Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Kalundborg Kommune i tidsrummet Mar 27, 2018 til Apr 10, 2018.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Anmeldelse om brand – Eskebjerg, Kalundborg

Kl. 1448 blev politi og brandvæsen sendt til Kaldredvej, hvor der skulle være ild i en garage. Politiet kunne konstatere kl. 1455, at der ikke var tale om en brand med derimod et pillefyr med uren forbrænding, der skabte røgudvikling.Sagen således hurtigt afklaret.

Grov vold / hærværk – Føllenslev – Kalundborg

Kl. 1419 fik politiet et alarmopkald, idet et par, som opholdt sig på en adresse i Føllenslev, var blevet opsøgt af to mænd i anledning af en uoverensstemmelse mellem mændene og den mandlige del af parret. Manden – en 28-årig mand fra Svinninge – blev under dialog med de to mænd, som han kendte i forvejen, overfaldet med slag og søgte tilflugt på adressen. De to mænd knuste herefter nogle ruder på stedet, og da den kvindelige del af parret flygtede, blev den 28-årige overfaldet igen med bl.a. adskillige slag mod hovedet. De to overfaldsmænd flygtede efterfølgende fra stedet i ukendt retning. Politiet fik hurtigt fastlagt identiteten på de to mænd som værende en 23-årig mand fra Holbæk og en 26-årig mand fra Stenlille, som straks blev eftersøgt med henblik på anholdelse i sagen. Da den 23-åriges bil under eftersøgningen blev fundet i Østerstræde, Holbæk, foretog politiet efterfølgende ransagning af det sted, hvor bilen holdt, med henblik på anholdelse af bilejeren. Den 23-årige blev fundet ved ransagningen, anholdt og sigtet for både grov vold og hærværk. Den 26-årige blev med assistance fra Sydsjællands og Lollands-Falsters politi anholdt i deres politikreds lidt senere på eftermiddagen. Han blev også sigtet for både grov vold og hærværk, og begge anholdte blev søndag fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Roskilde, hvor de begge blev varetægtsfængslet til den 1. maj 2018. Politiet har ikke yderligere oplysninger om sagen.

Mistænkeligt forhold – Egens/Bøgens Kvarter, Høng – Kalundborg

Kl. 2136 henvendte et par borgere sig til politiet, fordi nogle unge drenge i 13-15 års-alderen luskede rundt i området, hvor de bankede på forskellige døre og forsvandt hurtigt herefter. Ligeledes udviste de også interesse for bilerne i området, hvilket bekymrede borgerne, da en del beboere var bortrejst. Politiet kørte til området for at lede de unge iført forskellige vinterjakker og sorte bukser, men det lykkedes at finde dem for at få opklaret, hvad formålet med deres adfærd i området var.

Spirituskørsel – Bredgade, Kalundborg

Kl. 1655 anholdt og sigtede politiet en 53-årig mand fra Kalundborg for spirituskørsel i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve.

Spirituskørsel – Parcelvej, Svebølle – Kalundborg

Kl. 1627 anholdt og sigtede færdselspolitiet en 58-årig mand fra Svebølle for spirituskørsel i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve.

Spirituskørsel på knallert – Vestre Havnevej, Kalundborg

Kl. 1800 anholdt og sigtede færdselspolitiet en 15-årig dreng fra Kalundborg for spirituskørsel på en lille knallert. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Hastighedsmålinger i Kalundborg kommune

ATK-målere i Midt- og Vestsjællands politikreds holdt i går torsdag en samlet indsats for at bringe hastigheden ned på rute 22, som er et af de fokussteder, hvor politikredsen i samarbejde med Kalundborg Kommune har en målrettet indsats for at bringe gennemsnitshastigheden ned. I løbet af eftermiddagen mellem kl. 14:00 og kl. 18:30 foretog politiet ATK-målinger på flere lokaliteter og i begge retninger på Bjerge Landevej / Svallerup Landevej (rute 22).

