Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Kalundborg Kommune i tidsrummet 2020/03/20 til 2020/03/31.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Brand omkring brændeovn på gård – Havnsøvej, Føllenslev – Kalundborg

Lørdag kl. 09.14 kom et alarmopkald om at gløder fra en brændeovn havde antændt en mindre brand på en gård. Beboerne på gården fik slukket ilden, som havde fået fat i gulv og vægge omkring brændeovnen, som står i køkkenet. Brandvæsen og politi kom frem på stedet, hvor brandvæsnet efterslukkede branden. Skaderne var begrænsede, men der skete sodskader i hele køkkenet. Ingen personer kom til skade ved branden og politiet kunne fortsætte til andre opgaver. Søndag kl. 11.08 måtte brandvæsen og politiet tilbage til gården, hvor en glød havde ligget og ulmet, så der var opstået ild ved skorstenen og det nu røg fra taget. Brandvæsnet fik slukket de nye gløder før ilden nåede at få fat.

Grundlovsforhør i sag om trusler – Føllenslev – Kalundborg

Kl. 17.45 anmeldte en 40-årig mand fra Føllenslev, at han blev truet på livet af sin nye kærestes eks-kæreste, som havde truet med at skyde den 40-årige. En hundepatrulje anholdt kl. 19.30 den mistænkte, en 25-årige mand fra Jyderup, som blev truffet ved en shelterplads på Slagelsevej i Jyderup, hvor han blev sigtet for trusler. Hans bil blev ransaget, hvor politiet fandt to økser, som blev beslaglagt. Den 25-årige var påvirket af spiritus og narko, og han var meget oprevet. Han blev taget med til stationen til afhøring og afrusning i detentionen. Han er tidligere straffet for trusler og vil senere i dag blive fremstillet i grundlovsforhør med begæring om varetægtsfængsling.

Færdselsuheld – Havnsøvej, Føllenslev – Kalundborg

Kl. 23.33 var det sket et færdselsuheld på Havnsøvej, idet en personbil var endt inde i en have på en privat grund. Føreren var efterfølgende blevet hentet af en anden bil og uden at oplyse navn mv. til en 74-årig kvindelig haveejer, der havde anmeldte den forulykkede bil i sin have. Politiet kunne konstatere, at ingen var kommet til skade, og at der var tale om en personbil med litauiske nummerplader. Spor på uheldssttedet indikerede, at bilen inden uheldet var kørt ad Havnsøvej mod nord, da føreren i en højrekurve mistede kontrollen og påkørte nogle buske og et stakit, inden bilen standsede i den 74-åriges have. Politiet undersøger nu nærmere, hvem føreren af bilen kan have været. Ingen øvrige trafikanter blev involveret i uheldet.

Mand forbrændt – Sejerbyvej, Sejerby, Sejerø – Kalundborg

Kl. 21.25 fik politiet via alarmcentralen melding om, at der var brand i en privatbolig på Sejerø. Politiet tog kontakt til sognefogeden, der kunne oplyse, at branden var slukket, og at der ikke var ild i nogen bygning. Derimod havde en 75-årig mand fra Sejerø pådraget sig forbrændinger ved en slags “eksplosion” formentlig forårsaget af udsivende gas. Efter et lægetilsyn blev den 75-årige fløjet til Rigshospitalet til fornøden behandling for diverse brandsår. Politiet vil tirsdag undersøge omstændighederne nærmere ud fra en tese om, at den 74-årige ved et uheld kan have forårsaget en slags gaseksplosion i sin bolig.

Undveg rådyr og kørte galt – Gl. Skovvej, Svebølle – Kalundborg

Kl. 00.01 kørte en 41-årig mand fra Svebølle ad Gl.Skovvej mod øst da en flok på 3-4 rådyr pludselig løb over vejen foran ham. Han mistede herredømmet over bilen og påkørte et træ, som stod i siden af vejen. Med som passager i bilen var en 34-årig mand fra Føllenslev. Politi og ambulance blev sendt til stedet, hvor begge mænd blev tilset for skader, men begge mænd slap uskadt fra uheldet.

