Her kan man se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Kalundborg Kommune i tidsrummet fra den 28. januar til den 5. februar 2019.

Bemærk, at det er de hændelser, som politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Varetægtsfængsling – Trusler på livet / våbenlovgivningen – Gørlev – Kalundborg

En 38-årig mand uden fast bopæl i Kalundborg blev i forbindelse med et grundlovsforhør ved Retten i Holbæk varetægtsfængslet foreløbigt frem til den 26. februar 2019. Han var i retsmødet blevet sigtet for trusler på livet og besiddelse af en pistol med tilhørende ammunition, da han blev anholdt tirsdag aften i Gørlev i sin bil.

Trusler / våbenlovgivningen mv. – Gørlev – Kalundborg

Kl. 1100 modtog politiet en anmeldelse fra bekendte og pårørende til en 38-årig mand uden fast bopæl i Kalundborg om, at han dels havde truet dem med at ville begå noget voldsomt imod dem, dels at den 38-årige formentlig ikke havde det godt med sig selv. Politiet iværksatte derfor både en efterforskning og en eftersøgning af den 38-årige mand, der bevirkede, at politiet kl. ca. 2000 kunne anholde ham udramatisk i en bil på en tankstation i Gørlev. Ved nærmere undersøgelse af hans bil fandt politiet en brugbar pistol med tilhørende ammunition, ligesom han selv var i besiddelse af en ulovlig dankort-kniv. Den 38-årige blev derfor sigtet for overtrædelse af straffeloven mht. truslerne og besiddelse af pistolen i det offentlige rum samt overtrædelse af våbenloven mht. dankort-kniven. Den anholdte er fortsat i politiets varetægt, idet anklagemyndigheden forventer at fremstille ham i grundlovsforhør kl. 1045 ved Retten i Holbæk med påstand om varetægtsfængsling. Anklagemyndigheden vil begære retsmødet afholdt for lukkede døre.

Brandundersøgelse – Algade, Gørlev Sj. – Kalundborg

Kl. 0657 anmeldte en forbikørende bilist, at der var ildebrand i et skur ved ungdomsskolen. Brandvæsnet og politiet kørte til stedet, hvor et træskur var udbrændt. Anmelderen havde ikke set nogen personer i området, og politiet kunne heller ikke umiddelbart finde årsagen til brandens opståen. Politiet skal nu undersøge brandstedet nærmere. Ingen kom til skade ved branden, der ikke forårsagede andre skader end på skuret beliggende på et åbent græsareal.

Bil i tomgang stjålet – Vestergade, Høng – Kalundborg

Kl. 0700 fik politiet en anmeldelse fra en bilejer i Høng om, at en grå personbil af mærket Skoda Octavia, der havde stået i tomgang ved bopælen, var blevet stjålet af en ukendt gerningsmand. Via sporingsfunktion kunne spores til Dianalund, hvor den kl. ca. 1100 blev fundet efterladt og taget retur i ejerens besiddelse. Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi kunne oplyse, at en anden sølvgrå personbil af mærket Mercedes Benz kl. ca. 0800 var blevet stjålet på Niels Klims Vej, Dianalund, af en ukendt gerningsmand. Dette gerningssted var kun ca. 500 meter fra det sted, hvor den stjålne bil fra Høng blev fundet. Den stjålne bil fra Dianalund blev kl. ca. 1050 fundet efterladt på Banevej, Store Merløse. Begge politikredse har undersøgt de respektive gerningssteder for eventuelle spor og andre mistænkelige køretøjer, men ikke fundet noget af politimæssig interesse.

Lokalpolitiet i Kalundborg hører gerne fra personer, der har bemærket noget usædvanlig i både Høng og Dianalund samt på findestedet i Store Merløse, idet politiet ikke kan udelukke, at der kan være en sammenhæng mellem de to anmeldelser om tyveri af personbilerne. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Tøjsælger på spil – Kalundborg

Kl. 1327 fik politiet en anmeldelse om, at en ca. 60-årig mand, pænt klædt og kørende i mørk personbil, kl. ca. 1315 havde til hensigt at falbyde tøj/jakker på Nytorv i Kalundborg. Manden havde jakkerne i flere poser, hvilket anmelderen fandt mistænkeligt. Politiet nåede dog ikke at finde manden i Kalundborg by, inden han var forsvundet derfra.

