Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Kalundborg Kommune i tidsrummet 2020/01/20 til 2020/01/28.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Færdselsuheld – Slagelsevej, Gørlev Sj. – Kalundborg

Kl. 00.09 rykkede politiet ud til et færdselsuheld, idet en varebil var forulykket og blevet efterladt på uheldsstedet, idet føreren sammen med en kvinde var blevet samlet op. Politiet fandt på uheldsstedet en varebil, som havde påkørt en lygtepæl, et elskab, en hæk og postkasse og nu holdt oven på et internetskab. Med vidners hjælp fik politiet identificeret føreren som en 48-årig mand fra Slagelse, der inden uheldet var kørt i sydlig retning. Af ukendte årsager kørte han over i modsatte kørebane halvdel og videre væk fra vejen, så han påkørte de nævnte genstande. Både føreren og en kvindelig passager slap uskadte fra ulykken, som ikke involverede øvrige trafikanter.

Spiritusbilist påkørte parkeret bil – Østerled, Gørlev Sj. – Kalundborg

Kl. 15.14 skete et uheld, da en 32-årig kvinde fra Gørlev Sj. kørte ad Østerled i nordlig retning, hvor hun påkørte en parkeret personbil, som holdt i siden af vejen. I forbindelse med uheldet væltede den 32-åriges bil rundt og landede på taget. Med som passager i bilen var kvindens 3-årige datter, men heldigvis slap både hun og hendes mor fra uheldet med forskrækkelsen. Politiet kom frem til stedet, hvor de traf den 32-årige fører, som var påvirket af spiritus. Hun blev sigtet, anholdt og taget med til en blodprøveudtagelse. Ejeren af den parkerede bil blev underrettet om uheldet. Efter blodprøven var blevet udtaget, blev den 32-årige løsladt. Når resultatet af blodprøven kommer, vil hun hører mere fra politiet. Politiet underrettede de sociale myndigheder om episoden i forhold til barnets tarv.

Bekymring for familiemedlem – Sejerø – Kalundborg

Kl. 00.07 blev politiet kontaktet af en kvinde fra Storkøbenhavn, hvis fader opholdt sig på Sejerø. Hun kunne mod forventning ikke få telefonisk kontakt til sin 81-årige far og frygtede derfor, at han kunne befinde sig i en hjælpeløs situation i et sommerhus. For hurtigst muligt at få noget sat i værk for at få afklaret, om den 81-årige mand havde det godt, kontaktede politiet sognefogeden på Sejerø. Han tog til det pågældende sommerhus, hvor den 81-årige var i god behold, men dog lidt konfus efter et muligt fald. Sognefogeden sørgede for at tilkalde en læge, der skulle tilse den 81-årige, hvis datter efterfølgende blev underrettet om, at hendes far var i god behold på øen.

Politiet får jævnligt denne type af henvendelser fra personer, som nærer bekymring for familiemedlemmer eller andre nærtstående personer. I dette tilfælde var den hurtigste og bedste løsning for politiet at få hjælp fra sognefogeden på Sejerø til at få afklaret, om nogen var i nød. En sognefoged har Midt- og Vestsjællands Politi placeret på både Sejerø og Orø, hvor de i konkrete tilfælde er god hjælp for politiet med deres muligheder for indgriben inden politiets ankomst til øerne. De har ofte indgående kendskab til parter i en opgave, der kræver politiets indgriben, og er således generelt til stor gavn og nytte for politiet i lokalsamfundet.

Trusler mod bilist – Skovvejen, Svebølle – Kalundborg

Kl. 12.01 anmeldte et chokeret par, at de var blevet truet af en fremmed mand, der ved en rasteplads havde truet dem med en kniv. Den fremmede mand var kørt fra stedet i en sølvgrå personbil i østlig retning. Da parret mellem Jyderup og Svebølle var ved at passere en rasteplads, kørte en bil pludselig ud fra stedet foran dem, så føreren af deres bil måtte foretage en nedbremsning for at undgå et sammenstød. Føreren af det andet køretøj standsede også, og der opstod en mindre diskussion mellem de to førere. Herunder viste den fremmede mand pludselig en kniv, som han holdt truende frem, samtidig med at han sparkede mod anmelderens bil. Kort efter kørte han videre i østlig retning og blev ikke langt derfor observeret af en politipatrulje ud fra anmelderens beskrivelse af den truede mands bil. Bilen blev ført af en 26-årig mand fra Holbæk, som blev sigtet for trusler. Ved en ransagning af hans bil fandt politiet ikke den kniv, som han var mistænkt for at true med. Den 26-årige vil således høre nærmere fra politiet i anledning af sigtelsen.

Fyrværkeriloven – Smedevej, Kalundborg

Kl. 23.15 fik politiet flere anmeldelser fra omkringboende, som følte sig generet af at der blev kastet kanonslag ud af garagevinduerne fra en adresse på Smedevej. En patrulje kørte til stedet, hvor de traf en 35-årig mand, som nægtede al kendskab til noget fyrværkeri. Da politiet oplyste manden, at de ville ransage hans garage, fandt han to æsker med i alt 60 stk. ulovlige “strygere” – mindre knaldfyrværkeri og nogle små kanonslag. Han blev sigtet for fyrværkeriloven, og poltiet beslaglagde det ulovlige fyrværkeri med henblik på destruktion. Den 35-årige kan forvente at få en bøde i sagen.

“Lånt” knallert kørte for stærkt – Søndergade, Ubby, Jerslev – Kalundborg

Kl. 16.19 standsede politiet en lille knallert, som kørte tydeligt hurtigere end de tilladte 30 km/t. Føreren af knallerten, en 20-årig mand fra Holbæk, brugte desuden ikke styrthjelm under kørslen og var påvirket af hash. Patruljen anholdt derfor manden, som blev sigtet for narkokørsel. Den 20-årige blev visiteret, hvor politiet faldt en lille klump hash og en ulovlig foldekniv på ham. Han blev derfor også sigtet for lov om euforiserende stoffer og knivloven, og de ulovlige ting blev beslaglagt.

Ved undersøgelsen af knallerten viste det sig, at den 20-årige havde “lånt” knallerten af en ven, men at han ikke havde spurgt om lov. Politiet sigtede ham derfor for brugstyveri af knallerten og tog knallerten ind til nærmere undersøgelse for, hvor hurtigt den kan køre. Den 20-årige fik udtaget en blodprøve, som skal vise om han var påvirket under kørslen. Når resultatet af blodprøven kommer, vil han høre nærmere fra politiet.
Når undersøgelsen af knallerten er færdig, vil føreren og ejeren af knallerten blive kontaktet. Politiet vil herefter tage stilling til om de begge skal have en bøde for den konstruktivt ændrede knallert.

Indbrud i Perioden

Gyvelvej, Kaldred, Eskebjerg
Kløvervengen, Kr. Helsinge, Gørlev
Bakkekammen, Snertinge
Nykøbingvej, Snertinge