Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Kalundborg Kommune i tidsrummet 2019/12/09 til 2019/12/17.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Varetægtsfængsling – Våbenlov og trusler – Bøgens Kvarter, Høng, Kalundborg

Mandag blev den 55-årige mand, som søndag blev anholdt med et skarpladt haglgevær i Høng, fremstillet i grundlovsforhør ved retten i Holbæk. Den anholdte havde optrådt truende over for nogle beboere ved et lejlighedskompleks, hvor han havde medbragt haglgeværet. Retten besluttede at varetægtsfængsle den 55-årige frem til den 7. januar 2020.

Våbenlov og trusler – Bøgens Kvarter, Høng – Kalundborg

Kl. 17.23 fik politiet en anmeldelse om, at en mand var set på reposen til et lejlighedskompleks med et haglgevær, hvor han havde virket truende på nogle beboere. Flere patruljer blev sendt til Høng til den mistænkte, en 55-årig mands, adresse. Politiet anholdt den 55-årige uden dramatik og ransagede hans bopæl, hvor de fandt et skarpladt haglgevær og en æske haglpatroner. Den 55-årige havde ingen våbentilladelse og opbevarede våbnet uden for et våbenskab. Han blev sigtet for at besidde skydevåben på offentlig sted og for trusler. Han blev taget med til stationen, hvor han blev anbragt i detentionen til afrusning for spiritus. Den 55-årige vil mandag blive fremstillet i grundlovsforhør ved retten i Holbæk med begæring om varetægtsfængsling.

Påkørt i fodgængerfelt – Centervej, Høng, Kalundborg

Kl. 16.54 gik en 77-årig kvinde fra Høng over et fodgængerfelt på Centervej, da hun blev ramt af en personbil som kørte ad Centervej mod øst med lav hastighed. Kvinden blev ramte på højre side, så hun faldt og slog sig, men hun kom ikke skade ved uheldet. Politiet kom frem til stedet og optog rapport, som skal belyse omstændighederne ved uheldet. Føreren af bilen som ramte kvinden, blev ført af en 75-årig mand fra Høng, blev afhørt til sagen. Han kan forvente at høre mere fra politiet i sagen.

Mistænkelig forhold – Vejbjerggårdsvej, Høng – Kalundborg

Kl. 00.31 fik politiet en henvendelse fra en pårørende til en 81-årige kvinde fra Høng, som kort forinden havde ringet til familiemedlemmet og oplyst, at en uvedkommende person havde stået ved døren. Personen havde sparket og hamret hårdt på døren, hvilket hun fandt utryghedsskabende. Politiet var fremme hos den 81-årige syv minutter senere og kunne berolige hende med, at politiet hverken havde fundet uvedkommende i området eller tegn på indbrud i hendes bolig. Hvad den 81-årige reelt har oplevet, står således hen i det uvisse.

Fører og ejer sigtet ved spiritusuheld – Klovbygade, Jerslev Sj. – Kalundborg

kl. 20.49 kørte en personbil ad Klovbygade i nordlig retning, hvor den slingrede over i den modkørendes vejbane, og ramte sidespejlet på en modkørende bil. Den slingrende bil standsede ikke efter sammenstødet, men fortsatte sin kørsel væk fra stedet. Føreren af den bil som blev påkørt, en 44-årig mand fra Kalundborg, vendte sin bil og kørte efter den flygtede bil. Efter omkring 500 m fik den 44-årig standset bilen og ringede til politiet. I bilen sad to kvinder, som ifølge anmelderen var kraftigt påvirkede af spiritus.
En patrulje kom frem og alkoholtestede føreren, en 42-årig kvinde fra Svebølle. Hendes promille var væsentlig over det tilladte, så hun blev anholdt og sigtet for spirituskørsel. Ejeren af bilen, en 23-årig kvinde fra Svebølle sad på passagersædet under kørslen. Hun blev sigtet for at have overladt førerretten af sin bil til en person, som var spirituspåvirket. Bilen de to kvinder kørte i var desuden registreret i politiets systemer med, at den ikke var blevet fremstillet til syn og at der ikke var betalt forsikring på bilen. Politiet klippede derfor bilens plader. Den 42-årige blev kørt til en blodprøveudtagelse, hvorefter hun blev løsladt. De to kvinder kan forvente at høre mere fra politiet i den sag.

