Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Kalundborg Kommune i tidsrummet 2019/11/11 til 2019/11/19.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Færdselsuheld / spirituskørsel – Gørlev Landevej, Gørlev Sj. – Kalundborg

Kl. 17.36 fik politiet melding om, at to biler var stødt sammen på landevejen, som blev afspærret for trafik i begge retninger, da politiet og redningspersonale var ankommet til uheldsstedet. En 76-årig kvinde fra Glumsø sad fastklemt i sin personbil i ca. 30 min., inden hun blev frigjort og kunne transporteres til skadestuen i Slagelse, hvor hun blev indlagt til observation for diverse knubs. Modparten var en 50-årig mand fra Gørlev Sj., som blev anholdt og sigtet for spirituskørsel, da politiet kunne konstatere, at han var påvirket af spiritus og formentlig også havde været det under kørslen. Han var i en varebil kørt i nordlig retning, da der skete et delvist frontalt sammenstød med en personbil ført af den 76-årige kvinde i sydgående retning. Begge biler havde skader omkring venstre side af fronten og på venstre side. Den 50-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol. Kl. ca. 1930 var vejen atter åben for trafik i begge retninger. Politiet skal nu forsøge at få klarlagt de nærmere omstændigheder ved uheldet.

Mand med pose midt på vejen – Sæbyvej, Sæby, Høng – Kalundborg

Kl. 17.57 fik politiet en anmeldelse om, at mand gik midt på vejen. Han blev vurderet til muligvis at være spirituspåvirket og medbragte en pose. Politiet kørte til området og fik kontakt til en 51-årig mand fra Jerslev Sj., som var efterlyst af politiet som bortgået fra et sygehus. Politiet kørte ham derfor retur til et sygehus i Slagelse, hvor han blev indlagt til fornøden omsorg og behandling.

Mistænkelig forhold – Hovedgaden, Høng – Kalundborg

Kl. 00.10 anmeldte en årvågen mand, at han på nogen afstand kunne se en mørk personbil holde ved en købmandsforretning, hvor to personer luskede rundt. Bilen og de to personer kørte fra stedet i forbindelse med anmeldelsen. Senere fik politiet en henvendelse fra en bilist, som havde passeret stedet og undret sig over, at en kasse med tomme ølflasker lå knust på stedet. Politiet konstaterede senere, at en port var blevet skubbet op, så der var adgang til et område, hvor ølkassen med tomme flasker havde stået. Kassen var af ukendt årsag blevet tabt, så nogle flasker var gået i stykker. Politiet sikrede stedet og forsøgte i nat forgæves at underrette ejeren om hændelsen. I området fandt politiet ingen mistænkelige personer eller køretøjer.

Spirituskørsel og peberspray – Kalundborgvej, Snertinge – Kalundborg

Kl. 12.34 standsede politiet en personbil for at lave en rutinemæssig kontrol. Bilen blev ført af en 44-årig mand fra Høng, som var påvirket af spiritus og ikke havde førerret, da han ikke havde generhvervet sin førerret efter en tidligere frakendelse for spirituskørsel. Han blev sigtet og anholdt for at få udtaget en blodprøve. Patruljen fandt en peberspray på den 44-årige, så han blev sigtet for overtrædelse af våbenloven. Efter blodprøveudtagelsen blev den 44-årige løsladt og vil høre nærmere, når resultatet af blodprøven kommer.

Uro og uorden – Bygaden, Jerslev Sj. – Kalundborg

kl. 20.21 anmeldte en borger, at der var en del biler samlet foran Hvidebækhallen, hvor der blev kørt stærkt, hørt høj musik og fyret kanonslag af. En patrulje blev sendt til stedet, hvor de traf en mindre gruppe yngre mænd i alderen 18-21 år fra lokalområdet. Betjentene fandt ingen grundlag for at sigte nogen for noget, idet de ikke observerede nogen ulovlige handlingerne, mens de befandt sig på stedet. Politiet tog en snak med de unge om deres adfærd på stedet, og de blev vejledt om at vise hensyn beboerne. Der kom ikke flere anmeldelser om uro på stedet herefter.

