Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Kalundborg Kommune i tidsrummet 2019/12/23 til 2020/01/07.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Undersøgelse af brand i gård – Galtebjergvej, Eskebjerg – Kalundborg

Kl. 15.39 blev politiet kaldt til en gård, der var i brand i Eskebjerg, Kalundborg. Brandvæsnet var på stedet og afspærrede området, mens slukningsarbejdet pågik. Beboerne på stedet, der er indrettet som flere lejligheder, kom selv ud af bygningen, og der skete ingen personskade. Brandvæsnet kontrollerede branden, så den ikke spredte sig til andre længer, men måtte se den ene længe brænde ned til grunden. Politiet har optaget rapport, og brandefterforskere skal se nærmere på brandens ophav, når det er sikkert at færdes på brandstedet.

Færdselsuheld – mand omkommet – Gørlev Landevej, Høng – Kalundborg

Kl. 21.19 anmeldte en 36-årig kvinde fra Høng, at hun under kørsel på Gørlev Landevej så en modkørende bilist forulykke. Den modkørende var kørt i sydlig retning, da bilen i en svag venstrekurve i dens kørselsretning forulykkede og fortsatte ligeud på en nærliggende mark. Sammen med en anden bilist slog hun alarm og kom to svært kvæstede mænd, der begge lå uden for bilen, til undsætning. Ambulancer og to helikoptere blev sendt til uheldsstedet, hvorefter en 21-årig mand fra Slagelse blev fløjet til Rigshospitalets traumeafdeling, medens en 26-årig mand fra Skælskør blev fløjet til Odense Universitetshospital, idet begge havde livstruende skader som følge af ulykken. Bilen havde kraftige skader og lå langt inde på en mark, hvor den var standset efter flere kolbøtter forinden.

Gørlev Landevej blev spærret for trafik i begge retning under redningsarbejdet, og politiet tilkaldte en bilinspektør til at føre undersøgelser af uheldsstedet og den involverede bil. Ingen øvrige trafikanter var impliceret i uheldet, der efter de foreløbige undersøgelser måske skyldtes høj hastighed ud at dømme fra både skaderne på bilen og på de alvorligt kvæstede mænd. Begge fik udtaget blodprøver til nærmere undersøgelse for alkohol og euforiserende stoffer. Politiet afventer nu resultatet af blodprøverne samt en erklæring fra bilinspektøren vedr. uheldet med en bil, der var ejet og formentlig ført af den 21-årige på uheldstidspunktet.
Søndag eftermiddag fik politiet fra Odense Universitetshospital oplyst, at den 26-årige var afgået ved døden på grund af sine alvorlige kvæstelser. Hans pårørende er underrettet om dødsfaldet. Den 21-årige er mandag formiddag fortsat indlagt på Rigshospitalet, idet hans tilstand betegnes som kritisk.

Færdselsuheld / spirituskørsel – Algade, Gørlev Sj. – Kalundborg

Kl. 19.18 fik politiet via alarm 112 melding om et færdselsuheld, hvor en knallert var impliceret. Det viste sig, at en 74-årig mand fra Gørlev Sj. var kørt på en 30-knallert ad Algade i sydøstlig retning, da han af ukendte årsager påkørte bagenden af en parkeret bil. Den 74-årige blev bragt til kontrol på skadestuen i Slagelse, hvor han fik udtaget en blodprøve, fordi han var påvirket af alkohol under kørslen. Han var dog sluppet uden behandlingskrævende skader som følge af uheldet, som han kan forvente at høre nærmere om, når blodprøven er blevet analyseret. Ejeren af den påkørte personbil er underrettet om sagen.

