Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Kalundborg Kommune i tidsrummet fra den 20. maj til den 28. maj 2019.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Spirituskørsel – Tørvemosevej, Eskebjerg – Kalundborg

Kl. 18.45 sigtede og anholdte politiet en 73-årig mand uden fast bopæl, der kørte i en personbil, selvom han var spirituspåvirket. Han fik udtaget en blodprøve, der nu vil blive undersøgt for at fastlægge hans promille. Herefter blev manden løsladt, men han vil høre nærmere fra politiet, når resultatet af blodprøven kommer.

Bil rullede rundt i solouheld – Omfartsvejen, Gørlev – Kalundborg

Kl. 17.35 kørte en personbil, der blev ført af en 24-årig mand fra Gørlev, ad Omfartsvejen mod nord, da bilen af ukendte årsager fik det ene hjulpar ud i rabatten. Føreren drejede kontra, men bilen kom i slinger, og kørte tværs over kørebanen og endte i grøften, hvor den rullede rundt. Bilen ramte undervejs et skilt. Føreren slap fra uheldet med en forskrækkelse og en kraftigt beskadiget bil.

Ung mand truet – Odinsvej, Høng – Kalundborg

Politiet fik torsdag kl. 03.12 en anmeldelse om, at to mænd havde truet en 17-årig ung mand i hans hjem. De medbragte en pistollignende genstand, som de truede den 17-årige med, mens de spurgte om han havde nogle penge. De kiggede i hans pengepung, der var tom, hvorefter de tog et tv og forlod stedet. Politiet efterforskede sagen, og fandt frem til, at de mistænke muligvis befandt sig på en adresse på Fynsvej i Høng. Torsdag middag lavede politiet en anholdelsesaktion på stedet, hvor en 19-årig mand blev anholdt og sigtet i sagen. Han vil kl. 12.30 i dag blive fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Holbæk med begæring om varetægtsfængsling. Anklagemyndigheden vil begære dørlukning i sagen, af hensyn til efterforskningen, da der fortsat er en gerningsmand på fri fod.

Forsøg på bedrageri via datingside – Kalundborg

Kl. 10.15 anmeldte en 29-årig mand fra Kalundborg, at han havde skrevet med en pige på en datingside. Pludselig bad pigen om den 29-åriges telefonnummer, hvorefter hun ringede op via datingsiden og oplyste, at han var blevet hacket. Pigen forklarede, at politiet ville kontakte den 29-årige. Tyve minutter senere ringede en mand, der præsenterede sig som politimand. “Betjenten” bad anmelderen oplyse sit cpr. nummer, Nem-ID koder og hævekortoplysninger. Den 29-årige oplyste sit cpr. nummer, men oplyste ikke yderligere, da han fattede mistanke til opkaldet. Han havde ikke mistet nogen penge, men synes det var en utryg oplevelse og ringede til politiet. Politiet efterforsker nu sagen for at finde frem til de to personer, der kontaktede den 29-årige.

Politiet vil gerne opfordre borgerne til at udvise en sund skepsis overfor alle fremmede, der henvender sig og oplyser, at de at fra firmaer eller offentlige myndigheder. Stil kritiske spørgsmål og afbryd telefonsamtalen, hvis du er i tvivl om henvendelsen er reel. Oplys aldrig personfølsomme oplysninger som f.eks personnummer eller Nem-ID, koder eller oplysninger om betalingskort.

Indbrud i villa – Elledevej, Kalundborg

To gerningsmænd skaffede sig fredag morgen omkring kl. 08.41 adgang til en villa på Elledevej i Kalundborg. Tyvene stjal blandt andet bærbar computer, designermøbler, møntsamling, pengeskab, og på deres vej væk fra området var en snarrådig borger hurtig til at filme deres foretagende med sin mobiltelefon. De to gerningsmænd beskrives som:

A: Mand, 25-35 år, 180 cm, Kropsbygning: Almindelig, Iført: solbriller, grøn hættetrøje, mørke bukser
B: Mand, 25-36 år, 175 cm, Kropsbygning: Almindelig, Iført: sort kasket, mørk jakke/vest, mørke jeans, og sorte sko, noget rødligt på handskerne. De to gerningsmænd kørte væk i en grøn personbil.

Politiet hører gerne fra borgere, der har oplysninger i sagen, eller som har set noget mistænkeligt på gerningstidspunktet. Kontakt politiet på tlf. 114.

