Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Kalundborg Kommune i tidsrummet 2020/01/10 til 2020/01/21.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Spiritusbilist påkørte parkeret bil – Østerled, Gørlev Sj. – Kalundborg

Kl. 15.14 skete et uheld, da en 32-årig kvinde fra Gørlev Sj. kørte ad Østerled i nordlig retning, hvor hun påkørte en parkeret personbil, som holdt i siden af vejen. I forbindelse med uheldet væltede den 32-åriges bil rundt og landede på taget. Med som passager i bilen var kvindens 3-årige datter, men heldigvis slap både hun og hendes mor fra uheldet med forskrækkelsen. Politiet kom frem til stedet, hvor de traf den 32-årige fører, som var påvirket af spiritus. Hun blev sigtet, anholdt og taget med til en blodprøveudtagelse. Ejeren af den parkerede bil blev underrettet om uheldet. Efter blodprøven var blevet udtaget, blev den 32-årige løsladt. Når resultatet af blodprøven kommer, vil hun hører mere fra politiet. Politiet underrettede de sociale myndigheder om episoden i forhold til barnets tarv.

Hurtig knallert – Reersøvej, Gørlev Sj. – Kalundborg

Kl. 16.45 standsede færdselspolitiet en 16-årig ung mand fra Gørlev Sj. på en lille / 30-knallert, som dog kunne køre hurtigere end tilladt. Skønsmæssigt vurderede politiet knallerten til at kunne køre ca. 65 km/t, hvorfor knallerten blev indbragt til nærmere undersøgelse for konstruktive ændringer på et rullefelt hos politiet. Den 16-årige kan således forvente en sigtelse for konstruktive ændringer i en sag, der normalt afgøres med en bøde og en påstand om betinget frakendelse af retten til at føre lille knallert.

Spirituskørsel – Flintegårdsvej, Høng – Kalundborg

Kl. 2005 anholdt og sigtede færdselspolitiet en 65-årig mand fra Ruds-Vedby for spirituskørsel på en lille/30-knallert. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Fyrværkeriloven – Smedevej, Kalundborg

Kl. 23.15 fik politiet flere anmeldelser fra omkringboende, som følte sig generet af at der blev kastet kanonslag ud af garagevinduerne fra en adresse på Smedevej. En patrulje kørte til stedet, hvor de traf en 35-årig mand, som nægtede al kendskab til noget fyrværkeri. Da politiet oplyste manden, at de ville ransage hans garage, fandt han to æsker med i alt 60 stk. ulovlige “strygere” – mindre knaldfyrværkeri og nogle små kanonslag. Han blev sigtet for fyrværkeriloven, og poltiet beslaglagde det ulovlige fyrværkeri med henblik på destruktion. Den 35-årige kan forvente at få en bøde i sagen.

“Lånt” knallert kørte for stærkt – Søndergade, Ubby, Jerslev – Kalundborg

Kl. 16.19 standsede politiet en lille knallert, som kørte tydeligt hurtigere end de tilladte 30 km/t. Føreren af knallerten, en 20-årig mand fra Holbæk, brugte desuden ikke styrthjelm under kørslen og var påvirket af hash. Patruljen anholdt derfor manden, som blev sigtet for narkokørsel. Den 20-årige blev visiteret, hvor politiet faldt en lille klump hash og en ulovlig foldekniv på ham. Han blev derfor også sigtet for lov om euforiserende stoffer og knivloven, og de ulovlige ting blev beslaglagt.

Ved undersøgelsen af knallerten viste det sig, at den 20-årige havde “lånt” knallerten af en ven, men at han ikke havde spurgt om lov. Politiet sigtede ham derfor for brugstyveri af knallerten og tog knallerten ind til nærmere undersøgelse for, hvor hurtigt den kan køre. Den 20-årige fik udtaget en blodprøve, som skal vise om han var påvirket under kørslen. Når resultatet af blodprøven kommer, vil han høre nærmere fra politiet.
Når undersøgelsen af knallerten er færdig, vil føreren og ejeren af knallerten blive kontaktet. Politiet vil herefter tage stilling til om de begge skal have en bøde for den konstruktivt ændrede knallert.