Eftersøgt mand i færdselsuheld, Gørlev Landevej – Høng, Kalundborg

Kl. 17.04 modtog politiets vagtcentral en anmeldelse om et færdselsuheld i krydset Gørlev Landevej/Toelstandgsvej, hvor en bil havde påkørt en midterhelle, hvorved bilisten mistede herredømmet over bilen, som væltede om på taget og endte i en grøft. Undervejs beskadigede bilen desuden to skilte. En patrulje kom frem til stedet, hvor de kunne konstatere, at føreren af bilen, en 25-årig mand uden fast bopæl, var sluppet uskadt fra uheldet. Den 25-årige blev sigtet og anholdt og var på sygehuset med patruljen for at få udtaget en blodprøve til sagen. Den 25-årige mand viste sig at være eftersøgt af Sydsjællands og Lolland-Falsters Politikreds, og han blev derfor overdraget til denne politikreds, så han kan få sine udestående med dem ud af verden. Manden er fortsat sigtet i sagen fra Gørlev Landevej og vil høre nærmere, når resultatet af blodprøven foreligger.

Spirituskørsel – Hovedgaden, Høng – Kalundborg

Kl. 16.08 anholdt og sigtede politiet en 46-årig mand fra Sandved for spirituskørsel i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve.

Politiet tog bilen – Slagelsevej, Høng, Kalundborg

Kl. 11.43 standsede politiet en personbil, som kørte ad Slagelsevej mod nord. Bilen blev ført af en 48-årig mand fra Kalundborg, som var frakendt førerretten. Politiet testede ham med narkometeret, som viste at han havde indtaget kokain og amfetamin. Han blev derfor sigtet og anholdt for at få udtaget en blodprøve. Da det var 3. gang den sigtede kørte i frakendelsestiden beslaglagde politiet hans bil, som det er muligt efter færdselslovens regler. Den 48-årige accepterede beslaglæggelsen og retten vil senere tage stilling til om bilen skal konfiskeres. Han blev løsladt efter at have fået udtaget blodprøven, som politiet nu afventer svaret på. Den 48-årige vil herefter høre mere fra politiet i sagen.

Røverisk overfald – Nordvestvej, Svebølle – Kalundborg

Kl. 14.08 anmeldte en stærkt chokeret, 61-årig mand fra Svebølle, at han natten til mandag var blevet opsøgt på sin bopæl af to maskerede mænd, der forlangte at få udleveret værdier. Han udleverede bl.a. sin pung med indhold, samtidig med at de to røvere overfaldt den 61-årige med slag. Efter at have gennemsøgt offerets lejlighed flygtede røverne til fods væk fra området i ukendt retning. Med baggrund i anmeldelsen iværksatte politiet kriminaltekniske undersøgelser på mandens bopæl for at finde spor, der kan føre til identifikation af de to røvere. De var begge iført mørkt tøj og maskering under røveriet. Hundepatruljer undersøgte i går eftermiddag området omkring offerets bopæl for eventuelle spor efter røverne. De tekniske undersøgelser fortsætter i dag tirsdag, idet politiet har modtaget oplysninger om, at der kan være afgivet skud i forbindelse med det røveriske overfald, som offeret slap fra med lettere skader.

Politiet i Holbæk hører gerne fra personer, der natten til mandag i området ved Nordvestvej har bemærket noget usædvanligt. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Straksdom til biltyv – Kalundborg / Holbæk / Solrød

En 19-årig mand fra Solrød blev i forbindelse med et grundlovsforhør i Retten i Roskilde idømt 60 dages fængsel til senere afsoning for to biltyverier. Natten mellem søndag og mandag var han blevet anholdt i Ugerløse, da han kørte rundt i en bil, som han havde stjålet i Havdrup lørdag aften. Da han også natten mellem fredag og lørdag var blevet anholdt som fører af en bil, som han havde stjålet ved Urhøj Camping i Kalundborg kommune, besluttede anklagemyndigheden sig for at fremstille ham i grundlovsforhør set i lyset af hans tidligere domme. Den 19-årige var netop blevet prøveløsladt den 2. januar 2020 efter en længere frihedsstraf for berigelseskriminalitet og var således få dage efter blevet afsløret to gange i at stjæle biler, som han i øvrigt ikke måtte være fører af, fordi han i forvejen var frakendt retten til at erhverve sig et kørekort. Den 19-årige blev dog løsladt efter dommen på de 60 dages fængsel, idet den netop idømte frihedsstraf først skal afsones på et senere tidspunkt.

