Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Kalundborg Kommune i tidsrummet 2020/06/08 til 2020/06/16.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Spirituskørsel – Eskebjergvej, Føllenslev – Kalundborg

Kl. 19.36 sigtede og anholdt politiet en 61-årig mand fra Kalundborg for spirituskørsel i en personbil, da han kørte ad Eskebjergvej mod vest i Føllenslev. Han fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Når resultatet af prøven kommer vil den 61-årige få besked fra politiet om sagens videre gang.

Narkosalg – Gørlev Sj. – Kalundborg

Kl. 11.27 var en politipatrulje med en narkohund på en adresse, da politiet mistænkte beboerne for at sælge narkotika, som blev annonceret via sociale medier. Betjentene ransagde adressen og hunden fik hurtigt fært efter narkotika. Ved ransagningen blev fundet 51 gram amfetamin, en stor portion “pølsemandsposer”, der anvendes i forbindelse med narkosalg og en ulovlig butterflykniv. En 40-årig kvinde og en 30-årig mand blev sigtet for narkosalg, anholdt og taget med på politistationen. Den 30-årige påtog sig ansvaret for den fundne butterflykniv, så han blev i sigtet for at overtræde knivloven. Politiet beslaglagde de fundne genstande, hvilket de anholdte accepterede.
Efter endt afhøring og sagsbehandling blev sagen juridisk vurderet, hvor der ikke blev skønnet grundlag for at fremstille de to anholdte i grundlovsforhør med begæring om varetægtsfængsling. De blev derfor løsladt mandag aften, men er fortsat begge sigtet i sagen.

Arbejdsulykke – Gl. Skovvej, Svebølle – Kalundborg

Kl. 14.27 rykkede ambulancepersonale, brandvæsen, lægehelikopteren og politiet ud til en arbejdsulykke, hvor en mand ifølge anmeldelsen til alarmcentralen skulle være fastklemt i en maskine. Politiet kunne konstatere, at ulykken var sket i en grusgrav, hvor en mandlig medarbejder havde begge sine ben i klemme i en stenknusermaskine. Han kom fri og blev transporteret til Holbæk sygehus til behandling for kvæstelserne. Politiet tilkaldte Arbejdstilsynet, som undersøgte omstændighederne ved ulykken for at få klarlagt, om nogen kan drages til ansvar herfor. Politiet har p.t. ikke nogen oplysninger om hverken den tilskadekomnes alder eller alvorligheden af hans kvæstelser.

Mistænkelige opkald – Kalundborg og Odsherred

Fredag mellem kl. 17.00 og kl. 18.30 fik en borger fra Odsherred og en borger fra Kalundborg et mistænkeligt opkald, hvor personen udgav sig for at være fra politiet. Borgeren fra Kalundborg blev bedt om at sende billeder af Nem-ID, og blev oplyst, at politiet ville dukke op for at afhøre vedkommende om en mulig svindelsag i forbindelse med optagelse af lån, som borgeren ikke kendte noget til.
Personen i Odsherred blev i telefonen af personen oplyst, at der lå nogle dokumenter på nettet, som vedkommende skulle underskrive.
Begge opkald blev af borgerne opfattet som mistænkelige, hvorfor de kontaktede politiet for at høre nærmere. Politiet forsøger nu at finde frem til de personer, der har ringet, for at få klarlagt om der er tale om forsøg på bedrageri.

Blufærdighedskrænker sigtet – Møllestræde, Kalundborg

Kl. 20.01 anmeldte moderen til en 12-årig pige fra Kalundborg, at datteren og en 11-årig veninde også fra Kalundborg var blevet verbalt kontaktet af en fremmed mand, der havde siddet på en bænk ved en kirkegård. Da pigerne gik forbi, spurgte han dem efter en ligther, hvorfor pigerne kiggede hen mod ham. De så, at han sad med opknappede bukser og holdt sit lem i hånden. Pigerne løb fra stedet og underrettede deres forældre om sagen. Politiet kørte straks til stedet og traf den beskrevne stadig siddende på bænken. Der var tale om en 24-årig mand fra Jyderup, som blev anholdt og sigtet for blufærdighedskrænkelse over for pigerne. I forbindelse med anholdelsen foretog politiet en ransagning af hans bil i nærheden. I den fandt politiet knap et gram amfetamin, så han blev også sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer. Den 24-årige blev løsladt efter afhøring til sagerne, som han kan forvente at høre nærmere om fra politiet, når de skal afgøres.

