Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Kalundborg Kommune i tidsrummet 2020/01/03 til 2020/01/14.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Færdselsuheld – mand omkommet – Gørlev Landevej, Høng – Kalundborg

Kl. 21.19 anmeldte en 36-årig kvinde fra Høng, at hun under kørsel på Gørlev Landevej så en modkørende bilist forulykke. Den modkørende var kørt i sydlig retning, da bilen i en svag venstrekurve i dens kørselsretning forulykkede og fortsatte ligeud på en nærliggende mark. Sammen med en anden bilist slog hun alarm og kom to svært kvæstede mænd, der begge lå uden for bilen, til undsætning. Ambulancer og to helikoptere blev sendt til uheldsstedet, hvorefter en 21-årig mand fra Slagelse blev fløjet til Rigshospitalets traumeafdeling, medens en 26-årig mand fra Skælskør blev fløjet til Odense Universitetshospital, idet begge havde livstruende skader som følge af ulykken. Bilen havde kraftige skader og lå langt inde på en mark, hvor den var standset efter flere kolbøtter forinden.

Gørlev Landevej blev spærret for trafik i begge retning under redningsarbejdet, og politiet tilkaldte en bilinspektør til at føre undersøgelser af uheldsstedet og den involverede bil. Ingen øvrige trafikanter var impliceret i uheldet, der efter de foreløbige undersøgelser måske skyldtes høj hastighed ud at dømme fra både skaderne på bilen og på de alvorligt kvæstede mænd. Begge fik udtaget blodprøver til nærmere undersøgelse for alkohol og euforiserende stoffer. Politiet afventer nu resultatet af blodprøverne samt en erklæring fra bilinspektøren vedr. uheldet med en bil, der var ejet og formentlig ført af den 21-årige på uheldstidspunktet.
Søndag eftermiddag fik politiet fra Odense Universitetshospital oplyst, at den 26-årige var afgået ved døden på grund af sine alvorlige kvæstelser. Hans pårørende er underrettet om dødsfaldet. Den 21-årige er mandag formiddag fortsat indlagt på Rigshospitalet, idet hans tilstand betegnes som kritisk.

Spirituskørsel / kørsel uden førerret – Tømmerup Holmevej, Kalundborg

Kl. 02.31 anholdt og sigtede politiet en 17-årig ung mand fra Kalundborg for både spirituskørsel og kørsel uden førerret i en personbil, hvor han også medbragte et par passagerer. Politiet så bilen på Tømmerupvej, men føreren forsøgte at køre væk fra patruljen, som dog udramatisk fik bilen standset på Tømmerup Holmevej. Den 17-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol og afhøring til de to sager.

Spirituskørsel – Juelsmindevej, Kalundborg

Kl. 03.30 anholdt og sigtede politiet en 56-årig mand fra Kalundborg for spirituskørsel på en lille knallert. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Hurtig knallert – Svallerup Landevej, Svallerup, Kalundborg

Kl. 10.20 kontrollerede færdselspolitiet en 30-knallert, som en 50-årig mand fra Gørlev kørte på ad Svallerup Landevej mod syd ved Præstemarken. Ved en kontrol på et rullefelt blev knallerten målt til at kunne køre mindst 72 km/t, så den 50-årige blev sigtet for de konstruktive ændringer af knallerten. Han kan forvente sagen afgjort med en bøde og en påstand om en betinget frakendelse af retten til at føre lille / 30-knallert.

