Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Kalundborg Kommune i tidsrummet Okt 17, 2018 til Okt 30, 2018.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Voldelige mænd i bil – Eskebjerg / Jerslev Sj. – Kalundborg

Kl. 1717 anmeldte en 48-årig mand fra Eskebjerg, at han stod ud ved vejen, da en personbil passerede med høj fart. Han kiggede efter bilen, hvilket fik føreren til at bremse kraftigt op. Føreren og en passager fra bilen steg ud og løb efter anmelderen, medens de truede ham verbalt. Anmelderen løb ind i sit hus og låste døren, hvorefter mændene fra bilen knuste ruderne og kastede en tung genstand fra en trailer mod anmelderens bil. Herefter kørte de to mænd fra stedet i bilen, som politiet ikke fandt trods eftersøgning i området.

Kl. 1826 anmeldte både to mænd på hhv. 37 og 71 år fra Jerslev Sj., at de begge på et tidspunkt mellem kl. 1600 og 1700 var blevet udsat for vold af to aggressive mænd i en bil. Den 37-årige havde på Hovedgaden set en lyseblå personbil køre med høj fart, hvilket fik ham til at ryste på hovedet. De to mænd i bilen standsede, steg ud og gi k i retn ing mod den 37-årige, som kørte fra stedet i sin bil. De to mænd fulgte efter, indtil den 37-årige standsede ved den 71-åriges bopæl. De to stod igen ud, men var bevæbnet med et jernrør, som de truede de to mænd med. Herefter knuste de flere ruder i den 37-åriges bil, og ved mændenes indgriben fik den 37-årige et slag i ansigtet, og den 71-årige fik en mindre kvæstelse på sine ene hånd. De to mistænkte blev beskrevet som: A: mand, 20-25 år, 180-185 cm høj, skaldet og med tatoveringer, iført en rød bluse; og B: mand, 20-25 år, 180-185 cm høj, skaldet og med tatoveringer, iført mørkt tøj. De var kørende i en lyseblå personbil formentlig af mærket Daihatsu Charade.

Lokalpolitiet i Holbæk/Kalundborg arbejder ud fra en formodning om, at der kan være tale om samme bil og med de samme to mistænkte mænd i begge episoder. Personer, der kan bidrage med oplysninger til identifikation af mændene, kan henvende sig til politiet på tlf. 114 med oplysnin ger i sagerne.

Nøgen mand – Høng – Kalundborg

Kl. 1124 anmeldte en ældre kvinde, at en nøgen mand løb rundt i området ved skolen: Lidt senere fik politiet en ny anmeldelse om, at personer fra et par biler forsøgte at tilbageholde en nøgen mand ved lægehuset, men manden var løbet væk. Politiet kørte til området og fik sammen med familien kontakt til den nøgne, 19-årige mand fra Høng. Familien fik ham dog iklædt lidt tøj og ville lade ham undersøge hos en læge. Dette ønskede han dog ikke, hvorfor politiet måtte assistere hermed. Efter samtale med lægen lod den 19-årige sig frivilligt indlægge på et sygehus til fornøden behandling, således at politiet efter ca. fire timer kunne returnere til øvrige opgaver.

Indbrud i villa – biltyv anholdt – Syvbækvej, Herslev, Høng – Kalundborg

Kl. 1853 anmeldte en 28-årig mand fra Høng, at der i løbet af dagtimerne havde været forøvet et indbrud i hans bolig, hvor en rude i en dør var blevet knust for at skaffe sig adgang. Ud over noget porcelæn og en playstation var der også stjålet nøgler til en varebil, som efterfølgende var blevet stjålet fra stedet. Varebilen blev efterlyst som stjålet, og efterforskning i indbrudssagen førte til en mistanke mod en 20-årig mand fra Dronningmølle. Han blev af Københavns Vestegns Politi truffet i Brøndby-området og anholdt tirsdag morgen til indbrudssagen. Varebilen blev også fundet i nærheden af det sted, hvor den 20-årige blev anholdt, og vil snarest blive genudleveret til rette ejer. Den anholdte blev løsladt efter afhøring til sagerne om indbrud og biltyveriet.

