en redningshelikopter en redningsaktion og fik en våd og afkølet, 76-årig mand fra Frederiksberg reddet i land. Manden blev efterfølgende i en ambulance kørt til sygehuset i Holbæk, hvor han blev indlagt, idet hans kropstemperatur var faldet efter det ufrivillige ophold i vandet. Også mandens jolle blev bjærget, så redningsaktionen blev afblæst kl. ca. 18.30.

Kørsel uden førerret med skunk i bilen – Eskebjergvej, Kalundborg

kl. 18.50 standsede en politipatrulje en 19-årig mand fra Jerslev, som kørte i en bil, selvom han ikke havde gyldig førerret. Han blev derfor sigtet for kørsel uden førerret. Politiet mistænkte, at den 19-årige var i besiddelse af narko, så bilen blev ransaget. Her fandt patruljen 6,7 gram skunk (hash) fordelt i 5 poser. Han blev derfor sigtet for narkobesiddelse og de ulovlige stoffer beslaglagt med henblik på konfiskation. Den 19-årige kan forvente at høre mere fra politiet i sagerne.

Spiritusuheld – Gørlevvej/Hedevej, Sæby Høng – Kalundborg

Kl. 16.35 skete et solouheld på Gørlevvej, da en bilist kort før krydset ved Hedevej uden for Sæby, Høng mistede herredømmet over bilen, der kørte ud på en mark på den nordlige side af Gørlevvej. Føreren af bilen, en 54-årig mand fra Ruds Vedby var kraftigt påvirket af alkohol, så han blev sigtet og anholdt. Han slap uskadt fra uheldet, men blev tilset i ambulance. Bilen blev totalskadet efter uheldet med trykket tag og knuste ruder. Politiet beslaglagde derfor ikke den 54-åriges bil, selvom hans promille blev testet til at være over 2,0, hvilket ifølge færdselsloven opfylder reglerne for konfiskation. Den 54-årige havde ikke gyldig førerret, så det blev han også sigtet for. Den 54-årige fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Politiet afventer nu resultatet af blodprøven, hvorefter den sigtede vil høre mere i sagen.

Spirituskørsel – Helsingevej, Gørlev Sj. -Kalundborg

Kl. 18.20 sigtede og anholdt politiet en 58-årig mand fra Regstrup, for spirituskørsel i en personbil ad Helsingevej ud for Kirke Helsinge. Han fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Politiet afventer nu resultatet af blodprøven, hvorefter han vil høre mere i sagen.

Fartkontrol medførte mange sigtelser – bil beslaglagt – Slagelsevej, Gørlev – Kalundborg

Kl. 16.05 foretog færdselspolitiet en hastighedskontrol af en bilist, der kørte ad Slagelsevej i nordlig retning i Gørlev. Bilisten blev målt til at køre med mindst 69 km/t, selv om højst tilladte hastighed var 50 km/t. Bilisten viste sig at være en 25-årig mand fra Slagelse, som ikke kunne fremvise et kørekort til politiet. Han var nemlig i forvejen frakendt førerretten og måtte derfor ikke være fører af et kørekort, hvor et kørekort kræves. Desuden mistænkte færdselspolitiet ham for at være påvirket af narkotika under kørslen, så han blev kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Ved visitationen fandt politiet ham i besiddelse af 15 gram hash og godt et gram ecstasy, så han blev også sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer. Politiet kunne også ved en nærmere kontrol af den 25-åriges personlige forhold konstatere, at det nu var tredje gang inden for de seneste tre år, at han blev afsløret i at køre bil trods manglende førerret. Han blev derfor gjort bekendt med, at bilen ville blive beslaglagt med henblik på senere konfiskation. Den beslutning var den 25-årige ikke enig i og ønskede derfor beslaglæggelsen forelagt retten, så en dommer kan tage stilling til, om politiet havde grundlag for at beslaglægge hans bil. Den 25-årige vil under alle omstændigheder høre nærmere fra politiet i anledning af de mange sigtelser mod ham, når sagerne skal afgøres.