Fange flygtet fra politiet – Kalundborg

Kl. 16.55 var en politipatrulje var netop ankommet til arresthuset i Kalundborg med en 19-årig mand, som var på vej retur til arresten efter et retsmøde ved Retten i Holbæk, da han så sit snit til at stikke af fra politiet. Manden var ved retten blevet idømt 5 års fængsel og udvisning af Danmark fra bestandig i en sag om hjemmerøveri. Politiet iværksatte en stor eftersøgning af den 19-årige, og ledte efter ham på mulige opholdssteder heriblandt i den sydlige del af Kalundborg Kommune Der blev udsendt en efterlysning af ham i pressen, for at få offentlighedens hjælp til at finde manden. Ud fra efterforskning, borgerhenvendelser og tip til politiet blev den 19-årige lokaliseret til en adresse i Kalundborg, hvor han havde skaffet sig uberettiget adgang. Han blev omkring kl. 02.00 anholdt uden dramatik og taget med til politistationen til afhøring.

Røverisk overfald – Nordvestvej, Svebølle – Kalundborg

Kl. 14.08 anmeldte en stærkt chokeret, 61-årig mand fra Svebølle, at han natten til mandag var blevet opsøgt på sin bopæl af to maskerede mænd, der forlangte at få udleveret værdier. Han udleverede bl.a. sin pung med indhold, samtidig med at de to røvere overfaldt den 61-årige med slag. Efter at have gennemsøgt offerets lejlighed flygtede røverne til fods væk fra området i ukendt retning. Med baggrund i anmeldelsen iværksatte politiet kriminaltekniske undersøgelser på mandens bopæl for at finde spor, der kan føre til identifikation af de to røvere. De var begge iført mørkt tøj og maskering under røveriet. Hundepatruljer undersøgte i går eftermiddag området omkring offerets bopæl for eventuelle spor efter røverne. De tekniske undersøgelser fortsætter i dag tirsdag, idet politiet har modtaget oplysninger om, at der kan være afgivet skud i forbindelse med det røveriske overfald, som offeret slap fra med lettere skader.

Politiet i Holbæk hører gerne fra personer, der natten til mandag i området ved Nordvestvej har bemærket noget usædvanligt. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Straksdom til biltyv – Kalundborg / Holbæk / Solrød

En 19-årig mand fra Solrød blev i forbindelse med et grundlovsforhør i Retten i Roskilde idømt 60 dages fængsel til senere afsoning for to biltyverier. Natten mellem søndag og mandag var han blevet anholdt i Ugerløse, da han kørte rundt i en bil, som han havde stjålet i Havdrup lørdag aften. Da han også natten mellem fredag og lørdag var blevet anholdt som fører af en bil, som han havde stjålet ved Urhøj Camping i Kalundborg kommune, besluttede anklagemyndigheden sig for at fremstille ham i grundlovsforhør set i lyset af hans tidligere domme. Den 19-årige var netop blevet prøveløsladt den 2. januar 2020 efter en længere frihedsstraf for berigelseskriminalitet og var således få dage efter blevet afsløret to gange i at stjæle biler, som han i øvrigt ikke måtte være fører af, fordi han i forvejen var frakendt retten til at erhverve sig et kørekort. Den 19-årige blev dog løsladt efter dommen på de 60 dages fængsel, idet den netop idømte frihedsstraf først skal afsones på et senere tidspunkt.

Spirituskørsel – Kordilgade, Kalundborg

Kl. 20.58 anholdt og sigtede politiet en 47-årig mand fra Kalundborg for spirituskørsel på en 30-knallert, som han i øvrigt ikke måtte være fører af, fordi han ikke havde erhvervet sig et knallertkørekort. Den 47-årige var en af flere knallertkørere, som politiet havde forsøgt at kontrollere i Kordilgade forud for anholdelsen af ham. Politiet løslod den 47-årige efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Kvinde anholdt for indbrud – Skippingevej, Særslev, Snertinge – Kalundborg

Kl. 09.24 fik politiet en anmeldelse om, at der havde været indbrud i menighedshuset/kirkekontoret i Særslev, som er beliggende på Skippingevej nr. 2A. En rude var blevet knust i et vindue, og der blev stjålet en printer og andre genstande af mindre værdi fra menighedshuset. Fra nabohusets skur var desuden blevet stjålet nogle en sækkevogn, en gødningsdunk og en reol.

