Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Kalundborg Kommune i tidsrummet 2020/04/17 til 2020/04/28.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Skunklaboratorium afsløret – Eskebjerg – Kalundborg

Kl. 05.50 lørdag morgen standsede politiet en personbil ved en privat adresse med henblik på rutinemæssig kontrol af fører og køretøj. Kontrollen skete ved bopælen for en 29-årig mand fra Eskebjerg, der efterfølgende fik undersøgt sit hus og tilstødende lokaliteter. Politiet havde ved kontrollen af bilen undret sig over en umiskendelig lugt af skunk / cannabis fra den 29-åriges bopæl, som politiet efterfølgende ransagede på en mistanke om besiddelse af euforiserende stoffer. Ved ransagningen fandt politiet et aktivt skunklaboratorium med udsugning mv. samt ca. 200 hampplanter i ca. en meters højde. Nogle af disse var allerede høstet og hængt til tørre. Den 29-årige blev derfor anholdt og sigtet for overtrædelse af straffelovens narkobestemmelser. Ved nærmere undersøgelse af laboratoriet fik politiet mistanke om, at den 29-årige også kunne mistænkes for tyveri af el. Det kunne en sagkyndig fra elselskabet bekræfte, så sigtelserne mod den 29-årige blev udvidet til også at omfatte tyveri af el. Laboratorieudstyret blev beslaglagt sammen med hampplanterne mv. med henblik på senere destruktion, når sagen er strafferetligt afgjort. Efter afsluttet efterforskning blev den 29-årige løsladt uden fremstilling i grundlovsforhør, men han er fortsat sigtet i sagen.

Spiritusuheld på knallert – Strandvejen, Reersø, Gørlev Sj. -Kalundborg

kl. 23.02 skete et uheld, da to unge mænd på en knallert kørte ind i en trailer, som holdt parkeret langs Strandvejen i Reersø. En 17-årig ung mand fra Gørlev, der umiddelbart havde været fører af knallerten brækkede benet ved uheldet. Passageren, 18-årig mand fra Sorø, slap fra uheldet med knubs. De var begge påvirket af spiritus, så ved ankomsten til sygehuset fik de begge udtaget en blodprøve. Knallert kunne køre væsentligt hurtigere end tilladt, så den blev indbragt til nærmere undersøgelse for konstruktive ændringer. Politiet skal nu undersøge sagen nærmere, for at med sikkerhed at afklare, hvem der var fører af knallerten på uheldstidspunktet. De vil begge høre mere fra politiet, når resultatet af blodprøven kommer. Traileren tog ikke skade ved sammenstødet, men ejeren blev underrettet om uheldet af politiet.

Mistænkelig bil – Sæbyvej, Høng – Kalundborg

Kl. 09.01 anmeldte en lokal borger, at der på rastepladsen ved Tissø holdt en personbil, hvis bagrude var knust, og sidespejlene var afrevne. Bilens ene side var bulet og ridset, men bilen havde dog nummerplader på. I bilen befandt sig en person, som en patrulje lidt senere på formiddagen fik kontakt til, da han var blevet vækket. Der var tale om en 33-årig mand fra Kalunborg, som benyttede bilen til at sove i. Han havde nøglerne til bilen, som ejedes af et familiemedlem. Da den 33-årige ikke lovligt kunne føre bilen, inddrog politiet bilnøglerne og afleverede dem straks til bilejeren, der blev informeret om reglerne i forhold til overdragelse af bilnøgler til personer, der ikke lovligt kunne føre et køretøj. Ingen blev sigtet for noget i anledning af politiets besøg på rastepladsen.

Mærkelig mand – Jernbanevej, Høng – Kalundborg

Kl. 22.19 anmeldte pårørende til en 15-årig pige fra Høng, at hun kl. ca. 21.45 var blevet skræmt af en fremmed mand, da hun opholdt sig på Høng togstation. Den fremmede mand var gået frem og tilbage flere gange, da han pludselig råbte til hende, at hun skulle smide tøjet. Den 15-årige var blevet skræmt og løb væk fra stationen for at bringe sig i sikkerhed hos en veninde i nærheden. Den fremmede mand blev beskrevet som: A: mand, ca. 175-180 cm høj, slank af bygning, var iført sort hættetrøje/hoodie med hætten på hovedet og sorte bukser. Han havde tildækket mund og næse med noget sort og snakkede med en dyb stemme.
Politiet forsøger nu at få manden identificeret for at få afklaret, hvad hensigten med opfordringen til pigen reelt har været. Oplysninger om manden bedes givet til politiet på tlf. 114.

