Her kan man se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Kalundborg Kommune i tidsrummet fra den 20. december 2018 til den 15. januar 2019.

Bemærk, at det er de hændelser, som politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Arbejdsulykke – Frederiksvej, Gørlev – Kalundborg

Kl. 1229 fik politiet en melding om en arbejdsulykke, hvor en mand var kommet til skade efter et fald. Det viste sig, at en 19-årig mand fra Svebølle var kørt op med en lift til en højde af ca. 3 meter under sit arbejde i en industrihal. Der opstod af ukendte årsager en defekt i liften, så den ikke kunne køre ned igen. Den 19-årige kravlede derfor ned via liftens teleskoper, men mistede herunder fodfæstet, så han faldt ned på et betongulv. Han blev indbragt til skadestuen i Slagelse, hvor han blev indlagt til behandling på mistanke om flere knoglebrud samt hjernerystelse. Politiet har optaget rapport om uheldet, som nu skal undersøges nærmere i samarbejde med Arbejdstilsynet for at kunne afgøre, om nogen kan drages til ansvar for ulykken.

Flygtede fra færdselsuheld – Odinvej, Høng – Kalundborg

Kl. 0542 kørte en bil af ukendte årsager ind i i en mur på Odinsvej. Bilen fortsatte gennem muren og påkørte herefter et rækværk, en postkasse og til sidst en bil, der holdt parkeret i indkørslen. Bilen holdt stadig på stedet, men føreren af bilen var der ikke. Politiet optog rapport på uheldet og kontaktede bilens ejer, der ville sørge for, at bilen blev fjernet. Politiet forsøger nu at finde frem til, hvem der var fører af bilen ved uheldet.

Indbrud i ældrebolig – Sofiehaven, Høng – Kalundborg

Kl. 0229 vågnede en 73-årig kvinde ved at en mand stod i hendes soveværelse med en lommelygte og bad om hendes pung. Hun spurgte ham, hvordan han var kommet ind og bad ham skrubbe af. Manden fastholdt dog, at han ville have hendes pung og han gennemsøgte hendes soveværelse for andre værdier. Kvinden gav tyven sin pung indeholdende 120 kr, hvorefter han forlod han stedet. En patrulje blev sendt til stedet, hvor de foretog en gerningsstedsundersøgelse. Det var umiddelbart ikke muligt at fastslå, hvordan manden var kommet ind. Hjemmet var gennemrodet, men forurettede kunne umiddelbart ikke se, at der var stjålet yderligere.
Forurettede beskrev manden som: Dansk, ca. 30-35 år, ca. 180 cm høj, almindelig til kraftig af bygning, iført sort tøj, sort jakke, sort hue, sort tørklæde for munden. Medbragte en lommelygte.
Politiet efterforsker nu sagen og afventer tekniske erklæringer fra de undersøgelser, der blev foretaget på stedet.

Lokalpolitiet i Kalundborg/Holbæk vil meget gerne høre fra vidner, der har set den beskrevne mand natten til mandag i og omkring Sofiehaven i Kalundborg. Oplysninger i sagen kan gives til politiet på telefon 114.

Lov om euforiserende stoffer – Lerchenborgvej, Kalundborg

Kl. 0026 kontrollerede politiet tre mænd på 20, 22 og 23 år fra Kalundborg, da de opholdt sig i en parkeret bil på en parkeringsplads, hvor bilen holdt med lyset tændt. I bilen lugtede der kraftigt af hash, hvorfor politiet undersøgte de tre mænd og bilen nærmere. Den 23-årige blev fundet i besiddelse af 12½ gram hash og en joint, så han blev sigtet for ulovlig besiddelse af disse stoffer. I bilen fandt politiet også yderligere ca. 6½ gram hash, som ingen af de tre ville vedkende sig ejerskabet af. Politiet beslaglagde derfor hashen med henblik på senere destruktion. Den 23-årige vil således høre nærmere fra politiet, når sagen mod ham skal afgøres.

