Her kan man se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Kalundborg Kommune i tidsrummet fra den 4. februar til den 12. februar 2019.

Bemærk, at det er de hændelser, som politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Påkørsel af person – Gørlev – Kalundborg

Kl. 0724 fik politiet et opkald fra en 33-årig kvinde, der havde kørt en personbil af Gørlev Landevej i sydgående retning. Kvinden oplyste, at en 19-årig kvinde havde krydset vejen til fods mod øst uden at orientere sig, og bilisten havde i mørket ikke set fodgængeren, som hun ramte med sit sidespejl. En ambulance kom til stedet for at undersøge den påkørte, men der var umiddelbart ingen alvorlige skader. Den 19-årige blev dog kørt til tjek på Slagelse Sygehus.

Spritbilist tilbageholdt af borger – Gørlev

Kl. 1447 ringede en 48-årig mand til politiet og fortalte, at han på Reersøvej i Gørlev tilbageholdt en 52-årig lokal kvinde, fordi hendes kørsel var slingrende.
Politiet kørte ud til stedet, hvor kvinden kortvarigt blev anholdt, da alkometeret viste en promille over det tilladte. Politiet vil gerne takke den handlekraftige borger, som tilbageholdt kvinden for at sikre sig, at hun ikke var til fare for sig selv og andre.

Bil i tomgang stjålet – Vestergade, Høng – Kalundborg

Kl. 0700 fik politiet en anmeldelse fra en bilejer i Høng om, at en grå personbil af mærket Skoda Octavia, der havde stået i tomgang ved bopælen, var blevet stjålet af en ukendt gerningsmand. Via sporingsfunktion kunne den spores til Dianalund, hvor den kl. ca. 1100 blev fundet efterladt og taget retur i ejerens besiddelse. Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi kunne oplyse, at en anden sølvgrå personbil af mærket Mercedes Benz kl. ca. 0800 var blevet stjålet på Niels Klims Vej, Dianalund, af en ukendt gerningsmand. Dette gerningssted var kun ca. 500 meter fra det sted, hvor den stjålne bil fra Høng blev fundet. Den stjålne bil fra Dianalund blev kl. ca. 1050 fundet efterladt på Banevej, Store Merløse. Begge politikredse har undersøgt de respektive gerningssteder for eventuelle spor og andre mistænkelige køretøjer, men ikke fundet noget af politimæssig interesse.

Lokalpolitiet i Kalundborg hører gerne fra personer, der har bemærket noget usædvanlig i både Høng og Dianalund samt på findestedet i Store Merløse, idet politiet ikke kan udelukke, at der kan være en sammenhæng mellem de to anmeldelser om tyveri af personbilerne. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Salg af designertøj på gaden – Vænget, Kalundborg

Kl. 1240 anmeldte en 79-årig mand fra Sejerø, at han kort forinden var blevet opsøgt af en mand, der spurgte om vej til lufthavnen. Den 79-årige blev samtidig tilbudt at købe 6 poser italiensk designertøj, da manden ikke havde plads til det. Den 79-årige betalte 700 kr for tøjet men fik kun 1 pose tøj, hvilket han ikke var tilfreds med. Det lykkedes den 79-årige at få sine penge tilbage, hvorefter manden kørte fra stedet i en mørk firhjulstrækker. Politiet har ikke yderligere oplysninger om gerningsmanden.

Politiet efterforsker i øjeblikket lignende sager med salg af tøj på gaden, og anser måden det bliver gjort på som forsøg på tricktyveri/bedrageri. Politiet advarer derfor borgerne imod at købe noget fra personer, der henvender sig på gaden. Udvis en sund skepsis, så du ikke risikerer at bliver snydt.

Spirituskørsel – Gl. Nyrupvje, Kalundborg

Kl. 0323 standsede politiet en personbil, der blev ført af en 33-årig mand fra Kalundborg. Manden viste sig at være spirituspåvirket, så han blev anholdt og sigtet. Der blev udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt.

Færdselsuheld med personskade – Kærbyvej – Kalundborg

Kl. 1253 kørte politiet til Kærbyvej i Kalundborg for at hjælpe en 36-årig mand fra Kundby, der var forulykket i sin personbil. Anmelder, en 63-årig mand fra Fjenneslev, fortalte politiet, at den forulykkede bil var heftigt medtaget, og at personen i bilen ikke var ved bevidsthed. Bilen havde været en tur rundt på taget, så både front, tag og siderne var smadrede, mens bagenden var trykket op mod et træ. Den forulykkede mand fra Kundby trak dog vejret, da politi og ambulance kom til stedet, men han blev fløjet med helikopter til Rigshospitalet. Efter nogle timer oplyste Rigshospitalet, at manden var uden for livsfare, men han havde dog pådraget sig nogle alvorlige skrammer ved ulykken.
Politiet undersøger nu de nærmere omstændigheder for solouheldet.

Mistænkelig mand spørger efter hotel – Holbæk og Kalundborg

Kl. 1617 anmeldte en 68-årig kvinde fra Holbæk, at hun var blevet overrasket over en mand i sit hjem. Hun havde stået i sit køkken, da døren pludselig gik op, og en mand havde stået i døren og spurgt, om dette var et hotel. Kvinden jagede manden ud af boligen og kontaktede politiet. Nogle timer senere, kl. 1936, ringede en 64-årig kvinde fra Kalundborg til politiet og fortalte, at hun havde siddet i sin stue, da døren pludselig gik op og en mand spurgte: “Hotel?”. Også denne kvinde jagede manden ud. Politiet undersøger nu, om manden har forsøgt sig med tricktyveri hos de to kvinder. Han beskrives som: Udenlandsk af udseende, 30-50 år, 165-175 cm høj, kraftig af bygning, brun hudfarve. Manden var iført mørkt tøj og en blå hue.