Brand i lade – Overdrevsvej, Ruds-Vedby – Kalundborg

Kl. 12.39 kom et alarmopkald om brand i en lade, hvor der var kraftig røgudvikling. Politi og brandvæsen kørte til stedet, hvor der ikke var fare for, at ilden skulle sprede sig til andet. Beboerne på ejendomme kom hjem efter en køretur, hvor de konstaterede at der var ild i laden. Laden udbrændte og brandvæsnet efterslukkede branden. Ingen personer kom til skade ved branden. Politiet undersøgte brandstedet, der viste, at branden formentlig startede ved en spand med gløder, som var blevet sat i laden tidligere på dagen. Når politiets undersøgelser i sagen er færdige, vil der blive taget stilling til, om der er sket brud på beredskabsloven om uforsigtighed med ild.

Spirituskørsel – Esbern Snaresvej, Kalundborg

Kl. 02.00 fik politiet en anmeldelse om, at en formodet spritbilist blev tilbageholdt på en tankstation, hvor den tilbageholdte netop havde købt alkoholiske drikkevarer. Inden ankomsten til tanken havde bilisten kørt usikkert og var flere gange ovre i modsatte kørebanehalvdel, inden bilisten standsede på tankstationen. Efter indkøbene blev den mistænkte bilist tilbageholdt af anmelderen og et vidne indtil politiets ankomst. Her foretog politiet så anholdelse af en 33-årig mand fra Kalundborg, som blev sigtet for spirituskørsel. Efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol løslod politiet den 33-årige, der senere vil høre nærmere, når blodprøven er blevet analyseret.

Alvorligt færdselsuheld – Kalundborgvej, Viskinge, Svebølle – Kalundborg

Kl. 07.27 skete et sammenstød, da en personbil stødte frontalt ind i en modkørende lastbil. Bilen, som blev ført af en 27-årig mand fra Holbæk, kørte i østgående retning, hvor han af uvisse årsager kom over i den modsatte vejbane, hvor han ramte lastbilen, der blev ført af en 62-årig mand fra Slagelse. Lastbilchaufføren forsøgte at trække til højre, men de to stødte sammen på venstre side af køretøjerne. Personbilens fører kom alvorligt til skade, idet han pådrog sig flere brud på arme, ben og kæbe. Han blev kørt til sygehuset til behandling, og blev senere overført til Rigshospitalet. Hans tilstand er stabil, men han er fortsat indlagt. Bilinspektøren kom til stedet, hvor de undersøgte uheldsstedet. Politiet afhørte vidner på stedet, for at få klarlagt omstændighederne omkring uheldet. Kalundborgvej var helt spærret, mens undersøgelserne fandt sted, og blev først åbnet igen kl. 11.35.

Blufærdighedskrænkelse – Møllestræde, Kalundborg

Kl. 11.15 fik politiet en anmeldelse om, at en mand på gaden havde taget fat i en kvindes arm, mens han havde en hånd ned i bukserne, hvor han rørte sig i skridtet. Kvinden skubbede til ham, hvorefter han gik fra stedet.
Manden beskrives som: Dansk af udseende, 18-25 år, 175-180 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Hvid, Iført: Grøn halvlang jakke, cowboybukser.

Politiet ledte efter den beskrevne mand i området, men fandt ikke frem til ham. Borgere som har set den beskrevne mand, eller som har oplevet noget lignende bedes kontakte politiet på tlf. 114.

Bil kørte ind i bus – Svallerup Landevej/Østervang Kalundborg

Kl. 15.38 skete et sammenstød imellem en personbil og en rutebus. Bussen, som blev ført af en 54-årig mand fra Kalundborg, kørte ad Østervang mod vest, hvor han skulle lige ud i krydset ved Svallerup Landevej mod syd. Her stødte bussen sammen med en personbil, som blev ført af en 35-årig mand fra Slagelse. Politi og ambulance kørte til stedet, hvor den 35-årige blev behandlet i ambulancen, og blev taget med til sygehuset til kontrol. Men han var ikke kommet alvorligt til skade. Ingen personer fra bussen kom til skade. Bilen fik store skader på fronten, mens bussen slap med en mindre skade på siden af køretøjet. Politiet optog rapport i sagen, for at belyse årsagen til uheldet, og hvem der kan stilles til ansvar for at uheldet skete.

