Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Kalundborg Kommune i tidsrummet Maj 25, 2018 til Jun 05, 2018.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Trusler på livet – Søkrogen, Gørlev – Kalundborg

Kl. 1715 fik politiet en anmeldelse om, at en mand ud ad et vindue i en personbil havde peget på en mand med noget, der kunne minde om en pistol. Politiet kørte til området og fik på Søkrogen kontakt til bilen og den fører – en 37-årig mand fra Gørlev. Han blev anholdt og sigtet for trusler. Ved en efterfølgende ransagning på hans bopæl fandt politiet en splatterpistol, der formentlig var brugt som “trusselsvåben” samt to ulovlige kanonslag. Han blev løsladt efter afhøring til sagerne, som senere vil blive afgjort i forbindelse med retsmøde.

Tricktyveri – Smedeparken, Gørlev – Kalundborg

Kl. 1910 anmeldte pårørende til en 86-årig kvinde fra Gørlev, at en fremmed kvinde kl. ca. 1830 havde henvendt på den 86-åriges bopæl under påskud af, at hun skulle aflevere blomster til en anden boende i nærheden. Kvinden var gået ind gennem en ulåst hoveddør og havde formået ubemærket at komme ind i soveværelset efter at have anmodet den 86-årige om hjælp til at skrive et kort. Der blev stjålet diverse smykker og kontanter fra soveværelset, hvilket den fremmede kvinde mistænkes for. Hun blev beskrevet som: kvinde, ca. 40 år, 170-175 cm høj, anden etnisk oprindelse end dansk, talte dansk med accent, iført et blåt tørklæde og kjole med blåt mønster. Politiet fandt ikke kvinden i området ved en eftersøgning efter anmeldelsen.

Lokalpolitiet i Kalundborg/Holbæk hører gerne fra personer, der måtte have set kvinden i området. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysnin ger i sa gen.

Færdselsuheld – Høng, Kalundborg

Kl. 1403 skete et færdselsuheld på Sæbyvej. En motorcykel kørte ad Sæbyvej mod nord med høj hastighed, hvor en personbil blev overhalet. Personbilen lavede et venstresving ind på en ejendom.

Føreren af motorcyklen, en 30-årig mand fra Slagelse, blev fløjet til Rigshospitalet til undersøgelse med mistanke om flere brud. Føreren af personbilen, en 60-årig kvinde fra Høng, blev kørt til undersøgelse på sygehus efterfølgende.

Færdselsuheld – Asnæsvej, Kalundborg

Kl. 1118 kørte en 60-årig kvinde fra Kalundborg i en personbil ad Asnæsvej mod nord og ville i krydset ved Hareskovvej svinge til højre. Samtidig kørte en 50-årig mand fra Kalundborg på lille knallert i samme retning i den hensigt at fortsætte ligeud i krydset. Den 60-årige bilist ramte under højresvinget ind i knallertkøreren, så han væltede, og der opstod skader på de to køretøjer. Knallertkøreren slap dog uskadt fra ulykken, og bilisten kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Færdselsuheld – Østre Havnevej, Kalundborg

Kl. 1120 skete der endnu et færdselsuheld, hvor en højresvingende bilist var impliceret. En 84-årig mand fra Sverige kørte ad Østre Havnevej med lav hastighed og ville svinge til højre ind mod havnearealet. Under svingningen overså han en 19-årig kvinde fra Kalundborg, der kørte på cykel i samme retning, og som skulle fortsætte ligeud ad Østre Havnevej. Ved sammenstødet blev hun ramt på venstre skulder med ømhed til følge. Bilisten kan forvente at høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Hærværk – Kalundborg

En 28-årig mand fra Kalundborg kom ind i en ekskærestes lejlighed på Fr. Andersensvej, hvor han raserede lejligheden og forlod stedet igen. Det lykkedes politiet at finde frem til pågældende, der blev sigtet for hærværket.

