Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Kalundborg Kommune i tidsrummet Sep 21, 2018 til Okt 02, 2018.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Spirituskørsel – Tranevej, Høng, Kalundborg

Kl. 2330 standsede en politipatrulje en personbil for at lave en rutinemæssig kontrol. Føreren af bilen, en 70-årig mand fra Slagelse, blev ved alkometertest fundet påvirket af alkohol. Han blev anholdt og taget med til en blodprøve, hvorefter han blev løsladt.

Døde ænder på vejen – Sæbyvej, Sæby, Høng – Kalundborg

Kl. 1025 meddelte en buschauffør, at der lå nogle ænder på vejen, idet jægere var på jagt i området. Buschaufføren oplyste tillige, at bussen blev ramt af en nedfalden and under kørslen. Politiet kørte straks til området, men fandt hverken døde ænder på vejen eller jægere i området. Derfor havde politiet ikke grundlag for at foretage sig yderligere i anledning af anmeldelsen.

Færdselsuheld / spirituskørsel – Kalundborgvej, Kalundborg

Kl. 0203 var en 25-årig mand fra Holbæk kørt i en personbil ad Kalundborgvej mod øst, da han af ukendte årsager påkørte en træ i midterrabatten. Træet spærrede efterfølgende vejen for trafik i vestlig retning. Da den 25-årige var påvirket af alkohol, blev han sigtet for spirituskørsel og kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol. Ingen andre trafikanter blev involveret i uheldet, som den 25-årige slap uskadt fra.

Narkokørsel – Slagelse Landevej, Kalundborg

Kl. 0224 anholdt og sigtede politiet en 23-årig mand fra Kalundborg for kørsel i en personbil i narkotikapåvirket tilstand. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve.

Indsats mod social dumping – Roskilde / Odsherred / Kalundborg / Ringsted

Onsdag formiddag og eftermiddag foretog udlændingeafdelingen hos Midt- og Vestsjællands Politi kontrol af forskellige typer virksomheder for at kontrollere eventuel udenlandsk arbejdskraft. Ved kontrollerne deltog også Arbejdstilsynet, Skattestyrelsen og Styrelsen for International Rekruttering og Integration (SIRI).

I Roskilde besøgte myndighederne et firma inden for autobranchen, men kontrolbesøget gav ikke anledning til at foretage sig yderligere. I Odsherred gav et besøg på en genbrugsvirksomhed heller ikke anledning til noget, hvilket også var tilfældet på en byggeplads i Kalundborg kommune og på to byggepladser i Ringsted. På de fem arbejdspladser kontrollerede myndighederne personer fra Tyrkiet (3), Grækenland (1), Bulgarien (3) og Litauen (3), hvis arbejdsmæssige forhold blev fundet i orden.

Myndighederne vil gennemføre tilsvarende kontroller i d en komme nde tid som et led i indsatsen mod eventuel ulovlig arbejdskraft og social dumping.

Overraskede indbrudstyv – Døvnældevej, Svebølle, Kalundborg

Kl.1409 anmeldte en 76-årig mand på vegne af sin svigermor, at der netop havde været en indbrudstyv inde i hendes hus. Anmelders 79-årige svigermor havdeoverrasket en mand, der pludselig stod i hendes entre. Hun råbte ham an, hvilket fik ham til at løbe ud af døren. Den forurettede råbte: “stop tyven” efter ham og så, at han løb i nordlig retning med indkøbscentret og forsvandt. Hun konstaterede efterfølgende, at hun havde fået stjålet sin Huawai smartphone.

Forurettede beskrev manden som: Ung – intet nærmere om alder, 185-190 cm høj, alm til let kraftig af bygning med kort lyst hår. Han var iført en løstsiddende mønstret skjorte med lange ærmer. Skjorten sad udenpå bukserne, der var beigefarvede. Forurettede beskrev ham som en “pæn ung mand”.

Politiet vil gerne høre fra borgere, der har set en mand svarende til signalementet i området omkring gernin gstidspu nktet, og som måske har set ham løbe fra Døvnældevej i retning mod centret i Svebølle omkring kl. 1350. Kontakt politiet på telefon 114.

Brandundersøgelse – Søvejen, Jerslev Sj., Kalundborg

Kl. 1325 modtog politiet via alarm 112 en anmeldelse om en brand i en grisefarm. Det var næsten lykkedes ejeren at slukke branden, men der havde været en kraftig røgudvikling, og der blev sendt røgdykkeren ind i stalden. Ingen personer kom til skade ved branden, men en del af svinene i stalden havde fået røgforgiftning. Der blev derfor tilkaldt en dyrlæge og adskillige søer med deres pattegrise måtte aflives. Stalden fik mindre brandskade, men blev kraftigt sodskadet. Politiet vil nu undersøge stedet for at klarlægge brandårsagen, der kan have været en varmelampe, der hang hos smågrisene.

Varebil brændt af – Sæbyvej, Ruds Vedby – Kalundborg

Kl. 0352 fik politiet en anmeldelse om, at en varebil var brudt i brand. Politiet kunne sammen med brandvæsnet konstatere, at branden var opstået omkring motorrummet og førerkabinen på en varebil, der tilhørte en 31-årig mand fra Dianalund. Bilejeren blev underrettet om branden og kunne forundret oplyse, at han tidligere på dagen havde efterladt varebilen på stedet på grund af en punktering. Politiet undersøger nu årsagen til branden i varebilen, idet politiet tæt på brandstedet fandt en påfyldningsstuds fra en benzindunk.

Indbrud i perioden
Højen, Kalundborg Døvnældevej, Svebølle