Brand i køkken – Nyvangsvej, Kalundborg

Kl. 13.28 var brandvæsnet og politiet i aktion i en beboelsesejendom, hvor der var udbrudt brand i en lejlighed hos en 76-årig kvinde. Indledningsvist evakuerede politiet opgangen af sikkerhedsmæssige årsager på grund af en kraftig røgudvikling i opgangen. Brandvæsnet fik dog hurtigt klaret branden, som var opstået i en gryde på komfuret i den 76-åriges lejlighed. Grydens indhold var dog forkullet og årsagen til røgen. Ingen af beboerne kom til skade som følge af branden.

Færdselsuheld – Røsnæsvej / Ågerupvej, Kalundborg

Kl. 04.59 fik politiet en anmeldelse om, at en bil var kørt ind i et hus i krydset ved Røsnæsvej – Ågerupvej. Føreren af bilen havde forladt uheldsstedet. Ved politiets ankomst til uheldsstedet kunne politiet konstatere, at ingen var kommet til skade og ikke længere befandt sig på uheldsstedet. Samtidig fik politiet en henvendelse fra pårørende til en 17-årig mand fra Kalundborg om, at hans bil måske var blevet stjålet. Den forulykkede bil var ikke registreret og også uden forsikring. Efterforskning i sagen ud fra anmeldelsen om det mulige biltyveri førte politiet frem til en ædru, 17-årig mandlig bilejer, som sluttelig erkendte, at han havde været fører af bilen på uheldstidspunktet. Han havde ikke noget kørekort og var forinden var kørt ad Røsnæsvej mod vest, da han i krydset af ukendt årsager mistede herredømmet over bilen og påkørte huset. Politiet har nu optaget rapport i sagen om færdselsuheldet, når den 17-årige formentlig skal stilles til ansvar for kørslen og uheldet. Ingen andre trafikanter var involveret i uheldet.

Seks biler fik skader ved uheld – Ærtevangen, Kærby, Kalundborg

Kl. 16.52 kørte en 81-årig mand fra Kalundborg i en personbil ad Ærtevangen i nordlig retning, da han kolliderede med en parkereret bil, som holdt i den østlige side ad vejen. Den 81-åriges bil snurrede rundt som følge af kollisionen, og stødte sammen med en bil som kom kørende ad Ærtevangen i den modsatte retning med en 53-årig kvinde fra Jerslev bag rattet. Der holdt flere biler i den østlige del af Ærtevangen, så i alt seks parkererede biler fik skader som følge af uheldet, da de fire parkererede biler blev skubbet ind i hinanden. Ingen personer kom til skade ved uheldet.

Arbejdsulykke – Kærholmen, Svallerup, Kalundborg

Kl. 10.52 fik politiet via alarm 112 melding om, at en person var kommet til skade i forbindelse med sit arbejde. En ambulance var sendt til ulykkesstedet for at tage sig af en 70-årig mand fra Eskebjerg, som var faldet 2½-3 meter ned fra et tag og landet på et stenunderlag. Han blev bragt til skadestuen i Holbæk til undersøgelse og eventuel behandling for slaget mod hoften. Arbejdstilsynet blev underrettet om ulykken, der skete, medens den 70-årige sammen med andre var ved at lægge nyt tagpap på og pludselig faldt ned fra taget. Den tilskadekomne er endnu ikke afhørt, hvorfor årsagen til uheldet ikke er afklaret. Politiet og arbejdstilsynet forsøger nu at få klarlagt omstændighederne for at finde ud af, om nogen kan drages til ansvar for ulykken.