Mænd på gale veje – Ubby, Kalundborg

Kl. 2134 blev anmeldt, at der var unge, der kravlede rundt på taget på Torvet, hvor der forleden var et tyveri fra en pengeautomat. Politiet traf en 58-årig mand, en 55-årig mand og en 49-årig mand, der i overrislet tilstand havde talt om, at de ville se, hvor tyveriet var sket forleden. De tre mænd blev sendt væk fra stedet.

Tyveri af penge – Ubby, Kalundborg

Kl. 1139 blev anmeldt om røveri på Torvet i Ubby, hvor en gerningsmand brød igennem taget ind til en forretning, der har en pengeautomat. En pengetransport kom til stedet for at fylde automaten, og lige efter skete tyveriet.Gerningsmanden fik et pengenet op via taget, hvorefter han forsvandt fra stedet på en damecykel.

Han beskrives som: Mand, 185-195 cm høj, almindelig af bygning, iført sort tøj, stramme sorte Hummelbukser, bordeaux sneakers, handsker og elefanthue eller inderhue til styrthjelm. Han kørte væk på en sort eller mintgrøn damecykel.

Gerningsmanden blev forfulgt at et vidne, der dog mistede kontakten i nærheden af Hvidebækhallen.

Sagen blev i første omgang anmeldt som røveri, men politiets undersøgelser har godtgjort, at der ikke er anvendt trusler på nogen måder.

Politiet var massivt til stede i Ubby bl.a. med hundepatruljer, der ledte efter gerningsmanden og spor eft er tyveriet.

Politiet er meget interesserede i at høre fra vidner, der har oplysninger til sagen. Finder man tøj eller andet i sin have, der kunne ligne noget fra sagen, så hører politiet også meget gerne om det. Ring på 114.

Lov om euf. stoffer – Kalundborg

En narkohundefører med hund konstaterede kl. 1202, at der fra en lejlighed på Torvet i Kalundborg lugtede af hash via et åbentstående vindue, og da politiet kom ind på stedet, blev der fundet otte gram hash. En 59-årig mand fra Kalundborg blev sigtet for overtrædelse af lov om euf. stoffer.

Tilsyn med sidste skoledag – Kalundborg

Politiet førte tirsdag eftermiddag og aften tilsyn med 9 kl. sidste skoledag på de forskellige skoler i Kalundborg.

Ved Munkesøen traf politiet ca. 200 unge, der alle var i godt humør, og som opførte sig ordentligt. Det samme var tilfælde i Havneparken, hvor ca. 50 unge hyggede sig på bedste vis. På stranden ved Gisseløre sad også unge og hyggede sig uden problemer.

Det samme var tilfældet i bymidten, hvor der ikke var nogen som helst problemer, og aftenen blev sluttet af med en fælles fest under tilsyn af forældre og vagter.

Politiet glæder sig over, at de unge mennesker havde en god dag, hvor de opførte sig fornuftigt og ikke gav anledning til nogen problemer overhovedet.

Politiet vil i samarbejde med kommunernes SSP-folk holde øje med de unge menneskers gøren og laden i den næste dage. Vi håber, at det kommer til at foregå på samme gode måde som i Kalundborg.

Brandundersøgelse – Slagelsevej, Kalundborg

Kl. 2216 rykkede brandvæsnet og politiet ud til en eksplosionsagtig brand i en kiosk, der er beliggende i en ejendom med beboelse. En 46-årig mand fra Kalundborg, som havde været til stede i kiosken efter lukketid og ved brandens opståen, var i forbindelse med formentlig en røggaseksplosion blev lettere forbrændt og røgforgiftet, hvorfor han blev indbragt til skadestuen til fornøden behandling herfor. Brandvæsnet fik hurtigt slukket branden, der forrettede skader primært i butikslokalerne. Ved en foreløbig undersøgelse kunne politiet ikke umiddelbart finde nogen naturlig forklaring på brandens opståen.