På Bjerge Landevej blev der på landevejen, hvor højst tilladte hastighed er 80 km/t, målt 5 bilister i sydlig kørselsretning, og højeste målte hastighed var 117 km/t. I nordlig retning blev der målt 6 bilister, hvoraf den højeste hastighed var 122 km/t

I Svallerup, hvor der er 60 km/t hastighedsbegrænsning, var der ligeledes opsat to ATK-vogne, der målte trafikken mod henholdsvis syd og nord. I trafikken mod nord blev der målt 22 bi lister, hvor højeste hastighed var 83 km/t. Der var i alt 2 sager til klip i kørekortet. Mod syd – ud for Svallerup Skole – blev der blitzet 13 bilister, og også her var højeste hastighed 83 km/t. Der passerede henholdsvis 1984 køretøjer mod syd og 1148 køretøjer mod nord under målingen dette sted.

ATK-målerne noterede sig, at en enkelt bilist kørende mod nord ikke havde lært af det første blitz, hvor han blev fotograferet med 113 km/t i 80 km/t zonen og efterfølgende blitzet med 71 km/t i 60 km/t-zonen i Svallerup.

I Ubby havde politiet placeret endnu en ATK-målevogn ud for Ubby Skole og Efterskole, hvor 7 køretøjer blev blitzet i 50 km/t-zonen. Her var højeste hastighed 65 km/t, men trafikanten bliver lidt sværere at identificere.

Mistænkelig forhold – Søvejen, Jerslev Sj. – Kalundborg

Kl. 1857 undrede en lokal, 39-årig mand sig over, at en mand og en kvinde i en sølvgrå personbil kørte rundt i området. De kiggede ind i husene og de tilhørende haver, og anmelderen var selv blevet spurgt, om han ville interviewes. Han fandt deres adfærd meget mistænkelig og underrettede politiet, som dog ikke fandt hverken parret eller deres bil.

Spirituskørsel – Svebølle, Kalundborg

Kl. 1921 anholdt politiet en 49-årig mand fra Rumænien, der kørte i bil på Frederiksberg i Svebølle. Et vidne havde bemærket, at bilen blev ført usikkert, og vidnet fulgte derfor efter den 49-åriges bil og guidede politiet frem til stedet.

Den 49-årige var påvirket af spiritus og havde jfr. alkotesten en høj promille. Der blev udtaget en blodprøve, der bliver hasteanalyseret på Retskemisk Institut, da promillen formentlig er så høj, så der er tale om fængselsstraf.

Den 49-årige sidder fortsat anholdt og afventer promilleerklæringen, der forventes at komme i dag.

Stor ros til anmelderen for at lede politiet frem til den påvirkede bilist.

Vildfaren mand? – Kordilgade, Kalundborg

Kl. 2041 henvendte en omsorgsfuld kvinde sig til politiet, fordi hun var bekymret for en ældre mand, som virkede lidt forvirret, og som ikke havde særligt meget tøj på. Han blev irriteret, hvis han blev tilbudt hjælp, hvorfor hun ønskede assistance fra politiet. Lidt senere fik politiet kontakt til en 78-årig mand fra Kalundborg, som politiet kørte hjem til sin bopæl på et plejecenter, hvor personalet netop var begyndt at lede efter ham, fordi han var forsvundet.

Vejmæssige problemer – Kalundborg

Kl. 0905 fik politiet en melding om, at ambulancer kørte fast i sneen på mindre veje i Kalundborg. Politiet kontaktede kommunen for at få afhjulpet problemet. Der var ikke tale om en aprilsnar!