Tabt medicin – Høng midtby, Kalundborg

Politiet udsendte i går den pressemeddelelse omkring tabt medicin af mærket Oxabenz, der lørdag eftermiddag blev tabt af en borger i Høng midtby. Medicinen er endnu ikke fundet, så politiet vil meget gerne høre fra borgere, som finder den hvide plasticbøtte med skruelåg og lilla skrift, som indeholdt 40 stk. beroligende piller til brug i forbindelse med abstinensbehandling mod alkoholmisbrug. Pillerne kan være farlige ved indtag. Ring til politiet på tlf. 114, hvis du finder medicinen. Læs pressemeddelelsen her.

Livløs kvinde i vandkanten – Kystvejen, Kalundborg

Kl. 10.40 slog en 42-årig kvinde fra Svebølle alarm, da hun havde fundet en livløs kvinde i vandkanten ved Kystvejen. Anmelderen havde kort forinden bemærket ved et bådhus, at en mobiltelefon og briller var efterladt, men ikke hæftet sig nærmere ved det. Da effekterne stadig lå der ved afslutning af hendes gåtur langs stranden, tog hun effekterne med sig med henblik på aflevering til politiet som hittegods. Hun besvarede et opkald, som viste sig at være pårørende til en 73-årig kvinde fra Kalundborg. De pårørende var bekymret for den 73-årige, som efterfølgende blev fundet livløs i vandkanten. Ambulancepersonalet bragte hende til sygehuset i Holbæk, hvor en læge konstaterede hende afgået ved døden. Politiet undersøgte findestedet og afspærrede i den forbindelse Kystvejen frem til kl. ca. 12.00, så bustrafikken måtte omlægges. Efter undersøgelserne i området samt på kvindens bopæl arbejder politiet fra en teori om, at der ikke er foregået noget strafbart, før kvinden blev fundet livløs i vandkanten.

Politiet indhentede flygtende bilist – Nørre Alle, Kalundborg

Kl. 18.34 ville en patrulje standse en bil i Jerslev, for at lave en rutinekontrol. Føreren standsede dog ikke, men satte farten op i retning mod Ubby. Flere politibiler blev sat ind, for at standse personbilen, som kørte med høj fart. Undervejs kørte bilisten overfor flere røde lys og overhalede, hvor det ikke er tilladt. Da bilen nåede til Kalundborg lykkedes det politiet at afskære den flygtende bil vejen i krydset Nørre Alle/ Nyvangsvej. Bilen kørte let ind i patruljebilen og standsede. Ingen personer var kommet noget til, og føreren af bilen, en 30-årig mand fra Kalundborg blev anholdt og sigtet for de mange færdselslovsovertrædelser. Manden var frakendt førerretten og var derfor kørt fra politiet.
Efter endt afhøring og sagsbehandling blev den 30-årige løsladt, men han kan forvente at høre mere fra politiet.

Færdselsuheld / spirituskørsel – Holbækvej, Kalundborg

Kl. 13.21 var der sket et færdselsuheld, som politiet rykkede ud til. Det viste sig, at en spirituspåvirket, 37-årig kvinde fra Svebølle i en personbil var kørt op i bagenden af en forankørende personbil ført af en 72-årig mand fra Høng. Begge parter var kørt i vestlig retning, og de slap begge uskadte fra sammenstødet. Den 37-årige blev sigtet for spirituskørsel og blev kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve. Ved afhøring af hende kom det frem, at årsagen til uheldet blandt også skulle søges i den omstændighed, at hun havde haft en hund med i bilen. Den var pludselig sprunget op ad hende under kørslen, så hun mistede kontrollen over bilen. Hunden slap også uskadte fra uheldet, som den 37-årige hører nærmere om, når blodprøven er blevet analyseret.

Færdselsuheld – Nyrupvej / Humlehaven, Kalundborg

Kl. 23.16 rykkede ambulancepersonale og politiet ud til et færdselsuheld, idet en bil havde påkørt to lygtepæle. Der blev ikke brug for ambulancen, men politiet fik kontakt til en 17-årig ung mand fra Kalundborg og en passager på samme alder. Begge var nemlig uskadte, men både bil og lygtepælene havde fået skader som følge af påkørslen. Den 17-årige, der ikke havde førerret, havde ført en personbil ad Nyrupvej mod nordvest, da han i en venstrekurve havde mistet kontrollen over bilen. Derfor blev de to lygtepæle påkørt, så elforsyningen måtte tilkaldes til nødtørftig reparation på grund af blotlagte elledninger. Den 17-årige blev på stedet sigtet for kørsel uden førerret og kan nu forvente at høre nærmere fra politiet i anledning af uheldet, hvor andre trafikanter ikke var involveret.

 

Indbrud i Perioden

Charlottevej, Høng
Jernbanevej, Høng

 

Foto: ABW