Lørdag foretog kriminalteknikere en nærmere undersøgelse af brandstedet og kunne foreløbigt konkludere, at der var tale om forsætlig brandstiftelse ud fra de fundne spor på stedet.

Efterforskning i anledning af disse oplysninger fra kriminalteknikerne førte lørdag eftermiddag til anho ldelse af den 46-årige mand fra Kalundborg samt tillige en 23-årig mand fra Kalundborg som mistænkte for forsætlig brandstiftelse i kiosken. De blev fremstillet i grundlovsforhør søndag.

Færdselsuheld – Kalundborg

Kl. 1437 skete et færdselsuheld på Kærbyvej, hvor en 23-årig mand fra Kalundborg, kørte i bil bag en anden bil, der blev presset til at køre hurtigere. Begge biler endte i grøften, og den 23-årige flygtede fra stedet.

Den anden bil, der blev ført af en 19-årig mand fra Gørlev. Den 19-årige kom ikke til skade ved uheldet.

En politihund fandt frem til den 23-årige, der sigtes for narkokørsel i bilen, der var forsynet med stjålne nummerplader. han blev løsladt senere på dagen efter udtagelse af en blodprøve.

Fremstilling i grundlovsforhør – sag fra Kalundborg

Kl. 1416 blev en 23-årig mand og en 45-årig mand, begge fra Kalundborg, fremstillet i grundlovsforhør søndag. Begge sigtes for brandstiftelse i forbindelse med en brand i en forretning, Slagelsevej. Politiets undersøgelser har fastlagt, at der er tale om en påsat brand.

Begge blev fængslet til den 190618.

Færdselsuheld – Ruds-Vedby, Kalundborg

Kl. 1532 skete et færdselsuheld på Sønderødvej, hvor en bil kørte ind i et vejtræ, hvilket gjorde, at føreren af bilen, en 50-årig kvinde fra Ruds-Vedby, kortvarigt var bevidstløs. Kvinden pådrog sig flere skader og blev kørt til sygehus, hvor der også blev udtaget en blodprøve, da kvinden var påvirket af spiritus.

Indbrud i villa – Svebølle, Kalundborg

Kl. 1313 blev anmeldt om indbrud i en villa på Stenrand, der var sket torsdag mellem kl. 0600-1230. Naboer havde set mistænkelige personer i nærheden boligen omkring kl. 0800-0900. Fra stedet stjålet kontanter, våbenskab med 6-7 rifler, 5-10 kikkerter, tøj, Rolex ur m.v.

Den ene af de to mistænkelige personer, der var set ved stedet om morgenen beskrives som:

Mand, hvid hudfarve, 30-40 år, 180-185 cm høj, spinkel, mørt sort hår, mørkegrå t-shirt og blå cowboybukser. Talte dansk, lignede en stofmisbruger.

Den anden mand beskrives som:

Mand, mellemøstlig af udseende, 25-30 år, alm. af bygning, brun hudfarve, skallet eller meget kort hår.

Om morgenen blev set to biler i nærheden af gerningsstedet: En Audi A 4 ældre model og en grå Peugeot 307 stationcar.

Kl. 1725 blev en 36-årig mand anholdt i Jyderup som mistænkt for indbruddet. Han blev dog løsladt i løbet a f aftenen.

Indbrud i perioden
Toftegårdsvej, Føllenslev Smedeparken, Gørlev Åløkkevej, Gørlev Ornum, Gørlev Fuglevænget, Høng Bøstrupvej, Løve, Høng Skovbrynet, Kalundborg (2 steder) Mosevangen, Kalundborg Kalundborgvej, Kirkebyen, Fårevejle Kalundborgvej, Snertinge Trøjeløkkevej, Kalundborg Lyngknuden, Kalundborg Troldevænget, Kalundborg Humlehaven, Kalundborg Lynggårdsbakken, Kalundborg Kløvermarksvej, Holbæk Skolevænget, Svebølle Stenrand, Svebølle