Færdselsuheld – Holbækvej / Stejlhøj, Kalundborg

Kl. 14.40 havde en 25-årig mand fra Rumænien for sent opdaget, at en forankørende personbil ført af en 75-årig mand fra København N havde sat farten ned, da han nærmerede sig rundkørslen. Begge bilister kørte ad Holbækvej mod vest, da den 25-årige med sin varebil påkørte bagenden af den 75-åriges personbil. Der opstod kun mindre materiel skade som følge af påkørslen, der dog medførte, at diverse vragdele fra bilerne lå på kørebanen. Den 75-årige blev dog bragt til kontrol på skadestuen, men var sluppet med diverse knubs. Vejen var ryddet kl. ca. 16.00, hvorefter politiet forlod stedet.

Mand overrasket ved vindue – Bøgelundsvej, Rørby, Kalundborg

Kl. 20.55 anmeldte et ungt par, at de pludselig havde set en mand stå og lure på dem gennem et vindue. Da han følte sig opdaget, forsvandt han i ukendt retning. Politiet kørte til området for at lede efter manden, der blev beskrevet som 40-45 år, lidt kraftig af bygning, skaldet og iført blå jakke. Politiet fandt ham ikke og foretog sig umiddelbart ikke yderligere i sagen, idet parret ikke havde følt sig krænket over mandens adfærd, men undrede sig blot herover.

Tricktyveri i lejlighed – Blegdammen, Kalundborg

Kl. 22.30 anmeldte en 77-årig kvinde fra Kalundborg, at hun havde været udsat for et tricktyveri kl. ca. 17.00, hvor en fremmed kvinde havde ringet på hendes dør. Kvinden havde oplyst, at hun skulle aflevere en pakke til en anden beboer i opgangen, hvorefter anmelderen tilbød sin hjælp og lukkede kvinden ind i sin lejlighed. De gik ud i køkkenet for at skrive en seddel til beboerne i opgangen, hvorefter kvinden forlod stedet. Da anmelderen var på vej i seng kort før anmeldelsestidspunktet, opdagede hun, at flere af hendes smykker var blevet stjålet. Hun mistænkte den fremmede kvinde for at være i ledtog med en anden person, som formentlig har listet sig ind i lejligheden under deres ophold i køkkenet. Den fremmede kvinde blev beskrevet som: A: Kvinde, 40-45 år, 170-175 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Brun, Hårlængde: Langt, Yderligere kendetegn: Brune øjne og solbrændt i hudfarven, Talte: Dansk med accent. Politiet forsøger nu at få kvinden og en eventuel medsammensvoren identificeret.

Politiet i Kalundborg hører gerne fra personer, der har bemærket kvinden i området om eftermiddagen. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Færdselsuheld / spirituskørsel – Nygade / Bredgade, Kalundborg

Kl. 03.44 stødte to biler sammen i krydset, men kun med materiel skade til følge. En 27-årig kvinde fra Tommerup kørte i en personbil ad Nygade mod syd, men i krydset påkørte hun venstre, bageste del af en anden personbil, der blev ført af en 40-årig mand fra Roskilde ad Bredgade mod øst. Da den 27-årige kvinde var påvirket af spiritus, blev hun sigtet for spirituskørsel og kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve. Kvinden kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, når blodprøven er blevet analyseret.

Indbrud i Perioden

Norgesvej, Høng
Blegdammen, Kalundborg
Blegdammen, Kalundborg (tricktyveri)
Skibbrogade, Kalundborg
Kallerupvej, Kalundborg
Skolevænget, Kalundborg