Falsk anmeldelse om skud – Slagelsvej, Snertinge – Kalundborg

Kl. 14.19 kom et alarmopkald om, at en mand var blevet skudt i skulderen. Ambulance og politi kørte til adressen, men fandt ingen tilskadekomne. Politiet mødte talstærkt op, og tog alle forholdsregler, da de gik ind i huset på stedet, da meldingen lød på, at der var et skydevåben. Her mødte betjentene flere personer, herunder en kraftigt spirituspåvirket 42-årig mand fra Taastrup, som blev anholdt uden dramatik. Det viste sig nemlig, at det var ham, som havde anmeldt til politiet, at han var blevet skudt. Han blev sigtet for falsk anmeldelse, og taget med i detentionen til afrusning, hvorefter han blev afhørt til sagen. Politiet fandt intet våben på adressen. Det var ikke muligt for politiet at få opklaret, hvorfor manden havde ringet og anmeldt, at han var blevet skudt. Han blev løsladt næste morgen, men kan forvente at høre mere fra politiet i sagen

Kedsomhed førte til sigtelse – Kalundborgvej, Snertinge – Kalundborg

Kl.03.32 fik politiet anmeldelse om, at der blev solgt narko fra en bil, som holdt ved en tankstation i Snertinge. Politiet fik en udførlig beskrivelse af bilen og kørte til stedet for at undersøge sagen. Da patruljen ankom til tankstationen holdt den beskrevne bil rigtig nok på stedet. Betjentene traf to unge mænd, en 17-årig fra Mørkøv og en 18-årig fra Fårevejle. Det viste sig, at de to unge mænd selv var anmeldere i sagen, og de havde anmeldt narkohandel på stedet, fordi de kedede sig. Den blev begge sigtet for falsk anmeldelse. Politiet ransagede bilen og fandt en ulovlig kniv i bilen, som den 18-årige erkendte tilhørte ham. Han blev sigtet for overtrædelse af knivloven, og de kan begge forvente at høre mere fra politiet i sagen.

Brand i brændeskur – Nybyvej, Røsnæs, Kalundborg

Kl. 02.14 kom et alarmopkald om at der var brand i et udhus, hvor der blev opbevaret brænde. Huset beboer havde opdaget ilden og var selv gået i gang med at slukke branden. Politi og brandvæsen kørte til stedet, hvor de fik slukket branden. Husejeren havde tidligere på aftenen arbejdet med en elektrisk sav, der blev stillet ind i skuret. Ilden startede formentlig på grund af ulmende gløder fra saven, som fik fat i brændet. Ingen personer kom til skade, men der skete skader på skuret og lidt varme og røgskader på en garage ved siden af skuret.

Knivlov – Vænget, Kalundborg

Kl. 23.14 fik politiet anmeldelse om, at nogle mænd kørte rundt i en bil og havde virket truende over for andre i området. Et vidne beskrev, at en af mændene var set med en mørk genstand, som kunne være et våben. En patrulje ledte efter det mistænkelig køretøj i Kalundborg, og traf en personbil, som passede beskrivelsen på Vænget. I bilen befandt sigte fem yngre mænd fra Kalundborg, som alle blev visiteret og bilen blev ransaget. Politiet fandt en kniv i bilen, som en 22-årig mand blev sigtet for at besidde. Kniven blev beslaglagt med henblik på konfiskation. Derudover fandt betjentene intet ulovligt.
Den 22-årig kan forvente at høre mere i sagen om overtrædelse af knivloven.

Bil i havnen – Østre Havneplads – Kalundborg

Kl. 10.56 anmeldte vidner via 112, at de netop havde set en bil, som kørte i havnen i Kalundborg. Politi og ambulance kørte hastigt til stedet, hvor en mand kort efter blev reddet op af havnen. Føreren af bilen, en 62-årig mand fra Slagelse, var nedkølet og blev kørt i ambulance til sygehuset til kontrol. Politiet fik dykkere frem til stedet, som skulle udelukke, at der befandt sig flere personer i bilen, hvilket der ikke gjorde. Bilen blev trukket op af havnen med en kran. Politiet undersøgte ulykken, men fandt intet mistænkeligt omkring episoden, som betragtes som en ulykkelig hændelse. Den 62-årige var ikke kommet til skade under ulykken.

Indbrud i Perioden

Poppel Alle, Kaldred, Eskebjerg
Strandhusvej, Bjerge Sydstrand, Gørlev (2 steder)
Løvsangervej, Ugerløse

Foto: ABW