Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Kalundborg Kommune i tidsrummet Aug 03, 2018 til Aug 14, 2018.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Foto: ABW

Brandundersøgelse – Nykøbingvej, Egemarke, Føllenslev – Kalundborg
Kl. 2308 udbrød der brand i en kornlade, som trods brandvæsnets indsats nedbrændte, da det på grund af det brændbare materiale ikke slukkes. Brandvæsnet koncentrerede sig om at nedkøle tilstødende bygninger, så der ikke gik i dem. Branden er efter de foreløbige undersøgelser formentlig startet ved et transportbånd. Ingen kom til skade ved branden.

Færdselsuheld – Høng Landevej, Løve, Høng – Kalundborg
Kl. 0701 blev en 52-årig mand fra Kalundborg impliceret i et færdselsuheld, da han efter kørsel i en personbil i sydøstlig retning svingede til venstre ved en tankstation. Under svingningen blev han påkørt af en 24-årig mand fra Slagelse, der i en personbil kørte ad Høng Landevej mod nordvest. Den svingende bilist blev ramt bagest på højre side og fortsatte videre ind i en lygtepæl efter påkørslen. Ingen af de førere blev kvæstet ved ulykken, som den svingende bilist nok vil høre nærmere til fra politiet.

Ung mand faldet ned fra træ – Odinsvej, Høng – Kalundborg
Kl. 2315 kørte politiet til Høng Bevægelsespark, hvor nogle lokale unge var forsamlet til høj musik og indtagelse af alkoholiske drikke ved en hytte i området. Politiet traf en 17-årig ung mand fra Høng, som havde en flænge i baghovedet, fordi han var faldet ca. 3 meter fra et træ. Politiet tog sig af ham og ville køre ham hjem til sine forældre, hvilket hidsede et par andre tilstedeværende op. Den 17-årige blev afleveret til sine forældre, hvorefter man tilkaldte en ambulance, hvis personale sammen med politiet blev generet af de unge, der i mellemtiden var gået fra parken til den 17-åriges bopæl. Til sidst måtte politiet bede moderen til en spirituspåvirket, 14-årig dreng fra Gørlev om at hente sin søn i Høng, idet han blandede sig i politiets og ambulancepersonalets arbejde. Da han var afhentet, kørte politiet en ligeledes spirituspåvirket, 15-årig dreng fra Høng h jem til sin far med oplysning om, at han ikke ville forlade den 17-åriges bopæl og havde haft en nedladende adfærd over for politiet. Ingen blev sigtet for noget, og politiet har ikke yderligere oplysninger om den lettere tilskadekomne, 17-åriges tilstand.

Trusler mod eks-kæreste mv. – J. H. Petersens Alle, Kalundborg
Kl. 0855 underrettede en 29-årig kvinde fra Jerslev Sj. politiet om, at hendes eks-kæreste – en 22-årig mand fra Dianalund – var sur på hende og havde truet med at komme til hendes uddannelsesinstitution for at gøre hende og muligt andre fortræd, herunder truet med muligt brug af et skydevåben. Politiet tog anmeldelsen særdeles alvorligt og kørte til uddannelsesinstitutionen med flere patruljer for at sikre de tilstedeværende personer, såfremt den 22-årige måtte dukke op. Det gjorde han få minutter efter politiets ankomst, og den 22-årige, der var blevet kørt til stedet af sin mor, blev straks anholdt kl. 0910 som mistænkt for trusler mod bl.a. eks-kæresten. Hans moder blev også kortvarigt tilbageholdt, indtil det blev klarlagt, at hun ikke havde anden rolle end transport af sønnen til stedet. Den 22-årige var lettere påvirket af spiritus og blev ved visitationen funde t i besi ddelse af en totenschlæger, som blev beslaglagt som bevis i sagen. Politiet fandt ikke andet livsfarligt hos hverken moderen eller sønnen, men ransagede dog efterfølgende deres bopæl uden at finde yderligere af politimæssig interesse for sagen. Den anholdte blev bragt til politistationen i Roskilde, hvor han blev sigtet for trusler mod eks-kæresten og øvrige på uddannelsesinstitutionen samt overtrædelse af våbenlovgivningen. Efter afhøring til sagerne blev den 22-årige løsladt i løbet af eftermiddagen efter en nærmere vurdering af sagen hos anklagemyndigheden, der ikke fandt grundlag for fremstilling i grundlovsforhør, og en lægelig undersøgelse af, hvorvidt den 22-årige kunne have akut behov for hjælp. Senere vil han blive indkaldt til et retsmøde, når sagen skal afgøres.