Spiritusbilist påkørte parkerede biler – Lynggårdsvej, Kalundborg

Kl. 02.01 påkørte en varebil to parkerede biler, som holdt i siden af vejen. En patrulje blev sendt til stedet, hvor de traf en spirituspåvirket 24-årige mand fra Kalundborg, som havde ført varebilen. Han blev sigtet, anholdt og fik udtaget en blodprøve. Ingen personer kom til skade ved uheldet, men bilerne fik store skader som følge af uheldet, og igen af dem kunne ikke køre efter sammenstødet. Politiet optog rapport om uheldet og ejeren af de påkørte biler blev orienteret. Efter blodprøveudtagelsen blev den 24-årige løsladt, men kan forvente at høre mere i sagen når resultatet af blodprøven kommer.

Solouheld – Asnæsvej, Kalundborg

Kl. 02.22 skete et uheld på Asnæsvej, da en bil kom i slinger på den våde vejbane og påkørte en lygtepæl. En patrulje blev sendt til stedet for at undersøge sagen. Føreren af bilen, en 21-årig mand fra Kalundborg, og den jævnaldrende passager, som var ejer af bilen, slap begge uskadt fra uheldet. Kalundborg kommune vil blive underrettet om den beskadigede lygtepæl. Politiet registrerede uheldet.

Narkopåvirket og frakendt førerretten – Holbækvej, Kalundborg

Kl. 19.35 standsede en politipatrulje en personbil ved en tankstation, for at lave en rutinemæssig kontrol. Føreren af bilen, en 30-årig mand fra Nibe, viste sig at være frakendt retten til at køre bil mange år frem, da han havde et længere synderegister af sager om spiritus og narkokørsel. Manden var også ved dagens kontrol påvirket af narko, da en narkometertest viste, at han havde indtaget cannabis (hash). Den 30-årige blev derfor anholdt, sigtet og fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Han havde flere verserende sager om kørsel i frakendelsestiden og narkokørsel i en anden politikreds, og han vil senere få afgjort sine sager samlet ved domstolen. Bilen havde manden lånt af en 36-årig mand fra Års, som efterfølgende blev sigtet for at overlade føringen af sin bil til en person uden kørekort.

Sigtet for at være sur på politiet – Sydhavnsvej, Kalundborg

Kl. 12.10 var færdselspolitiet i færd med at foretage hastighedskontrol med laserudstyr på Sydhavnsvej i Kalundborg. Blandt de kontrollerede køretøjer var en varebil, der dog ikke blev målt til at køre for hurtigt, idet den mandlige fører tilsyneladende havde opdaget færdselspolitiets fartkontrol på stedet. I stedet for markerede den mandlige fører sin utilfredshed med politiets tilstedeværelse ved at dytte og i øvrigt række sin ene hånd med en strittende finger ud gennem sidevinduet. Færdselspolitiet kørte efter varebilen og fik den standset. Føreren var en 27-årig mand fra Vemmelev, der blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen på grund af sin adfærd, da han passerede politiets hastighedskontrol. Han kan nu se frem til en bøde som afgørelse på sagen.

Ulovlig knallert – Svallerup Landevej, Svallerup, Kalundborg

Kl. 13.45 sigtede færdselspolitiet en 18-årig kvinde fra Høng for at køre på en lille 30-knallert med konstruktive ændringer. Knallerten blev målt på et rullefelt til at kunne køre 47 km/t mod højst tilladt 30 km/t, så føreren kan nu forvente at få både en bøde og en betinget frakendelse af retten til at føre knallert.

Brand i container – Klosterparkvej, Kalundborg

Kl. 18.45 måtte en patrulje tilkalde brandvæsnet, da patruljen havde opdaget en brand i en container. Brandvæsnet fik hurtigt slukket branden, inden der skete større skade. Ifølge brandvæsnets oplysninger havde der også været brand i samme container dagen forinden. Politiet undersøger nu årsagen til branden nærmere.

