Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Kalundborg Kommune i tidsrummet 2020/08/14 til 2020/08/25.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Narkobilist var efterlyst – Ryevej, Rye, Gørlev Sj. – Kalundborg

Kl. 12.06 anholdt og sigtede politiet en 54-årig kvinde fra Gørlev Sj. for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil, som politiet standsede med henblik på rutinemæssig kontrol. En narkometertest indikerede, at den kvindelige fører var påvirket af hash under kørslen, så hun fik efterfølgende udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. Hun blev dog ikke løsladt umiddelbart herefter, fordi det viste sig, at den 54-årige kvinde i forvejen var efterlyst af politiet som udeblevet fra et retsmøde i fogedretten i Holbæk. Politiet transporterede hende efterfølgende til fogedretten, hvor hun blev fremstillet i retten og efterfølgende løsladt. Når den udtagne blodprøve er blevet analyseret, vil hun høre nærmere fra politiet i anledning af narkokørslen.

Mand sigtet for trusler – Hovedgaden, Høng – Kalundborg

Kl. 20.55 fik politiet anmeldelse om, at en mand havde stukket en riffellignende genstand ud af vinduet fra en lejlighed på 1.sal som blev peget i retning af forbipasserende, som havde følt sig truet. Der blev sendt flere patruljer til stedet for at undersøge sagen. Patruljerne tog alle forholdsregler i forhold til anmeldelsen om våbenbesiddelse, men anholdt en 40-årig mand fra Høng på adressen uden dramatik. På stedet var også en kvinde fra lokalområdet, som kortvarigt blev anholdt, indtil politiet fik klarlagt, at hun ikke havde en rolle i sagen.

Politiet ransagede lejligheden, hvor det viste sig at der var tale om et hardballvåben, som lignede en ægte riffel. Derudover fandt politiet en strømpistol, en dolk og en lille klump amfetamin. Den 40-årige blev sigtet for våbenloven og lov om euforiserende stoffer, og de ulovlige effekter beslaglagt. Han blev desuden sigtet for trusler mod de forbipasserende og taget med til stationen til afhøring. Sagen blev efterfølgende vurderet af anklagemyndigheden, som ikke fandt grundlag for at fremstille den 40-årige i grundlovsforhør. Han blev derfor løsladt, men er fortsat sigtet i sagerne.

Færdselsuheld – Jyderupvej/Nøragervej, Ruds-Vedby – Kalundborg

Kl. 16.56 skete et uheld i et kryds i forbindelse med svingning. En 26-årig kvinde fra Kalundborg kørte ad Jyderupvej mod nord, og bremsede ned i krydset for at svinge til venstre ad Nøragervej. I modsatte retning kørte en 21-årig mand fra Sorø, som skulle lige ud i krydset ved Nøragervej. De to biler stødte sammen i krydset, hvor den 21-årige mand påkørte den 26-årige kvindes bil, så bagerste kofanger røg af og ramte en tredje bil, som holdt stille i krydset. Den 21-årige kvinde blev kørt til sygehuset til kontrol, men ingen personer kom alvorligt til skade ved sammenstødet. Der skete skader på bilerne, og der blev lækket olie/benzin på vejen fra de forulykkede biler. Brandvæsnet kom frem for at rense kørebanen. Vejen var spærret, indtil der var ryddet op på stedet.

Narkokørsel mv. på knallert – knallert beslaglagt – Bakkehaven, Kalundborg

Kl. 10.00 ville en patrulje standse og kontrollere en knallertkører, som ikke anvendte styrthjelm under kørslen og i øvrigt medbragte en passager. Knallertkøreren ønskede dog ikke umiddelbart at lade sig standse trods politiets anvisninger herom, så han forsøgte over en ca. 1.500 meter lang strækning og bl.a. ved at køre venstre om et helleanlæg at slippe væk. Det lykkedes dog ikke, så politiet fik ham og passageren standset, uden at nogen kom til skade. Føreren var en 29-årig mand fra Kalundborg, som blev anholdt og sigtet for narkokørsel på knallerten, som i øvrigt også havde konstruktive ændringer, så den kunne køre hurtigere end tilladt.

Knallerten måtte den 29-årige i øvrigt slet ikke være fører af, fordi han i forvejen var frakendt retten til at føre knallert. Knallerten var også uden den lovpligtige ansvarsforsikring, ligesom knallertens stelnummer var fjernet. Efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende sager og afhøring til de mange overtrædelser af færdselsloven løslod politiet den 29-årige, der således kan forvente at høre nærmere fra politiet, når undersøgelserne vedrørende knallerten er afsluttet, og sagerne kan afgøres. Passageren på knallerten kan også forvente at høre nærmere fra politiet i forbindelse en sigtelse for at have ladet sig befordre som en passager. Knallerten blev beslaglagt af politiet, idet den 29-årige nu for anden gang inden for de seneste tre år blev afsløret i at køre på en konstruktivt ændret knallert.