Færdselsuheld – Holbækvej / Asmindrup, Kalundborg

Kl. 07.31 fik politiet via alarm 112 melding om et færdselsuheld med flere parter involveret i krydset Holbækvej – Asmindrup. Det viste sig, at en 55-årig mand fra Kalundborg efter kørsel i østlig retning var standset for at afvente modkørende, inden han ville svinge til venstre ad Asmindrup. Det overså en 18-årig mand fra Kalundborg tilsyneladende, idet han påkørte den 55-åriges personbil bagfra med sin egen personbil. Den 55-årige blev skubbet over i den modsatte kørebanehalvdel, hvor en modkørende, 40-årig mand fra Svebølle i en varebil ikke kunne undgå at støde sammen med ham. Den 55-årige blev i en ambulance bragt til skadestuen i Holbæk, men var sluppet fra uheldene med diverse knubs. Kl. ca. 0830 var der ryddet op på uheldsstedet, så trafikken igen kunne køre uforstyrret.

Færdselsuheld – Holbækvej, Kalundborg

Kl. 12.10 var en af politiets patruljebiler impliceret i et færdselsuheld. Patruljebilen med en 41-årig mandlig politiassistent bag rattet kørte ad Holbækvej mod øst med en personbil ført af en 68-årig kvinde fra Eskebjerg bagefter. Da politibilen bremsede ned for at lave en vending, stødte de to bilister sammen. Ingen af parterne kom til skade ved sammenstødet, hvor der skete mindre materiel skade på de implicerede køretøjer. Der er optaget rapport om uheldet for at kunne få klarlagt de nærmere omstændigheder ved uheldet.

Færdselsuheld – Holbækvej / Asmindrup, Kalundborg

Kl. 15.19 fik politiet melding om endnu et færdselsuheld i krydset Holbækvej – Asmindrup, hvor to bilister var stødt sammen. En 34-årig mand fra Kalundborg var i en personbil kørt ad Holbækvej mod øst, da han satte hastigheden ned før svingning til venstre ad Asmindrup. Det overså en 60-årig mand fra Munke-Bjergby, som kørte i en varebil i samme retning. Han påkørte derfor bagenden af den 34-åriges bil, så diverse skader opstod på begge biler. Begge førere slap dog uskadte fra sammenstødet.

Narkokørsel – Slagelsevej, Kalundborg

Kl. 0018 anholdt og sigtede politiet en 30-årig mand fra Rønnede for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en varebil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer (hash). Ved ransagning af varebilen fandt politiet knap 17 gram hash, som den 30-årige også blev sigtet for ulovlig besiddelse af. Han vil derfor høre nærmere fra politiet, når blodprøven er blevet analyseret, og sagerne mod ham kan afgøres.

Møde mellem kommune og politiet – Bygaden, Jerslev Sj. – Kalundborg

kl. 19.46 fik politiet anmeldelse om, at der var flere biler som havde forsamlet sig ved Hvidebækhallen, hvor det skabte uro. Da politiet kom frem var alt roligt, og patruljen registrerede de personer, som de traf på stedet. Ingen blev sigtet for noget i den anledning.
Mandag formiddag afholdt repræsentanter fra Vej & Park, Kalundborg kommune, og forebyggelsesenheden hos Midt- og Vestsjællands Politi et møde for at drøfte situationen med de unge bilejere, der ofte forsamles på parkeringspladsen ved Hvidebækhallen, Jerslev Sj., og hvis adfærd ifølge anmeldelserne til politiet har givet anledning til ulempe for de omkringboende. Myndighederne besluttede at indlede et samarbejde om at finde løsninger, der kan tilgodese alle parter.

Indbrud i Perioden

Alleshavevej, Eskebjerg
Klosterparkvej, Kalundborg
Mindevej, Svebølle