Knallertfører fik hele pladen fuld – Klosterparkvej, Kalundborg

Kl. 11.02 standsede en beredskabspatrulje en lille knallert, der tilsyneladende ikke havde helt styr på reglerne. Føreren, en 17-årig mand fra Kalundborg, kørte uden styrthjelm og havde en person siddende bag på knallerten. Desuden gav han ikke tegn, da han skulle foretage højresving, og efterkom ikke politiets anvisninger om at standse. Knallerten var desuden ikke lovlig, da den kunne køre hurtigere end den tilladte hastighed for en lille knallert. Den 17-årige vil blive præsenteret for en bøde for alle forseelserne.

Spirituskørsel på trehjulet elscooter – Kalundborg

Kl. 14.04 blev en 65-årig mand fra en mindre by uden for Kalundborg sigtet for spirituskørsel, da han førte en elscooter, selvom han var påvirket af spiritus. Manden væltede under sin kørsel, da han påkørte en kantsten. Manden kom ikke alvorligt til skade ved uheldet, men blev han fik udtaget en blodprøve, der skal vise hans promille under uheldet. Den 65-årige kan forvente at høre nærmere fra politiet, når blodprøveresultatet kommer.

Færdselsuheld, spirituskørsel – Slagelse Landevej, Kalundborg

Kl. 15.27 stødte tre biler sammen på Slagelse Landevej. Alle tre biler kørte i nordlig retning på Slagelse Landevej. En 31-årig kvinde fra Kalundborg havde sagtnet farten for at dreje til venstre, da den bagvedkørende bil med en 36-årig mand ligeledes fra Kalundborg ramte hende bagfra. Dette skete, fordi en varebil ført af en 43-årig mand fra Kalundborg ramte bagenden af den 36-årige mands personbil, da han sænkede farten. En patruljebil kom til stedet, hvor den 43-årige mand blev skønnet beruset, og han blev derfor anholdt og sigtet, så politiet kunne få udtaget en blodprøve. Manden vil høre nærmere fra politiet, når hans sag skal afgøres. Ingen af personerne behøvede lægehjælp på stedet.

Tvist om skade på bilen – Bredgade, Kalundborg

Kl. 19.12 ringede en 77-årig kvinde fra Kalundborg til politiet, fordi hun var utryg ved en episode, der var sket på parkeringspladsen til et supermarked i Kalundborg. Kvinden var på vej ud fra parkeringspladsen, da en anden bil stoppede helt tæt ved hendes, og føreren steg ud og viftede med armene. Den mandlige fører i den anden bil anklagede kvinden for at have ramt hans bil, og han fremviste en bule på bilen. Kvinden ønskede at klare sagen i god mindelighed og indvilgede i at køre med til en mekaniker for at få besigtiget skaden. Den 77-årige kvinde standsede sammen med den anden fører foran en bygning, hvor en tredje person, der sagde, han var mekaniker, besigtigede skaden og sagde, at det ville koste omkring 10.000 kroner at reparere bilen. Kvinden protesterede over det høje beløb, og den anden fører foreslog derfor, at de sammen kørte hen og hævede 2.500 kroner, som han så ville være tilfreds med til at udbedre den skade, han anklagede kvinden for at have lavet. Kvinden hævede derfor pengebeløbet, som hun gav til manden, hvorefter to parter skiltes. Efterfølgende vurderede kvinden, at hun var blevet snydt, og derfor kontaktede hun politiet.

Borgerne opfordres til at kontakte politiet, hvis de er indblandet i et færdselsuheld, og parterne ikke er enige om skyldsspørgsmålet. Politiet opfordrer til, at man udviser en sund skepsis over for fremmede, der ønsker at klare den slags med kontant afregning på stedet uden at anmelde til forsikringen, da der er risiko for at blive snydt.

“Skud” var udstødningslarm – Slagelsevej, Snertinge – Kalundborg

Kl. 00.12 kom en anmeldelse om, at der var hørt flere høre brag, der kunne være skud ved en rundkørsel i Snertinge. Efterfølgende havde anmelderen hørt en bil, der kørte hurtigt fra stedet ad Kalundborgvej i østlig retning. Flere patruljer blev sendt til området for at undersøge sagen. De kørte rundt i området, men fandt ikke frem til noget, der kunne tyde på, at der var affyret skud. Derimod talte politiet med flere borgere, der også havde hørt de høje brag, men var sikre på, at det var en udstødning på en bil, der “bragede”. Patruljerne fortsatte derfor til andre opgaver.

