Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Kalundborg Kommune i tidsrummet 2020/05/28 til 2020/06/09.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Spirituskørsel – Eskebjergvej, Føllenslev – Kalundborg

Kl. 19.36 sigtede og anholdt politiet en 61-årig mand fra Kalundborg for spirituskørsel i en personbil, da han kørte ad Eskebjergvej mod vest i Føllenslev. Han fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Når resultatet af prøven kommer vil den 61-årige få besked fra politiet om sagens videre gang.

Afslag førte til vold – Havnevej, Havnsø, Føllenslev – Kalundborg

Kl. 17.19 anmeldte en 15-årig pige fra Hørve, at hun var blevet overfaldet af en ung mand. Han havde slået og sparket hende, da hun havde afslået at låne sine el-løbehjul ud til ham. Politiet fik i området identificeret den mistænkte som en 16-årig ung mand fra Jyderup. Han blev sigtet for vold og afhørt til sagen, hvorefter politiet kørte ham retur til den institution, hvor han bor, så både institutionen og de sociale myndigheder kunne blive underrettet om sagen. Den 16-årige kan derfor forvente at høre nærmere fra politiet i anledning af sagen.

Narkosalg – Gørlev Sj. – Kalundborg

Kl. 11.27 var en politipatrulje med en narkohund på en adresse, da politiet mistænkte beboerne for at sælge narkotika, som blev annonceret via sociale medier. Betjentene ransagde adressen og hunden fik hurtigt fært efter narkotika. Ved ransagningen blev fundet 51 gram amfetamin, en stor portion “pølsemandsposer”, der anvendes i forbindelse med narkosalg og en ulovlig butterflykniv. En 40-årig kvinde og en 30-årig mand blev sigtet for narkosalg, anholdt og taget med på politistationen. Den 30-årige påtog sig ansvaret for den fundne butterflykniv, så han blev i sigtet for at overtræde knivloven. Politiet beslaglagde de fundne genstande, hvilket de anholdte accepterede.
Efter endt afhøring og sagsbehandling blev sagen juridisk vurderet, hvor der ikke blev skønnet grundlag for at fremstille de to anholdte i grundlovsforhør med begæring om varetægtsfængsling. De blev derfor løsladt mandag aften, men er fortsat begge sigtet i sagen.

Dreng og kvinde forbrændt – Søkrogen, Gørlev – Kalundborg

Kl. 15.22 anmeldte pårørende til en 4-årig dreng fra Gørlev, at drengen var indlagt på Rigshospitalet efter at være blevet forbrændt søndag d. 31/5-2020 kl. ca. 18.00 i en privat have i Gørlev. Politiet foretog diverse afhøringer i sagen og fik klarlagt, at flere voksne og børn var forsamlet i en have til en privat sammenkomst, hvor der var ved at blive tændt op i en kuglegrill, hvilket en 62-årig mand fra Gørlev stod for. For at få mere gang i grillen hældte han husholdningssprit i grillen, hvilket medførte en form for “eksplosionsagtig” flamme, som ramte både en 4-årig dreng og en 38-årig kvinde fra Gørlev. Begge stod i 2-2½ meters afstand fra grillen, da de blev forbrændt, hvorefter de begge blev skyllet med vand, indtil ambulancepersonale kom frem. Den 4-årige blev i ambulancen indledningsvist bragt til skadestuen i Slagelse, men herfra fløjet i lægehelikopteren til Rigshospitalet til behandling for brandskader i ansigtet, på overkroppen og armene. Drengen er fortsat indlagt, men meldes i stabil tilstand og uden for livsfare. Kvinden blev ikke indbragt til skadestuen til behandling for sine brandskader. Når der er endeligt overblik over den 4-åriges skader, vil politiet tage stilling til, om der er grundlag for at sigte nogen i anledning af ulykken.

Spiritus-/narkokørsel i frakendelsestiden – Høng Landevej, Løve, Høng – Kalundborg

Kl. 18.22 anholdt og sigtede politiet en 22-årig mand uden fast bopæl for kørsel i både spiritus- og narkotikapåvirket tilstand i en personbil. Han var i forvejen frakendt kørekortet, så han blev sigtet for de tre overtrædelser af færdselsloven. Efter udtagelse af blodprøver til nærmere undersøgelse for alkohol og euforiserende stoffer løslod politiet den 22-årige. Han vil høre nærmere fra politiet, når blodprøverne er blevet analyseret.

