Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Kalundborg Kommune i tidsrummet 2019/06/06 til 2019/06/18.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Færdselsuheld – Kaldredvej, Eskebjerg – Kalundborg

Kl. 0937 rykkede politiet til et færdselsuheld i en vejkurve, hvor to biler var stødt sammen. Det viste sig, at en 40-årig kvinde fra Svebølle og en 69-årig kvinde fra Kastrup i hver sin personbil kørte i hver sin retning og skulle passere hinanden i kurven. Her ramte bilernes venstre forskærme mod hinanden, så også venstre forhjul på begge køretøjer blev ødelagt. Ingen kom til skade ved uheldet.

Brand i sommerhus – Bygvænget, Dalby strand, Gørlev Sj. – Kalundborg

Kl. 0426 slog naboen alarm til brandvæsnet og politiet, efter naboens havde set røg fra et sommerhus, hvor en 48-årig kvinde og en 58-årig mand lå og sov. Naboen fik dem vækket, så de kom ud af sommerhuset uden at være kommet noget til. Ved politiets ankomst var branden slukket, men det formodes at være et glemt stearinlys på et havebord som årsag til brandens opståen. Lyset formodes at have fået antændt noget træ, der forårsagede ild i en vindueskarm af træ. Politiet har optaget rapport om branden for at få klarlagt, om nogen har udvist manglende forsigtighed med noget, der kunne forårsage ildebrand og dermed risikere at få en bøde.

Røveri mod supermarked – Centervej, Høng – Kalundborg

Kl. 2154 slog personalet i supermarkedet Netto alarm til politiet, idet en maskeret mand et par minutter tidligere under trussel med en kniv havde fået sedler og mønter fra kassebeholdningen udleveret. Efterfølgende var røveren flygtet til fods ad en sti bag om supermarkedet Aldi i retning mod Slagelsevej, hvor han forsvandt i ukendt retning og på ukendt måde. Politiet kørte til området med flere patruljer, herunder patruljer fra Sydsjællands og Lolland-Falsters politi, for at lede efter røveren, der blev beskrevet som: A: Mand, 17-20 år, 175-180 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Hvid, Iført: uigennemsigtige mørke pilotsolbriller, maskering over mund og næse, neongrøn hue under hætte fra mørk hættetrøje med karakteristiske hvide striber, mørke bukser, sorte handsker og sorte sko med hvide såler. Han var bevæbnet med en ca. 15 cm lang kniv. Politiet fandt ikke røveren og forsætter nu efterforskningen i området i et forsøg på at få ham identificeret.< br>
Politiet i Kalundborg / Holbæk hører gerne fra personer, der måtte have set røveren enten før eller efter røveriet i området ved Slagelsevej, eller køretøjer, som røveren kan have anvendt til sin fortsatte flugt. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Spirituskørsel – Gyvelvænget, Høng – Kalundborg

Kl. 0130 blev en 42-årig mand fra Høng sigtet og anholdt for spirituskørsel i en personbil. Han fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Når resultatet af blodprøven kommer, vil føreren høre mere fra politiet.

Arbejdsulykke – Hallas Alle, Kalundborg

Kl. 1108 var en mand kommet til skade på sin arbejdsplads. Ambulancepersonale tilså manden, der kort forinden i et lastrum på et køretøj var gået baglæns og faldet ca. en meter ned på læsserampen. I faldet havde den 37-årige mand fra Gørlev Sj. slået sit hoved, men var ikke kommet til skade. Ambulancen blev derfor ikke benyttet, men politiet optog rapport om sagen og underrettede Arbejdstilsynet, så myndighederne i fællesskab kan afgøre, hvorvidt nogen kan drages til ansvar for ulykken.

Mand trukket ud af bil – Klosterparkvej, Kalundborg

Kl. 1640 anmeldte en 18-årig mand fra Kalundborg, at han kl. ca. 1620 havde holdt i sin bil på Klosterparkvej, da omkring fem personer pludselig dukkede op og trak ham ud af bilen. De truede den 18-årige, der også blev både slået og sparket, inden overfaldsmændene flygtede i en sort og en grå bil. Da ambulancepersonalet og politiet ankom til området, var der forsamlet op til 25 personer, som skabte så meget utryghed i området, at ambulancepersonalet trak sig tilbage. De fik dog kontakt til anmelderen, som blev kørt på skadestuen til undersøgelse og behandling for overfladiske skrammer som følge af overfaldet. Politiet forblev i området frem til omkring kl. 1800, hvor roen igen var genoprettet i området. Overfaldet på den 18-årige behandles som en sag om vold, hvor politiet ud fra forskellige afhøringer forsøger at få identificeret overfaldsmændene.