Kørsel uden førerret – bil beslaglagt – Holbækvej, Kalundborg

Kl. 1314 standsede politiet en personbil, der blev ført af en 23-årig mand fra Kalundborg. Han kunne dog ikke fremvise noget kørekort, idet han ikke havde generhvervet sin førerret efter udløbet af en tidligere frakendelse af kørekortet. Han blev derfor sigtet for kørsel uden førerret i personbilen, som politiet beslaglagde efterfølgende. Grundlaget herfor var, at sigtelsen mod den 23-årige var den femte sigtelse for kørsel uden førerret inden for de seneste tre år. Han var dog utilfreds med beslaglæggelsen af bilen, hvorfor en dommer nu skal se på grundlaget herfor. Senere vil den 23-årige høre nærmere fra politiet både om protesten mod beslaglæggelsen, og når sagen skal afgøres.

Hastigshedskontrol – Holbækvej/Aldersrovej, Kalundborg

Kl. 0655 lavede politiet en hastighedskontrol på stedet. Politiet målte med laser og sigtede i den forbindelse 4 bilister for at køre for stærkt. Tre kørte så stærkt at de fik et klip i kørekortet, og en blev målt til at køre 99 km/t, selvom det kun er tilladt at køre 50 km/t op stedet. Denne sag lægges op til en betinget frakendelse. Alle bilisterne kan desuden forvente at få en bøde for forseelserne.

Søndag – mandag

Spirituskørsel – Slagelsevej v/ Rørby, Kalundborg

Kl. 1255 fik politiet en anmeldelse fra en bilist, som oplyste han kørte bag en bil, der kørte usikkert. Politiet fik oplysninger fra anmelderen om bilen, og patruljen kørte til bilejerens adresse i Store-Fuglede, hvor de traf en 74-årig mand, der tydeligt var påvirket af alkohol. Han blev derfor sigtet, anholdt og taget med til en blodprøveudtagelse, hvorefter han blev løsladt. Han erkendte, at han havde været ude at køre i sin bil, selvom han havde indtaget alkohol. Den 74-årige kan forvente at høre mere fra politiet, når resultatet af blodprøven kommer.

Narkokørsel – Svallerup Landevej, Svallerup, Kalundborg

Kl. 1125 standsede en politipatrulje en bil, der blev ført af en 26-årig mand fra Gørlev Sj., idet de ville lave en rutinemæssig kontrol af fører og køretøj. Det viste sig, at føreren var påvirket af narkotika, så han blev anholdt og taget med til en blodprøveudtagelse, hvorefter han blev løsladt. Han kan forvente at høre nærmere fra politiet, når resultatet af blodprøven kommer.

Færdselsuheld – Slagelsevej / Hovvejen, Kalundborg

Kl. 0800 anmeldte pårørende til en 14-årig dreng fra Kalundborg, at sønnen var blevet kørt ned i krydset Slagelsevej-Hovvejen. Den 14-årige var samme morgen kørt på cykel ad Slagelsevej ind mod Kalundborg og ville fortsætte ligeud i krydset ved Hovvejen. Et ukendt køretøj kom bagfra ad Slagelsevej og svingede til højre ad Hovvejen ind foran cyklisten, som væltede om på asfalten. Det ukendte køretøj fortsatte sin kørsel ad Hovvejen og undlad at give sig til kende over for cyklisten, der dog slap med overfladiske skrammer og ømhed som følge af uheldet. Også cyklen fik nogle få ridser som følge af uheldet, hvor politiet nu forsøger at få identificeret den svingende bilist.

Lokalpolitiet i Kalundborg hører gerne fra personer, der måtte have set uheldet, eller som kan give oplysninger om den svingende bilist. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Narkokørsel – Holbækvej, Værslev – Kalundborg

Kl. 0530 sigtede og anholdt politiet en 47-årig mand fra Nærum for narkokørsel, idet han havde ført en personbil, selvom han var påvirket af hash. Han fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt.

Indbrud i Perioden

Havnepladsen, Havnsø, Føllenslev
Sofiehaven, Høng
Holbækvej, Kalundborg
Ugerløsevej, Ugerløse, Kalundborg
Gl. Sorøvej, Rørby, Kalundborg
Præstemarken, Svallerup, Kalundborg