Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Kalundborg Kommune i tidsrummet 2020/08/28 til 2020/09/08.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Brandundersøgelse – Havnevej, Reersø havn, Gørlev Sj. – Kalundborg

Kl. 23.18 rykkede brandvæsnet og politiet ud til ildebrand i et skur og en carport på en privat adressen. Branden var blevet opdaget af naboen, som havde alarmeret brandvæsnet. Branden udviklede en del røg og slukket af brandvæsnet, der dog ikke kunne forhindre, at både skuret og carporten nedbrændte. Ingen kom til skade ved branden, hvis årsag nu skal undersøges nærmere af politiet.

22-årig efterlyst mand meldte sig selv – Kalundborg

Den efterlyste 22-årige mand, som politiet har søgt siden drabsforsøget mod en 26-årig mand i Kalundborg sidst i august, meldte sig selv på politistationen i Kalundborg mandag aften. Politiet efterlyste efter episoden den mistænkte i pressen og har siden søgt den 22-årige intensivt på alle kendte opholdsadresser. Den 22-årige valgte selv at møde op på politistationen mandag kl. 19.15. Han er fortsat i politiets varetægt og vil blive fremstillet i grundlovsforhør med begæring om varetægtsfængsling ved retten i Holbæk kl.11.15.

Mand stukket med kniv – Esbern Snaresvej, Kalundborg

Kl. 22.44 kørte en patrulje rutinemæssigt ind på en tankstation, hvor politiet traf en kvæstet og blødende, 31-årig mand fra Kalundborg. Han havde netop slået alarm via 112 og fået tilkaldt en ambulance til stedet, efter at han kort forinden var overfaldet med slag og knivstik i benet i forbindelse med kørsel i bil i Kalundborg-området. Den 31-årige fik indledningsvist den fornødne førstehjælp fra politiet, inden den tilkaldte ambulance bragte ham på skadestuen til lægelig behandling af skaderne. I forbindelse med efterforskningen fik politiet dog klarlagt, at gerningsstedet måske kunne være på Lerchenborgvej ved Klosterskoven. Området blev efterfølgende undersøgt af en hundepatrulje for eventuelle spor efter overfaldet på den 31-årige, der generelt ikke var særlig meddelsom i forbindelse med afhøringen for at få klarlagt omstændighederne eller med oplysninger om den eller de mistænkte i sagen. Den 31-årige blev senere på natten udskrevet fra sygehuset efter endt behandling, og politiet efterforsker nu videre i sagen i et forsøg på at få identificeret dem, der skal stilles til regnskab for overfaldet på ham.

Politiet i Kalundborg hører gerne fra personer, der har bemærket noget usædvanligt i området ved Klosterskoven eller andre steder i Kalundborg tidligere på aftenen. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Utryghedsskabende kvinde – Centret, Svebølle – Kalundborg

Kl. 08.33 anmeldte en 43-årig kvinde fra Svebølle, at hun følte sig utryg ved en anden kvinde, da hun stod ved en pengeautomat for at hæve penge. Den fremmede kvinde havde uden grund overfaldet hende verbalt med diverse nedladende bemærkninger, ligesom kvinden truede med at snitte hende på halsen. Kvinden havde dog ikke nogen kniv eller andet fremme og forsøgte i øvrigt at slå telefonen ud af hænderne på anmelderen, da hun ville ringe til politiet. En patrulje kørte til området for at lede efter kvinden, der medbragte både en trolley, en hund og en øl i den ene hånd. Patruljen forhørte sig ligeledes hos folk på gaden, men ingen havde set kvinden i området. Det lykkedes ikke politiet finde kvinden i en sag, som efter politiets vurdering kunne være en overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

Cyklist ramt af svingende bil – Søvang/Bakkendrupvej, Store-Fuglede, Kalundborg

Kl. 17.35 kørte en 70-årig mand fra Gørlev Sj. i bil ad Søvang i Store Fuglede, hvor han skulle svinge til venstre ad Bakkendrupvej mod syd. I forbindelse med svingningen overså den 70-årige en modkørende cyklist, som skulle lige ud i krydset. Cyklisten, en 65-årig mand fra Frederiksberg, blev ramt af bilen, så han væltede og slog hovedet, men han bar heldigvis cykelhjelm, som afværgede noget af slaget. Politi og ambulance kørte til stedet, hvor den 65-årige blev kørt til sygehuset til kontrol for hjernerystelse. Herudover var der skader på bilen og cyklen. Patruljen optog rapport om vigepligtsuheldet, og den 70-årige han forvente at høre mere i sagen.

