Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Kalundborg Kommune i tidsrummet 2019/12/17 til 2019/12/30.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Undersøgelse af brand i gård – Galtebjergvej, Eskebjerg – Kalundborg

Kl. 15.39 blev politiet kaldt til en gård, der var i brand i Eskebjerg, Kalundborg. Brandvæsnet var på stedet og afspærrede området, mens slukningsarbejdet pågik. Beboerne på stedet, der er indrettet som flere lejligheder, kom selv ud af bygningen, og der skete ingen personskade. Brandvæsnet kontrollerede branden, så den ikke spredte sig til andre længer, men måtte se den ene længe brænde ned til grunden. Politiet har optaget rapport, og brandefterforskere skal se nærmere på brandens ophav, når det er sikkert at færdes på brandstedet.

Eftersøgt mand i færdselsuheld, Gørlev Landevej – Høng, Kalundborg

Kl. 17.04 modtog politiets vagtcentral en anmeldelse om et færdselsuheld i krydset Gørlev Landevej/Toelstandgsvej, hvor en bil havde påkørt en midterhelle, hvorved bilisten mistede herredømmet over bilen, som væltede om på taget og endte i en grøft. Undervejs beskadigede bilen desuden to skilte. En patrulje kom frem til stedet, hvor de kunne konstatere, at føreren af bilen, en 25-årig mand uden fast bopæl, var sluppet uskadt fra uheldet. Den 25-årige blev sigtet og anholdt og var på sygehuset med patruljen for at få udtaget en blodprøve til sagen. Den 25-årige mand viste sig at være eftersøgt af Sydsjællands og Lolland-Falsters Politikreds, og han blev derfor overdraget til denne politikreds, så han kan få sine udestående med dem ud af verden. Manden er fortsat sigtet i sagen fra Gørlev Landevej og vil høre nærmere, når resultatet af blodprøven foreligger.

Varetægtsfængsling – Våbenlov og trusler – Bøgens Kvarter, Høng, Kalundborg

Mandag blev den 55-årige mand, som søndag blev anholdt med et skarpladt haglgevær i Høng, fremstillet i grundlovsforhør ved retten i Holbæk. Den anholdte havde optrådt truende over for nogle beboere ved et lejlighedskompleks, hvor han havde medbragt haglgeværet. Retten besluttede at varetægtsfængsle den 55-årige frem til den 7. januar 2020.

Bilbrand – Klosterparkvej, Kalundborg

kl. 02.09 kørte politiet til Klosterparkvej, da to parkerede biler var blevet skadet af formentlig et kanonslag. Den ene bil havde brandskader både indvendig og udvendig samt en knust rude, mens den anden bil havde udvendige sodskader. Politiet undersøgte omstændighederne ved branden, men fandt ikke frem til personer, der kunne have kastet et kanonslag mod bilerne.
Vidner, der skulle have set noget i forbindelse med branden, kan kontakte politiet på 1-1-4 med oplysninger.

Fyrværkeri til ulempe – Bygaden, Jerslev Sj. – Kalundborg

Kl. 19.53 og i tiden derefter fik politiet flere anmeldelser om, at der dels var forsamlet nogle biler på parkeringspladsen ved Hvidebæk-hallen, dels at der i området blev affyret fyrværkeri. En lokal borger havde talt med de tilstedeværende for at få det bragt til ophør, men politiet kørte til området. Der var dog kun en enkelt bil i området, hvor to unge på 18 og 19 år blev truffet. De kunne ikke mistænkes for noget, så politiet kørte igen fra området kl. ca. 2030 efter at have talt også med en af anmelderne.

Færdselsuheld – Mullerupvej, Mullerup, Slagelse – Kalundborg

Kl. 08.36 anmeldte moderen til en 16-årig ung mand fra Slagelse, at sønnen som knallertkører var blevet ramt af en overhalende bilist, der efterfølgende fortsatte uden at standse og oplyse navn mv. Han var kørt på en 30-knallert i sydlig retning ad Mullerupvej, da en mørk personbil med en påhængsvogn (autotrailer) overhalede ham, men ramte ham – dog uden at han kom til skade. Politiet har nu optaget rapport om uheldet i et forsøg på at få bilisten identificeret.

Politiet i Kalundborg/Holbæk hører gerne fra personer, der måtte have kendskab til et vogntog som beskrevet. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Livløs mand i strandkanten – Mastrupvej, Sejerø – Kalundborg

Kl. 09.11 anmeldte sognefogeden til politiet, at en livløs mand var fundet liggende på stranden. En lokal læge kom til stedet og kunne konstatere, at manden var afgået ved døden. Ved nærmere undersøgelse fandt politiet identifikationspapirer på manden, som blev identificeret som en 58-årig mand, som Østjyllands Politi havde ledt efter som en savnet sejler i farvandet mellem Samsø og Røsnæs. Østjyllands Politi blev derfor underrettet om fundet af manden, hvis pårørende er underrettet. Den afdøde mand blev efterfølgende bragt til Holbæk sygehus, hvor politiet senere sammen med en læge skal have klarlagt dødsårsagen og -måden.

Grundlovsforhør – Trussel mod vidne – Ubby, Jerslev Sj. – Kalundborg

Kl. 15.32 anmeldte en 22-årig mand fra Kalundborg, at han var blevet truet på livet af en 22-årig mand uden fast bopæl fra Kalundborg på grund af en strid omkring en hund og betaling herfor. Anmelderen var blevet truet med et muligt overfald og opfordret til at passe på. Samtidig med anmeldelsen til politiet kom en fremmed bil til det sted, hvor anmelderen opholdt sig i Ubby, så politiet rykkede hastigt ud til området for at sikre anmelderen. I bilen befandt sig den mistænkte 22-årige, som blev anholdt og sigtet for trusler mod anmelderen. Trods anholdelsen fortsatte den anholdte sine trusler mod den 22-årige og hans anmeldelse til politiet, hvorfor den anholdte blev sigtet for trusler mod anmelderen som vidne i sagen. Anklagemyndigheden vil fremstille den anholdte i grundlovsforhør i Retten i Holbæk med påstand om varetægtsfængsling.