Kl. 10.21 tilbageholdt anmelderen fra indbruddet i menighedshuset en kvinde, som var i besiddelse af de stjålne ting. Tingene var blevet sat på en trailer, og anmelderen genkendte tingene og kontaktede politiet. En patrulje kom frem og anholdt en 28-årig kvinde fra Holbæk, som blev sigtet for indbrud og tyveri. Hun blev taget med til stationen, hvor hun blev afhørt til sagen. Den anholdte havde ingen tidligere sager om berigelseskriminalitet. Hun blev derfor løsladt efter endt afhøring, men er fortsat sigtet i sagen.

Tidligere på formiddagen anmeldte en opmærksom borger, at hun havde bemærket at en kvinde gik og løftede dørmåtterne foran husene på Skippingevej. Hendes signalement svarede til den nu anholdte 28-årige kvinde. Anmelderen havde taget kontakt til kvinden med den mistænkelig adfærd, men hun kaldte anmelderen blev for ukvemsord og bad hende blande sig uden.

Biltyv fremstilles i grundlovsforhør – Holbæk Landevej, Ugerløse

Kl. 00.50 så en patrulje en rød Honda Civic på Holbæk Landevej i Ugerløse, som de ville standse for at lave et rutinetjek. Da patruljebilens udrykningssignal blev tændt, standsede bilen ikke, men forsøgte at køre fra politiet. Efter at have kørt omkring 700 m standsede Hondaen og patruljen tog kontakt til føreren, en 19-årig mand fra Solrød, som oplyste, at han aldrig havde taget et kørekort. Det viste sig, at han var frakendt retten til at erhverve et kørekort frem til 2021 på grund af tidligere færdselslovsovertrædelser. Med i bilen som passagerer var en 18-årig kvinde fra Bagsværd og en 19-årig mand fra Nørre-Alslev.

Hondaen viste sig at være stjålet fra en indkørsel i Havdrup lørdag aften omkring kl. 19.20, hvor bilejeren kortvarigt havde ladet bilen stå med motoren i gang. Da bilejeren kom ud fra huset igen var bilen væk. Politiet søgte lørdag aften efter bilen, som var blevet set ved Urhøj Strand Camping i Store Fuglede – Kalundborg. Politiet fulgte efter den stjålne bil, men det lykkedes ikke at standse den og patruljen tabte den af syne syd for Solbjerg ved Høng.

Lørdag aften kl. 00.45 blev den 19-årige fra Solrød anholdt og sigtet for brugstyveri, da han blev standset efter kortvarigt at være kørt fra politiet på Køge Bugt Motorvejen videre ad Mosede Landevej til Skelvej i Greve i en stjålet VW passat. Passaten blev stjålet på Urhøj Camping i Kalundborg samme aften mellem kl. 18.00-21.30. Her blev den 19-årige taget med til stationen til afhøring og sagsbehandling, hvorefter han blev løsladt. På det tidspunkt havde politiet ingen mistanke til den 19-årige i forhold til den stjålne Honda.

Den 19-årige fra Solrød blev natten mellem søndag og mandag igen anholdt og sigtet for brugstyveri af Hondaen. De to passagerer blev også sigtet for brugstyveriet og afhørt til sagen, hvorefter de fik lov at gå, men er fortsat sigtet i sagen. Politiet undersøgte den anholdtes forhold nærmere, hvor det viste sig, at han netop var blevet prøveløsladt efter en længere fængselsstraf for berigelseskriminalitet. Anklagemyndigheden vurderede sagen, hvor det blev besluttet at fremstille den 19-årige i grundlovsforhør ved retten i Roskilde kl. 11.00 med begæring om varetægtsfængsling.

Indbrud i Perioden

Havnsøvej, Føllenslev
Laurits Hansensvej, Bjerge Sydstrand, Gørlev
Hovedgaden, Ugerløse