Mand anholdt for indbrud i ungdomsskole – Sct. Jørgensbjerg, Kalundborg

Kl. 17.25 fik politiet anmeldelse om, at der omkring kl. 16.15 havde været indbrud i et knallertundervisningslokale tilhørende Ungdomsskolen i Kalundborg. Gerningsmanden havde revet nøgleboksen ud af væggen, taget nøglen og låst sig ind på stedet. Der blev stjålet en knallert fra lokalet. En patrulje blev sendt til ungdomsskolen for at undersøge sagen. Her fandt politiet frem til, at en mistænkt 46-årig mand fra Kalundborg var blevet set på stedet. Patruljen kørte til hans adresse, hvor de fandt den stjålne knallert. Den 46-årige blev sigtet for indbrud, anholdt og afhørt til sagen. Han blev senere løsladt, men kan forvente at høre mere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Færdselsuheld – Sydhavnsvej / Svends Alle, Kalundborg

Kl. 07.35 var en bilist og en knallertkører blevet impliceret i et sammenstød i krydset ved Sydhavnsvej / Svend Alle. En ambulance var sendt til stedet, hvorfra en 15-årig dreng fra Kalundborg blev bragt på skadestuen til kontrol. Han var dog sluppet med diverse knubs efter uheldet, som han blev impliceret i, da han på sin 30-knallert kørte ad Sydhavnsvej i nordlig retning. I krydset ved Svend Alle påkørte han en varebil ført af en 62-årig mand fra Gørlev Sj., da den 62-årige, der også kørte ad Sydhavnsvej mod nord, foretog et højresving mod Svends Alle ind foran knallertkøreren. Der opstod mindre skader på køretøjerne i anledning af uheldet, som politiet har optaget rapport om. Føreren af varebilen kan formentlig forvente at høre nærmere fra politiet i anledning af uheldet på grund af mistanke om overtrædelse af færdselsloven.

Færdselsuheld – kvinde omkommet – Kalundborgvej, Viskinge, Svebølle – Kalundborg

Kl. 08.38 fik politiet fra alarmcentralen melding om et alvorligt færdselsuheld på rute 23 ved Viskinge, idet en personbil og en lastbil var stødt sammen. Ambulancepersonale, en lægehelikopter og politiet blev sendt til uheldsstedet, hvor en livløs kvinde befandt sig i en personbil, hvor airbags var blevet udløst. Kvinden blev reddet ud af bilen og bragt til sygehuset i Holbæk, men hun var inden ankomsten dertil allerede afgået ved døden efter svære kvæstelser som følge af sammenstødet med en lastbil. Den 24-årige mandlige lastbilchauffør fra Kalundborg slap fysisk uskadt fra uheldet. Lægehelikopteren blev der umiddelbart ikke brug for til transport af en kvæstet, og på grund af sammenstødet blev vejen afspærret, så trafikanter samt bustrafikken måtte finde alternative ruter. En bilinspektør blev tilkaldt til at undersøge uheldsstedet og de implicerede køretøjer. En foreløbig resultat heraf var, at sammenstødet var sket primært i lastbilens kørebanehalvdel, og at den kvindelige fører af personbil tilsyneladende ikke havde anvendt sikkerhedssele under kørslen. Den omkomne bilist blev senere identificeret som en 64-årig kvinde fra Jerslev Sj., hvis pårørende er underrettet. Politiet afventer nu den endelige bilinspektørerklæring, som sammen med parts- og vidneforklaringer skal forsøge at klarlægge den konkrete årsag til sammenstødet med lastbilen. Kl. ca. 11.10 var undersøgelserne og oprydningen på uheldsstedet afsluttet, så trafikken kunne normaliseres.

Efterladt kaffekop skabte bekymring – Vollerup Stranden, Kalundborg

Kl. 09.10 fik politiet en anmeldelse fra en bekymret borger, som havde bemærket en efterladt taske, en termokande og en fyldt kaffekop, som stod ved en bænk på stranden. Borgeren frygtede, at en person var gået ud at bade og kommet i vanskeligheder. En patrulje blev sendt til stedet og JRRC (Joint Rescue Coordination Center) blev underrettet. Der nåede dog ikke at blive iværksat en eftersøgning, da en ejeren af tingene kom til stedet, mens politiet var på stranden. Den 82-årige mand var gået kort fra stedet for at hente et tæppe, mens han havde ladet taske og kaffe blive på stedet.

Politiet vil gerne minde borgerne om at efterladte effekter ved strande og badesøer kan give anledning til bekymring. Når politiet får en anmeldelse om efterladte ting, vil der iværksættes en undersøgelse og evt. påbegyndes en søredning. Læg gerne en seddel til at berolige forbipasserende, hvis du er ude at bade og svømmer væk fra dine ting.

Færdselsuheld / spirituskørsel – Klintedalsvej, Kalundborg

Kl. 18.01 rykkede ambulancepersonale og politiet ud til et færdselsuheld, hvor to personer var kommet lettere til skade. Det viste sig, at en 31-årige mand fra Kalundborg havde ført en ATV ad Klintedalsvej mod syd, da han under kørslen havde strejfet en gående. Den 31-årige faldt i forbindelse med uheldet også selv af ATVen og blev slæbt nogle meter efter den, indtil en passager fik ATVen standset. Den 31-årige blev skønnet påvirket af spiritus under kørslen på ATVen, hvorfor han blev kortvarigt anholdt og sigtet for spirituskørsel. Sammen med den strejfede person blev han bragt til skadestuen til kontrol og fornøden behandling efter slæbeturen efter ATVen. Samtidig fik den 31-årige udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol. Ingen øvrige kørende trafikanter var involveret i uheldet.

Indbrud i Perioden

Egevej, Havnsøvej, Føllenslev

Valentin Jensensvej, Kalundborg
Munkebakken, Kalundborg
Juelsmindevej, Kalundborg
Brandsbjerg, Kalundborg
Klosterparkvej, Kalundborg
Jørløse Byvej, Svebølle