Kl. 1704 fik politiet endnu en anmeldelse om, at en 50-60-årig mand med et sydeuropæisk udseende kl. ca. 1430 havde falbudt jakker på en tankstation, Algade, Gørlev. Tøjsælgeren havde henvendt sig og spurgt om vej til lufthavnen. Anmelderen havde vist ham vejen på et kort i mandens bil, hvorefter manden havde falbudt noget mærketøj, som han gerne ville sælge, så han ikke havde overvægt i sin kuffert. Anmelderen havde nogle få kontanter på sig og følte sig nærmest presset til at købe tre jakker, hvor der stod “Made in Italy” i kraven. Herefter forsvandt sælgeren fra stedet i en mørk personbil.

Sælgeren, der formodes at være identisk med manden fra Nytorv, Kalundborg, tidligere på dagen, blev beskrevet som: A: Mand, Sydeuropæisk af udseende, 50-60 år, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Kort, Yderligere kendetegn: Lignede en fra Italien, Talte: Engelsk, Iført: Blå/rødlig tynd striktrøje. Politiet forsøger nu at få manden identificeret ud fra hans bil, hvis nummerplade var blevet aflæst.

Politiet vil opfordre borgerne til at være særdeles skeptiske over for at indgå aftaler om køb af varer fra en person, der tilfældigt falbyder diverse tøjvarer eller øvrige effekter. Som forbruger er mulighederne for reklamation som regel ikke til stede, idet sælgeren ikke har et fast forretningssted, hvor reklamation kan ske. Næringsloven kan være overtrådt for sælgerens vedkommende, og han kan straffes med bøde.

Død mand i vandet – Radiovej, Kalundborg

Kl. 1730 slog en nabo til en 72-årig mand fra Kalundborg alarm til politiet, idet den 72-åriges pårørende savnede ham og havde fundet deres hund siddende på bådebroen, hvor også den ene træsko tilhørende den 72-årige blev fundet. Politiet iværksætte herefter en eftersøgning, hvor både det lokale redningsberedskab og en redningshelikopter blev indsat, ligesom en patrulje blev sendt til havneområdet ved Gisseløre. Kort efter blev den 72-årige fundet liggende livløs i vandet, og en læge fra redningshelikopteren kunne efterfølgende erklære ham for afgået ved døden, da han var blevet reddet i land. Der var ikke tegn på, at noget kriminelt var foregået, men politiet undersøger dog omstændighederne nærmere ud fra en tese om, at den 72-årige kan have fået et ildebefindende.

Uro på diskotek – Kordilgade – Kalundborg

Kl. 0300 blev en 34-årig mandlig gæst fra Polen bortvist fra et diskotek, da han blandede sig i vagternes arbejde og var aggressiv. Manden gjorde udfald mod vagten, og blev i den anledning ført ud fra stedet, hvilket han modsatte sig. Han slog i den forbindelse sit ben, og måtte hentes i en ambulance. Politiet kom frem til stedet kort efter, hvor manden blev sigtet for overtrædelse af restaurationsloven for sin optræden på stedet.

Kl. 0315 fik politiet en anmeldelse om, at en gruppe personer optrådte aggressivt overfor dørmændene på et diskotek. Politiet kom frem og traf en gruppe personer fra Polen, der blev bortvist fra stedet. En 25-årig kvinde fra Polen var meget ophidset og blandede sig i politiets arbejde. Hun blev derfor kortvarigt anholdt, indtil der var igen var ro på stedet. Hun blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, hvorefter hun blev løsladt. Den 25-årige kan forvente at få en bøde for sin optræden.