Politiet i Kalundborg hører gerne fra personer, der måtte have set noget mistænkeligt i nærheden af den brændende container, inden politiet opdagede branden. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Spirituskørsel – Kærbyvej, Kalundborg

Kl. 23.46 fik politiet en anmeldelse om, at en bil var kørt ind i en have på en privat adresse. Føreren af bilen forsøgte at køre fra stedet, men det lykkedes ikke, så politiet fik ved ankomst til stedet oplyst, at den mandlige fører var stukket af og forsvundet i retning ad jernbanen. Politiet optog forfølgende til fods, indtil manden forsvandt i noget grønt område ved jernbanen. En tilkaldt hundepatrulje fik dog fundet frem til manden, som var en 29-årig mand fra Nykøbing Sj. Han var i besiddelse af bilnøglen til den forulykkede bil og var desuden påvirket af spiritus og formentlig også narkotika, så han blev sigtet for spiritus-/narkokørsel og kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol og euforiserende stoffer. DSB / Banedanmark var blevet underrettet om politiets arbejde ved jernbanen, så togene kørte i en kort periode med nedsat hastighed på strækningen. Den 29-årige var ikke ejer af den forulykkede bil, hvis ejer efterfølgende blev anmodet om at få bilen fjernet snarest muligt.

Brand i lade – Røsnæsvej, Kalundborg

Kl. 20.14 kom et alarmopkald om brand i en lade/staldbygning ved en landejendom på Røsnæsvej. I laden blev opbevaret halm og maskiner. Patruljen som kørte til stedet kunne se, at det brændte kraftigt i laden, ilden var gået igennem taget og en røgsøjle steg op fra branden. Det var lykkedes ejeren af stedet at få sine maskiner ud af bygningen. Brandvæsnet fik kontrol over ilden, så den ikke spredte sig til andre bygninger på ejendommen. En kran blev bestilt til at fjerne noget af halmen, så brandvæsnet kunne komme til at slukke ilden. Ladebygningen stod ikke til at redde, og brandvæsnet havde et stort arbejde i at efterslukke ilden i halmen. Politiet skal senere undersøge brandstedet nærmere, for at forsøge at klarlægge brandårsagen. Ingen personer eller dyr kom til skade ved branden.

Nægtede at oplyse navn og blev anholdt – Gl. Røsnæsvej/Esbern Snaresvej – Kalundborg

Kl. 20.50 standsede en politipatrulje en personbil for at lave en rutinemæssig kontrol. I bilen sad to mænd, som blev bedt om at oplyse deres navn og fødselsdag, hvilket man har pligt til at oplyse til politiet ifølge reglerne i Retsplejeloven. Passageren i bilen nægtede at sige hvem han var, selvom betjentene gentagne gange spurgte manden og gjorde ham bekendt med reglerne. Da han fortsat nægtede at samarbejde, blev han anholdt, så politiet kunne fastslå hans identitet. Han blev visiteret, men heller ikke her fandt politiet nogen ID-papirer, som kunne give betjente hans navn eller fødselsdato. Den anholdte blev taget med på stationen, så politiet kunne finde ud af, hvem han var. Under sagsbehandlingen oplyste manden nu sit navn, og han viste sig at være en 26-årig mand fra Kalundborg. Han blev sigtet for at overtræde Retsplejeloven, hvorefter han blev løsladt. Den 26-årige kan forvente at få en bøde i den forbindelse.

Brand i dæk og container – Klosterparkvej, Kalundborg

Kl. 22.19 kørte politi og brandvæsen til Klosterparkvej, hvor der var anmeldelse om brand i en container og i nogle dæk, som var blevet trillet ud på vejen ud for Klosterparkvej nr. 53. Et vidne så flere mørkklædte mænd, som havde trillet dækkene ud på vejen og sat ild til dem, inden de løb fra stedet ad stien mod vest. Politiet havde flere patruljer i området, som søgte efter de flygtende mænd, men fandt ikke frem til dem.

