Gå efteråret i møde med nye og indsigtsrige foredrag på Kalundborg Folkeuniversitet!

Kom fx med på en litterær rejse nord på, med lektor Erik Skyum-Nielsens foredrag: Islands litterære mirakel. Foredraget tager udgangspunkt i den kolossale succes, som islandsk litteratur i disse år oplever, både i Norden og ude i den endnu større verden. Man kan bare nævne forfattere som Sjón og Jón Kalman Stefánsson, eller Auður Ava Ólafsdóttir, som i 2018 modtog Nordisk Råds Litteraturpris for romanen AR og senere var bogaktuel på dansk med MISS ISLAND. Det sker den 14. oktober på Kalundborg Gymnasium.

Den 10. november gæster Cand. Mag. Ph.d. stipendiat Mads Vestergaard Kalundborg Gymnasium med forelæsningen: ’Den mørke side af den digitale revolution’. Den digitale revolution har været omgærdet af løfter om demokratisering og frigørelse. Men virkeligheden er blevet en anden. Det sociale kreditsystem, som er under udvikling i Kina, står som skræmmeeksempel på en statsmagt, der anvender de nyeste teknologier til social kontrol af befolkningen uden fortilfælde.

Folkeuniversitetets kurser og foredrag er for alle. Der er ingen adgangskrav eller eksaminer. Vi formidler videnskabens metoder og resultater til alle, der har lyst til at lære noget nyt og udvide deres horisont.

Læs mere om alle oplevelserne og om hvordan du tilmelder dig på www.kalundborgbib.dk/Kalundborg-folkeuniversitet