Mistænkelig bil med to mænd – Kalundborgvej, Snertinge – Kalundborg
Kl. 2001 fik politiet en henvendelse fra en borger, der undrede sig en koksgrå personbil af mærket Peugeot, der inden for den sidste 1½ time tre gange havde været på området ved en tankstation. I bilen var to mænd på ca. 35 og 55 år, som havde kigget meget intenst ind på tanken og hver gang havde fyldt luft i dækkene og pudset bilens ruder. De var efterfølgende kørt over til området ved et supermarked, hvor de også havde kigget intenst ind i supermarkedet. På bilen var der ifølge anmelderen formentlig monteret to forskellige nummerplader (ej aflæst). Politiet kørte til området, men fandt ikke bilen eller de to mænd.

Varetægtsfængsling – Vold og trusler – Kordilgade, Kalundborg
Kl. 0508 havde en 29-årig mand uden fast bopæl slået en 22-årig mand fra Kalundborg i hovedet ude foran en grillbar. Endvidere blev offeret truet til at undlade at anmelde forholdet til poltiet, som kl. 0517 anholdt den 29-årige for både vold og truslerne mod offeret. Ved visitationen havde den 29-årige ca. 5 gram kokain på sig. Den 29-årige blev sigtet for de forskellige overtrædelser og forblev i politiets varetægt, idet han søndag kl. 1200 blev fremstillet i grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling. Han var prøveløsladt fra tidligere domme om netop vold og trusler. Dommeren varetægtsfængslede den 29-årige foreløbigt frem til den 4. september 2018.

Færdselsuheld – Slagelsevej, Kalundborg
Kl. 2257 rykkede politiet ud til et færdselsuheld, hvor to biler var stødt sammen, og et hus var blevet påkørt. Det viste sig, at en 19-årig mand fra Slagelse i en personbil var kørt ad Slagelsevej mod vest og i det kraftige regnvejr med nedsat sigtbarhed overså et helleanlæg, som han påkørte. Han mistede herredømmet over bilen og stødte sammen med en personbil kørende i samme retning. Føreren – en 49-årig mand fra Kalundborg – var i færd med at foretage et venstresving. Den 19-åriges bil fortsatte dog videre og ramte et hus på Engvej. Ingen kom til skade ved uheldet.

Tyveri af cigaretter – Kåstrupvej, Kalundborg
Kl. 1008 anmeldte personalet i supermarkedet Dagli’ Brugsen, at ca. 70 kartoner cigaretter var blevet stjålet af tre mænd ved at aflede personalets opmærksomhed. Tyveriet var sket kl. ca. 0925, men blev først opdaget umiddelbart inden anmeldelsen. Politiet kørte til supermarkedet og kunne via overvågningen se, at de tre mistænkte mænd kom ind i supermarkedet enkeltvis. En af dem afledte en kasseekspedients opmærksomhed ved at spørge efter en vare, der stod bagest i butikken, hvorefter ekspedienten forlod kassen og gik derhen sammen med den mistænkte. Dette benyttede en anden mistænkt sig af og stjal nogle kasser med ca. 70 kartoner cigaretter fra området ved kassen. De tre mistænkte forlod stedet på ukendt måde med de stjålne cigaretter. De mistænkte beskrives som: A: Dansk, mand, 25-30 år, ca. 175 cm høj, kort mørkt hår, spinkel af bygning, iført sort kasket, sort t-shirt, sorte ar bejdsbuk ser med malerpletter på, sorte kondisko; B: Dansk, Mand, 25-30 år, ca. 180 cm høj, kort lyst hår, trænet af bygning, iført blå kasket, hvid- og gråstribet langærmet bluse, shorts over knæ med blomster på, mørke kondisko, og C: Dansk, Mand, ca. 25-30 år, ca. 185 cm høj, kort mellemblond hår, alm. af bygning, iført sort kasket, hvid langærmet trøje, blå jeans og hvide sneakers. Politiet forsøger nu at få de tre mænd identificeret ud fra videoovervågningsmaterialet.