Containeren som brændte stod ud for Klosterparkvej nr. 117 i det nordøstlige hjørne af parkeringspladsen ved materielgården. Da beredskabet kom frem opdagede de, at der også var lagt dæk i gangtunnelen under Klosterparkvej, men disse brændte ikke. Brandvæsnet slukkede ilden, sprøjtede skum i containerne og fjernede alle dækkene fra vejen/tunellen. Ingen personer kom til skade ved branden. Politiet undersøgte herefter de mistænkelige brandsteder for spor. Kl. 05.02 kom igen anmeldelse om brand i samme container. Her var dog tegn på, at det var branden fra tidligere, som igen var blusset op. Ilden i containeren blev slukket, men der blev ikke fundet noget mistænkeligt i denne forbindelse.

Vidner som har set personer trille/antænde dæk omkring Klosterparkvej eller personer, som opholdt sig i nærheden af containeren op til eller efter den brændte bedes ringe til politiet på tlf. 114. Borgernes oplysninger i sagen kan have afgørende betydning for opklaringen.

Prøvekørsel endte i husmur – Slagelsevej, Kalundborg

Kl. 11.16 var en 73-årig kvinde fra Helsinge ude for at prøvekøre en ny bil. Hun havde netop kørt ud af autoforhandlerens område, da hun i krydset ved Slagelsevej mistede herredømmet over bilen, krydsede vejen og kørte ind i en husmur. Bilen forårsagede skader på muren, så der kom hul ind til stuen i huset, men ingen personer kom til skade. Der var ingen risiko for, at husmuren skulle styrte sammen. Politiet optog rapport i sagen, som skal belyse omstændighederne omkring uheldet.

Patrulje opdagede brand i container – Klosterparkvej, Kalundborg

Kl. 23.00 kørte en hundepatrulje i Kalundborg, da betjentene så en container, som var kørt ud på cykelstien foran en daginstitution. Containeren var forsøgt antændt, men der var ingen ild. Patruljen var kørt forbi fem minutter før, hvor containeren ikke havde stået der. Der lugtede af benzin i containeren, hvor der også lå en plasticdunk og en handske. Patruljen afsøgte området med hund, men fandt ikke frem til nogen personer. Politiet tilkaldte brandvæsnet, som sprøjtede skum i containeren, så det brandbare væske ikke kunne antændes. Politiet optog rapport i sagen.

Vidner, som har bemærket personer omkring containeren eller som i øvrigt har oplysninger i sagen bedes kontakte politiet på tlf. 114.

Ulovlig knallert – Slagelsevej, Kalundborg

Kl. 16.20 standsede færdselspolitiet en lille knallert med henblik på nærmere kontrol af både knallerten og dens fører. Knallerten blev ført af en 17-årig mand fra Kalundborg, som efterfølgende blev sigtet for kørsel på en ulovlig knallert. Færdselspolitiet kontrollerede hans knallert på et rullefelt, som viste, at knallerten kunne køre 69 km/t mod højst tilladt 30 km/t. Den 17-årige kan nu ud over en bøde også forvente en påstand om betinget frakendelse af retten til at føre knallert.

Ulovlig knallert – Bakkendrupvej, Store-Fuglede – Kalundborg

Kl. 17.10 standsede færdselspolitiet en lille knallert på grund af en mistanke om, at den kunne køre hurtigere end tilladt. Knallerten blev ført af en 17-årig mand fra Gørlev, der blev sigtet for at have foretaget konstruktive ændringer på sin 30-knallert. Et rullefelt målte nemlig knallerten til at kunne køre med mindst 78 km/t mod højst tilladt 30 km/t. Han kan nu ud over en bøde se frem til en påstand om betinget frakendelse af retten til at føre knallert.

Indbrud i Perioden

Gyvelbakken, Kalundborg