Affyring af fyrværkeri – Bygaden, Jerslev Sj. – Kalundborg

Kl. 1949 og i tiden derefter fik politiet flere anmeldelser om affyring af fyrværkeri fra parkeringspladsen ved Hvidebæk-Hallen. Ud fra de seneste anmeldelser havde det varet kontinuerligt i ca. 15 minutter, men da en patrulje kom frem til stedet, var det stoppet. Politiet registrerede de tilstedeværende, som sluttelig blev bortvist fra stedet, uden at nogen var blevet sigtet for noget.

Grundlovsforhør – Trusler på livet – Kalundborg

Kl. 20.32 fik politiet en anmeldelse om, at en 27-årig mand fra Kalundborg havde sendt nogle fotos til en tidligere bekendt og samtidig givet udtryk for, at han kunne finde på at gøre skade på mange andre mennesker i området ved Klosterparkvej. Da han på billederne var i besiddelse af noget, der kunne minde om et skydevåben, tog politiet anmeldelsen meget alvorligt og rykkede derfor ud til Kalundborg by med flere patruljebiler. Den mistænkte var ikke på sin bopæl, hvorfor politiet ledte efter ham flere steder i byen, herunder ved en tankstation, hvor han havde oplyst, at han også ville dukke op. Det skete dog ikke, men politiet kunne så kl. 2209 anholde den mistænkte på sin bopæl uden dramatik. Han blev skønnet påvirket af både spiritus og måske også medicin, da politiet traf ham. Han blev sigtet for trusler på livet, og ved den efterfølgende ransagning af hans bopæl fandt politiet bl.a. et blankvåben, en enkelt patron og en nummerplade, der var meldt stjålet i 2016. Politiet fandt imidlertid ikke noget, der kunne minde om skydevåbenet på de sendte fotos. Han blev bragt til politistationen i Roskilde til afhøring og er fortsat i politiets varetægt, idet anklagemyndigheden vil fremstille ham i grundlovsforhør ved Retten i Holbæk med krav om varetægtsfængsling.

Brandundersøgelse – Vikingbanke, Kalundborg

Kl. 16.52 rykkede brandvæsnet ud til ildebrand i et sommerhus. Ilden var dog begrænset til den ene gavl og taget på en nybygning. Der var ingen personer til stede i sommerhuset, hvor der ifølge ejerne fra Hvalsø havde været håndværkere tidligere på dagen. Nogle tagdækkere havde brændt tagpap på sommerhuset, hvorfor politiet formoder, at uforsigtighed i den forbindelse kan være årsagen til brandens opståen. Politiet skal dog undersøge sommerhuset for at få af- eller bekræftet den tese om brandens opståen.

Brandundersøgelse – Fasansvinget, Kalundborg

Kl. 2107 udbrød der brand i et kolonihavehus, hvori der ikke var nogen personer til stede. Brandvæsnet foretog slukningen, men kunne ikke forhindre, at kolonihavehuset udbrændte. Ingen kom til skade ved branden, som heller ikke bredte sig til andre huse i området. Politiet skal nu kigge nærmere på brandstedet i et forsøg på at klarlægge brandårsagen.

Spyttede på butiksansat – Nørre Alle, Kalundborg

Kl. 08.39 fik politiet anmeldelse fra et supermarked om, at en mand som havde tilhold mod at komme i butikken havde indfundet sig og skabt uro. Personalet i butikken havde bortvist manden, hvilket fik ham til at true personalet. Den 53-årige spyttede på en medarbejder og kastede kaffe efter ham, dog uden at ramme. Den 53-årige mand fra Kalundborg havde fået forbud mod at komme i butikken på baggrund af tidligere episoder, hvor han havde lavet uorden. En patrulje kørte til stedet, hvor de traf den mistænkte, som sad i en bil uden for butikken. Den 53-årige mand blev anholdt og sigtet for vold, da det at spytte på en anden person hører under voldskategorien. Han blev visiteret, hvor patruljen fandt en foldekniv, som den anholdte ikke havde et anerkendelsesværdigt formål til at besidde. Han blev derfor sigtet for overtrædelse af knivloven. Den anholdte virkede psykisk uligevægtig, og kunne ikke svare sammenhængende. Politiet kørte den anholdte til lægen, for at blive undersøgt, og han blev herefter indlagt til fornøden behandling. Han kan forvente at høre mere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Sigtelse for brandstiftelse – Lerchenfeldvej, Kalundborg

En 22-årig mand uden fast bopæl, men normalt med ophold i Københavns-området, blev den 12. december 2019 sigtet for brandstiftelse søndag den 27. oktober 2019 kl. ca. 02.24 mod restaurationen Just Curry, hvor han er mistænkt for at have startet en ildebrand på stedet. Resultatet af tekniske undersøgelser på brandstedet og efterforskning i øvrigt gav politiet grundlag for at sigte den 22-årige mand, som i øvrigt er varetægtsfængslet i en anden sag i en anden politikreds. Politiet efterforsker fortsat sagerne, hvor restaurationen er involveret, for at få opklaret, om den sigtede kan have en rolle i forhold til de to mænd, der tidligere har truet indehaveren af restaurationen. Politiet har ikke yderligere oplysninger i sagerne af hensyn til efterforskningen.

Indbrud i Perioden

Borrehøj, Kalundborg
Søstergangen, Kalundborg