Skibe kollideret i Storebælt – Kalundborg

Kl. 0745 bad Forsvarets Operations Center (FOC) om assistance fra politiet i anledning af et sammenstød mellem to containerskibe i internationalt farvand i sejlrenden i Storebælt omtrent midt mellem Kalundborg og Kerteminde. Ved sammenstødet var nogle containere faldet i faldet, og der var opstået en mindre brand på det ene skib. Ingen besætningsmedlemmer var efter det oplyste kommet til skade ved sammenstødet. Politiets rolle var indledningsvist at støtte FOC og den maritime havarikommission med besigtigelse og eventuel udtagelse af blodprøver til nærmere undersøgelse for eventuel alkoholpåvirkning hos relevante nøglepersoner blandt de to skibes besætninger. Politiets personale blev sammen med sundhedsfagligt personale samlet i Kalundborg og derfra sejlet ud til de implicerede skibe, hvis besætninger ikke skønnedes påvirket af alkohol. Rutinemæssigt blev der dog på havarikommissionens anmodn ing udta get blodprøver af nøglepersoner på skibene til undersøgelse for alkohol. Den tekniske redningsindsats i Storebælt blev varetaget af Forsvaret/FOC.

Den Maritime Havarikommission undersøger nu omstændighederne forud for og ved skibssammenstødet, hvorfor politiet ikke har yderligere oplysninger om eventuel årsag.

Truende adfærd / biltyveri / hensynsløs kørsel mv. – Kalundborg og Odsherred kommuner

Kl. 1436 fik politiet en henvendelse fra et nervøs familiemedlem i Jerslev Sj., idet en 28-årig mand fra Kalundborg havde ringet og truet med at møde på familiemedlemmets adresse for at begå vold. Familiemedlemmet var nemlig dagen også blevet opsøgt at den 28-årige, der havde været truende, så de var kommet i slagsmål. Politiet kørte til området, men fandt ikke hverken den 28-årige eller den hvide varebil, som han dagen før var set køre rundt i.

Kl. 2343 fik politiet en henvendelse fra en 71-årig mand fra Asnæs, som under en gåtur ad Vestervangen, Asnæs, gik forbi en hvid varebil, hvis fører postulerede, at han vidste, hvor anmelderen boede. Kort efter satte føreren i gang og kørte i retning mod anmelderen, der måtte gemme sig i en have. Heller ikke denne lykkedes det politiet at finde den hvide varebil.

Kl. 0112 fik politiet en nyanmeldelse om, at en hvid varebil kørte mistænkeligt langsomt forbi Asnæs-centret, hvorfor anmelderen holdt øje med varebilen. Varebilens fører fik dog øje på anmelderen og hans bil, hvorefter føreren af den hvide varebil kørte i retning mod anmelderen. Han skyndte sig dog at køre væk fra området med den hvide varebil bagefter i retning mod Fårevejle.

Politiet sendte nu adskillige patruljer til området omkring Fårevejle og Asnæs i Odsherred kommune for at finde den hvide varebilen, hvis fører mistænktes at kunne være den 28-årige mand fra Kalundborg. På Adelers Alle, Fårevejle, fik en patrulje øje på den hvide varebil, som dog forsvandt fra patruljebilen i retning mod Asnæs. Under den fortsatte og intense eftersøgning efter varebilen fik en patrulje kl. ca. 0125 øje på varebilen på Hovedgaden i Grevinge. Politiet fik herefter udramatisk standset varebilen, hvis fører var den eftersøgte, 28-årige mand fra Kalundborg. Han blev under lettere tumul t anhold t og sigtet indledningsvist for spiritus- og narkokørsel, da han var påvirket af bl.a. spiritus under kørslen i varebilen. Ved ransagning af varebilen fandt politiet bl.a. et koben og fire lamper, som den anholdte ikke umiddelbart kunne redegøre for. Varebilen viste sig at være forsynet med to forskellige, stjålne nummerplader, ligesom varebilen selv var meldt stjålet i forbindelse med et indbrud i et værksted på Industrivangen, Asnæs, for to dage siden. Den anholdte blev bragt til politistationen i Roskilde for udtagelse af blodprøver samt afrusning, inden han onsdag formiddag skal afhøres til de efterhånden mange sager, som han de seneste par dage kan mistænkes for at være involveret i. Den anholdte vil senere i dag blive fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Holbæk med krav fra anklagemyndighedens side om varetægtsfængsling.

