Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Kalundborg Kommune i tidsrummet fra den 29. marts til den 9. april 2019.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Beruset kvinde i grøft – Eskebjergvej, Eskebjerg – Kalundborg

Kl. 23.16 fik politiet via alarm 112 melding om, at en formentlig spirituspåvirket kvinde råbte om hjælp fra kanten af vejen i Eskebjerg-området. Politiet fik lokaliseret kvinden, som var en 52-årig kvinde fra Eskebjerg. Hun havde været på vej hjem fra en fest, men var midlertidigt havnet i vejgrøften. Årsagen kunne måske været spirituspåvirkningen, men dog ikke mere, end at hun kunne transportere sig selv hjem, da politiet havde hjulpet hende op af grøften.

Mindre færdselsrazzia – Havnevej, Havnsø, Føllenslev – Kalundborg

I tidsrummet kl. ca. 15.30-16.30 foretog politiet en mindre færdselskontrol i Havnsø, hvor ca. 40 trafikanter blev standset og kontrolleret af politiet. Kontrollen medførte én sag om kørsel i frakendelsestiden, én blev sigtet for kørsel uden at bruge sikkerhedsselen, og én blev sigtet for ikke at have holdt den lovpligtige ansvarsforsikring i kraft på køretøjet.

Borger hjalp ældre kvinde – Kr. Helsinge, Gørlev Sj. – Kalundborg

Kl. 00.25 anmeldte en 43-årig mand fra Hvidovre, at han havde fundet en konfus 95-årig kvinde liggende på en villavej, hvor hun mente, at hun havde været på besøg. Hun kunne ikke finde hjem, så anmelderen kontaktede politiet. Politiet fandt frem til, at kvinden boede 50 meter nede af vejen og kontaktede hjemmeplejen, der straks sendte personale til stedet for at afhente kvinden. Den omsorgsfulde anmelder blev ved kvinden, indtil hun var i trygge hænder hos hjemmeplejen.

Færdselsuheld med flugtbilist – Helsingevej i Gørlev

Kl. 16.11 ringede en 16-årig ung mand fra Store-Fuglede til politiet, fordi han på afstand var vidne til et færdselsuheld, hvor den ene part har forladt stedet uden at overholde sine forpligtelser ved færdselsuheld. En 16-årig ung mand fra Gørlev kom kørende på en lille knallert ind i rundkørslen ved Gørlev Landevej og Helsingevej. Her kommer en personbil, som ikke overholder sin ubetingede vigepligt og påkører den lille knallert. Den 16-årige ryger op på køleren af bilen, men da bilen fortsætter, falder han ned på asfalten og kan selv rejse sig og trække knallerten ind på cykelstien. Flere køretøjer var vidne til episoden, og et af disse vidner beskriver bilen, der forlod stedet uden at standse, som en mørkegrå Skoda. Bilen må formodes at have skader på fronten. Desuden har vidner aflæst bilens nummerplade, og politiet undersøger nu, hvem der har været fører af bilen.
Politiet hører meget gerne fra personer, der har oplysninger om køretøjet eller færdselsuheldet.

Arbejdsulykke – Kulbyvej, Kulby, Høng – Kalundborg

Kl. 08.27 slog en lokal, 51-årig kvinde alarm, idet hun havde fundet en kvæstet, ung mand liggende på en mark. Kort efter denne anmeldelse havde to mænd, der kørte i bil ad Kulbyvej, set en traktor med tilkoblet tromlet køre langsomt og uden fører på marken. Mændene havde derfor standset deres bil og løbet hen til traktoren, som blev standset. Ved at følge sporet bagud fik de på den modsatte side af en bakketop øje på kvinden, der stod afventede ved den kvæstede mand, der fik den fornødne førstehjælp. Ved ambulancens ankomst blev han tilset af ambulancepersonale, der afventede en lægehelikopters ankomst. I lægehelikopteren blev den kvæstede mand fløjet til Rigshospitalets traumecenter, hvor han fik konstatereret adskillige brud på sine ribben. Politiets foreløbige efterforskning fik klarlagt, at den kvæstede var en 16-årig ung mand fra Slagelse, der havde været i gang med at tromle marken. På et tidspunkt havde han formentlig været ude af traktoren for at fjerne en sten, men var formentlig under uheldige omstændigheder blevet kørt over af enten traktoren eller tromlen med kvæstelserne i brystet til følge. Den 16-årige havde kørekort til traktor og blev senere på dagen meldt uden for livsfare under indlæggelsen på Rigshospitalet. Den 16-årige er ikke afhørt til sagen, hvorfor politiet ikke kender de præcise omstændigheder i sagen, der behandles som en arbejdsulykke.