Lygtepæl påkørt – skadevolder flygtet – Gl. Sorøvej, Rørby, Kalundborg

Kl. 19.50 fik politiet en anmeldelse om, at en lygtepæl ved et supermarked var blevet påkørt af en trafikant, som efterfølgende var kørt fra stedet uden at give sig til kende. Politiet afhørte personalet i det nærliggende supermarked, men ingen havde umiddelbart set eller hørt noget til påkørslen, der formentlig var sket omkring kl. ca. 18.00. Beboere i området blev også kontaktet af politiet, men heller ikke nogen af disse havde set eller hørt noget i anledning af påkørslen. På uheldsstedet fandt politiet ingen spor efter skadevolderen. Personer med oplysninger om skadevolderen bedes henvende sig til politiet på tlf. 114. Kalundborg kommune er underrettet om skaden på lygtepælen.

Mistænkeligt telefonopkald – Kalundborg

Kl. 21.23 kontaktede en 58-årig kvinde fra Kalundborg politiet, fordi hun mistænkte en fremmed mand, der havde udgivet sig for at være en navngiven ansat hos politiet, for at ville svindle med deres bankkonti. Hun oplyste, at hendes ægtefælle var i gang med at tale med manden, der havde formået ægtefællen til at sende personnummer og et foto af Nem-ID-nøglekortet til ham, idet han tilbød hjælp til at standse hacking af deres bankkonti. Politiet vejledte anmelderen og hendes ægtefælle om straks at afbryde telefonopkaldet med manden, der havde ringet fra to forskellige mobilnumre, som ikke tilhører politiet. Parret blev endvidere vejledt om straks at spærre Nem-ID-nøglekortet og deres betalingskort for at undgå fremtidig misbrug, idet anmelderen mente, at der allerede var foregået mistænkelige transaktioner på deres bankkonti. Politiet har nu optaget en rapport om det mistænkelige forhold i et forsøg på at få den mistænkelige mand identificeret.

Politiet vil gerne igen advare mod at videregive meget personlige oplysninger, herunder f.eks. koder til Nem-ID-nøglekort mv., til personer, som uopfordret kontakter borger under forskellige dækhistorier for at “hjælpe” borgerne. Borgerne opfordres til at afbryde disse opkald øjeblikkeligt, idet f.eks. offentlige myndigheder og pengeinstitutter i forvejen har personlige oplysninger og derfor ikke vil bede om at få disse udleveret.

Færdselsuheld / narkokørsel – Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde – Greve
Kl. 23.19 forulykkede en 19-årig mand fra Nakskov, da han i en personbil kørte i nordlig retning ad motorvejen. Af ukendte årsager påkørte han autoværnet i midterrabatten og fik skader på siden af bilen. Ingen øvrige trafikanter var involveret i uheldet, hvor der i øvrigt ikke skete skade på autoværnet. Politiet anholdt den 19-årige, da han blev mistænkt for at være påvirket af narkotika under kørslen. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Forsøg på manddrab – Kordilgade, Kalundborg

Kl. 01.19 – 26-årig mand blev alvorligt kvæstet, da han blev stukket med kniv i forbindelse med et internt opgør. Læs mere om sagen i pressemeddelelse udsendt lørdag formiddag på politi.dk.

Den tilskadekomne 26-årige mands tilstand meldes at være stabil, men han er fortsat indlagt til behandling. Den 22-årige mand, som politiet efterlyser i pressemeddelelsen, søges fortsat. Politiet har fået få henvendelser fra borgere, som mener at have set den 22-årige i Kalundborg lørdag nat. Politiet har endnu ikke anholdt den mistænkte, men har en intensiv eftersøgning i gang. Efterforskningen af sagen fortsætter, herunder om den eftersøgte 22-årige kan være søgt til andre dele af Danmark.

Færdselsuheld – Bredgade / Bethesdagade, Kalundborg

Kl. 11.12 var der sket et færdselsuheld, hvor en bilist og en cyklist var stødt sammen i et trebenet vejkryds. Det viste sig, at en 50-årig mand fra Kalundborg som fører af en personbil var kørt ad Bredgade mod vest frem til krydset ved Bethesdagade, hvor han ville svinge til venstre. Under svingningen blev han på højre side påkørt af en 61-årig kvinde fra Kalundborg, som kørte på cykel ad Bredgade mod øst i den hensigt at fortsætte videre ad Bredgade. Cyklisten faldt af cyklen, men blev i den tilkaldte ambulance bragt til skadestuen til behandling for en mulig skade i skulderpartiet som følge af sammenstødet. Cyklisten anvendte styrthjelm under kørslen, og der opstod skader på både bil og cykel som følge af sammenstødet. Politiet optog rapport om uheldet, idet bilisten kan mistænkes for overtrædelse af færdselsloven i forbindelse med svingningen.

Indbrud i Perioden

Havnsøgårdsvej, Havnsø, Føllenslev
Strandbakken, Kalundborg
Lyngparken, Kalundborg
Frederiksberg, Svebølle