Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Kalundborg Kommune i tidsrummet fra den 5. april til den 16. april 2019.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Borger hjalp ældre kvinde – Kr. Helsinge, Gørlev Sj. – Kalundborg

Kl. 00.25 anmeldte en 43-årig mand fra Hvidovre, at han havde fundet en konfus 95-årig kvinde liggende på en villavej, hvor hun mente, at hun havde været på besøg. Hun kunne ikke finde hjem, så anmelderen kontaktede politiet. Politiet fandt frem til, at kvinden boede 50 meter nede af vejen og kontaktede hjemmeplejen, der straks sendte personale til stedet for at afhente kvinden. Den omsorgsfulde anmelder blev ved kvinden indtil hun var i trygge hænder hos hjemmeplejen.

Færdselsuheld med flugtbilist – Helsingevej i Gørlev

Kl. 16.11 ringede 16-årig ung mand fra Store-Fuglede til politiet, fordi han på afstand var vidne til et færdselsuheld, hvor den ene part har forladt stedet uden at overholde sine forpligtelser ved færdselsuheld. En 16-årig ung mand fra Gørlev kom kørende på en lille knallert ind i rundkørslen ved Gørlev Landevej og Helsingevej. Her kommer en personbil, som ikke overholder sin ubetingede vigepligt og påkører den lille knallert. Den 16-årige ryger op på køleren af bilen, men da bilen fortsætter, falder han ned på asfalten og kan selv rejse sig og trække knallerten ind på cykelstien. Flere køretøjer var vidne til episoden, og et af disse vidner beskriver bilen, der forlod stedet uden at standse, som en mørkegrå Skoda. Bilen må formodes at have skader på fronten. Desuden har vidner aflæst bilens nummerplade, og politiet undersøger nu, hvem der har været fører af bilen. Politiet hører meget gerne fra personer, der har oplysninger om køretøjet eller færdselsuheldet.

Arbejdsulykke – Kulbyvej, Kulby, Høng – Kalundborg

Kl. 08.27 slog en lokal, 51-årig kvinde alarm, idet hun havde fundet en kvæstet, ung mand liggende på en mark. Kort efter denne anmeldelse havde to mænd, der kørte i bil ad Kulbyvej, set en traktor med tilkoblet tromlet køre langsomt og uden fører på marken. Mændene havde derfor standset deres bil og løbet hen til traktoren, som blev standset. Ved at følge sporet bagud fik de på den modsatte side af en bakketop øje på kvinden, der stod afventede ved den kvæstede mand, der fik den fornødne førstehjælp. Ved ambulancens ankomst blev han tilset af ambulancepersonale, der afventede en lægehelikopters ankomst. I lægehelikopteren blev den kvæstede mand fløjet til Rigshospitalets traumecenter, hvor han fik konstatereret adskillige brud på sine ribben. Politiets foreløbige efterforskning fik klarlagt, at den kvæstede var en 16-årig ung mand fra Slagelse, der havde været i gang med at tromle marken. På et tidspunkt havde han formentlig været ude af traktoren for at fjerne en sten, men var formentlig under uheldige omstændigheder blevet kørt over af enten traktoren eller tromlen med kvæstelserne i brystet til følge. Den 16-årige havde kørekort til traktor og blev senere på dagen meldt uden for livsfare under indlæggelsen på Rigshospitalet. Den 16-årige er ikke afhørt til sagen, hvorfor politiet ikke kender de præcise omstændigheder i sagen, der behandles som en arbejdsulykke.

Brand i pillefyr – Sejerbyvej, Sejerø – Kalundborg

Kl. 14.52 kom et alarmopkald om brand i en villa på Sejerø. Sognefogeden kørte til stedet og orienterede politiet om, at der var tale om en mindre brand, der var opstået i et pillefyr. Ilden blev hurtigt slukket, uden at der skete skade på huset. Der var havde været kraftig røgudvikling, og der var derfor kommet røgskader på huset. Ingen personer kom til skade ved branden. Politiet fandt ikke grundlag for at gøre yderligere i anledning af branden.

Motorcylist kørte ind i bil – Holbækvej, Kalundborg

Kl. 12.51 skete et sammenstød imellem en bil og en motorcykel. Bilen, der blev ført af en 54-årig mand fra Værløse, bremsede ned for at svinge og holdt tilbage for trafik på cykelstien. Bagved kørte en 43-årig mand på motorcykel, der ikke nåede at bremse, men påkørte bilen foran. En ambulance blev tilkaldt til behandling af motorcyklisten, der pådrog sig knoglebrud på sit ben. Han blev kørt til sygehuset til videre behandling. Politiet afspærrede vejkrydset og omdirigerede færdslen. Efter ca. 30 min kunne vejen igen åbnes, så trafikken kunne køre i krydset igen. Ingen andre kom til skade ved uheldet.

Færdselsuheld – Østrupvej, Kalundborg

Kl. 12.23 rykkede ambulancepersonale og politiet ud til en færdselsuheld, hvor en motorcykel var forulykket. En kvæstet kvinde blev i den ligeledes tilkaldte lægehelikopter fløjet til Rigshospitalets traumecenter til undersøgelse og behandling for eventuelle indre kvæstelser. En mand blev i en ambulance bragt til skadestuen i Holbæk til undersøgelse for eventuelle kvæstelser i hovedet. Rutinemæssigt fik politiet udtaget en blodprøve af manden, der var en 51-årig mand fra Kalundborg, og som havde været fører af motorcyklen. Ved nærmere undersøgelse af uheldsstedet kunne politiet konstatere, at motorcyklen af ukendte årsager havde påkørt et skilt, hvorefter både føreren og passageren – en 73-årig kvinde fra Karlslunde – på motorcyklen var landet på en mark. Ingen af personerne er afhørt til sagen, men tilsyneladende er der tale om et solouheld.

Spirituskørsel – Stationsvej, Kalundborg

Kl. 17.44 anholdt og sigtede politiet en 42-årig kvinde fra Kalundborg for spirituskørsel i en personbil. Hun blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Brandundersøgelse – Kragevigvej, Kragerup, Ruds-Vedby – Kalundborg

Kl. 17.47 rykkede brandvæsnet og politiet ud til ildebrand i en nedlagt staldbygning. I forlængelse af staldbygningen var der en lade, som branden bredte sig til. Trods brandvæsnets indsats nedbrændte begge bygninger, hvor der ikke var nogen dyr til stede. Heller ikke nogen personer kom til skade ved branden, som måske kan være startet, efter at en 77-årig mand fra Ruds-Vedby kort før brandens opståen havde brændt haveaffald af tæt på de nu nedbrændte bygninger. Gløder og gnister fra bålet med haveaffaldet kan måske have antændt bygningerne, idet vinden på brandtidspunktet kunne føre eventuelle gnister ind over bygningerne. Politiet undersøger nu brandårsagen nærmere for at kunne afgøre, om den 77-årige har foretaget bålafbrændingen uden at udvise den fornødne forsigtighed i forbindelse hermed.

Indbrud i perioden

Esbern Snaresvej, Kalundborg
Lundemarken, Kalundborg