Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Kalundborg Kommune i tidsrummet 2020/02/14 til 2020/02/25.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Lov om euforiserende stoffer / fyrværkeriloven – Gørlev – Kalundborg

Kl. 11.05 fik 23-årig mand fra Gørlev besøg af politiet, som mistænkte ham for at være i besiddelse af narkotika på sin bopæl. Ved ransagningen, hvor narkohunde medvirkede, fandt politiet 85 gram hash, 360 gram marihuana og et kanonslag, som blev beslaglagt som bevis. Den 23-årige blev kortvarigt anholdt og sigtet for besiddelse af de euforiserende stoffer med henblik på videresalg og for overtrædelse af fyrværkeriloven. Han blev løsladt efter afhøring til sagerne, som han vil høre nærmere om, når de skal afgøres.

Spirituskørsel – Kalundborgvej, Snertinge – Kalundborg

Kl. 15.08 anholdt og sigtede politiet en 46-årig mand fra Føllenslev for spirituskørsel i en varebil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Færdselsuheld – Dybendalsvej, Gundsømagle, Roskilde
Kl. 20.00 fik Midt- og Vestsjællands Politi en melding fra Nordsjællands Politi om, at en af deres patruljer havde kørt efter en personbil, hvis fører ikke var standset trods politiets tegngivning herom. Biljagten var startet i Nordsjællands politikreds og var til sidst endt i Gundsømagle, hvor føreren forsøgte at flygte fra den forfølgende patruljebil ved at køre ad en smal vandre-/marksti ved Kulturgården. Bilisten kom dog til at køre ved siden af stien og ramte den forfølgende patruljebil, da bilisten ville køre retur på stien for at slippe væk. Sammenstødet skete med lav hastighed og med ringe materiel skade på de implicerede biler. Føreren af personbilen var en 50-årig mand fra Roskilde, som blev anholdt af Nordsjællands Politi og bragt dertil til afhøring til sagen samt udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. Det viste sig, at hans bil var forsynet med en nummerplade, der var stjålet ved et indbrud i Nykøbing Sj. natten mellem torsdag og fredag. Ingen kom til skade ved uheldet.

Narkokørsel – Fr. Andersensvej, Kalundborg

Kl. 01.22 anholdt og sigtede politiet en 20-årig mand fra Kalundborg for kørsel i en personbil i narkotikapåvirket tilstand. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer (mistanke om hash). Det var i øvrigt anden gang inden for de seneste 24 timer, at den 20-årige blev anholdt og sigtet for kørsel i narkotikapåvirket tilstand (mistanke om hash). Natten mellem fredag og lørdag blev den 20-årige standset i samme bil på J. H. Petersens Alle i Kalundborg af den samme politibetjent, som anholdt ham i forbindelse med denne nye sag om narkokørsel. Den 20-årige kan nu afvente analyseresultatet af begge blodprøver, før politiet tager stilling til, hvordan sagerne mod ham skal afgøres.

Søndag – mandag

Skud afgivet, ingen ramt – Klosterparkvej, Kalundborg

Kl. 16.57 kom en anmeldelse om, at der var blevet afgivet skud ved et boligområde på Klosterparkvej i Kalundborg. Politiet kørte talstærkt frem til området, hvor to biler var blevet set køre fra stedet. Ingen personer var blevet ramt. Ved undersøgelsen af stedet blev fundet flere patronhylstre, som bekræftede anmeldelsen om skud. Politiet undersøgte området, men fandt ingen genstande, som var blevet ramt af skuddene. En personbil, som blev set på stedet omkring gerningstidspunktet blev truffet af politiet i Stigs Bjergby kl. 17.20, hvor fire mænd på 19,21,23 og30 år fra Kalundborg, blev anholdt. Politiet undersøgte bilen, men fandt ingen skydevåben i bilen eller på personerne. Den 21-årige mand blev fundet i besiddelse af en ulovlig kniv, så han blev sigtet for overtrædelse af våbenloven og kniven beslaglagt. Den 21-årige ønskede rettens vurdering af beslaglæggelsen. Efter endt afhøring og sagsbehandling blev de fire mænd løsladt, da politiet ikke fandt grundlag for, at de skulle stå bag skyderiet. Sagen efterforskes intensivt i forhold til at afklare motivet til skyderiet, og finde frem til gerningsmændene. Gerningsstedet vil her til formiddag blive grundigt undersøgt af hunde og efterforskere, i forhold til at finde yderligere spor i sagen.

