Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Kalundborg Kommune i tidsrummet 2019/08/16 til 2019/08/27.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Færdselsuheld – Slagelsevej, Høng

Kl. 12.53 skete et sammenstød, da en personbil som kørte i sydgående retning skulle svinge til venstre ind i en indkørsel. Den bagfrakommende personbil, der blev ført af en 18-årig mand fra Slagelse, ville overhale venstre om, men ramte den svingende bil på højre side. Den 18-årige mistede herredømmet over bilen, og kørte over i den modkørende vejbane, hvor den endte i rabatten. En modkørende bilist blev ramt af vragdele fra de to kolliderede køretøjer. Der skete ingen personskade, men den 18-årige blev tilset i ambulancen. Der skete skade på bilerne, og trafikken var spærret i begge retninger mens beredskabet arbejdede på stedet. Efter ca. 1 time var vejen igen fri, så trafikken igen kunne glide.

Mistænkelig adfærd – Store-Fuglede, Kalundborg

Kl. 20.33 blev politiet kaldt ud til en mistænkelig person, der gik rundt med et våben på gaden. Politiet kom til stedet og fandt en 14-årig dreng fra Ruds-Vedby, der havde haft et splattergevær med på tur. Politiet fik en alvorssnak med drengen og hans værge om, at et gevær i offentligheden kan skabe utryghed, og derfor er det vigtigt kun at holde den slags legetøj inden for egen matrikel.

Brand i skur – Ubby, Jerslev Sj. – Kalundborg

Kl. 21.39 blev politiet adviseret om en brand i et skur. Politiet kom til stedet, hvor skuret brændte ned, og brandårsagen var formentlig et køretøj, der havde lækket benzin. Men politiet optog rapport og skal nu klarlægge brandårsagen.

Færdselsuheld – Havemosevej, Uggerløse – Kalundborg

Kl. 00.08 skete et færdselsuheld, hvor en 18-årig mand fra Svebølle kørte gennem en hæk og ramte et hus. Manden og hans passager kom ikke til skade ved uheldet, men de blev begge anholdt og sigtet for spirituskørsel. De fik udtaget en blodprøve og blev afhørt til sagen. De vil høre nærmere, når resultatet af blodprøven kommer i politiet besiddelse.

Lovgivning om euforiserende stoffer, salg – Kalundborg

Kl. 11.02 rettede politiet henvendelse i et kolonihavehus, da patruljen var på anden opgave i nærheden. Ved ankomst til stedet stod døren åben, og umiddelbart inden for døren sad en 18-årig mand fra Slagelse i færd med at opveje narkotika. Politiet tog kontakt til manden og gjorde ham bekendt med, at han var sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer. Politiet ransagede stedet og fandt i omegnen af 5 gram kokain og 15 gram hash, som blev beslaglagt. Manden blev anholdt og afhørt til sagen, hvorefter han blev løsladt. Han vil høre mere om sagen, når den skal afgøres.

Narkokørsel – Aldersrovej, Værslev, Kalundborg

Kl. 06.58 blev en 37-årig mand fra Svebølle anholdt og sigtet for at køre bil i narkopåvirket tilstand. Narkometeret slog ud på cannabis, så manden fik udtaget en blodprøve og løsladt herefter. Han vil høre mere i sagen, når resultatet af blodprøven foreligger.

Kørsel uden førerret – Rynkevangen, Kalundborg

Kl. 10.10 blev en 18-årig mand fra Kalundborg rutinemæssigt standset i en færdselskontrol. Det viste sig, at manden ikke havde fået sig et kørekort, og derfor blev han sigtet for kørsel uden førerret. Det koster i omegnen af 7.000 kr., da det er første gang, manden er standset uden at have erhvervet førerret til personbil. Manden kørte i en bil tilhørende en 49-årig mand fra Kalundborg, som frivilligt havde udlånt bilen til en person uden kørekort. Det koster også en sigtelse for, at manden ikke har sikret sig, at den 18-årige havde ret til at føre bilen. Det koster i omegnen af 2500 kr. i bøde til den 49-årige mand.

Spirituskørsel – Torvet, Jerslev Sj. – Kalundborg

Kl. 11.25 blev en 49-årig mand fra Svebølle standset med en promille over det tilladte. Han blev anholdt for at få udtaget en blodprøve og er fortsat sigtet for spirituskørsel. Manden er frakendt førerretten, så han er også sigtet for at køre bil uden at have generhvervet førerretten. Hvis det gentager sig, har politiet mulighed for at beslaglægge bilen med henblik på konfiskation.

Butikstyveri blev til røveri – Holbækvej, Kalundborg

Kl. 15.06 ringede en købmand til politiet, fordi en butikstyv var stukket af. Købmanden havde rettet henvendelse til manden, der havde taget ting fra butikken og lagt dem i sin pose uden at betale. Da købmanden rettede henvendelse til butikstyven, fremsagde han trusler, og undløb fra stedet. Da manden brugte trusler for at komme væk med sit udbytte, har politiet oprettet sagen som røveri, og den efterforskes. Manden beskrives som:
Mand, Dansk af udseende, 50-60 år, Kropsbygning: Spinkel, Hudfarve: Hvid, Hårfarve: Grå, Hårlængde: Kort, Talte: Dansk, Iført: T-shirt med røde, hvide og blå tværstriber, sorte bukser og brune støvler med rødlige snørebånd, Medbragte: Blågrøn pose,

Spirituskørsel – Banegårdspladsen, Kalundborg

Kl. 05.18 blev en 26-årig mand fra Kalundborg anholdt og sigtet for at køre bil i påvirket tilstand. Han fik udtaget en blodprøve, hvor promillen skal analyseres nærmere, og han vil derfor høre fra politiet senere, når sagen skal afgøres.

Forsøg på indbrud – Skolevej, Svebølle – Kalundborg

Kl. 00.31 forsøgte en mand at begå indbrud i en kiosk i Svebøller ved at knuse ruderne i hoveddøren. Flere vidner på stedet så gerningsmanden og råbte ham an, for at få ham til at stoppe. Ejeren af kiosken kom til stedet, hvor han også forsøgte at forhindre indbruddet. Indbrudstyven angreb i den forbindelse den 47-årig kioskejer og slog ham i ansigtet. Den mistænkte blev herefter tilbageholdt af andre vidner på stedet indtil politiet kom frem. Den mistænkte, en 47-årig mand fra lokalområdet, blev anholdt og sigtet for forsøg på indbrud og vold mod kioskejeren. Den 47-årige var påvirket af spiritus i en sådan grad og havde skader på sin fod, formentlig på grund af spark mod kioskens ruder. Han blev derfor taget med på skadestuen, hvor han fik behandling. Herefter blev han afhørt på stationen, hvorefter han blev løsladt. Han er fortsat sigtet i sagen, og vil høre mere fra politiet når sagen skal afgøres.

Indbrud i Perioden

Mosevangen, Kalundborg
Skolevej, Svebølle