Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Kalundborg Kommune i tidsrummet fra den 31. maj til den 11. juni 2019.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Narkokørsel – Kalundborgvej, Eskebjerg, Kalundborg

Kl. 11.20 stoppede politiet en 36-årig mand fra Svebølle. Manden førte bil, selvom han var påvirket af narkotika og ikke havde en gyldig førerret. Manden blev anholdt og taget med for at få udtaget en blodprøve. Han vil få svar på sin sag, når resultatet af blodprøven kommer i politiets besiddelse. Manden kørte en bil, som han ikke var ejer af. Derfor blev ejeren af bilen også sigtet for at overdrage sit køretøj til en person, der ikke har gyldig førerret.

Narkobilist i stjålet bil mv. – Kirkemosevej, Føllenslev – Kalundborg

Kl. 08.57 standsede politiet en personbil med henblik på rutinemæssig kontrol af føreren og køretøjet. Føreren var en 37-årig mand uden fast bopæl i Holbæk kommune. Han havde ikke noget kørekort, da han var frakendt førerretten i forvejen. Politiet skønnede ham påvirket af euforiserende stoffer under kørslen, hvorfor han kortvarigt blev anholdt og sigtet for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i bilen. Ved nærmere undersøgelse af bilen viste det sig, at den var stjålet kort forinden fra en kvindelig ejer i Jyderup-området ved brug af rette nøgle. Den 37-årige havde ikke lov til at køre i den, hvorfor han også blev sigtet for at have stjålet bilen. Senere vil han høre nærmere fra politiet, når blodprøven er blevet analyseret, og sagerne mod ham skal afgøres.

Spirituskørsel – Gyvelvænget, Høng – Kalundborg

Kl. 01.30 blev en 42-årig mand fra Høng sigtet og anholdt for spirituskørsel i en personbil. Han fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Når resultatet af blodprøven kommer, vil føreren høre mere fra politiet.

Knivloven – Centervej, Høng, Kalundborg

Kl. 22.16 var politiet ude til uorden på et udskænkningssted, hvor en person blev fundet i besiddelse af to knive. Den 35-årige mand uden fast bopæl blev sigtet for overtrædelse af knivloven.

Onsdag til torsdag

Bortvisning af uønsket person – Banegårdspladsen, Kalundborg

Kl. 19.18 kunne DSB ikke formå en spirituspåvirket mand til at forlade toget og bad derfor om politiets assistance. Politiet fik på stationen kontakt til en 49-årig mand fra Rørvig, som blev bortvist fra toget og togstationen, da han blev skønnet i stand til at klare sig selv trods sin spirituspåvirkning.

Brand i container – Klosterparkvej, Kalundborgvej

Kl. 07.58 kom en anmeldelse om, at der havde været brand i en container, der stod på en containerplads ved en daginstitution. En medarbejder på vej på arbejde, så at der kom røg fra containerpladsen, og at en container var udbrændt. Brandvæsnet kom frem og efterslukkede containeren, der havde indehold madaffald. Ingen personer kom til skade ved branden, men der skete skade på containeren og et hegn. Der var ikke umiddelbart nogen naturlig for klaring på brandårsagen. Politiet optog rapport i sagen, og undersøger nu branden nærmere ud fra en tese om, at branden kan være påsat.

Politiet søger vidner i sagen, og vil gerne høre fra borgere, der har bemærket nogen personer ved daginstitutionen op til anmeldelsestidspunktet. Ring til politiet på tlf. 114, hvis du har set noget eller i øvrigt har oplysninger i sagen.

Straksdom – Narkobesiddelse og handel – Kalundborg

En 21-årig mand fra Kalundborg blev torsdag fremstillet i et grundlovsforhør ved Retten i Holbæk som sigtet for overtrædelse af straffelovens narkotikabestemmelser i forbindelse med handel med ca. 50 gram kokain og ca. 165 gram hash samt for besiddelse på bopælen af yderligere ca. 60 gram kokain, ca. 100 gram hash og ca. 80 gram MDMA med henblik på videresalg. Politiet kom onsdag på uventet besøg hos den 21-årige i forbindelse med efterforskningen af andre sager og fandt i den forbindelse de beskrevne mængder narkotika. Herudover fandt politiet også en strømpistol og en totenschlæger hos den 21-årige, der fik sagen afgjort straks og blev idømt fængsel i 1 år og 3 måneder. Retsmødet blev afholdt for lukkede døre, hvorfor politiet ikke kan oplyse yderligere om sagen mod den 21-årige, der forblev frihedsberøvet efter dommen med henblik på øjeblikkelig afsoning af den idømte straf.

Mistænkeligt telefonopkald – Jerslev Sj. – Kalundborg

Kl. 12.24 underrettede en 64-årig mand fra Jerslev Sj. politiet om et underligt telefonopkald, som han havde modtaget en time tidligere. En person havde præsenteret sig en slags sælger og havde indgående spurgt ind til sikringen af den 64-åriges bolig, herunder om der fandtes videoovervågning på stedet. “Sælgeren” havde tilbudt at komme forbi adressen for at gennemgå boligen, men dette havde den 64-årige dog afslået. Han var nu bekymret for, at noget kunne ske med hans bolig efter det mistænkelige telefonopkald, der var sket fra et telefonnummer registreret som et taletidskort. Politiet beroligede manden og bad ham samt andre i området om at være opmærksomme, såfremt mistænkelige personer blev truffet i området.