Brand i værksted – Sønderødvej, Reerslev, Ruds-Vedby – Kalundborg

Kl. 00.04 opstod brand i gavlen på et værksted omkring en brandestabel. Politiet kørte frem til stedet, hvor brandvæsnet var i fuld gang med slukningsarbejdet. Branden blev hurtigt slukket før den spredte sig yderligere, og ingen personer kom til skade. Politiet undersøgte brandstedet, der dog skal undersøges nærmere, for at afklare om en lampe kan have startet branden.

Kvinde anholdt for slagsmål – Sct. Jørgensbjerg, Kalundborg

Kl. 14.30 fik politiet en anmeldelse om, at der opstået et slagsmål bag et supermarked på Sct. Jørgensbjerg, hvor nogle person havde siddet på bænken af drukket øl. En kvinde var udadreagerende og voldsom, så hun var blevet tilbageholdt af en mand på stedet. En patrulje kom frem, hvor kvinden, en 45-årig kvinde fra Kalundborg, fortsat var højtråbende og voldsom. Hun var påvirket af spiritus og fortsatte sin adfærd over for politiet. Hun blev anholdt og sigtet for at overtræde ordensbekendtgørelsen. Hun blev taget med i detentionen til afrusning og blev løsladt senere på aftenen, da hun var faldet til ro. Den 45-årige kan forvente at få en bøde for at indlade sig i slagsmål.

Optræk til uro og uorden – Klosterparkvej, Kalundborg

Kl. 16.39 fik politiet en anmeldelse om, at flere var forsamlet i området, hvor der var optræk til uorden. Politiet kørte til boligkvarteret med flere patruljer for at lægge en dæmper på de tilstedeværende, hvor der var dårlig stemning på grund af interne stridigheder blandt personer, der kendte hinanden i forvejen. Ingen blev sigtet for noget i anledning af optræk til uorden, og politiet forlod området, da roen var genoprettet.

Brandundersøgelse – Hovedgaden, Viskinge, Svebølle – Kalundborg

Kl. 12.32 fik politiet via alarmcentralen melding om, at brandvæsnet var sendt til ildebrand i en trelænget beboelsesejendom. Ved politiets ankomst var der brand i både nogle køretøjer og i store dele af den trelængede ejendom. Branden medførte en kraftig røg, der drev i vestlig retning. På grund af både branden og indsatskøretøjer i området måtte politiet afspærre Hovedgaden for trafik, så Movia måtte omlægge busruter. Brandvæsnets indsats i forbindelse med brandslukningen varede frem til kl. ca. 20.00, hvor Hovedgaden igen blev åbnet for trafik. Branden havde medført omfattende skader på den trelængede beboelsesejendom samt på flere køretøjer, der holdt på stedet. Ingen var kommet til skade ved branden, der ifølge en 37-årig mand fra Svebølle var opstået, da han foretog reparationsarbejde på en bil og tømte i den forbindelse bilens benzintank. Da han begyndte at bore i bilen tæt på benzintanken, opstod der pludselig ildebrand, som han ikke kunne slukke med hverken en vandslange eller pulverslukkere. Han tilkaldte derfor brandvæsnet, men branden havde i mellemtiden inden brandvæsnets ankomst nået at brede sig til beboelsen. Politiet vil senere afgøre, hvorvidt der er grundlag for at indlede en straffesag mod den 37-årige med baggrund i hans adfærd i forbindelse med brandens opståen.

Kørte uden førerret og fik taget bilen – Radiovej, Kalundborg

Kl. 18.57 standsede politiet en bil, for at lave en rutinemæssig kontrol af fører og køretøj. Føreren, en 35-årig mand fra Kalundborg, havde ikke noget kørekort, da han ikke havde bestået en kontrollerende køreprøve efter en betinget frakendelse. Han blev derfor sigtet for kørsel uden førerret. Da det var fjerde gang inden for tre år, at han kørte uden kørekort, beslaglagde politiet bilen med henblik på konfiskation. Alene i 2019 blev 35-årige sigtet tre gange for kørsel uden førerret. I den ene sag fra 2019 blev han blitzet af en automatisk trafikkontrol, idet han kørte for stærkt, hvilket foruden hastighedssagen også medført en sag om kørsel uden førerret. Den 35-årige accepterede beslaglæggelsen, og retten vil tage stilling til, om bilen kan konfiskeres. Dette afgøres i forbindelse med et retsmøde, når sagen skal afgøres.