Mand med konservesdåser forsvandt fra pensionistboliger – Elmevænget, Kalundborg

Kl. 1731 kontaktede en 62-årig mand fra Kalundborg politiet, da han under et besøg hos sin gamle mor i hendes pensionistbolig oplevede, at det bankede på døren, som moren åbnede. Udenfor stod en 40-45-årig mand, der var mørk i huden og havde sort hår. Manden medbragte 2 konservesdåser med bønner og forklarede, at han havde brug for hjælp til at få dem åbnet. Da den 62-årige mand kom til syne i entreen, forsvandt manden med konservesdåserne hurtigt, da han tilsyneladende ikke længere havde brug for hjælp til at få dem åbnet. En patrulje blev sendt til stedet og undersøgte området, dog uden at finde manden med konservesdåserne. Politiet vil gerne understrege, at der ikke er foretaget nogen kriminel handling, men vil samtidig gerne opfordre borgerne til at udvise sund skepsis over for ukendte personer, der opsøger dem på deres hjemadresse for at få hjælp.

Telefonbedrager på spil – Smakkerup, Kalundborg

Kl. 1634 anmeldte en 61-årig kvinde fra Kalundborg, at hun kl. ca. 1500 var blevet telefonisk kontaktet af en fremmed mand fra et ukendt telefonnummer og ukendt firma. Han oplyste, at nogen uberettiget havde forsøgt at hæve 6.000 kr. fra den 61-årige konto, hvilket han i øjeblikket var ved at undersøge. Derfor havde han brug for anmelderens oplysninger fra NemID-nøglekortet, så han “bag om systemet” kunne undersøge sagen. Anmelderen videregav oplysningerne til manden, der nu mistænkes for at have foretaget flere uberettigede hævninger fra anmelderens konto for et større, femcifret beløb. Politiet har nu indledt en efterforskning af sagen i et forsøg på at få identificeret både manden og den/de bankkonti, som pengene er overført til.

Politiet vil igen kraftigt advare mod give strengt personlige oplysninger, incl. koder mv. fra NemID-nøglekortet og oplysninger fra betalings-/kreditkort, til fremmede personer, der ringer og foregiver at være bemyndiget til at få disse oplysninger. Afbryd samtalen og foretag eventuelt en kontrolopringning til det firma, bank eller myndighed, som personer oplyser at repræsentere.

Personer på taget – Banegårdspladsen, Kalundborg

Kl. 1843 kørte politiet til togstationen, efter at politiet havde modtaget en anmeldelse om, at nogle unge færdedes på taget. Politiet fik kontakt til fem unge i alderen 14-17 år, som alle var hoppet ned fra taget ved politiets ankomst. De oplyste, at de blot ville nyde udsigten fra taget. Ingen blev sigtet for noget.

Bortvisning af uønsket person – Banegårdspladsen, Kalundborg

Kl. 1918 kunne DSB ikke formå en spirituspåvirket mand til at forlade toget og bad derfor om politiets assistance. Politiet fik på stationen kontakt til en 49-årig mand fra Rørvig, som blev bortvist fra toget og togstationen, da han blev skønnet i stand til at klare sig selv trods sin spirituspåvirkning.

Brand i container – Klosterparkvej, Kalundborgvej

Kl. 0758 kom en anmeldelse om, at der havde været brand i en container, der stod på en containerplads ved en daginstitution. En medarbejder på vej på arbejde, så at der kom røg fra containerpladsen, og at en container var udbrændt. Brandvæsnet kom frem og efterslukkede containeren, der havde indehold madaffald. Ingen personer kom til skade ved branden, men der skete skade på containeren og et hegn. Der var ikke umiddelbart nogen naturlig for klaring på brandårsagen. Politiet optog rapport i sagen, og undersøger nu branden nærmere ud fra en tese om, at branden kan være påsat.

Politiet søger vidner i sagen, og vil gerne høre fra borgere, der har bemærket nogen personer ved daginstitutionen op til anmeldelsestidspunktet. Ring til politiet på tlf. 114, hvis du har set noget eller i øvrigt har oplysninger i sagen.

Straksdom – Narkobesiddelse og handel – Kalundborg

En 21-årig mand fra Kalundborg blev torsdag fremstillet i et grundlovsforhør ved Retten i Holbæk som sigtet for overtrædelse af straffelovens narkotikabestemmelser i forbindelse med handel med ca. 50 gram kokain og ca. 165 gram hash samt for besiddelse på bopælen af yderligere ca. 60 gram kokain, ca. 100 gram hash og ca. 80 gram MDMA med henblik på videresalg. Politiet kom onsdag på uventet besøg hos den 21-årige i forbindelse med efterforskningen af andre sager og fandt i den forbindelse de beskrevne mængde narkotika. Herudover fandt politiet også en strømpistol og en totenschlæger hos den 21-årige, der fik sagen afgjort straks og blev idømt fængsel i 1 år og 3 måneder. Retsmødet blev afholdt for lukkede døre, hvorfor politiet ikke kan oplyse yderligere om sagen mod den 21-årige, der forblev frihedsberøvet efter dommen med henblik på øjeblikkelig afsoning af den idømte straf.

Indbrud i Perioden

Kystvejen, Kalundborg
Poppelvej, Snertinge