Torsdag vil anklagemyndigheden begære en 20-årig mand fra Kalundborg varetægtsfængslet som mistænkt for medvirken til manddrab i sagen, hvor to mænd blev skudt og dræbt, og en tredje blev hårdt såret foran et supermarked i Kalundborg. Anklageren vil begære lukkede døre ved grundlovsforhøret.

Den 20-årige er i dag den 19. maj anholdt og sigtet for medvirken til manddrab og for at have en rolle i skuddrabene, der fandt sted den 17. november 2020. Efterforskningen har ført til den 20-årige, og politiet mener nu at have rejst et mistankegrundlag, fortæller politikommissær Michael Robdrup Andreassen, der er efterforskningsleder på sagen.

”Sagen er efterforsket intenst for at finde frem til flere personer, der kunne mistænkes for at have en rolle i sagen. Offentligheden er ligeledes fremkommet med oplysninger til sagen, i forlængelse af at vi i april offentliggjorde en video af en af gerningsmændene samt et billede af en hvid Audi, der blev beslaglagt på gerningsdagen. Disse henvendelser er vi meget tilfredse med,” siger politikommissæren.

Sagen er topprioritet

Fire mænd fra Storkøbenhavn sidder allerede varetægtsfængslet for skudepisoden, der fandt sted på åben gade i Kalundborg i november 2020. En femte person er varetægtsfængslet in absentia. Politiet kan ikke afvise, at flere gerningsmænd kan være på fri fod.

”Den kyniske nedskydning på åben gade er helt uacceptabelt. Efterforskningen har topprioritet her i politikredsen og vil fortsat have det, indtil sagen er helt afsluttet,” siger politikommissær Michael Robdrup Andreassen.

Ofrene i sagen er tre mænd i starten af 20’erne fra Storkøbenhavn. Det tredje offer, der overlevede flere skud, blev udskrevet efter ti dages behandling på sygehuset. De fem varetægtsfængslede er fra Storkøbenhavn og ligeledes i 20’erne.

Hvis offentligheden har oplysninger til sagen, opfordres de fortsat til at ringe til politiet på 114 eller 4635 1448.

Kilde

Foto: ABW