Kørsel uden førerret / personelfalsk – Kalundborgvej, Snertinge – Kalundborg

Kl. 11.25 standsede politiet en personbil med henblik på rutinemæssig kontrol af føreren og køretøjet. Den kvindelige fører kunne ikke fremvise noget kørekort og oplyste en identitet til politiet. Det viste sig imidlertid ikke at være helt i overensstemmelse med sandheden, så politiet anholdt hende med henblik på konstatering af hendes identitet. Hun var en 26-årig kvinde fra Svebølle, som ikke havde nogen førerret, fordi førerretten var inddraget af politiet i sommeren 2019. Hun havde for at sløre sin egen identitet oplyst identiteten på en uskyldig person, som dermed risikerede at blive strafforfulgt for noget, som vedkommende ikke havde gjort. Den 26-årige kvinde blev derfor ud over sigtelsen for kørsel uden førerret også sigtet for overtrædelse af straffelovens bestemmelser om at oplyse falsk identitet, så en anden risikerer at blive straffet. Hun vil derfor høre nærmere fra politiet, når sagerne mod hende skal afgøres.

Varetægtsfængsling – Besiddelse af narkotika – Kalundborg

Retten i Holbæk bestemte i går torsdag, at en 64-årig mand fra Kalundborg skulle varetægtsfængsles foreløbigt til den 11. februar 2020 som mistænkt for overtrædelse af straffelovens bestemmelser om besiddelse af narkotika med henblik på overdragelse til andre. Ved en ransagning på hans bopæl havde politiet fundet ham i besiddelse af 23 gram hash og knap 49 gram heroin med henblik på videresalg. Den 64-årige kærede kendelsen om varetægtsfængslingen, så Østre Landsret skal nu kigge nærmere på grundlaget herfor. Grundlovsforhøret blev afholdt for lukkede døre.

Grundlovsforhør – Besiddelse af narkotika – Kalundborg

Kl. 1228 blev en 64-årig mand fra Kalundborg anholdt på sin bopæl, efter at politiet havde fundet ham i besiddelse knap 49 gram heroin og 23 gram hash. Politiet havde forinden ved brug af narkohunde foretaget en ransagning af hans bopæl med baggrund i en mistanke om, at han kunne være i besiddelse af narkotika. Uden over fundet af heroinen og hasen fandt politiet også to peberspray, som han var i ulovlig besiddelse af. Den anholdte er fortsat i politiets varetægt og har overnattet i et arresthus, idet anklagemyndigheden vil fremstille ham i grundlovsforhør ved Retten i Holbæk i løbet af torsdagen, idet han mistænkes for at besidde heroinen med henblik på videresalg til andre.

Brand i sommerhus – Svalevænget, Kalundborg

Kl. 15.54 kom et alarmopkald om brand i carporten og udhuset ved et sommerhus. En nabo havde opdaget branden og ringet 112. Politi og brandvæsen kørte til stedet, hvor der var kraftig ild og røgudvikling, men ingen personer i huset. Brandvæsnet påbegyndte slukningsarbejdet, og fik slukket ilden før den spredte sig til selve sommerhuset. Sommerhuset fik udvendige røg og brandskader, og udhuset udbrændte. Ingen personer kom til skade ved branden. Politiet undersøger nu brandårsagen nærmere, for at få klarlagt, hvorfor den opstod.

Spirituskørsel / kørsel uden førerret – Tømmerup Holmevej, Kalundborg

Kl. 02.31 anholdt og sigtede politiet en 17-årig ung mand fra Kalundborg for både spirituskørsel og kørsel uden førerret i en personbil, hvor han også medbragte et par passagerer. Politiet så bilen på Tømmerupvej, men føreren forsøgte at køre væk fra patruljen, som dog udramatisk fik bilen standset på Tømmerup Holmevej. Den 17-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol og afhøring til de to sager.

Spirituskørsel – Juelsmindevej, Kalundborg

Kl. 03.30 anholdt og sigtede politiet en 56-årig mand fra Kalundborg for spirituskørsel på en lille knallert. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Søndag – mandag

Indbrud i Perioden

Gyvelvej, Kaldred, Eskebjerg
Havnsøvej, Føllenslev
Bakkekammen, Snertinge
Nykøbingvej, Snertinge
Firhøjvej, Snertinge
Hovedgaden, Ugerløse