Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Kalundborg Kommune i tidsrummet 2019/08/09 til 2019/08/20.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Spirituskørsel – Torvet, Jerslev Sj. – Kalundborg

Kl. 11.25 blev en 49-årig mand fra Svebølle standset med en promille over det tilladte. Han blev anholdt for at få udtaget en blodprøve og er fortsat sigtet for spirituskørsel. Manden er frakendt førerretten, så han er også sigtet for at køre bil uden at have generhvervet førerretten. Hvis det gentager sig, har politiet mulighed for at beslaglægge bilen med henblik på konfiskation.

Butikstyveri blev til røveri – Holbækvej, Kalundborg

Kl. 15.06 ringede en købmand til politiet, fordi en butikstyv var stukket af. Købmanden havde rettet henvendelse til manden, der havde taget ting fra butikken og lagt dem i sin pose uden at betale. Da købmanden rettede henvendelse til butikstyven, fremsagde han trusler, og undløb fra stedet. Da manden brugte trusler for at komme væk med sit udbytte, har politiet oprettet sagen som røveri, og den efterforskes. Manden beskrives som:
Mand, Dansk af udseende, 50-60 år, Kropsbygning: Spinkel, Hudfarve: Hvid, Hårfarve: Grå, Hårlængde: Kort, Talte: Dansk, Iført: T-shirt med røde, hvide og blå tværstriber, sorte bukser og brune støvler med rødlige snørebånd, Medbragte: Blågrøn pose,

Spirituskørsel – Banegårdspladsen, Kalundborg

Kl. 05.18 blev en 26-årig mand fra Kalundborg anholdt og sigtet for at køre bil i påvirket tilstand. Han fik udtaget en blodprøve, hvor promillen skal analyseres nærmere, og han vil derfor høre fra politiet senere, når sagen skal afgøres.

Forsøg på indbrud – Skolevej, Svebølle – Kalundborg

Kl. 00.31 forsøgte en mand at begå indbrud i en kiosk i Svebøller ved at knuse ruderne i hoveddøren. Flere vidner på stedet så gerningsmanden og råbte ham an, for at få ham til at stoppe. Ejeren af kiosken kom til stedet, hvor han også forsøgte at forhindre indbruddet. Indbrudstyven angreb i den forbindelse den 47-årig kioskejer og slog ham i ansigtet. Den mistænkte blev herefter tilbageholdt af andre vidner på stedet indtil politiet kom frem. Den mistænkte, en 47-årig mand fra lokalområdet, blev anholdt og sigtet for forsøg på indbrud og vold mod kioskejeren. Den 47-årige var påvirket af spiritus i en sådan grad og havde skader på sin fod, formentlig på grund af spark mod kioskens ruder. Han blev derfor taget med på skadestuen, hvor han fik behandling. Herefter blev han afhørt på stationen, hvorefter han blev løsladt. Han er fortsat sigtet i sagen, og vil høre mere fra politiet når sagen skal afgøres.

Taget uden kørekort til skolestartkontrol – Møllevej, Kalundborg

Kl. 08.00 var politiets forebyggelsesafdeling på Rynkevangsskolen i forbindelse med skolestart, hvor de lavede kontrol med trafikken. Betjentene standsede her en personbil, der blev ført af en 35-årig mand fra Kalundborg, der ikke havde kørekort, da han var idømt et kørselsforbud. På bagsædet sad et 7-årigt barn, som ikke var fastspændt med sikkerhedssele. Den 35-årige blev derfor sigtet for overtrædelse af færdselsloven, og fik ikke lov at køre videre. Han kan forvente at høre mere fra politiet, når sagerne skal afgøres.

Færdselsuheld – Kalundborgvej, Fårevejle st. – Odsherred

Kl. 22.39 kom et alarmopkald om, at to biler var kørt sammen, og at den ene lå på taget. Der var melding om en person fastklemt i køretøjet. Politi, brandvæsen og ambulancer blev sendt til stedet, hvor det viste sig, at en varebil var trukket over i den modkørende vejbane, hvor den var stødt ind i en modkørende personbil, så den trillede rundt og landede på taget. Føreren af personbilen, en 50-årig mand fra Høng var uskadt, og kunne selv komme ud igennem en bagdør i bilen. Politiet traf ejeren af varebilen, en 60-årig mand fra Polen med bopæl i Grevinge. Den 60-årige mand var påvirket af spiritus, men nægtede, at det var ham, som havde kørt bilen, men at føreren var løbet fra stedet. En hundepatrulje kom frem til stedet for at søge efter spor fra en flygtet person, men fandt ingen. Politiet havde en mistanke om, at den 60-årige havde ført bilen, så han blev sigtet, anholdt og taget med til en blodprøveudtagelse. Herefter blev han taget til politistationen,
hvor han blev afhørt med tolk. Her erkendte den 60-årige, at det var ham som havde kørt bilen, da den forulykkede. Efter afhøringen blev han løsladt, og nu venter politiet på resultatet af blodprøven. Herefter vil den 60-årige høre nærmere fra politiet. Ingen personer kom til skade ved uheldet, men bilerne var totalskadede. Varebilen blev nødflyttet fra kørebanen, så den ikke holdt til fare for trafikken.

Uro og uorden – Kalundborg Rock’;er – Radiovej, Kalundborg

Kl. 23.58 opstod tumult ved indgangen til musikfestivalen Kalundborg Rock’;er. 10-12 personer havde haft en uoverenstemmelse, som politiet nåede at skride ind overfor, før det udviklede sig til egentlig slagsmål. Festivalen ønskede personerne bortvist fra festivalen, så politiet bortviste 10 unge mænd i alderen 16-18 år fra lokalområdet. Politiet blev på stedet indtil gruppen af unge mænd havde forstået, at de ikke længere var velkomne på stedet.
Kl. 01.05 blev en 17-årig ung mand fra Kalundborg sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, da han råbte ukvemsord efter politiet. Han kan forvente en bøde for den episode. Politiet orienterede værgerne til de unge under 18 år om episoden på festivalen.

Færdselsuheld, motorcyklist har mistet livet – Kalundborgmotorvejen, afk. 2, Holbæk

Kl. 06.28 kørte politiet ud til et solouheld, hvor en 37-årig lettisk mand med bopæl i Skibby havde kørt sin motorcykel ud i rabatten og var væltet. Manden pådrog sig så alvorlige skader, at hans liv ikke stod til at redde. Politiet har underrettet mandens arbejdsgiver i Danmark og den lettiske ambassade, som har underrettet mandens pårørende om dødsfaldet.

Færdselsuheld med flygtet part – Kalundborgvej, Snertinge, Kalundborg

Kl. 17.22 kørte en 24-årig kvinde fra Store-Fuglede ad Kalundborgvej, da hun blev påkørt bagfra af en anden bil. Begge biler standsede, og da kvinden ville udveksle oplysninger med føreren af den anden bil, kørte den hurtigt væk fra stedet. Kvinden forsøgte at følge efter og fik meldt det til politiet med det korrekte registreringsnummer. Politiet kørte derfor til ejerens bopæl, hvor politiet traf en 26-årig mand fra Jerslev Sjælland. Manden blev afhørt til sagen og vil høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Narkokørsel – Holbækvej, Kalundborg

Kl. 20.20 standsede politiet en 24-årig mand fra København, der førte bil påvirket af narkotika. Han fik udtaget en blodprøve og vil høre mere fra politiet, når resultatet foreligger.

Indbrud i Perioden

Pilelunden, Høng
Tømmerupvej, Kalundborg
Skolevej, Svebølle