Lokalpolitiet i Kalundborg/Holbæk hører gerne fra personer, der har bemærket de tre mænd og/eller deres formodede køretøj ved supermarkedet i tidsrummet kl. ca. 0910-0925. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Ulovlige knallerter – Jerslev Sj. – Kalundborg
Kl. 1451 fik politiet en henvendelse fra en lokal borger, som oplyste, at fire unge kørte meget stærkt på knallerter til stor gene for borgerne i byen. En patrulje i bil kørte til området i forsøget på at få kontakt til nogen af dem, men måtte opgive, da knallertkørerne flygtede via stisystemer i byen. Politiet har noteret sig hændelsen og vil næste gang anvende en anden type køretøj i forsøget på at få standset knallertkørerne.

Arbejdsulykke – Melbyvej, Kalundborg
Kl. 1035 kørte en ambulance og politiet til en arbejdsulykke i et gastørringsanlæg, hvor en mand var blevet kvæstet. En 62-årig mand fra Kalundborg havde under reparation af gastørringsanlægget fået en arm i klemme, da en tørrespiral skulle sænkes ned i anlægget. Han pådrog sig en flænge i armen og blev bragt til skadestuen til behandling. Arbejdstilsynet blev underrettet om sagen, som politiet undersøger nærmere for at finde ud af, om nogen kan drages til ansvar for ulykken.

Spirituskørsel – Holbækvej, Kalundborg
Kl. 1105 anholdt og sigtede færdselspolitiet en 51-årig mand fra Jerslev Sj. for spirituskørsel i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve.

Forsøg på at stjæle bil – Klosterparksvej, Kalundborg
Kl. 0018 slog en lokal kvinde alarm til politiet, fordi to mænd var i færd med at stjæle en personbil, der holdt på en p-plads. De forsøgte at starte bilen, men opgav. Politiet kørte til stedet og kunne konstatere, at dørlåsen i førerdøren var opbrudt, ligesom tændingslåsen var opbrudt/ødelagt. De to mistænkte blev beskrevet som: A: Mand, 180-185 cm, Kropsbygning: Kraftig, Hudfarve: Hvid, Iført: Iført rød langærmet trøje, samt sort kasket; og B: Mand, 180-185 cm, Kropsbygning: Kraftig. Politiet fandt ikke de to mistænkte og undersøgte bilen for tekniske spor fra dem. Bilejeren er underrettet om sagen.

Assistance til DSB – Jernbanevej, Kalundborg
Kl. 1019 bad togpersonale fra DSB om assistance fra politiet til at få vækket og bortvist en sovende mand. Politiet fik vækket og efterfølgende bortvist en 21-årig mand uden fast bopæl i Roskilde, der havde sovet godt i toget en natlig bytur.

Tricktyverier – Slotsvolden, Holbæk / Sct. Jørgensbjerg, Kalundborg
Kl. 1100 anmeldte en 69-årig kvinde fra Holbæk, at hun under indkøb kl. ca. 1000 i supermarkedet Kvickly, Holbæk, i grøntafdelingen blev kontaktet af en fremmed, engelsk-talende mand, der ønskede hjælp til at afgøre, om der var sukker i den vare, han stod med i hånden. Den 69-årige havde under indkøbet anbragt sin taske over indkøbsvognen og havde en hånd omkring remmen. Trods dette formåede den fremmede mand at aflede den 69-åriges opmærksomhed fra tasken, hvorfra hendes pung blev stjålet ved at lyne taske op. Hun opdagede først tyveriet ved kassen. Manden blev beskrevet som: A: Mand, østeuropæisk af udseende, 50 år, ca. 170 cm, Kropsbygning: Kraftig, Hudfarve: Brun, Yderligere kendetegn: Talte dårligt engelsk, Talte: Engelsk, Iført: grøn T-shirt og hvid stråhat – bar briller.

Kl. 1120 fik politiet en anmeldelse fra en 72-årig kvinde fra Regstrup, som kl. ca.
1115 under indkøb i supermarkedet Aldi, Sct. Jørgensberg, Kalundborg, fik stjålet sin pung og sin mobiltelefon fra sin taske. En fremmed, engelsk-talende mand havde afledt hendes opmærksomhed ved at spørge til sukkerindholdet i en liter koldskål, som han stod med i hånden. Ved kassen opdagede den 72-årige, at hendes pung og mobiltelefon var blevet stjålet og formodede, at der var sket under hjælpen til den fremmede mand. Han blev beskrevet som: A: Mand, 50 år, 170-175 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Hvid, Hårfarve: Grå, Hårlængde: Skaldet på toppen og gråt tyndt hår i siderne, Yderligere kendetegn: Havde briller med stærk styrke, Talte: Engelsk, Iført: Grøn/beige t-shirt, kakifarvet bukser.