Spirituskørsel – Kordilgade, Kalundborg

Kl. 20.58 anholdt og sigtede politiet en 47-årig mand fra Kalundborg for spirituskørsel på en 30-knallert, som han i øvrigt ikke måtte være fører af, fordi han ikke havde erhvervet sig et knallertkørekort. Den 47-årige var en af flere knallertkørere, som politiet havde forsøgt at kontrollere i Kordilgade forud for anholdelsen af ham. Politiet løslod den 47-årige efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Kvinde anholdt for indbrud – Skippingevej, Særslev, Snertinge – Kalundborg

Kl. 09.24 fik politiet en anmeldelse om, at der havde været indbrud i menighedshuset/kirkekontoret i Særslev, som er beliggende på Skippingevej nr. 2A. En rude var blevet knust i et vindue, og der blev stjålet en printer og andre genstande af mindre værdi fra menighedshuset. Fra nabohusets skur var desuden blevet stjålet nogle en sækkevogn, en gødningsdunk og en reol.

Kl. 10.21 tilbageholdt anmelderen fra indbruddet i menighedshuset en kvinde, som var i besiddelse af de stjålne ting. Tingene var blevet sat på en trailer, og anmelderen genkendte tingene og kontaktede politiet. En patrulje kom frem og anholdt en 28-årig kvinde fra Holbæk, som blev sigtet for indbrud og tyveri. Hun blev taget med til stationen, hvor hun blev afhørt til sagen. Den anholdte havde ingen tidligere sager om berigelseskriminalitet. Hun blev derfor løsladt efter endt afhøring, men er fortsat sigtet i sagen.

Tidligere på formiddagen anmeldte en opmærksom borger, at hun havde bemærket at en kvinde gik og løftede dørmåtterne foran husene på Skippingevej. Hendes signalement svarede til den nu anholdte 28-årige kvinde. Anmelderen havde taget kontakt til kvinden med den mistænkelig adfærd, men hun kaldte anmelderen blev for ukvemsord og bad hende blande sig uden.

Lov om euforiserende stoffer mv. – Kalundborg

Kl. 13.25 henvendte en narkohundepatrulje sig på en adresse i indre by hos en 28-årig mand fra Kalundborg, fordi politiet mistænkte ham for at være i besiddelse af narkotika. Ved ransagning af hans bopæl fandt politiet lidt hashmix på et bord og knap et gram marihuana i en hashkværn. Herudover fandt politiet også 81 pakker med et receptpligtigt, smertestillende præparat, som umiddelbart ikke var udstedt til den 28-årige. Han blev derfor sigtet både for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer og lægemiddelloven, hvorefter politiet beslaglagde de fundne effekter som bevis og med henblik på senere destruktion. Den 28-årige kan derfor forvente at høre nærmere fra politiet, når sagerne mod ham skal afgøres.

Uorden og fyrværkeri – Odsherred, Kalundborg, Holbæk

Asnæscentret, Asnæs, OdsherredKl. 19.13 anmeldte en borger, at en gruppe unge havde affyret fyrværkeri mod forbipasserende køretøjer. Anmelderen tilbageholdt syv personer indtil politiet kom frem til stedet. Patruljen traf de syv unge i alderen 13-18 år fra lokalområdet. Det var ikke muligt at fastslå, hvem der havde affyret fyrværkeriet mod køretøjerne. Politiet tog en alvorssnak med de unge og orienterede de seks unge under 18 års forældre om episoden. Ingen blev sigtet for noget i den forbindelse.

Klosterparkvej, Kalundborg

Kl.19.36 kom flere anmeldelser om fyrværkeri til ulempe i området omkring Klosterparkvej, hvor en gruppe på 7-10 unge affyrede fyrværkeri tæt på forbipasserende. En patrulje blev sendt til stedet, hvor der nu var ro i området. Politiet traf to unge mænd på 17 og 18 år fra nærområdet, som patruljen tog en præventiv samtale med. Ingen blev sigtet for noget i den forbindelse.