Trussel med strømpistol – Kalundborg station

Kl. 0819 fik politiet en anmeldelse om en truende mand, der havde fremvist og truet med en strømpistol mod en 61-årig mand fra Roskilde. Efter en kortvarig diskussion havde gerningsmanden taget en strømpistol frem og truet med at anvende den mod forurettede. Politiet kørte til Kalundborg station og undersøgte området for at finde gerningsmanden, men uden held. Han beskrives som: Mand, dansk af udseende, 18-20 år, 165-170 cm, almindelig kropsbygning, hvid hudfarve, talte dansk. Han var iført: Mørk hue, sort jakke, gul Brøndby T-shirt, mørke bukser og sorte sko. Han bar på en orange pose. Politiet hører gerne fra borgere, der har set optrinnet eller manden med strømpistolen.

Spirituskørsel – Holbækvej, Kalundborg

Kl. 1045 anholdt og sigtede politiet en 62-årig mand fra Rungsted Kyst for spirituskørsel i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Kørsel uden førerret – bil beslaglagt – Bjergsted Byvej, Jyderup – Kalundborg

Kl. 2239 standsede politiet en personbil med henblik på rutinemæssig kontrol af fører og køretøj. Bilen blev ført af en 21-årig mand fra Jerslev Sj., som ikke havde erhvervet sig et kørekort. Han blev derfor sigtet for kørsel uden førerret i bilen, som politiet efterfølgende beslaglagde med henblik på senere konfiskation. Aftenens kørsel i bilen var nu fjerde gang, at den 21-årige var blevet afsløret i at køre bilen uden førerret inden for de seneste tre år. Han vil derfor senere blive indkaldt til et retsmøde, når straffesagen og spørgsmålet om endelig konfiskation af bilen skal afgøres.

Narkokørsel – Holbækvej, Kalundborg

Kl. 2335 anholdt og sigtede politiet en 28-årig mand fra Skælskør for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Brand i knallert – Klosterparkvej, Kalundborg

Kl. 0354 rykkede brandvæsnet og politiet ud til en brændende knallert. Det viste sig, at knallerten lå i en have ved et bosted. Knallerten var totalt udbrændt, og ved en foreløbig undersøgelse fandt politiet noget smeltet plastik, som muligt stammer fra en brændstofdunk. Ejeren af knallerten er en 20-årig kvinde fra Kalundborg, som er underrettet om sagen. Politiet undersøger branden nærmere for at finde ud af, om nogen kan mistænkes for at stå bag branden, der formodes at være påsat.

OPFØLGNING

Kørsel uden førerret – bil beslaglagt – Elmegade, Kalundborg

Kl. 1611 sigtede færdselspolitiet en 56-årig mand fra Kalundborg for kørsel uden førerret i en personbil, som han førte ad Elmegade. Det var patruljebilens nummerpladescanner, der indikerede, at ejeren af en modkørende bil ikke havde førerret. Da bilen kort efter var blevet standset, viste det sig, at det var bilejeren selv, der førte bilen. Da sigtelsen mod manden var politiets tredje sigtelse mod ham for kørsel uden førerret inden for de seneste tre år, beslaglagde politiet hans personbil med henblik på senere konfiskation. Den 56-årige vil derfor senere blive indkaldt til et retsmøde, når spørgsmålet om straf og endelig konfiskation af bilen skal afgøres.

“Skud” viste sig at være fyrværkeri – ved Munkesøen Stadion, Kalundborg

Kl. 1815 fik politiet en anmeldelse om, at der var hørt noget, der lød som skud fra parken ved Munkesø stadion. En patrulje blev sendt til stedet, og de fandt frem til, at der var tale om afskudt fyrværkeri. Politiet fandt ikke frem til, hvem der havde affyret fyrværkeriet, men der kom ikke flere anmeldelser om fyrværkeri på stedet.

Indbrud i Perioden

Solbjergvej, Finderup, Høng
Tingvejen, Kalundborg
Elmevænget, Kalundborg
Blegdammen, Kalundborg
Mågevej, Ugerløse
Hejrevej, Ugerløse