Lokalpolitiet i Holbæk/Kalundborg hører gerne fra personer, der har bemærket manden i de to supermarkeder i løbet af torsdag formiddag. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen, hvor politiet vil prøve at få fastlagt, om det er den samme gerningsmand i begge sager ud fra eventuel videoovervågning i butikkerne.

Grundlovsforhør – Vold – Banegårdspladsen, Kalundborg
Kl. 2335 fik politiet en anmeldelse om et voldsomt skænderi mellem en mand og en kvinde, der efterfølgende blev forulempet af manden. Politiet kørte til stedet og fik kontakt til offeret – en 34-årig kvinde fra København SV – som havde pådraget en ødelagt tand og sår i hovedet efter slag og sår på knæene efter at være blevet slæbt hen ad vejen. Hun blev sendt på skadestuen til fornøden behandling og registrering af skaderne. Volden var begået af en 33-årige, mandlig bekendt fra Kalundborg, som politiet traf i spirituspåvirket tilstand i nat. Han blev anholdt og sigtet for vold mod kvinden. Anklagemyndigheden fremstiller den anholdte i grundlovsforhør kl. 1230 ved Retten i Holbæk med krav om varetægtsfængsling, idet han tidligere er dømt for vold og har begået det nye voldsforhold i en prøvetid.

Mistænkeligt forhold – Hyrdehøj Bygade/Firkløvervej, Roskilde
Kl. 1131 kontaktede en 69-årig mand fra Roskilde politiet, fordi en mand tilsyneladende havde været spærret inde i en bil og havde måttet knuse en rude for at komme ud af bilen. Da anmelderen ville tale med manden, var manden stukket af til fods. Politiet kørte til stedet og fik klarlagt, hvorfor manden var stukket af. Der var tale om en stjålet personbil, som kl. ca. 0020 i Jernbanegade, Roskilde, i et røverilignende forhold var blevet stjålet fra bilejerens søn. To ukendte mænd havde optrådt truende over for sønnen, der til sidst havde måttet udlevere bilnøglerne. De to mænd kørte derefter væk i bilen, indtil anmelderen så manden bryde ud af den på Hyrdehøj Bygade. Denne flygtende mistænkte blev beskrevet som: mand, anden etnisk oprindelse end dansk, 20-30 år, 170-175 cm høj, kraftig af bygning, iført hvid T-shirt, brun eller sort trøje og sorte bukser. Politiet fandt ik ke den mistænkte, men undersøgte bilen for tekniske spor, inden ejeren fik den genudleveret.

Lokalpolitiet i Roskilde hører gerne fra personer, der har bemærket manden i området. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Brand i køkken – Løvsangervej, Ugerløse – Holbæk
Kl. 1326 var en 47-årig mand fra Ugerløse i gang med at friturestege nogle hotwings i en pande. Efter et kortvarigt toiletbesøg opdagede han, at der nu var ild i panden. Branden bredte sig lidt til emhætten, inden brandvæsnet fik ilden slukket. Øvrige beboere i bygningen var kortvarigt evakueret, og ingen kom til skade ved branden.

Brand i havetraktor – Indelukket, Mulstrup, Ringsted
Kl. 1110 rykkede brandvæsnet og politiet ud til ildebrand i en havetraktor, der skulle tæt på en bygning. Ved politiets ankomst var havetraktoren allerede udbrændt, ligesom noget af en hæk også var brændt. Branden havde heldigvis ikke bredt sig til en bygning, da afstanden var større end først oplyst. Ingen kom hverken til skade eller blev sigtet for noget i anledning af branden.

Indbrud i perioden Østerled Gørlev Engvej, Høng Kragerupgårdsvej, Tjørnelunde, Høng Rugvænget, Høng Hovedgaden, Høng Klosterlunden, Kalundborg Milehøjen, Kalundborg Birkelunden, Snertinge Bakkedammen, Snertinge Kirkebakken, Viskinge, Svebølle