Lindevej, HolbækKl. 20.02 fik politiet anmeldelse om, at en gruppe unge mænd skød fyrværkeri og kanonslag af til gene for beboerne. Flere beboere havde tidligere påtalt dette til gruppen af unge, som nu var begyndt at affyre fyrværkeriet mod beboernes vinduer. Dette var dog ophørt, da politiet kort efter kom frem til stedet. Ingen personer blev truffet i området og der var ingen melding om skader på bygninger eller personer.Hvidebækhallen, Hovedgade, Ubby, Jerslev, KalundborgKl. 00.38 var beboerne omkring Hvidebækhallen generet af at et gruppe unge skød fyrværkeri af mod nogle huse i området. Der blev desuden kastet kanonslag af i området. En patrulje blev sendt til stedet, hvor de kørte en tur i området uden at træffe nogen personer, eller høre noget til affyring af fyrværkeri.

Brand i bil – Klosterparkvej, Kalundborg

Kl. 04.04 kom et alarmopkald om at der var brand i flere køretøjer, som holdt på en parkeringsplads. Politi og brandvæsen kørte til stedet, hvor brandvæsnet slukkede brand i tre biler. En fjerde bil fik skader af strålevarmen fra branden i det øvrige biler. Ingen personer kom til skade ved branden. Politiet undersøgte brandstedet, hvor det viste sig at den ene af de brændende biler havde været udsat for hærværk med et kanonslag d. 30. december. Politiet fandt en flaske tæt ved brandstedet. Denne skal undersøges nærmere, for at klarlægge om den indeholdt brandbar væske. Sagen efterforskes som en mistænkelig brand, så politiet søger vidner i sagen.

Kontakt politiet, hvis du har set personer eller køretøjer omkring bilerne før eller efter branden opstod. Ring 114, hvis du har oplysninger i sagen.

Tirsdag – onsdag (nytårsaftensdag):

Færdselsuheld – Bredgade, Kalundborg

Kl. 10.57 rykkede politiet ud til endnu et uheld, hvor en person i en kørestol var blevet påkørt af en bilist. Det viste sig, at en 37-årig kvinde fra Jyderup i en personbil var kørt ud fra en parkeringsplads mod Bredgade, da hun stødte sammen med en 73-årig mand fra Kalundborg i en kørestol. Han kørte på fortovet ad Bredgade mod øst, da han blev ramt af bilisten. Kørestolsbrugeren blev undersøgt i den tilkaldte ambulance, men både han og bilisten var sluppet uden behandlingskrævende skader som følge af sammenstødet. Politiet har optaget om uheldet, idet bilisten kan mistænkes for overtrædelse af færdselsloven.

Færdselsuheld – Langemosevej, Værslev, Kalundborg

Kl. 12.29 var det sket et solouheld, idet en bilist var kørt i et vejtræ. Politiet fik klarlagt, at en 37-årig mand fra Kalundborg var kørt i en personbil ad Langemosevej mod øst og af ukendte årsager ind i et vejtræ, så der opstod skader på bilen. Den 37-årige blev i en tilkaldt ambulance bragt til skadestuen i Holbæk, men var sluppet fra uheldet uden behandlingskrævende skader. Bilen blev efterladt på uheldsstedet og afmærket med politistrimmel, indtil ejeren får bilen flyttet. Ingen øvrige trafikanter var involveret i uheldet.
Kl. 16.09 måtte politiet rykke ud til den 37-åriges bopæl, idet han havde skabt utryghed i sin familie på grund af truende opførsel. Ved politiets ankomst stak han af, men blev dog indhentet af politiet, der til sidst fik klarlagt, at den 37-årige var lettere uligevægtig og havde truet med at gøre skade på sig selv. Han var indstillet på at få den fornødne hjælp, hvorfor politiet bragte ham til et sygehus til den fornødne behandling.