Politiets lokalbetjente vil i dag imellem kl. 12-15 være til stedet på Klosterparkvej ved supermarkedet Rema 1000. Her kan borgerne komme og tale med politiet. Kig forbi til en uformel snak, hvis du har brug for at tale om stort eller småt.

Stor færdselskontrol – Holbæk, Kalundborg og Odsherred kommuner

Ca. 25 politibetjente fra både beredskabet og færdselspolitiet i Midt- og Vestsjællands politikreds foretog torsdag i tidsrummet kl. 1400-2100 en større færdselskontrol af trafikanterne i de tre vestlige kommuner i politikredsen. Anledningen var denne uges landsdækkende kampagne mod uopmærksomhed i trafikken, så kontrollen blev indledt i Holbæk i de lyse timer, hvorefter kontrollen blev flyttet til hhv. Fårevejle og Snertinge, hvor politiet foretog en mere generel kontrol af trafikanterne i de mørke timer. Politiet havde på kontrolstederne assistance fra en læge, som også fik travlt med at udtage blodprøver, da det samlede resultatet af kontrollen blev følgende:
30 sager om brug af håndholdt mobiltelefon
8 sager om spirituskørsel
2 sager om narkokørsel
2 sager om kørsel uden førerret
2 sager om kørsel i frakendelsestiden
2 køretøjer beslaglagt med henblik på konfiskation
1 sag om forkert tegngivning
7 sager om glemt kørekort under kørslen
11 sager om fejl og mangler ved køretøjet
1 sag om kørsel frem mod rødt lys
1 sag om kørsel på knallert uden brug af styrthjelm
1 sag om konstruktivt ændret knallert
1 sag om overtrædelse af registreringsbekendtgørelsen
Ved en foreløbig opgørelse forventes den samlede bødesum at være mindst 144.500 kr., (sagerne vedr. spiritus-/narkokørsel samt kørsel i frakendelsestiden/uden førerret er IKKE medregnet pga. individuelle bøder afhængig af den sigtedes eventuelle tidligere straffe og indkomstforhold).
31 sager (brug af håndholdt mobiltelefon og kørsel frem mod rødt lys) vil tillige medføre påstand om et klip i kørekortet.

Narkokørsel – Hovedgaden, Viskinge, Svebølle – Kalundborg

Kl. 02.01 anholdt og sigtede politiet en 18-årig mand fra Svebølle for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve.

Spirituskørsel – Sct. Jørgensbjerg, Kalundborg

Kl. 15.34 anholdt og sigtede politiet en 66-årig mand fra Kalundborg for spirituskørsel på en lille knallert. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve.

Færdselsuheld – Kallerupvej, Kalundborg

Kl. 17.21 rykkede politiet, ambulancepersonale og en lægehelikopter ud til et færdselsuheld, idet en bilist var kørt ind i et træ. Det viste sig, at en nu kvæstet, 18-årig mand fra Kalundborg under kørsel ad Kallerupvej mod nordvest havde mistet kontrollen over sin personbil. Bilen var derfor kørt frontalt ind i et vejtræ. Den 18-årige blev reddet ud af bilen og i lægehelikopteren fløjet til Rigshospitalet til behandling for diverse knoglebrud. Rutinemæssigt har politiet fået udtaget en blodprøve for at få afklaret, om den 18-årige kunne være påvirket af enten alkohol eller euforiserende stoffer under kørslen. Ingen øvrige trafikanter var involveret i ulykken.

Indbrud i Perioden

Katrinevej, Høng
Nørre Alle, Kalundborg
Kalundborgvej, Svebølle
Lerbjergvej, Svebølle