Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Kalundborg Kommune i tidsrummet 2020/04/27 til 2020/05/06.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Vold efter skænderi – Havnevej, Havnsø, Føllenslev – Kalundborg

Kl. 16.40 rykkede politiet ud til Havnevej, idet en mand var blevet overfaldet af en bekendt, som dog var forsvundet fra stedet efter voldsudøvelsen. Det viste sig, at en 34-årig mand fra Sejerø under færden ad Havnevej pludselig var blevet antastet af en 48-årig mand fra Gørlev, som gerne ville tale med ham i anledning af en gammel kontrovers mellem de to. Det medførte et skænderi, som endte med, at den 48-årige slog offeret flere gange i ansigtet med knyttet næve, ligesom han tog fat om halsen på den 34-årige mand. Politiet fik den 34-årige på skadestuen til fornøden behandling og registrering af skaderne. Senere på aftenen blev den 48-årige anholdt på sin bopæl og sigtet for vold mod den 34-årige. Efter afhøring til sagen på politistationen i Kalundborg løslod politiet den 48-årige, som nu kan forvente et retsligt efterspil på grund af voldssagen.

Færdselsuheld – Hovedgaden, Høng – Kalundborg

Kl. 07.56 var en 33-årig kvinde fra Ruds-Vedby i en personbil blevet impliceret i et færdselsuheld i krydset Hovedgaden – Odinsvej. Hun var kørt ad Odinsvej i vestlig retning og ville fortsætte ligeud i krydset med ubetinget vigepligt fra Odinsvej. Hun kørte ud på Hovedgaden og stødte sammen med en anden personbil ført af en 43-årig kvinde fra Svebølle i sydlig retning ad Hovedgaden. Ingen af parterne kom til skade ved uheldet, som politiet har optaget rapport om, fordi den 33-årige bilist kan mistænkes for overtrædelse af færdselslovens bestemmelser om vigepligt.

Lov om euforiserende stoffer – Høng – Kalundborg

Kl. 11.30 kom politiet med narkohunde på uanmeldt besøg hos en 69-årig mand fra Høng, fordi politiet mistænkte ham for at være i besiddelse af narkotika. Ved en ransagning af hans bopæl fandt politiet ca. 90 gram hash, som blev beslaglagt som bevis i sagen. Han blev sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer på grund af besiddelsen af de ulovlige stoffer og vil senere høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Ræs på motorcykel – Ubby, Jerslev – Kalundborg

Kl. 14.51 fik politiet en anmeldelse om, at tre unge kørte ræs på en mindre motorcykel, som dog var punkteret, så de nu trak motorcyklen gennem byen. Politiet kørte til området senere på eftermiddagen og fandt motorcyklen efterladt ved et supermarked. Nummerpladen på motorcyklen blev afmonteret, idet den var afmeldt hos SKAT, og tidligere ejer oplyste, at motorcyklen var blevet solgt for over et år siden. De unge var dog ikke i nærheden af motorcyklen, men først på aftenen traf politiet tre unge, der kunne mistænkes for at være dem, der havde kørt på motorcyklen om eftermiddagen. Der var tale om to drenge på 16 år fra Slagelse og en 14-årig dreng fra Kalundborg. Politiet arbejder nu med at få klarlagt, hvem der har ført motorcyklen som oplyst af anmelderen, idet ingen af de unge er gamle nok til at have et kørekort til motorcykel.

Hurtig knallert uden bagbremser – Søvejen, Jerslev Sj. – Kalundborg

Kl. 19.53 filmede færdselspolitiet en knallert til at køre mindst 55 km/t ad Søvejen, selv om der var tale om en lille 30-knallert, der højst må køre 30 km/t. Føreren var en 26-årig mand fra Jerslev, som ikke havde tegnet den lovpligtige ansvarsforsikring for knallerten. Bagbremserne virkede ikke, så føreren blev sigtet for de forskellige overtrædelser og kan nu ud over en bøde forvente en påstand om betinget frakendelse af kørekort til knallert.

Mange forsamlet – Klosterparkvej, Kalundborg

Kl. 23.08 fik politiet en henvendelse om, at op mod 15 personer var forsamlet i området ved Klosterparkvej. I området var der også flere andre, men mindre grupper. Politiet kørte til området, men fandt ikke nogen på Klosterparkvej. Ved en tankstation på Esbern Snaresvej traf politiet dog en gruppe på 7-8 lokale unge, som forholdt sig stille og roligt, så politiet foretog sig ikke yderligere over for dem.

