(Først bragt d. 13/8, her) 

Med udstillingen ’Øjet og Englen, der river tågen ned’ præsenterer de to kunstnervenner og kollegaer igennem 25 år Kathrine Ærtebjerg og Carsten von Würden akvareller, træfigurer, oliemalerier og papirkollager på Bispegården kommende udstilling, der begynder den 24. august.

De to kunstnere 

Der er tale om to højt estimerede kunstnere, som Kalundborg Kunstforening kan præsenterer i rækken af 2019 udstillinger med store danske kunstnere. Kathrine Ærtebjerg er født i Sorø, og har en uddannelse fra Det Kongelige Danske Kunstakademi. Hun arbejder med maleri, tegning, skulptur, tekst og animation, og på Bispegården vil hun primært vise akvareller og hængende træfigurer.

Carsten von Würden er født i København, hvor han delvis bor og arbejder, idet han de sidste 30 år også har boet og arbejdet i Sydindien, hvor han har hus og atelier. Carsten von Würden er, som Kathrine Ærtebjerg, uddannet på Det Kongelige Danske Kunstakademi, og er pt. formand for kunstnersammenslutningen Koloristerne, og han sidder endvidere i Statens rådgivende organ for udsmykning af de danske folkekirker. Carsten von Würden arbejder med oliemalerier, papirarbejder og skulptur, og vil på udstillingen hovedsageligt vise sine monumentale oliemalerier og små collager på papir.

Udstillingen på Bispegården åbnes af Hans Kurt Jørgensen fra Kalundborg Kommunes Kultur- og Fritidsudvalg. Der er fernisering lørdag den 24. august 2019 kl. 14, hvor kunstnerne vil være tilstede. Udstillingen varer til søndag den 13. oktober 2019.