Bilbrand – Klosterparkvej, Kalundborg

kl. 02.09 kørte politiet til Klosterparkvej, da to parkerede biler var blevet skadet af formentlig et kanonslag. Den ene bil havde brandskader både indvendig og udvendig samt en knust rude, mens den anden bil havde udvendige sodskader. Politiet undersøgte omstændighederne ved branden, men fandt ikke frem til personer, der kunne have kastet et kanonslag mod bilerne.
Vidner, der skulle have set noget i forbindelse med branden, kan kontakte politiet på 1-1-4 med oplysninger.

Fyrværkeri til ulempe – Bygaden, Jerslev Sj. – Kalundborg

Kl. 19.53 og i tiden derefter fik politiet flere anmeldelser om, at der dels var forsamlet nogle biler på parkeringspladsen ved Hvidebæk-hallen, dels at der i området blev affyret fyrværkeri. En lokal borger havde talt med de tilstedeværende for at få det bragt til ophør, men politiet kørte til området. Der var dog kun en enkelt bil i området, hvor to unge på 18 og 19 år blev truffet. De kunne ikke mistænkes for noget, så politiet kørte igen fra området kl. ca. 2030 efter at have talt også med en af anmelderne.

Biltyv fremstilles i grundlovsforhør – Holbæk Landevej, Ugerløse

Kl. 00.50 så en patrulje en rød Honda Civic på Holbæk Landevej i Ugerløse, som de ville standse for at lave et rutinetjek. Da patruljebilens udrykningssignal blev tændt, standsede bilen ikke, men forsøgte at køre fra politiet. Efter at have kørt omkring 700 m standsede Hondaen og patruljen tog kontakt til føreren, en 19-årig mand fra Solrød, som oplyste, at han aldrig havde taget et kørekort. Det viste sig, at han var frakendt retten til at erhverve et kørekort frem til 2021 på grund af tidligere færdselslovsovertrædelser. Med i bilen som passagerer var en 18-årig kvinde fra Bagsværd og en 19-årig mand fra Nørre-Alslev.

Hondaen viste sig at være stjålet fra en indkørsel i Havdrup lørdag aften omkring kl. 19.20, hvor bilejeren kortvarigt havde ladet bilen stå med motoren i gang. Da bilejeren kom ud fra huset igen var bilen væk. Politiet søgte lørdag aften efter bilen, som var blevet set ved Urhøj Strand Camping i Store Fuglede – Kalundborg. Politiet fulgte efter den stjålne bil, men det lykkedes ikke at standse den og patruljen tabte den af syne syd for Solbjerg ved Høng.

Lørdag aften kl. 00.45 blev den 19-årige fra Solrød anholdt og sigtet for brugstyveri, da han blev standset efter kortvarigt at være kørt fra politiet på Køge Bugt Motorvejen videre ad Mosede Landevej til Skelvej i Greve i en stjålet VW passat. Passaten blev stjålet på Urhøj Camping i Kalundborg samme aften mellem kl. 18.00-21.30. Her blev den 19-årige taget med til stationen til afhøring og sagsbehandling, hvorefter han blev løsladt. På det tidspunkt havde politiet ingen mistanke til den 19-årige i forhold til den stjålne Honda.

Den 19-årige fra Solrød blev natten mellem søndag og mandag igen anholdt og sigtet for brugstyveri af Hondaen. De to passagerer blev også sigtet for brugstyveriet og afhørt til sagen, hvorefter de fik lov at gå, men er fortsat sigtet i sagen. Politiet undersøgte den anholdtes forhold nærmere, hvor det viste sig, at han netop var blevet prøveløsladt efter en længere fængselsstraf for berigelseskriminalitet. Anklagemyndigheden vurderede sagen, hvor det blev besluttet at fremstille den 19-årige i grundlovsforhør ved retten i Roskilde kl. 11.00 med begæring om varetægtsfængsling.

Indbrud i Perioden

Planetvej, Kaldred, Eskebjerg
Vestre Havneplads, Kalundborg
Borrehøj, Kalundborg
Søstergangen, Kalundborg