Her kan man se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Kalundborg Kommune i tidsrummet fra den 25. marts til den 2. april.

Bemærk, at det er de hændelser, som politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Beruset kvinde i grøft – Eskebjergvej, Eskebjerg – Kalundborg

Kl. 2316 fik politiet via alarm 112 melding om, at en formentlig spirituspåvirket kvinde råbte om hjælp fra kanten af vejen i Eskebjerg-området. Politiet fik lokaliseret kvinden, som var en 52-årig kvinde fra Eskebjerg. Hun havde været på vej hjem fra en fest, men var midlertidigt havnet i vejgrøften. Årsagen kunne måske været spirituspåvirkningen, men dog ikke mere, end at hun kunne transportere sig selv hjem, da politiet havde hjulpet hende op af grøften.

Røde lysspor over vandet – Havnsø, Føllenslev – Kalundborg

Kl. 1935 kontaktede en bekymret kvinde fra Føllenslev politiet, fordi hun ud over vandet kunne se nogle røde lysglimt ud over vandet mellem Havnsø og Sjællands Odde. Politiet undersøgte anmeldelsen nærmere og fik fra Forsvaret oplyst, at der foregik en militær skydning på Sjællands Odde. De røde lysspor formodes at stamme derfra på grund af lyssporenes styrke og karakter. Politiet foretog sig derfor ikke yderligere i den anledning.

Spirituskørsel – Ullekær, Gørlev Sj. – Kalundborg

Kl. 1705 anholdt og sigtede politiet en 56-årig mand fra Svinninge for spirituskørsel i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve på Slagelse sygehus til nærmere undersøgelse for alkohol.

Arbejdsulykke med gødningsspreder – Lodbjergvej, Høng – Kalundborg

Kl. 1537 kom et alarm 112 opkald om en arbejdsulykke i forbindelse med landbrugsarbejde. En 40-årig mand havde arbejdet med en kunstgødningsspreder, og fik i den forbindelse sin ene fod i klemme. Han ringede selv 112, da han kunne mærke at han fik blod i støvlen. Ambulance og politi blev sendt til stedet, hvor de fik frigjort manden fra gødningssprederen. Hans fod var kommet alvorligt til skade, og han blev kørt til sygehuset til behandling. Arbejdstilsynet blev orienteret og politiet optog rapport. De to myndigheder skal nu i fællesskab have klarlagt, om der er sket brud på arbejdsmiljøloven. Den 40-årige blev opereret i sin fod, der fik flere brud og sår.

Stjålet crosser i bytte for bil – Kalundborg / Holbæk

Kl. 1418 kontaktede en mand fra Kalundborg politiet, fordi han tidligere havde fået stjålet sin motocrosser fra en adresse i Gørlev, og nu var blevet kontaktet af en bilsælger. En mand, der via et internetbaseret salgssted var ved at sælge sin bil, var blevet kontaktet af en mulig køber, der som bytte ville give en motocrosser. Bilsælgeren undrede sig over dette tilbud og undersøgte den tilbudte motocrosser nærmere via en forhandler, der kunne oplyse, at den meldt stjålet fra manden fra Kalundborg. Bilsælgeren kontaktede derfor efterfølgende ejeren af motocrosseren. Den interesserede bilkøber havde oplyst en privatadresse i Tølløse-området, som politiet så rykkede ud til. Her fandt politiet den stjålne motocrosser, ligesom politifolkenes næsebor blev fyldt af en kraftig lugt af hash. På stedet traf politiet to mænd på 20 og 44 år fra Tølløse, som blev sigtet for at have stjålet motocrosseren. Efter at en tilkaldt narkohund havde undersøgt stedet, blev den 44-årige tillige sigtet for besiddelse af knap 37 gram hash. Begge kan således forvente at høre nærmere fra politiet, når sagerne mod dem skal afgøres.

Narkokørsel – Holbækvej, Kalundborg

Kl. 1454 sigtede og anholdt politiet en 39-årig mand fra Kalundborg for narkokørsel i en personbil. Han havde desuden var frakendt førerretten i forbindelse med spirituskørsel. Han blev ved anholdelsen fundet i besiddelse af en ½ hashjoint, som politiet beslaglagde. Han fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Han kan forvente at høre mere fra politiet, når resultatet af blodprøven kommer.

Narkobilist uden kørekort – Holbækvej, Kalundborg

Kl. 1320 anholdt og sigtede politiet en 43-årig mand fra Kalundborg for kørsel i en varebil i narkotikapåvirket tilstand. Varebilen måtte han i forvejen ikke være fører af, da han ikke havde erhvervet sig kørekort til bil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Stjålet bil fundet – Esbern Snaresvej, Kalundborg

Kl. 1326 fik en patrulje et udslag på ANPG-systemet (Automatisk NummerPlade Genkendelse), som havde registreret, at en efterlyst personbil holdt parkeret og forladt på Esbern Snaresvej. Øjeblikkelig efterforskning i sagen gav politiet grund til at mistænke en lokal, 19-årig mand fra Kalundborg, som politiet opsøgte på hans bopæl. Den 19-årige blev som mistænkt sigtet for at have brugt den stjålne bil, og mistanken blev bestyrket, da politiet ved en ransagning af hans bolig fandt bilnøglen til den stjålne bil. Efterforskning kunne også godtgøre, at den 19-årige også havde været fører af den stjålne bil kort forinden på vej til Kalundborg. Da han i forvejen var frakendt kørekortet, blev han også sigtet for kørsel i frakendelsestiden i den stjålne bil. Bilejeren blev efterfølgende underrettet om, hvor han kunne hente bilen, efter at den var blevet stjålet fra Amager d. 25/3-2019. Den 19-årige kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, når sagerne mod ham skal afgøres.

Narkokørsel i stjålet bil og uden kørekort mv. – Holbækvej, Kalundborg

Kl. 2050 standsede politiet rutinemæssigt en varebil ved en rundkørsel Holbækvej / Stejlhøj. Varebilen blev ført af en 21-årig mand uden fast bopæl i Kalundborg, der aldrig havde erhvervet sig et kørekort. Han var også påvirket af euforiserende stoffer under kørslen, hvorfor han blev sigtet for de to overtrædelser af færdselsloven. I forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer blev den 21-årige kortvarigt anholdt, hvorunder sigtelserne mod ham blev udvidet til også at omfatte kørsel i varebilen uden tilladelse fra ejeren. Han vidste nemlig, hvor bilejeren gemte bilnøglen til varebilen, så han havde tidligere på dagen taget varebilen i Gørlev-området. Bilejeren havde ikke givet den 21-årige uden kørekort lov til at køre bilen, så bilejeren anmeldte bilen stjålet til politiet, som jo så kunne fortælle bilejeren, hvor bilen kunne afhentes. Den 21-årige vil således høre nærmere fra politiet om, hvordan sagerne forventes afgjort, når blodprøven er blevet analyseret.

Laserlys mod lægehelikopter – Kalundborg

Kl. 2243 modtog politiet en henvendelse om, at personalet på en lægehelikopter kl. 2238 havde observeret grønt laserlys rettet mod fartøjet. Laserlyset var blevet sendt fra et området omkring Kalundborg by. Der opstod ikke nogen konkret fare for helikopteren eller dens personale, men hændelsen kan være en overtrædelse af straffelovens bestemmelser om at bringe nogens liv og helbred i fare.

Indbrud i Perioden

Borretoften, Høng
Vænget, Kalundborg
Volden, Kalundborg
Fr. Andersensvej, Kalundborg