Færdselsuheld – Sorøvej, Høng – Kalundborg

Kl. 18.07 fik politiet et alarmopkald om et færdselsuheld. En 25-årig mand, kørende ad Sorøvej mod vest mistede i en kurve herredømmet over bilen og kørte ud på mark, hvor bilen væltede rundt og føreren blev slynget ud af bilen. En patrulje afspærrede vejen og føreren af bilen blev fløjet til Odense Universitetshospital i helikopter med flere skader på kroppen. Manden meldes uden for livsfare.

Arbejdsulykke med gødningsspreder – Lodbjergvej, Høng – Kalundborg

Kl. 15.37 kom et alarm 112 opkald om en arbejdsulykke i forbindelse med landbrugsarbejde. En 40-årig mand havde arbejdet med en kunstgødningsspreder og fik i den forbindelse sin ene fod i klemme. Han ringede selv 112, da han kunne mærke at han fik blod i støvlen. Ambulance og politi blev sendt til stedet, hvor de fik frigjort manden fra gødningssprederen. Hans fod var kommet alvorligt til skade, og han blev kørt til sygehuset til behandling. Arbejdstilsynet blev orienteret og politiet optog rapport. De to myndigheder skal nu i fællesskab have klarlagt, om der er sket brud på arbejdsmiljøloven. Den 40-årige blev opereret i sin fod, der fik flere brud og sår.

Brand i pillefyr – Sejerbyvej, Sejerø – Kalundborg

Kl. 14.52 kom et alarmopkald om brand i en villa på Sejerø. Sognefogeden kørte til stedet, og orienterede politiet om, at der var tale om en mindre brand, der var opstået i et pillefyr. Ilden blev hurtigt slukket, uden at der skete skade på huset. Der havde været kraftig røgudvikling, og der var derfor kommet røgskader på huset. Ingen personer kom til skade ved branden. Politiet fandt ikke grundlag for at gøre yderligere i anledning af branden.

Motorcylist kørte ind i bil – Holbækvej, Kalundborg

Kl. 12.51 skete et sammenstød imellem en bil og en motorcykel. Bilen, der blev ført af en 54-årig mand fra Værløse, bremsede ned for at svinge og holdt tilbage for trafik på cykelstien. Bagved kørte en 43-årig mand på motorcykel, der ikke nåede at bremse, men påkørte bilen foran. En ambulance blev tilkaldt til behandling af motorcyklisten, der pådrog sig knoglebrud på sit ben. Han blev kørt til sygehuset til videre behandling. Politiet afspærrede vejkrydset og omdirigerede færdslen. Efter ca. 30 min kunne vejen igen åbnes, så trafikken kunne køre i krydset igen. Ingen andre kom til skade ved uheldet.

Færdselsuheld – Østrupvej, Kalundborg

Kl. 12.23 rykkede ambulancepersonale og politiet ud til et færdselsuheld, hvor en motorcykel var forulykket. En kvæstet kvinde blev i den ligeledes tilkaldte lægehelikopter fløjet til Rigshospitalets traumecenter til undersøgelse og behandling for eventuelle indre kvæstelser. En mand blev i en ambulance bragt til skadestuen i Holbæk til undersøgelse for eventuelle kvæstelser i hovedet. Rutinemæssigt fik politiet udtaget en blodprøve af manden, der var en 51-årig mand fra Kalundborg, og som havde været fører af motorcyklen. Ved nærmere undersøgelse af uheldsstedet kunne politiet konstatere, at motorcyklen af ukendte årsager havde påkørt et skilt, hvorefter både føreren og passageren – en 73-årig kvinde fra Karlslunde – på motorcyklen var landet på en mark. Ingen af personerne er afhørt til sagen, men tilsyneladende er der tale om et solouheld.