Biltyv anholdt – Holbækvej, Kalundborg

Kl. 0150 fik politiet på Holbækvej, Asmindrup, Kalundborg kontakt til en hvid varebil, som viste sig at være en udlejningsbil, som var meldt stjålet d. 260318 fra Skovlunde. Føreren af varebilen – en 49-årig mand fra Bagsværd – blev anholdt og sigtet for uberettiget brug af varebilen. Han blev løsladt senere på natten efter afhøring til sagen.

Vild kørsel / vold / slagsmål mv. – Nyrup, Nykøbing Sj.,Odsherred / Jyderup, Holbæk / Jerslev Sj., Kalundborg

Kl. 1453 fik politiet en anmeldelse fra en 57-årig mand fra Højby Sj., som kort forinden var kørt på en ATV fra Højby-området til en grusvej i Nyrup. Under kørslen blev han forfulgt af en hvis VW Transporter varebil, hvis fører på Udlodden, Nykøbing Sj., påkørte ATVen med hastigheder på omkring 60 km/t. Køretøjerne standsede på et tidspunkt, hvorefter den mandlige fører af varebil tildelte den 57-årige flere knytnæveslag og spark, inden han tog ATVens nøgler og kørte fra stedet i varebilen. Politiet fandt på Udlodden en nummerplade, som varebilen havde tabt i forbindelse med påkørslen. Nummerpladen var dog meldt stjålet tidligere på dagen i Asnæs. Politiet leder nu efter føreren af varebilen, der blev beskrevet som: A: Mand, Dansk af udseende, 25-30 år, 170-175 cm, Kropsbygning: Muskuløs, Hudfarve: Hvid, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Kort, Yderligere kendetegn: Tatoveringer i ansigtet samt halsen, Talte: Dansk, Iført: Sort jakke, orange/rød hættetrøje, mørke bukser, samt selve varebilen, der formentlig har mindre skader foran.

Kl. 1616 anmeldte to håndværkere, at de under kørsel på Skovvejen fra Holbæk mod Jyderup var blevet presset bagfra af en hvid varebil, der kørte dels meget tæt på, dels op på siden af håndværkerbilen. Føreren af den hvide varebil fulgte med til Lyngvej, Jyderup, hvor håndværkerbilen standsede. Føreren af den hvide varebil standsede også, steg ud, tog en skovl fra varerummet og slog en 38-årig mand fra Fårevejle med skovlen, ligesom han fik slag på kroppen. Den vrede mand slog endvidere skovlen ind i bilen, ligesom han med varebilen bevidst påkørte en anden håndværkers bil, da håndværkeren forlod stedet. Til sidst kørte manden i den hvide varebil i retning mod Skovvejen og forsvandt i ukendt retning. Voldsmanden blev i denne sag beskrevet som: A: Mand, Dansk af udseende, 35-40 år, 175-180 cm, Kropsbygning: Kraftig, Hudfarve: Hvid, Yderligere kendetegn: tatoveret op ad halsen., Talte: Dansk, Iført: sort jakke, grønne bukser.

Kl. 1659 fik politiet så en anmeldelse om slagsmål mellem familiemedlemmer på en adresse i Jerslev Sj., Kalundborg kommune, hvor en søn til sidst var kørt fra stedet i en hvid varebil. Politiet fik efter afhøring af en 48-årig mand fra Jerslev Sj., som var noget oprevet over hændelsen, klarlagt, at føreren af den hvide varebil i alle tre anmeldelser efter al sandsynlighed var identisk med en 28-årig mand fra Kalundborg. Ham vil politiet nu meget gerne tale med i relation til de tre modtagne anmeldelser, men han er indtil videre ikke fundet.

Lokalpolitiet i Holbæk/Kalundborg hører gerne fra vidner/bilister, som måtte have observeret den hensynsløse kørsel i både Odsherred og i Jyderup-området. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

 

 

Indbrud i perioden
Stigsager, Gørlev Ulstrup Vænge, Kalundborg Mindevej, Svebølle Pileager, Ugerløse Nordrupvej, Mulstrup, Ringsted