Færdselsuheld / spirituskørsel – Ærtebjergvej, Kalundborg

Kl. 22.31 fik politiet en anmeldelse om, at en bilist havde forladt en adresse på Ærtebjergvej og i den forbindelse havde påkørt en grill. Bilisten var herefter kørt fra stedet i ukendt retning i en personbil, som politiet kort efter fandt en 32-årig mand fra Jyderup kørende i på Løgtvedvej i Løgtved. Da den 32-årige var påvirket af spiritus, blev han sigtet for spirituskørsel og anholdt med henblik på udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol. Det ophidsede manden så meget, at politiet vurderede, at han ikke var egnet til at tage vare på sig selv efterfølgende, hvorfor han efterfølgende blev anbragt i detentionen på politistationen i Roskilde. I mellemtiden havde politiet også fundet ud af, at den 32-årige faktisk var eftersøgt af politiet til fremstilling i fogedretten, så der reelt var endnu en grund til frihedsberøvelsen, indtil han onsdag formiddag bliver fremstillet i fogedretten i Holbæk.

Dæk afbrændt på bålplads – Agervej, Kalundborg

Kl. 11.27 underrettede personalet i en børnehave politiet om, at nogle ukendte personer på et ukendt tidspunkt havde forsøgt at afbrænde et dæk på børnehavens bålplads, hvor der var dækrester tilbage. Der var ikke sket nogen egentlig skade ud over sodsværtning af taget på bålpladsen. Personalet ønskede blot at underrette politiet om denne uhensigtsmæssige adfærd på børnehavens område, hvorfor politiet blot tog oplysningerne til efterretning.

Spirituskørsel – Tømmerupvej, Kalundborg

Kl. 20.51 anholdt og sigtede politiet en 58-årig mand fra Kalundborg, idet han førte en personbil uagtet han var påvirket af spiritus. Manden fik udtaget en blodprøve og vil høre mere fra politiet senere.

Voldsomt butikstyveri / vold mod ansat – Nørre Alle, Kalundborg

Kl. 10.35 fik politiet en anmeldelse om, at en mand var tilbageholdt efter et forsøg på at stjæle en større mængde spiritus. Kort efter fik politiet endnu en henvendelse via alarm 112 om, at en ansat, der var løbet efter en flygtet medgerningsmand, var blevet udsat for vold og verbale trusler om at blive stukket ned. En ambulance blev sendt til stedet for at tilse en 35-årig mandlig butiksansat, som var blevet overfaldet flere gange med slag og spark af medgerningsmanden. Politiet fik ved ankomst til stedet kontakt til en 33-årig mand fra København S, som blev anholdt og sigtet for tyveri af spiritus til en ikke opgjort værdi fra butikken. Den 33-årige var også flygtet fra stedet, men butiksindehaveren var med en kundes hjælp kørt efter ham, så han kort fra butikken blev tilbageholdt og bragt retur til supermarkedet. Ved efterforskning i sagen blev det klarlagt, at den flygtede medgerningsmand var en 30-årig mand uden fast bopæl i København, som politiet senere havde kontakt med, så han kunne sigtes for vold mod den 35-årige ansatte samt butikstyveriet, hvor tyvekosterne blev efterladt inden volden mod den ansatte. Politiet fandt ikke tegn på, at en kniv havde været involveret i de verbale trusler mod den ansatte. Ingen af de sigtede blev fremstillet i grundlovsforhør, og den anholdte 33-årige blev løsladt efter afhøring til sagen. Begge er fortsat sigtede i sagerne om butikstyveri og vold, hvilket de vil høre nærmere om på et senere tidspunkt.

Udlevering af kontanter ved trusler – Møllebakken, Kalundborg

Kl. 11.46 ringede en 32-årig mand fra Skibby til politiet for at anmelde et røveri. Manden havde kort forinden hævet et kontantbeløb i en pengeautomat, og da han forlod stedet blev han passet op af tre ukendte gerningsmænd, der bad ham tømme lommerne. Manden gav gerningsmændene pengene, og de løb derefter fra stedet.

De tre mænd beskrives som:
A: mand, ca. 16 år, ca. 170 cm høj, spinkel af bygning, udenlandsk af udseende – muligvis tyrkisk, sort hår med “armycut”. Iført sort vindjakke, mørkeblå jeans og hvide sko. Talte dansk med accent.
B: mand, ca. 16-17 år gammel, ca. 180 cm høj, spinkel af bygning, udenlandsk af udseende, sort hår, som var kort i siderne. Iført mørkelilla kasket, strikpullover med lynlås i toppen, mørke bukser, hvide sko. Havde en guldkæde om halsen. Talte dansk med accent.
C: mand, ca. 17 år, ca. 160-165 cm høj, arabisk af udseende, pletvis skæg omkring munden. Iført mørkeblå vindjakke, sandfarvede bukser og hvide sko.

Indbrud i perioden

Helsingevej, Kirke Helsinge, Gørlev
Glentevej, Høng
Ved Gærdet, Søby, Høng
Kystvejen, Kalundborg
Poppelvej, Snertinge
Frederiksberg, Svebølle