Mistænkelig forhold – Skovbrynet, Kalundborg

Kl. 1739 anmeldte en lokal kvinde noget, der kunne minde om en mulig kidnapning. Ved Ulshøj-hallen havde nogle udenlandsk udseende personer jagtet en anden person, som tilsyneladende var smidt ind i bagagerummet på en lys personbil. Bilen var kørt fra stedet, og kort efter fik politiet en ny henvendelse om samme lyse bil, der var blevet efterladt på Ulshøjvej. Fra bilen var flere personer flygtet gennem haver og via et grønt område af ukendt årsag. Politiet fik telefonisk kontakt til bilens ejer og senere til fire mænd på 18, 20, 21 og 32 år fra Kalundborg og en 19-årig mand fra Jægerspris. Ved nærmere undersøgelse af bilen blev der ikke fundet nogen personer i bagagerummet. De trufne mænd blev ikke sigtet for noget i anledning af deres lidt bemærkelsesværdige adfærd, idet ingen af dem angav at være “offer” for en mulig frihedsberøvelse som anmeldt indledningsvist.

Ældre kvinde på sen aftentur – Esbern Snaresvej, Kalundborg

Kl. 2321 anmodede personalet på en tankstation om assistance fra politiet, idet en ældre kvinde med rollator befandt sig på stedet. Hun kunne ikke huske meget om hverken eget navn eller sin adresse. Politiet fik dog hende identificeret som en 92-årig kvinde fra Kalundborg, som blev kørt hjem af politiet. På hendes bopæl afventede politiet hjemmeplejen, der efterfølgende tog sig af den 92-årige.

Varetægtsfængsling – Hærværk – Lupinvej, Kalundborg

En 51-årig mand fra Kalundborg, der blev anholdt natten mellem torsdag og fredag ved en børneinstitution på Lupinvej, hvor han blev tilbageholdt af en vægter som mistænkt for at have puttet en tændstik i dørlåsen, blev fredag fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Holbæk. Han blev ved retsmøde sigtet for flere tilfælde af hærværk ved at putte tændstikker i dørlåse forskellige steder i Kalundborg gennem de seneste måneder. Den 51-årige blev varetægtsfængslet i surrogat foreløbigt frem til den 13. november 2018.

Retsmødet blev mere langvarig end planlagt, fordi den først tilkaldte forsvarer måtte erklære sig inhabil i den konkrete sag, fordi forsvareren på sit kontor på et tidligere tidspunkt også havde fået stukket tændstikker i dørlåsen. Retten måtte tilkalde en ny forsvarer, så grundlovsforhøret kunne gennemføres som planlagt.

Humanitær eftersøgning – Sejerby, Sejerø – Kalundborg

Kl. 1745 meddelte sognefogeden, at han sammen med andre beboere og pårørende til den savnede – en 72-årig mand – ledte efter manden, der i nedtrykt sindstilstand var gået fra en sommerbolig kl. ca. 1200 for at gå en tur. Da han mod forventning ikke var vendt retur, havde pårørende slået alarm indledningsvist til sognefogeden på øen. Politiet iværksatte nu en eftersøgning med hunde, som med assistance fra Forsvaret blev fløjet til Sejerø, ligesom eftersøgningen af den savnede også foregik med assistance fra en helikopter. Den savnede blev også eftersøgt ved bopælen i Nordsjælland, men forgæves. Eftersøgningen blev indstillet sent på aftenen, uden at den savnede var blevet fundet. Eftersøgningen genoptages fredag formiddag med et større antal hunde og igen med assistance fra en helikopter. Se særskilt pressemeddelelse herom.

Grundlovsforhør – Hærværk – Lupinvej, Kalundborg

Kl. 0105 fik politiet en henvendelse fra en vægter, der i anden anledning havde ført tilsyn med en børneinstitution, om, at vægteren pludselig havde bemærket en mand opføre sig mistænkeligt ved et af indgangspartierne. Ved nærmere kontrol opdagede vægteren nu, at der sad en tændstik i dørlåsen, hvilket der ikke gjorde få minutter tidligere. Vægteren råbte manden an og tilbageholdt ham indtil politiets ankomst. Politiet kunne herefter anholde en 51-årige fra Kalundborg som mistænkt for hærværk mod dørlåsen. Ved siden af den anholdte fandt politiet en tændstikæske, som den anholdte inden anholdelsen havde smidt fra sig ifølge vægteren. Den anholdte vil blive afhørt til hærværkssagen, der minder om mange tilsvarende sager om hærværk mod dørlåse ved indstikning af tand- eller tændstikker i dørlåsene gennem de seneste måneder i Kalundborg. Anklagemyndigheden fremstiller d en anhol dte kl. 1200 i et grundlovsforhør i Retten i Holbæk som mistænkt for flere hærværksforhold i Kalundborg.

Indbrud i perioden
Rødelejevej, Bjergesø, Hørve Arnakkevej, Eskebjerg Syvbækvej, Herslev, Høng Elmegade, Kalundborg Engvej, Kalundborg Nørre Alle, Kalundborg Kløvermarken, Hvalsø Parcelvej, Svebølle Højgårdsvej, Ugerløse