Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Kalundborg Kommune i tidsrummet 2020/01/24 til 2020/02/04.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Færdselsuheld – Slagelsevej, Gørlev Sj. – Kalundborg

Kl. 00.09 rykkede politiet ud til et færdselsuheld, idet en varebil var forulykket og blevet efterladt på uheldsstedet, idet føreren sammen med en kvinde var blevet samlet op. Politiet fandt på uheldsstedet en varebil, som havde påkørt en lygtepæl, et elskab, en hæk og postkasse og nu holdt oven på et internetskab. Med vidners hjælp fik politiet identificeret føreren som en 48-årig mand fra Slagelse, der inden uheldet var kørt i sydlig retning. Af ukendte årsager kørte han over i modsatte kørebane halvdel og videre væk fra vejen, så han påkørte de nævnte genstande. Både føreren og en kvindelig passager slap uskadte fra ulykken, som ikke involverede øvrige trafikanter.

Spirituskørsel – Jensine Madsensvej, Høng – Kalundborg

Kl. 09.42 sigtede politiet en 73-årig mand fra Høng for kørsel i spirituspåvirket tilstand. Manden var anholdt i forbindelse med, at der blev udtaget en blodprøve. Når resultatet af blodprøven foreligger, vil manden få afgjort sin sag.

Brand – Årbygade, Årby, Kalundborg

Kl. 21.57 blev politiet alarmeret om en brand i et udhus. Brandvæsnet fik ilden under kontrol, inden den bredte sig til huset, men udhuset brændte næsten helt ned. Politiet optog rapport på stedet og kunne konstatere, at et køleskab var kortsluttet og havde startet branden.

Spirituskørsel – Banegårdspladsen, Kalundborg

Kl. 16.10 blev en 23-årig mand fra Kalundborg sigtet og anholdt for spirituskørsel, da han kørte bil i beruset tilstand. Manden var anholdt i forbindelse med, at der blev udtaget en blodprøve. Når resultatet af blodprøven er politiet i hænde, vil manden få afgjort sin sag.

Bekymring for familiemedlem – Sejerø – Kalundborg

Kl. 00.07 blev politiet kontaktet af en kvinde fra Storkøbenhavn, hvis fader opholdt sig på Sejerø. Hun kunne mod forventning ikke få telefonisk kontakt til sin 81-årige far og frygtede derfor, at han kunne befinde sig i en hjælpeløs situation i et sommerhus. For hurtigst muligt at få noget sat i værk for at få afklaret, om den 81-årige mand havde det godt, kontaktede politiet sognefogeden på Sejerø. Han tog til det pågældende sommerhus, hvor den 81-årige var i god behold, men dog lidt konfus efter et muligt fald. Sognefogeden sørgede for at tilkalde en læge, der skulle tilse den 81-årige, hvis datter efterfølgende blev underrettet om, at hendes far var i god behold på øen.

Politiet får jævnligt denne type af henvendelser fra personer, som nærer bekymring for familiemedlemmer eller andre nærtstående personer. I dette tilfælde var den hurtigste og bedste løsning for politiet at få hjælp fra sognefogeden på Sejerø til at få afklaret, om nogen var i nød. En sognefoged har Midt- og Vestsjællands Politi placeret på både Sejerø og Orø, hvor de i konkrete tilfælde er god hjælp for politiet med deres muligheder for indgriben inden politiets ankomst til øerne. De har ofte indgående kendskab til parter i en opgave, der kræver politiets indgriben, og er således generelt til stor gavn og nytte for politiet i lokalsamfundet.

Trusler mod bilist – Skovvejen, Svebølle – Kalundborg

Kl. 12.01 anmeldte et chokeret par, at de var blevet truet af en fremmed mand, der ved en rasteplads havde truet dem med en kniv. Den fremmede mand var kørt fra stedet i en sølvgrå personbil i østlig retning. Da parret mellem Jyderup og Svebølle var ved at passere en rasteplads, kørte en bil pludselig ud fra stedet foran dem, så føreren af deres bil måtte foretage en nedbremsning for at undgå et sammenstød. Føreren af det andet køretøj standsede også, og der opstod en mindre diskussion mellem de to førere. Herunder viste den fremmede mand pludselig en kniv, som han holdt truende frem, samtidig med at han sparkede mod anmelderens bil. Kort efter kørte han videre i østlig retning og blev ikke langt derfor observeret af en politipatrulje ud fra anmelderens beskrivelse af den truede mands bil. Bilen blev ført af en 26-årig mand fra Holbæk, som blev sigtet for trusler. Ved en ransagning af hans bil fandt politiet ikke den kniv, som han var mistænkt for at true med. Den 26-årige vil således høre nærmere fra politiet i anledning af sigtelsen.

Indbrud i Perioden

Kløvervengen, Kr. Helsinge, Gørlev
Elmegade, Kalundborg (2 steder)

Foto: ABW