Mand med knive anholdt – Møllestræde, Kalundborg

Kl. 17.47 kom et alarmopkald om, at en mand havde opsøgt en 43-årig mand med to knive. Manden havde fægtet med knivene og ramt den 43-årige i ansigtet. En patrulje og en ambulance kørte til stedet. Den forurettede havde fået nogle snitsår i ansigtet, og han blev kørt til behandling på skadestue. Skaderne var ikke livstruende. Politiet gennemsøgte området efter den mistænkte, men fandt i første omgang ikke frem til ham. Omkring kl. 19.35 fik politiet oplysninger om, at den mistænkte var tilbage ved gerningsstedet. En patrulje kom hurtigt frem og anholdt en 44-årig mand fra Kalundborg, der blev sigtet for kvalificeret vold. Han blev fundet i besiddelse af to knive, der blev beslaglagt. Manden var påvirket af spiritus, så han har overnattet i detentionen til afrusning. Han er nu ved at blive afhørt til sagen og vil senere i dag blive fremstillet i grundlovsforhør med begæring om varetægtsfængsling.

Ulykkelig kvinde – Vibevænget, Kalundborg

Kl. 00.11 fik politiet via alarm 112 en melding om, at en kvinde havde været i vandet og nu i våd tilstand havde henvendt sig på en adresse på Vibevænget. Politiet kørte til området og fik kontakt til en ulykkelig, 36-årig kvinde fra Kalundborg. Hun bekræftede, at hun var gået ud i det kolde vand, fordi hun ikke havde det så godt. Hun var dog vendt om og kommet op på land, fordi hun trods alt gerne ville have hjælp. Politiet sørgede derfor for transport af hende til et sygehus til fornøden behandling og omsorg.

Hitteknallert – Klosterparkvej, Kalundborg

Kl. 15.49 anmeldte en opmærksom borger, at to drenge stod og rodede med en knallert, som ikke var deres. Den så stjålet ud, da den ikke var låst og manglede benzindækslet. Anmelderen sikrede knallerten indtil politiet kom frem. Patruljen undersøgte knallerten nærmere og det viste sig, at knallerten ikke var meldt stjålet. Politiet kontaktede den tidligere registrerede ejer, som oplyste, at han havde solgt knallerten til en navngiven person, som politiet ikke umiddelbart kunne finde frem til. Knallerten blev indbragt af politiet for at forhindre, at der skulle ske noget med den, og for at udlevere den til rette ejer. Politiet er altid glade for at få tip fra borgerne om mistænksomme forhold, som giver politiet mulighed for at skride ind, hvis det er påkrævet.

Uvejr skabte problemer – Køge, Holbæk, Kalundborg

Kalundborg:

Kl. 05.08 i krydset Bredgade/Vænget i Kalundborg blev lyssignalet afbrudt som følge af lynnedslag.

Politiet har ikke fået nogen anmeldelser om uheld eller tilskadekomst i forbindelse med uvejret.

Flugtbilist efter påkørsel af knallert – Slagelsevej, Kalundborg

Kl. 22.40 holdt en 17-årig ung mand fra Kalundborg på fortovet på sin knallert i en rundkørsel og talte med en ven. En sølvgrå personbil kørte gennem rundkørslen og med lav hastighed op på fortovet og ind i knallerten, hvor den unge mand blev skubbet tilbage af bilens fart. Herefter kørte bilen hurtigt videre ad Slagelsevej i sydlig retning uden at standse og udveksle oplysninger.

Politiet vil gerne i kontakt med føreren af den sølvgrå personbil, der kørte fra stedet. Kontakt politiet på tlf. 114, hvis du har set den sølvfarvede bil, der kørte op fortovet og ramte knallerten.

Færdselsuheld – Nykøbingsvej / Kragerupgårdsvej, Ørslev, Ruds-Vedby – Kalundborg

Kl. 17.34 var der sket et færdselsuheld i et vejkryds, idet to bilister var stødt sammen. En 24-årig kvinde fra Solrød Strand var kørt i en personbil ad Kragerupgårdsvej mod øst frem til krydset, hvor hun ville fortsætte ligeud. Da hun kørte frem i krydset, blev hun på sin venstre side påkørt af en personbil ført af en 63-årig mand fra Dianalund ad Nykøbingvej mod syd. En ambulance var sendt til uheldsstedet, men begge parter var sluppet med diverse knubs som følge af uheldet. Den 24-årige kvinde kan forvente at høre nærmere fra politiet i anledning af uheldet.

Indbrud i perioden

Hasseltoften, Gørlev – Tre steder
Lærketoften, Gørlev – To steder
Bagervænget, Sæby, Høng (3 adresser)
Poppellunden, Høng – 2 adresser
Skolevej, Svebølle