Kørsel uden førerret – Øresøvej, Svebølle – Kalundborg

Kl. 1035 traf en patrulje en personbil, der er var forsynet med et sæt nummerplader, der i sommeren 2016 var afmeldt hos SKAT, og som dengang skulle bruges af et andet bilmærke end den bil, som de rent faktisk sad på. Bilen blev ført af en 21-årig mand fra Svebølle, som ikke havde erhvervet sig et kørekort. Han blev derfor sigtet for kørsel uden førerret og for kørsel i en uindregistreret bil uden den lovpligtige ansvarsforsikring.

Tøjsælger på spil – Kalundborg

Kl. 1327 fik politiet en anmeldelse om, at en ca. 60-årig mand, pænt klædt og kørende i mørk personbil, kl. ca. 1315 havde til hensigt at falbyde tøj/jakker på Nytorv i Kalundborg. Manden havde jakkerne i flere poser, hvilket anmelderen fandt mistænkeligt. Politiet nåede dog ikke at finde manden i Kalundborg by, inden han var forsvundet derfra.

Kl. 1704 fik politiet endnu en anmeldelse om, at en 50-60-årig mand med et sydeuropæisk udseende kl. ca. 1430 havde falbudt jakker på en tankstation, Algade, Gørlev. Tøjsælgeren havde henvendt sig og spurgt om vej til lufthavnen. Anmelderen havde vist ham vejen på et kort i mandens bil, hvorefter manden havde falbudt noget mærketøj, som han gerne ville sælge, så han ikke havde overvægt i sin kuffert. Anmelderen havde nogle få kontanter på sig og følte sig nærmest presset til at købe tre jakker, hvor der stod “Made in Italy” i kraven. Herefter forsvandt sælgeren fra stedet i en mørk personbil.

Sælgeren, der formodes at være identisk med manden fra Nytorv, Kalundborg, tidligere på dagen, blev beskrevet som: A: Mand, Sydeuropæisk af udseende, 50-60 år, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Kort, Yderligere kendetegn: Lignede en fra Italien, Talte: Engelsk, Iført: Blå/rødlig tynd striktrøje. Politiet forsøger nu at få manden identificeret ud fra hans bil, hvis nummerplade var blevet aflæst.

Politiet vil opfordre borgerne til at være særdeles skeptiske over for at indgå aftaler om køb af varer fra en person, der tilfældigt falbyder diverse tøjvarer eller øvrige effekter. Som forbruger er mulighederne for reklamation som regel ikke til stede, idet sælgeren ikke har et fast forretningssted, hvor reklamation kan ske. Næringsloven kan være overtrådt for sælgerens vedkommende og kan straffes med bøde.

Død mand i vandet – Radiovej, Kalundborg

Kl. 1730 slog en nabo til en 72-årig mand fra Kalundborg alarm til politiet, idet den 72-åriges pårørende savnede ham og havde fundet deres hund siddende på bådebroen, hvor også den ene træsko tilhørende den 72-årige blev fundet. Politiet iværksætte herefter en eftersøgning, hvor både det lokale redningsberedskab og en redningshelikopter blev indsat, ligesom en patrulje blev sendt til havneområdet ved Gisseløre. Kort efter blev den 72-årige fundet liggende livløs i vandet, og en læge fra redningshelikopteren kunne efterfølgende erklære ham for afgået ved døden, da han var blevet reddet i land. Der var ikke tegn på, at noget kriminelt var foregået, men politiet undersøger dog omstændighederne nærmere ud fra en tese om, at den 72-årige kan have fået et ildebefindende.

Uro på diskotek – Kordilgade – Kalundborg

Kl. 0300 blev en 34-årig mandlig gæst fra Polen bortvist fra et diskotek, da han blandede sig i vagternes arbejde og var aggressiv. Manden gjorde udfald mod vagten, og blev i den anledning ført ud fra stedet, hvilket han modsatte sig. Han slog i den forbindelse sit ben og måtte hentes i en ambulance. Politiet kom frem til stedet kort efter, hvor manden blev sigtet for overtrædelse af restaurationsloven for sin optræden på stedet.

Kl. 0315 fik politiet en anmeldelse om, at en gruppe personer optrådte aggressivt overfor dørmændene på et diskotek. Politiet kom frem og traf en gruppe personer fra Polen, der blev bortvist fra stedet. En 25-årig kvinde fra Polen var meget ophidset og blandede sig i politiets arbejde. Hun blev derfor kortvarigt anholdt, indtil der var igen var ro på stedet. Hun blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, hvorefter hun blev løsladt. Den 25-årige kan forvente at få en bøde for sin optræden.

Indbrud i Perioden

Centervej, Høng
Solbjergvej, Finderup, Høng
Sct.Jørgensbjerg, Kalundborg
Kordilgade, Kalundborg
Bredgade, Kalundborg
J. H. Petersens Alle, Kalundborg
Tingvejen, Kalundborg
Elmevænget, Kalundborg