Hensynsløs kørsel – Kalundborgvej, Viskinge, Svebølle – Kalundborg

Kl. 14.05 fik politiet et par anmeldelser om, at fire-fem motorcyklister kørte hensynsløst og foretog overhalinger med meget høj hastighed. Overhalingerne skulle ifølge anmeldelserne ske hen over fuldt optrukket spærrelinje under kørsel i retning mod Kalundborg. En patrulje kørte til området for at lede efter gruppen af motorcyklister, men politiet fandt ingen, der kunne mistænkes for at have kørt hensynsløst.

Ukrudtsbrænder årsag til brand – Strandbakken, Kalundborg

Kl. 18.39 rykkede brandvæsnet og politiet ud til en mindre brand i et udhus. Brandvæsnet fik hurtigt slukket ilden. Ejeren af udhuset – en 51-årige mand fra Kalundborg – oplyste, at han forinden brandens opståen havde brugt en ukrudtsbrænder, da han pludselig opdagede, at der var ild i udhuset. Han forsøgte at slukke branden med den vandslange, som han havde haft med sig under afbrændingen af ukrudt, men kunne ikke slukke branden. Brandvæsnet blev derfor tilkaldt via alarmcentralen til brandslukningen. Ud fra disse omstændigheder sigtede politiet den 51-årige for overtrædelse af beredskabslovgivningen på grund af uforsigtigheden i forbindelse med brugen af ukrudtsbrænderen. Som afgørelse på sagen kan den 51-årige forvente at modtage en bøde i sin E-boks.

 

Unge standsede spirituskørsel på knallert – Slagelsevej, Kalundborg

Kl. 23.30 anmeldte en mindre gruppe unge mennesker, at de havde standset en spirituspåvirket knallertfører, som havde kørt usikkert på cykelstien på en lille knallert. Knallerten kørte langs Slagelsevej i sydlig retning og var flere gange ved at styrte. Politiet kom frem og testede føreren med alkometeret, som viste at han havde en promille over det tilladte. Knallertføreren, en 58-årig mand fra Jerslev Sj., blev derfor sigtet og anholdt for spirituskørsel og taget med til en blodprøveudtagelse. Han blev herefter løsladt og kan forvente at høre mere i sagen, når resultatet af blodprøven kommer.

Brand i værksted – Sønderødvej, Reerslev, Ruds-Vedby – Kalundborg

Kl. 00.04 opstod brand i gavlen på et værksted omkring en brandestabel. Politiet kørte frem til stedet, hvor brandvæsnet var i fuld gang med slukningsarbejdet. Branden blev hurtigt slukket før den spredte sig yderligere, og ingen personer kom til skade. Politiet undersøgte brandstedet, der dog skal undersøges nærmere, for at afklare om en lampe kan have startet branden.

Kvinde anholdt for slagsmål – Sct. Jørgensbjerg, Kalundborg

Kl. 14.30 fik politiet en anmeldelse om, at der opstået et slagsmål bag et supermarked på Sct. Jørgensbjerg, hvor nogle person havde siddet på bænken af drukket øl. En kvinde var udadreagerende og voldsom, så hun var blevet tilbageholdt af en mand på stedet. En patrulje kom frem, hvor kvinden, en 45-årig kvinde fra Kalundborg, fortsat var højtråbende og voldsom. Hun var påvirket af spiritus og fortsatte sin adfærd over for politiet. Hun blev anholdt og sigtet for at overtræde ordensbekendtgørelsen. Hun blev taget med i detentionen til afrusning og blev løsladt senere på aftenen, da hun var faldet til ro. Den 45-årige kan forvente at få en bøde for at indlade sig i slagsmål.

Optræk til uro og uorden – Klosterparkvej, Kalundborg

Kl. 16.39 fik politiet en anmeldelse om, at flere var forsamlet i området, hvor der var optræk til uorden. Politiet kørte til boligkvarteret med flere patruljer for at lægge en dæmper på de tilstedeværende, hvor der var dårlig stemning på grund af interne stridigheder blandt personer, der kendte hinanden i forvejen. Ingen blev sigtet for noget i anledning af optræk til uorden, og politiet forlod området, da roen var genoprettet.