Spirituskørsel – Stationsvej, Kalundborg

Kl. 17.44 anholdte og sigtede politiet en 42-årig kvinde fra Kalundborg for spirituskørsel i en personbil. Hun blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Brandundersøgelse – Kragevigvej, Kragerup, Ruds-Vedby – Kalundborg

Kl. 17.47 rykkede brandvæsnet og politiet ud til ildebrand i en nedlagt staldbygning. I forlængelse af staldbygningen var der en lade, som branden bredte sig til. Trods brandvæsnets indsats nedbrændte begge bygninger, hvor der ikke var nogen dyr til stede. Heller ikke nogen personer kom til skade ved branden, som måske kan være startet, efter at en 77-årig mand fra Ruds-Vedby kort før brandens opståen havde brændt haveaffald af tæt på de nu nedbrændte bygninger. Gløder og gnister fra bålet med haveaffaldet kan måske have antændt bygningerne, idet vinden på brandtidspunktet kunne føre eventuelle gnister ind over bygningerne. Politiet undersøger nu brandårsagen nærmere for at kunne afgøre, om den 77-årige har foretaget bålafbrændingen uden at udvise den fornødne forsigtighed i forbindelse hermed.

Stjålet crosser i bytte for bil – Kalundborg / Holbæk

Kl. 14.18 kontaktede en mand fra Kalundborg politiet, fordi han tidligere havde fået stjålet sin motocrosser fra en adresse i Gørlev, og nu var blevet kontaktet af en bilsælger. En mand, der via et internetbaseret salgssted var ved at sælge sin bil, var blevet kontaktet af en mulig køber, der som bytte ville give en motocrosser. Bilsælgeren undrede sig over dette tilbud og undersøgte den tilbudte motocrosser nærmere via en forhandler, der kunne oplyse, at den er meldt stjålet fra manden fra Kalundborg. Bilsælgeren kontaktede derfor efterfølgende ejeren af motocrosseren. Den interesserede bilkøber havde oplyst en privatadresse i Tølløse-området, som politiet så rykkede ud til. Her fandt politiet den stjålne motocrosser, ligesom politifolkenes næsebor blev fyldt af en kraftig lugt af hash. På stedet traf politiet to mænd på 20 og 44 år fra Tølløse, som blev sigtet for at have stjålet motocrosseren. Efter at en tilkaldt narkohund havde undersøgt stedet, blev den 44-årige tillige sigtet for besiddelse af knap 37 gram hash. Begge kan således forvente at høre nærmere fra politiet, når sagerne mod dem skal afgøres.

Narkokørsel – Holbækvej, Kalundborg

Kl. 14.54 sigtede og anholdte politiet en 39-årig mand fra Kalundborg for narkokørsel i en personbil. Han havde desuden været frakendt førerretten i forbindelse med spirituskørsel. Han blev ved anholdelsen fundet i besiddelse af en ½ hashjoint, som politiet beslaglagde. Han fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Han kan forvente at høre mere fra politiet, når resultatet af blodprøven kommer.

Efterforskning i indbrudssager – Holbæk / Snertinge

Indbrudsgruppen hos Midt- og Vestsjællands Politi foretog tirsdag formiddag ransagning på to adresser i hhv. Holbæk og Snertinge, efter at politiet forinden havde fået en kendelse fra retten om, at mistankegrundlaget var til stede til at ransage de to adresser i en sag om indbrudskriminalitet. Ved ransagning af en lejlighed i Holbæk bys sydlige del traf politiet en 29-årig mand fra Holbæk. Ved denne ransagning fandt politiet ikke nogen tyvekoster, men politiet fandt dog 41 gram hash og en bajonet med en klinge på 24 cm. Den 29-årige blev derfor kortvarigt anholdt og sigtet for overtrædelse af både lov om euforiserende stoffer og knivloven. Hashen og bajonetten blev beslaglagt som bevis i sagen med henblik på konfiskation og senere destruktion.

Ved ransagning af adressen i Snertinge traf politiet flere personer på stedet, heriblandt en 42-årig mand fra Holbæk. Politiet fandt bl.a. ½ gram amfetamin, fire gram MDMA og ni gram hash, som den 42-årige erklærede sig at være ejer af. Han blev derfor sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer og anholdt som mistænkt i andre sager om berigelseskriminalitet. Politiet havde forinden fundet grundlag for at sigte ham for et indbrud i en villa i Kirke-Hyllinge i maj 2018, et indbrud i en institution i Holbæk i december 2017 samt tyveri af bl.a fem TV og nogle dyner fra et overnatningssted i Mørkøv i november 2017. Den 42-årige blev løsladt efter afhøring til sagerne, som han vil høre nærmere om, når disse skal afgøres.

Indbrud i perioden

Esbern Snaresvej, Kalundborg
Lundemarken, Kalundborg
Elletoften, Kalundborg
Vænget, Kalundborg
Volden, Kalundborg
Fr. Andersensvej, Kalundborg