Færdselsuheld – fører flygtet – Rødtjørnevej, Tindinge Bakker, Ruds-Vedby – Kalundborg

Kl. 07.36 fik politiet en anmeldelse om, at en bil var forulykket og havde påkørt et hegn tilhørende to privatpersoner på Rødtjørnevej. Føreren af den forulykkede bil forlod stedet uden at give sig til kende over for ejerne af det påkørte hegn, da han erfarede, at politiet var på vej til stedet. Patruljen kunne ganske rigtigt konstatere, at en personbil uden nummerplader var forulykket efter en højrekurve og havde påkørt et hegn. Den mandlige fører af bilen var kørt ad Rødtjørnevej i sydøstlig retning, da han af ukendte årsager havde mistet kontrollen over bilen. Der var ikke andre trafikanter involveret, og politiet ledte med hjælp fra en hundepatrulje fra Sydsjællands og Lolland-Falsters politi efter den flygtede fører, som blev beskrevet som: mand, 25-30 år, 175-180 cm høj, kraftig af bygning, sort hår, fuldskæg og iført mørk arbejdsjakke. Bilen var ikke meldt stjålet og tilhørte en kvindelig ejer i Høng. Politiet har nu optaget rapport i sagen for at få identificeret føreren af bilen på tidspunktet for uheldet.

Politiet i Kalundborg hører gerne fra personer, der har bemærket den flygtede fører i området. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Kørsel i frakendelsestiden – bil beslaglagt – Holbækvej, Kalundborg

Kl. 12.50 standsede politiet en personbil med henblik på rutinemæssig kontrol af fører og køretøj. Bilen blev ført af en 28-årig mand fra Roskilde, som i forvejen var frakendt førerretten og derfor ikke kunne vise et kørekort til politiet. Han blev sigtet for den overtrædelse af færdselsloven og efterfølgende gjort bekendt med, at det nu var femte gang, at han var blevet standset som fører af bilen trods frakendelsen af førerretten. Politiet valgte derfor at beslaglægge bilen, selv om den var ejet af en 25-årig mand fra Kalundborg. Bilejeren var ikke enig i grundlaget for politiets beslaglæggelse af personbilen, så nu skal Retten i Holbæk kigger nærmere på politiets grundlag for beslaglæggelsen af bilen med henblik på konfiskation efter gentagne kørsler i den uden den fornødne førerret. Den 28-årige fører vil under alle omstændigheder høre nærmere fra politiet i anledning af sigtelsen.

Spiritusbilist – Kordilgade, Kalundborg

Kl. 14.56 sigtede og anholdt en politipatrulje en 53-årig mand fra Kalundborg for spirituskørsel i en personbil. Den 53-årige bilist blev standset på Kordilgade, hvor han kørte i vestlig retning. En alkometertest viste, at han var spirituspåvirket, så han fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Når resultatet af blodprøven kommer, vil den 53-årige høre mere fra politiet i sagen.

Uro og uorden – Elledevej, Kalundborg

Kl. 21.45 kørte politiet en tur forbi parkeringspladsen ved Røsnæs-hallen, fordi politiet tidligere på dagen havde fået oplysninger om, at op til flere biler hver aften i tidsrummet kl. ca. 22.00-23.00 kørte ræs på området, ligesom personerne i bilerne hørte høj musik til ulempe for de omkringboende. Ved det tidlige besøg i området var der ingen uvedkommende biler på området, så politiet kørte kort efter midnat igen til hallens parkeringsplads. Politiet traf på dette tidspunkt to biler, hvis ene fører blev sigtet for uberettiget brug af bilens horn.

Livløs kvinde i vandkanten – Kystvejen, Kalundborg

Kl. 10.40 slog en 42-årig kvinde fra Svebølle alarm, da hun havde fundet en livløs kvinde i vandkanten ved Kystvejen. Anmelderen havde kort forinden bemærket ved et bådhus, at en mobiltelefon og briller var efterladt, men ikke hæftet sig nærmere ved det. Da effekterne stadig lå der ved afslutning af hendes gåtur langs stranden, tog hun effekterne med sig med henblik på aflevering til politiet som hittegods. Hun besvarede et opkald, som viste sig at være pårørende til en 73-årig kvinde fra Kalundborg. De pårørende var bekymret for den 73-årige, som efterfølgende blev fundet livløs i vandkanten. Ambulancepersonalet bragte hende til sygehuset i Holbæk, hvor en læge konstaterede hende afgået ved døden. Politiet undersøgte findestedet og afspærrede i den forbindelse Kystvejen frem til kl. ca. 12.00, så bustrafikken måtte omlægges. Efter undersøgelserne i området samt på kvindens bopæl arbejder politiet fra en teori om, at der ikke er foregået noget strafbart, før kvinden blev fundet livløs i vandkanten.

 

Indbrud i Perioden

Kirkevangen, Gørlev
Banemarken, Høng
Charlottevej, Høng
Jernbanevej, Høng
Elverhøjen, Kalundborg

Foto: ABW